איך מכניסים משחק להעצמת הקשר בין בני הזוג למגזר החרדי (על כל גווניו)?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שלום לכולם,
בכובע השני שלנו, מלבד הסטודיו, יש לנו כובע טיפולי (בעיקר לאשתי).
אשתי עובדת סוציאלית, מנחת סדנאות ויועצת זוגית, אני מאמן אישי.
אנחנו נמצאים עכשיו בפרוייקט גיוס המונים ("הד-סטארט") של משחק קלפים לחוויתי להעמקת השיח בין בני הזוג.

בערכה כ-90 נושאים, כשלכל נושא יש שאלות מכוונות לשיח בעניין (בין 7-15 משפטים פתוחים). הנושאים הינם נושאים מחיי היום-יום, חלקם נפוצים יותר וחלקם פחות.

הנה קלפים לדוגמא:
a527cd5c-1a1a-41fb-a0f4-0742ec1c893a.png

c7dbd8ff-9d84-430b-8314-3334d4d22fb4.png

5dffc09a-088a-4f08-95f9-98304fef1979.png

הרעיון עלה מתוך ההבנה שברוב המקרים בני זוג לא מעמיקים את השיח ביניהם על מנת להסביר לאחר איך הם מבינים, תופסים ורואים את הנושא - ושם הדרך למחלוקת ומריבות מאוד גדולה.

לשם הדוגמא, ימי הולדת -
אני טיפוס שחייב את המסיבות הפתעה, הרבה אנשים שיחגגנו איתי וכו', אשתי ההפך הגמור מעדיפה אפילו שישכחו את יום ההולדת ולא תקבל עודף צומי.
מטבע הדברים תמיד אני חגגתי לה - כמו שאני הייתי רוצה שהיא תחגוג לי, והיא תמיד חגגה לי באופן סימלי, קטן וביתי....
רק אחרי שישבנו, דיברנו והבנו איך כל אחד תופס את התחום הזה, ומה זה "יום הולדת" בשביל כל אחד מאיתנו - הדברים השתנו.

דוגמא נוספת, שגרמה לנו ממש להתרגש -
בזמן הכנת הקלפים עשינו שלב פיילוט, לקחנו זוגות מכל הקשת הזוגית (שנה ראשונה, צעירים ומבוגרים, עם ילדים, בלי ילדים בשלבים השונים, רמות השיח זוגי והפתיחות, סגנון תורני וכו')
אחת המשפחות, חברים מאוד טובים, לשניהם יש רקע טיפולי וחינוכי ותקשורת מאוד טובה. הבעיה שתמיד היה להם ריבים ומחלוקות בבית בהקשר של משפחות המוצא של הצד השני. כל נסיעה לשבת גררה תסכולים וכו'.
נתנו להם כרטיס "משפחה, הם אמרו שהיה להם מדהים, אם כי בשאלה הרביעית/חמישית הם הרגישו שזה "כבד עליהם" כי הם הגיעו לרמות פתיחות מאוד גבוהות, והם הרגישו שזה כבר נוגע עמוק בנפש ושהם רוצים להמשיך בפעם אחרת.

השבוע במקרה אשתי דיברה איתה, והיא שאלה אותה האם היא סיפרה לה שמאז שהם עשו את הכרטיס יחד כל המריבות בתחום פשוט נעלמו!!!!!

-----

אנחנו מאמינים שהערכה הזו מדהימה, והפידבקים שאנחנו מקבלים ממש מוכיחים את זה, ב"ה.
הכרטיסים מתאימים לכל המגזרים כולם (הוצאנו קלפים שמדברים על הקשר היותר אישי שבין איש ואשתו על מנת שיתאים גם למגזר החרדי, אם כי בכרטיסים הללו ההכוונה לשיח מאוד צנוע ועדין).

---
מי שמעוניין לראות ולהבין קצת יותר, ניתן להכנס לעמוד הפרוייקט בהדסטארט,
חשוב לי להגיד -בסרטון אשתי מדברת ומסבירה על הערכה (מצד הצניעות למי שמפריע).

נשמח מאוד מאוד לשמוע את דעתכם - איך נכון לשווק את זה במגזר החרדי על כל גווניו (הליטאי, החסידי והספרדי)

• הוסף לסימניות
עיינתי בעמוד - הכל מדהים.
אני חושב שציפיתם לתגובות מהסוג הזה, אבל באמת חייבים לומר אותם:
כמה שהמגזר החרדי פתוח היום הרבה יותר אפילו מלפני 4 שנים (כל אחד יחשוב מה שהוא רוצה) תחשבו טוב טוב לפני שתפרסמו בציבור החרדי כרטיסים שנוגעים למידע אינטימי - גם לא בהסוואה גמורה (או כמו שאמרתם שיח צנוע ועדין), מספיק שמישהו אחד יידלק על זה (ויש בזה צדק מסויים, אם חושבים טוב, עצם הכללת הדבר הזה במשחק וכו') והופס, הוא מעיב לכם על כל המשחק הזה, בצורה ברוטאלית כזו או יותר או פחות.

כמו כן, מומלץ שיהיה לכם גיבוי מצד רב אחד או שניים, לדוגמה הרב שמחה כהן, או הרב דיאמנט וכאלה. זה יכול לתת דחיפה ולגיטימציה ענקית בציבור לדבר הזה (אני לכשעצמי נהניתי, ואם לא תהיינה בעיות של צניעות אולי אשתמש בזה כשיצא, אבל ציבור כציבור, דורש ומוכרח לאי אלו הסכמות של רבנים - ועכשיו יבואו אלה שאומרים שהסכמות זה פוליטיקה, נכון, אבל מה לעשות שזה עדיין קובע, ובצדק מסויים...)

[אם כי תכל'ס לעניות דעתי הקטנה והפצפונה, עדיף לוותר על הנושאים העמוקים שבינו לבינה בקלפים למגזר החרדי, זה ממש לא לעניין, כי בדברים האלה יש לכל אחד את רבותיו, ויכול מאוד להיות שהמלצה שלכם תראה לאחד כמתירנית מדי, ולשני כדוסית מדי, ואין לדבר סוף - לשיקולכם]

הרעיון אדיר, ואני מבין שאתם רוצים לשווק את זה לציבור ולאו דווקא לקהילת המטפלים ומדריכי החתנים-כלות. אז אני מעלה עוד שאלה - איפה בדיוק תמכרו את זה? (הרי חלק מסויים מהכרטיסים לא אמור להגיע לידיים של בנות סמינר\בחורי ישיבה, בשום צד ועניין).

שוב, אני לא רוצה להרפות את ידיכם, וכל רעיון לחיזוק הבית היהודי בדורנו הוא חשוב ומבורך מאוד. אבל צריך הרבה מחשבה בנוגע לשיווק של זה בציבור החרדי, מבחינת ויז'ואל (גם אברך נשוי לא בדיוק יכול לראות תמונות של נשים וכו', אז אפשר ללכת על קו נקי וכו', אפילו גוגל לא משתמשים הרבה עם תמונות של בני אדם...) מבחינת טקסט כמו שציינתם וכו'.

(כמה פעמים כתבתי כאן אני... כאילו מי אני בכלל...:)

• הוסף לסימניות
נראה מעניין.
לא הבנתי איך משחקים בזה.

• הוסף לסימניות
חסום לי בנטפרי
יש מצב להעתק

• הוסף לסימניות
חסום לי,
לא ראיתי את המשחק ולא בדיוק הבנתי מהו, אבל לפי התגובה של 'תא חזי', אולי תוכלו לשווק את המשחק דרך מדריכי/ות חתנים וכלות.

• הוסף לסימניות
אני מעלה את לשון הגברת וויס לכל החסומים - למען הפריית הדיון החשוב הזה (כי בתקופתנו זה באמת חשוב לחזק את בניין הבית היהודי המבוסס רובו ככולו על מצוות שבין אדם לחבירו, ושלא כמו הבית החילוני\גויי המבוסס על מאווים וחשקים שאין מקומם כאן בפורום...)

הזוגיות שלכם טובה? מחפשים דרך לשדרג אותה?
'כרטישיח' נועד במיוחד בשבילכם!
(לגולשים מהסמארטפון - להרחבה ודוגמאות לחצו על 'קרא עוד')
שלום לכולם,

שמי רחלי וייס, עו"ס, יועצת זוגית, מנחה זוגות לתקשורת מקרבת, ומנחת סדנאות. נשואה אוטוטו עשור לנתנאל, יד ימיני, שלגמרי רק בזכותו, הפרוייקט הזה יוצא לאור.

אני שמחה לשתף אתכם בפרוייקט "כרטישיח", בשורות הבאות אספר לכם עליו:

גם אתם כמו הזוגות האלה?
לא פעם יצא לי לפגוש זוגות מקסימים, אוהבים, שטוב להם יחד. ועם כל הטוב הזה, גם הם מחפשים דרך להתרענן בזוגיות, לעצור ולהתמלא. נמאס להם לדבר רק על הילדים, העבודה או על המצב הכלכלי, והם רוצים להעמיק את ההכרות. אבל אז, כשהם כבר תופסים אומץ ומשריינים לזה זמן - לפעמים נתקעות המילים, לפעמים הנושאים לא עולים. ויש עוד סוג של זוגות, שאמנם תמיד יש להם על מה לדבר, אבל מתחשק להם גם קצת לשחק ולעשות את זה בכיף.

בנוסף, בעלי ואני מקפידים לצאת פעם בשבוע ל"דייט שבועי" ופעמים רבות נשאלנו "על מה אתם מדברים כל כך הרבה?! זה לא מייבש בשלב מסויים?"

אחרי ההדים הרבים ששמעתי מהסביבה, החלטתי לגייס את מוחי, ידיי, את בעלי ובעיקר את ה', ויחד עם הנסיון המקצועי שרכשתי - פיתחתי ערכת קלפים זוגית, שהיא גם משחק וגם כלי-תקשורת כיפי ומעמיק.

בערכה תמצאו כ-90 כרטיסים, כאשר בכל כרטיס יש נושא*, ובו מספר שאלות מקיפות שמטרתן לכוון לשיח מלא, חוויתי ומרתק.
(*בין הנושאים שבערכה: חופש, כסף, מתנות, סדר ובלאגן, אירוח ואורחים, מחמאות, טבע, חו"ל, חינוך, קבלת החלטות, אי-ודאות, הערות וביקורת ועוד...)

[יש כרטיסים לדוגמא בהמשך הדף. אבל רגע, תמשיכו לקרוא!]

---

לפני כשנה עשיתי פיילוט ושלחתי דוגמאות להתנסות למגוון רחב של זוגות (נשואים טריים או לא, עם או בלי ילדים, צעירים ומבוגרים), ולשמחתי המשובים היו מעולים.

זוגות סיפרו שהם גילו על עצמם הרבה והגיעו לעומקים ולשאלות שמעולם לא חשבו עליהם. אפילו הגברים העידו שהם נהנו לשתף פעולה אפילו שרוב המשחק בנוי על שיחה משותפת ;)...

עד היום אני מקבלת בקשות חוזרות ונשנות להזדרז עם הוצאת המשחק לאוויר העולם כדי שיוכלו להשתמש בה...

---

למשחק הזה היה הריון ארוך מאד.... (3 שנים ויותר, יותר מהריון של פילה...)
הרבה בדיקות, סקיצות, ליטושים ושיופים.
והכל - כדי שיהיה לכם משחק זוגי הכי מושלם וטוב!

וכעת, רגע לפני ה'לידה',
אני מזמינה אתכם להיות שותפים בהוצאה לאור על ידי תמיכתכם בהפקת הפרוייקט הזה, ובע"ה כמתנה וכתודה על תמיכתכם תוכלו גם אתם לקבל את הערכה!
המשחק בעז"ה יצא לאור אך ורק בשותפות שלכם
ובעזרת האמון בתמיכתכם בהוצאה לאור
של כרטישיח!
וזו ההזדמנות שלי להודות לכם כבר עכשיו
על השותפות, האימון והתמיכה!

כמה דברים קטנים וחשובים:
* אם עוד לא עשיתם זאת - אני ממליצה בחום לצפות בוידאו כדי להבין יותר במה מדובר (ותודה ל"ריינר תקשורת" שממש השקיעו ועשו סרטון מתוק לגמרי...)

* בסרטון אני ממליצה להכנס לאתר, אך לצערי האתר עדיין בבניה. בקרוב נעלה אותו במלוא הדרו!

* הערכה אמורה להיות מוכנה בע"ה אחרי פסח

* על מנת להימנע מבעיות של איסורי ריבית מוסכם על ידי כל הצדדים שהתמיכה הינה בגדר של תרומה ושותפות להצלחת המיזם, כשהתשורות ניתנות במתנה גמורה וכהוקרה על התמיכה ולא כתמורה אליה.

ובינתיים, טעימה קטנה מכרטישיח:

מחכה לכם ולחברים שלכם!
תודה גדולה על השותפות!

זה לא פוטר אתכם מלתרום להם בהדסטארט, אם אתם חושבים שהם עושים דבר נכון.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
וואו נשמע טוב!

על זה נאמר: כל מה שצריך בזוגיות זה - לפתוח את הקלפים...

מודעות שלא מפרטות יותר מדי יעשו את העבודה, וזה יכול להימכר בהזמנות טלפוניות או במכירות ממוקדות אצל משפחות מכל שכונה, שיקבלו אחוזים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מפתח המוח;2476719:
וואו נשמע טוב!

על זה נאמר: כל מה שצריך בזוגיות זה - לפתוח את הקלפים...

מודעות שלא מפרטות יותר מדי יעשו את העבודה, וזה יכול להימכר בהזמנות טלפוניות או במכירות ממוקדות אצל משפחות מכל שכונה, שיקבלו אחוזים

הרעיון של המכירות בבתים מעולה! אבל זה שלא לפרט במודעות - זה לטאטא מתחת לשטיח.
רצוי שתהיינה הסכמות מרבנים (נכון שזה נשמע הזוי, אבל...), זה ימנע הרבה מאוד אי נעימויות.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם העניין של ההסכמות.
הרבה מאוד אנשים
מכל שלל קשת הציבוריות
לא יקנו דבר כזה
ללא אישור מפורט של רב גדול.

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לרכוש את זה בלי הד סטארט?
האתר חסום לי.

• הוסף לסימניות
גמני מצטרף לבקשה הנ"ל

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מורידה את ההתלהבות אבל יש משחק ממש דומה שיצרה מירב לביא יועצת נישואין והיא עושה יחצנות די טובה. אבל אם מה שאתם מציעים הוא לגמרי אחר אז כן כדאי

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המיגיבים!!! סליחה שכתבתי ונעלמתי.
אנסה להתייחס בתמצות האפשר.

הקלפים לא מדברים בכלל על הנושא האישי-צניעותי.
המטרה של הקלפים היא לפתח את השיח המעמיק בין בני הזוג.
יש שם המון נושאים לכאורה "יומיומיים" [יום הולדת, עבודה וקרייה, הצלחה, אי ודאות, משפחה, הורות וכו']- כשהוצאנו בכוונה מתוך הערכה את הנושאים שנוגעים יותר בתחום הצניעות על מנת שיתאים גם למגזרים היותר תורניים-חרדיים (יצויין בחוברת ההוראות בערכה שניתן לרכוש כרטיסים נוספים בתחום הנ"ל בהזמנה מיוחדת, וזה ייכתב מאוד מאוד ברמז שרק המבינים יבינו)

השאלה לא הייתה על הכרטיסים בנושאים הצניעותיים, אלא על עצם ה"משחק זוגי" לפיתוח שיח בין איש לאשתו - האם הציבור החרדי פתוח לכזה משחק? ואיך ניתן להכניס אותו פנימה

מאוד אהבנו את הרעיון של ההסכמות, השאלה איך מגיעים לגדולי הרבנים הרוונטים שיתנו את ההסכמה לכך?

גם מאוד אהבנו את הנציגויות בשכונות במכירות ביתיות.

מישהו הציע לשים ערכות במקומות שלא יחשבו למצוא אותם שם כמו חנויות להלבשה נשית, מוצרי נדוניה וכו' - מה דעתכם?

לגבי החסימות, ננסה באמת לפתוח את הדף הספציפי של ההד-סטראט.

בכל מקרה עד אז אני מצרף כמה חומרים מדף הפרוייקט שם:
סרטון ההסבר (קישורי דרובוקס נפתחים?)
***מזכיר - אשתי מופיעה ומדברת בסרטון***

לגבי המחירים, למי ששאל -
חשוב להבין, לא מדובר במכירה מוקדמת - כי אז ישנה בעיה הלכתית קשה של הקדמת מעות (ריבית מוקדמת)
הרעיון בהדסטארט שזה תמיכה ותרומה של הציבור להפקת מיזמים.
אנחנו צריכים להגיע בעז"ה עד תאריך היעד [ר"ח ניסן] לסכום היעד [30,000 ש"ח]. במידה ובתאריך היעד בעז"ה הגענו [ואנחנו כבר ב72% בחסדי שמיים] לסכום - רק אז כרטיסי האשראי מחוייבים.
במידה ומיזם לא הגיע בתאריך היעד לסכום היעד - אין חיובי אשראי כי כנראה שלא שאין היענות של הציבור והיזם לא יוכל להפיק את המיזם בשל חוסר במשאבים.

בהדסטארט יש שם מדרגות תמיכה שונות, כשעל כל תמיכה אנחנו נותנים במתנה, כהוקרה על התמיכה איזשהי מתנה "לדרבון" התמיכה בפרוייקט.
אני מצרף את רשימת השתרות שנכון לעכשיו קיימות באתר (אנחנו מידי פעם מוסיפים בעקבות היענות של אנשים יקרים לתת דבר בהתנדבות על מנת לתמרץ את הציבור לתמוך במיזם.

רשימת התשורות (לעיתים חלק מהטקסט נקטע מהרשימה, אין לי כח להעתיק הכל אחד אחד, מחילה)

30 ₪
מכתב תודה אישי!

למי שירצה לפרגן ולעזור לי להוציא את הערכה לאור... :) אשלח מייל תודה מעוצב בשפה העיצובית של כרטישיח!

47 ₪
כרטישיח - מהדורה דיגיטלית

קישור עם סיסמא אישית לשימוש בערכה המלאה באתר.

67 ₪
ערכת כרטישיח עד הבית!

תקבלו את ערכת כרטישיח המלאה אליכם ישירות הביתה, במקום ב-120 ש"ח בחנויות!

77 ₪
ערכת כרטישיח עד הבית + מהדורה דיגיטלית

תקבלו את ערכת כרטישיח המלאה אליכם ישירות הביתה, במקום ב-120 ש"ח בחנויות! ובנוסף תקבלו קישור עם סיסמא אישית לשימוש בערכה הדיגיטלית באתר 'כרטישיח'.

95 ₪
כרטישיח + פתקי אהבה מפנקים!

רוצים את ערכת כרטישיח עם 10 פתקי ברכה מעוצבים וחמודים לבן/בת הזוג?אפשר להניח אותם על הכרית של בן/ת הזוג, להכניס לסנדוויץ שלו/ה, להניח על הצלחת או פשו...

95 ₪
הערכה המושלמת לזוגיות: כרטישיח+ספר להעצמת הזוגיות
הדרך שלכם לזוגיות מושלמת - שילוב מנצח בין משחק לידע!בנוסף לערכת כרטישיח תקבלו גם את הספר הוירטואלי 'אוצרות מעשיים לזוגיות מאושרת!' מאת אודליה מימון...

120 ₪
הגדה של פסח לכל בית ישראל - "היד החזקה"

יחד עם ערכת כרטישיח תקבל את "הגדת היד החזקה" של הרב גלעד מסינג.בהגדה הושקעה חשיבה רבה, בנוסח ספרד ונוסח עדות המזרח (שני הנוסחים מופעים בהגדה).בהגדה...

130 ₪
2 ערכות פיזיות + מהדורה דיגיטלית

תקבלו במחיר המוזל שתי ערכות כרטישיח אליכם ישירות הביתה - ערכה אחת לעצמכם והשניה כמתנה לזוג אחר שמתחשק לכם לפנק אותם... בנוסף, תקבלו קישור עם סיסמא א...

150 ₪
המפתח לזוגיות ולפרנסה: שדרוג מקצועי של קורות חיים

רוצה שקורות החיים שלך יבלטו מהאחרים?שדרוג מקצועי של מסמך קורות החיים שלכם, שיוציא מכם את הטוב ביותר ויבטא זאת על הכתב, תוך התאמה ספציפית למקום עבודה ...

180 ₪
3 ערכות כרטישיח

תקבלו 3 ערכות כרטישיח מודפסות + ערכה דיגיטלית עם קוד אישי לצפייה דרך האתר. מוזמנים לפנק את עצמכם, את חבריכם או ילדיכם! (משלוח לכתובת אחת שתזינו כאן)

200 ₪
טיפול אישי לשחרור חסמים ושיפור חייך! (לנשים)

טיפול אישי בשיטת פסיכו-תורה-פיה - לשיפור קשרים בינאישיים, לשחרור חסמים, ליצירת פריצות דרך ועוד. בטיפול תזהי את הארוע בעבר שגרם לבעיה שבהווה, תרפאי את ...

240 ₪
4 ערכות כרטישיח

תקבלו 4 ערכות כרטישיח מודפסות + ערכה דיגיטלית עם קוד אישי לצפייה דרך האתר. מוזמנים לפנק את עצמכם, את חבריכם או ילדיכם! (משלוח לכתובת אחת שתזינו כאן)

250 ₪
סדנה זוגית בביתנו עם כוס קפה, עוגה ונוף לכנרת

בנוסף לכך שתקבלו את ערכת כרטישיח, תוכלו לבוא לסדנה זוגית אישית עפ"י שיטת כרטישיח, בסלון ביתנו הצופה לנוף הכנרת המרהיב!!!

350 ₪
עיצוב הזמנה לארוע או מודעה פרסומית

בנוסף לערכת כרטישיח, תהיו זכאים לעיצוב גרפי מבית סטודיו שבלונה :) לבחירתכם: עיצוב הזמנה לארוע או עיצוב מודעה פרסומית.

550 ₪
כרטיס ביקור לעסק! (דו"צ)

בנוסף לערכת "כרטישיח", תקבלו עיצוב כרטיס ביקור, דו-צדדי בעיצוב מקצועי של הסטודיו שלנו - סטודיו שבלונה. כמובן שאת הערכה ואת כרטיסי הביקור (1000 יח') ...

600 ₪
כרטישיח בכפולות - 10 ערכות במחיר של 9

רוצה לקנות מתנה לילדיך? לחברות? לכל קבוצה שהיא? 10 ערכות בדרך אליך... 9 ערכות במחיר הרכישה מוזלת + 1 מתנה! (המשלוח לכתובת אחת שתזין כאן)

1200 ₪
סדנא קבוצתית חוויתית בשיטת כרטישיח

בעז"ה אגיע עד אליכם לסלון עם ערכת כרטישיח! באמצעות הערכה אעביר לכם את יסודות ועקרונות שיטת כרטישיח בסדנא חוויתית וייחודית (עד 7 זוגות/ 12 נשים).

1700 ₪
שותפות לחלום! (+סדנא כמובן!)
בעז"ה אגיע עד אליכם לסלון עם ערכת כרטישיח!באמצעות הערכה אעביר לכם את יסודות ועקרונות שיטת כרטישיח בסדנא חוויתית וייחודית (עד 7 זוגות / 12 נשים)בנו...

אם מישהו מעונייו לקבל עוד מידע או לתמוך בפרוייקט ולקבל את הערכה כשהיא תצא לאור (בעז"ה בין פסח לשבועות) מוזמן ליצור קשר. עדיף טלפונית ופשוט אני אבצע את הרישום ידנית.

המעוניינים ניתן ליצרו איתי או עם אשתי קשר -
נתנאל 054-5403886 רחלי 052-8735172

אם עוד משהו לא מובן, אשמח להמשיך בדיון.

אשמח לשמוע גם את דעת הציבור לגבי הצבת הערכות למכירה במקומות "לא-קובנציונאליים"

לילה טוב, פורים שמח!​

• הוסף לסימניות
דוגמאות של הקלפים:

קבצים מצורפים

• כרטישיח הדסטארט2.png
    KB 100.8 · צפיות: 385
  • כרטישיח הדסטארט3.png
    KB 88.7 · צפיות: 249
  • כרטישיח הדסטארט4.png
    KB 92.4 · צפיות: 256
  • פרסום לווטסאפ הדסטארט.png
    KB 303.8 · צפיות: 219
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי איך אתם חושבים להרויח כסף מהמוצר הזה
זה משהו שכל אחד יכול לצלם ולהפיץ, או להעביר הלאה, וגם לסרוק ולהעלות ברשת...
ובמחילה מכבודכם, זה גם דבר שכל אחד (או לפחות כל אחד שיש לו אינטלגנציה רגשית) יכול לעשות בעצמו, לא?
זה לא מוצר שצריכים להשתמש דווקא במקורי - כי הרעיון שלו זה התוכן, ולא העיצוב וכל המסביב,
ואת התוכן לא יהיה בעיה להשיג ולהעביר מאחד לשני ברגע שזה קצת יתפרסם... או שאולי לא הבנתי נכון במה בדיוק מדובר?

בכל אופן, אם זה אכן כך, העצה שלי היא להפוך את זה לספר רב מכר,
כך שזה יהיה רעיון קצת פחות חריג, ויתאים יותר לציבור החרדי, וגם יהיה אפשר לקנות את זה בתור מתנה וכו'.
אני מאמינה שבשביל לעשות מזה ספר צריך להוסיף עוד קצת תוכן מעניין, אבל אולי זה שווה את ההשקעה...
אפשר למשל מכל כרטיס לעשות עמוד בספר, ולפניו לעשות עמוד של הקדמה, ואחריו עמוד של הערות או משהו כזה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חפציבה;2478919:
אפשר למשל מכל כרטיס לעשות עמוד בספר, ולפניו לעשות עמוד של הקדמה, ואחריו עמוד של הערות או משהו כזה..

כנראה שאף פעם לא נתקלת בזה דבר...

הרעיון הוא שכל משחק בתורו בוחר כרטיס
מקריא את השאלה המודגשת ועונה עליה.
מה שהופך את זה למיוחד: אלו שאלות על קשר בן בני זוג
אז חוץ מלהכיר מחדש
זו גם הזדמנות להעלות נשכחות...

אי בטוחה שיש לזה דף הוראות
(ואולי גם לוח משחק וקוביה?)
לא לוקחים כרטיס ומתחילים לענות על הכל...

בכל אופן ממש שווה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EPaP;2478931:
כנראה שאף פעם לא נתקלת בזה דבר...

הרעיון הוא שכל משחק בתורו בוחר כרטיס
מקריא את השאלה המודגשת ועונה עליה.
מה שהופך את זה למיוחד: אלו שאלות על קשר בן בני זוג
אז חוץ מלהכיר מחדש
זו גם הזדמנות להעלות נשכחות...

אי בטוחה שיש לזה דף הוראות
(ואולי גם לוח משחק וקוביה?)
לא לוקחים כרטיס ומתחילים לענות על הכל...

בכל אופן ממש שווה!

נכון, לא נתקלתי...
אבל סדר המשחק הוא לא הענין פה
זה לא שונה מכל הפעילויות של המדריכות, והמורות בשיעורי חברה וכאלה
הענין הוא התוכן והשיחות וההבנות וכל מה שזה עושה לקשר בין בני הזוג
זה לא באמת משנה באיזה סדר עונים על השאלות, אם זה לפי הסדר שרשום בספר, או לפי הכרטיס שנשלף באותו רגע..
בכל אופן, אני רק הבעתי את דעתי בענין, כי זו מטרת האשכול.
אני בטוחה שיש כאלו גם שחושבים כמוני..
ובכל אופן, שיהיה לכם המון הצלחה!
(אין שום ספק שזה דבר מועיל ומבורך, הדיון היה רק על צורת השיווק ואם יש פה גם פוטנציאל לרווח...)

• הוסף לסימניות
הכל הכל ממש מצוין.
המטרה, הרעיון איך להגיע אליה,
הירידה לפרטים הקטנים והעיצוב.

מבחינתי יש רק באג אחד,
קשה לי לדמיין את הגברים (שאני
מכירה) משתפים פעולה/מגלים סבלנות/
שורדים - יותר ממספר שאלות מצומצם.

מעניין אותי,
האם הגברים שהיו בפיילוט הניסיוני
שתפו פעולה בשמחה? נהנו?
לא ניסו להתחמק או לסיים 'להפעם'
אחרי שלוש שאלות?

תודה

• הוסף לסימניות
עדכון:
הפרוייקט פתוח במסלול ההרמטי באינטרנט רימון.
אשמח בבקשה שהמשתמשים באתרוג יבדקו גם כן האם זה פתוח אצלם.

לגבי הסרטון - ניתן לראות את הסרטון דרך היוטיוב בלחיצה על הקישור בסרטון.

נשמח מאוד שתפיצו הלאה.

אם מישהו עדיין מסתבך ניתן ליצור קשר טלפוני או בהודעה פרטית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

גם אתם מרגישים שהעומס והלחץ
שוחקים אתכם?
גם אצלכם ההפתעות והצחוק
שהיו פעם חלק מהזוגיות היפה נעלמו?
זה טבעי לחלוטין להרגיש כך!

תקופות של קושי נופלות על כל זוג, וזה קורה לכל כך הרבה זוגות!
זה רק חלק מהמסע הזוגי
ואתם לא לבד במסע הזה!

מחפשים טכניקות שיעזרו לכם לחדש את הקשר בכל יום?
רוצים כלים מעשיים שיעזרו לכם להחזיר את הרוגע והטבעיות לזוגיות?

ברוכים הבאים
לאשכול "רגע מרענן עם דאבל רייס"!

המקום בו תהנו מהטבות וקופונים
ואוצר של
תכנים מקצועיים וטיפים מעצימים
להחזרת האור והחיבור לזוגיות
במיוחד בתחילת החורף
כשבחוץ מתקרר
זה הזמן לחמםיותר את הזוגיות
ולעבוד על הקשר בצורה נכונה ומיטבית.

הגעתם לרגע והזמן הכי מתאימים!

כאן, תקבלו כלים
שיאפשרו לכם להדליק מחדש את הניצוץ
לשחק, לפרגן, להפתיע
ולהרגיש את הקסם הזוגי מחדש!
💝 והכי חשוב – הגרלה חגיגית בראש חודש כסלו!
על המשחק היוקרתי דאבל רייס
עם הערכה המורחבת המדהימה
שכוללת 320 שאלות
על פערים בזוגיות
עם משלוח חינם הביתה במתנה
🎁

ומי מאיתנו לא מתמודד עם פערים בזוגיות?
כמה שונים בני הזוג וכמה חשוב לדבר על זה
במקום ובזמן הנכון!

אז איך נכנסים להגרלה?
מסמנים עקוב אחרי
ומתחילים לעקוב!!
נהנים ממגוון התכנים וההטבות השוות לגולשי פרוג

מרעננים את הקשר וזוכרים תמיד
שקשר בין בני זוג לא עובד על אוטומט!
הוא דורש עבודה וטיפוח.
ופשוט נהנים!!

אז סמנו כבר עכשיו
עקוב אחרי לאשכול שיקפיץ אתכם
ואתם בהגרלה השווה!!!
אל תפספסו את ההזדמנות!

הגרלהה-13.png
הספקתם להכיר
את המשחק הזוגי היוקרתי דאבל רייס?
דאבל רייס הוא לא עוד משחק! זאת דינמיקה זוגית!

עם דאבל רייס נוגעים בנושאים שבדרך כלל נשארים מתחת לפני השטח
ומגלים איך האומץ לפתוח את הלב
יוצר קרבה אמיתית, טבעית והכי קלילה.

עם דאבל רייס תזכרו כמה אתם קרובים
וכמה כיף לגלות אחד את השנייה מחדש,
להכיר בשינויים, לדייק בצורך ולפרגן בשיח פתוח וזורם.

זה משחק! כן, משחק!
כזה שמדליק מחדש את החיבור, מביא קלילות
ומוציא אתכם מאותו מעגל שוחק!

DSC07110.JPG

רוצים להבין טוב יותר איך דאבל רייס עובד?
צפו בסרטון
וגלו איך המשחק הזוגי היוקרתי דאבל רייס
יכול להפוך את הזוגיות שלכם לטבעית וקלילה יותר
ואיך תצליחו להניח קלפים על השולחן ולדבר על הכללל!!
צפו והכניסו חדשים לקשר.

This user does not have permission to use the HTML BB code.

DSC07102.JPG

בינתיים, אל תחכו לעוד רגע שגרתי שוחק!
הצטרפו עוד היום למאות זוגות שנהנים מהמשחק
ותנו לעצמכם מתנה זוגית משמעותית!

ממשו את המבצע המיוחד והיוקרתי לגולשי פרוג
עם הבונוסים המטורפים!!!

משחק דאבל רייס + ערכה מורחבת במתנה + משלוח חינם עד הבית

הכל, כולל הכ-ל-ל-ל
במחיר מפנק: 250 ש"ח בלבד (במקום 320 ש"ח).

הקישו קוד קופון: דאבל רייס בפרוג
וממשו את ההטבה.
שימו לב! תוקף הקופון מוגבל!!

אל תפספסו!

לחצו על הקישור
והמשחק בדרך אליכם...
הזוגיות שלכם שווה את זה!

משלוחים לכל חלקי הארץ וארצות הברית

✨
לחצו כאן להזמנה ✨

חסומים? קבלו קישור ישיר ומהיר לרכישה בטוחה ←

יש לכם שאלות? תמיד ניתן לפנות!

ניתן ליצור קשר בטלפון / ווצאפ: 054-6577031
או בכתובת המייל: yyybutman_gmail.com

יוכבד בוטמן - יועצת זוגית

DSC07158.JPG

רוצים לראות מה זוגות מספרים על המשחק?
קבלו טעימה מתוך מאות זוגות שפרגנו לעצמם, השקיעו בזוגיות
ובחרו בדאבל רייס כדי להחזיר את הקלילות והכנות לזוגיות:

💖 "לא האמנתי שמשחק קלפים יגרום לנו לדבר על נושאים שלא נגענו בהם שנים – וזה קרה בטבעיות מוחלטת!" (משה מאלעד)

💖 "מצאנו פתאום מקום לצחוק כמו שלא צחקנו מאז התקופה הראשונה שלנו יחד." (לוי מיצהר)

💖 "משחק ראשון, וכבר הרגשנו כמה זמן איכות אמיתי היה חסר לנו… אפילו לא שמנו לב עד עכשיו!" (חנה מבית שמש)

💖 "המשימות? הן קלילות מצד אחד, אבל עמוקות, כאלה שגורמות לך לחשוב וגם לפעול." (יוסי מביתר)

💖 "בהתחלה הוא לא הסכים לשחק, אבל אחרי סיבוב אחד – הוא כבר ביקש שנשחק שוב!" (ציפורה מצפת)

💖 "יש לנו קביעות במשחק המדהים הזה! כל שבוע המשחק על השולחן, ובכל פעם מגלים משהו חדש שמחזק אותנו." (טובה מבני ברק)

💖 "הילדים הלכו לישון, הדלקנו נרות חנוכה, ופתאום – בלי מסכים, בלי הפרעות – שיחקנו, צחקנו, דיברנו באמת." (דוד מנתיבות)

💖 "חשבתי שאני מכירה את בעלי, אבל המשחק הזה גרם לי לגלות עליו דברים שלא שמתי לב אליהם אף פעם!" (גולדה מירושלים)

💖 "כבר ניסינו המון שיטות לשפר את התקשורת, אבל שום דבר לא היה כיף, קליל ומלא צחוק כמו זה!" (אהרון ממודיעין עילית)

💖 "זו הפעם הראשונה שיכולנו לדבר על נושאים משמעותיים בלי לחץ או כבדות – זה פשוט זורם בטבעיות!" (דבורה מקרית גת)

💖 "לא ידעתי כמה בעלי אוהב לשמוע ממני מילים טובות עד שהמשחק גרם לי לעצור ולפרגן באמת." (שרה מנתניה)

💖 "הכי אהבתי את הרגע הזה במשחק שבו עצרנו, הבטנו אחד בשנייה, וידענו – יש פה משהו שצריך להמשיך." (אלחנן מצפת)

💖 "דווקא בזמן הכי עמוס שלנו, 10 דקות של משחק עשו לנו קסם אמיתי!" (חננאל מקרית משה)

💖 "כמה מרגש זה לגלות שהבן אדם שמולך עדיין מצליח להפתיע אותך, גם אחרי שנים יחד." (אהובה מאלעד)

💖 "לא ציפיתי שבמירוץ הקלפים הזה, אמצא זמן להחמיא ולשמוע מה שבעלי באמת מעריך בי." (דינה מבית שמש)

💖 "חשבנו שנשחק רק פעם אחת, אבל זה פשוט ממכר – כל ערב מחכים להזדמנות לשחק שוב!" (יצחק מרמת גן)

💖 "זה לא סתם משחק, זה רגעים של כיף שמצטברים לחיבור ענק." (יהודה מלוד)

💖 "המשחק הזה שינה אצלנו המון! – כל כך פשוט, וכל כך עוצמתי!"
(רבקה מרמת אשכול)
עברתי כעת על כמה וכמה מ"אשכולות הנוכלות" הגדולים ב"פרוג".
האשכולות על כל הנוכלויות.

מזעזע לראות עד כמה הציבור שלנו מצולק מרמאויות. כמה מאות מליונים נפלו לפח. אבל ברוך ה' זה נראה שאנחנו בתהליך של תיקון, בין השאר בזכות פרוג, ובזכות כל האנשים הטובים.

מה שכן צריך לדעת שפרוג היום הוא כנראה "כיכר העיר" המרכזית של הציבור החרדי, בפרט בכל הקשור לדברים האלו, שהתקשורת החרדית משתפת איתם פעולה במקרה הרע ושותקת במקרה הטוב.

מה הבעיה? הבעיה שכמעט בכל אשכול כזה, שבו אנשים טובים מנסים להגן על האומללים הבאים מנפילה, מגיעים באופן קבוע כמה ניקים חדשים, בני בלי שם, (לפעמים משלמים על פרימיום) ומתחילים להלחם בעד הנוכלות: לזרוע ספיקות, להגן, וכו'.
הם עושים זאת בצורה ממש מתוחכמת ומניפולטיבית, לפעמים מחמיאים לאיצ'ה אבל טוענים שכאן הוא התבלבל, מפריחים חצאי אמיתות, מביאים חצאי נתונים, מאשימים אחרים בשקר, וכו' וכו'. וכאשר מוכיחים על ניק מסויים שהוא טרול - מגיע ניק חדש ומגן עליו...
כמובן שזה ממש שקוף שמדובר בנציגי הנוכלים, ואולי בנציגים של כאלו שנפלו כבר בנוכלות, ועכשיו מקווים שהנוכלות לא תתפוצץ, בכדי שהם יוכלו לחלץ משהו מההשקעה שלהם...
אבל כמובן הם לא מודים בזה, הם בכלל לא קשורים, וגם לא משקיעים, הם רק נציגי הועדה נגד לשון הרע, או שבמקרה הם התעניינו והם יודעים וכו' וכו'.

עכשיו - אנשים שמכירים את הפורום, יודעים פשוט לדלג על כל מה שהם כותבים.

הצרה היא שיש הרבה שלא מכירים. יש הרבה מאוד אברכים בלי שום ידע, שמישהו מנסה לדחוף להם איזו השקעה, והם ניגשים לחדר מחשבים, כותבים בגוגל את שם ההשקעה. האשכול הרלוונטי עולה להם והם מתחילים לקרוא.

וזה ממש מסוכן שהם יקבלו את כל המידע המניפולטיבי הנ"ל. זה נשמע לכם מוזר, אבל יש הרבה כאלו שהודעה של איצ'ה שוות ערך מבחינתם להודעה של טרול כלשהו...

עוד נקודה היא שהם מנסים בכל הכח להטריל את האשכול, להעביר אותו למריבות אישיות, עד שהוא ינעל/ימחק.

ההצעה שלי פשוטה. בכל אשכול בנושא השקעה מסוכנת, ויש כאן ב"ה את המומחים לעניין, יודיעו לניקים הנ"ל שהם יוכלו לכתוב באשכול רק אם הם מזדהים מול הנהלת הפורום עם ת"ז וכו', ומפרסמים כאן גילוי נאות מה הקשר שלהם לעניין.
אם לא - הם יחסמו.

זה נראה פרוצדורה מיותרת, אבל רק למי שלא יודע איזו הצלת נפשות ודורות יש באשכולות החשובים הללו - בלי שום הגזמה.

כמובן שאם הם יזדהו יהיה כאן תועלת עצומה נוספת: הם לא יוכלו יותר לזרוק הבטחות בלי כיסוי, בחינת "גביהא בן פסיסא" (ע"ע).
למשל, ראיתי הודעה באשכול על פנדרלה, לפני שנה ושלושה חודשים, שהניק כותב "בעצם חבל על הדיון, זה הרי סיפור של השנה הקרובה, ברור שבשנה הקרובה יגיעו כל הרווחים".
אז הנה עברה השנה... אם היה כותב את ההודעה הזו מישהו רשמי מטעם - הסיפור כבר היה ברור...

מתייג את המנהלים והשליחים למלאכת הקודש של ההצלה מנוכלויות:

@מקצועי בלבד @השקעות R הון @איצ'ה קו המידע @מנוי פרימיום @אלי אלימלך @ברנדוויין וסליחה ממי ששכחתי...

עריכת מנהל: האשכול לא נועד לדיון בנושא של נוכלות זאת או אחרת [לכך יש את האשכולות המיועדים לכך] אלא רק לדון על רעיונות באופן כללי שהנוכלויות לא יגיעו לפרוג.
טור שפרסמתי הבוקר, אשמח לשמוע תגובותיכם - עיקרי הדברים יובאו לפני מקבלי ההחלטות שרוצים לדעת מה הציבור חושב - בלי נדר

בס"ד

מנורה – העיר החרדית החדשה

עשרת הקוראים כבר יודעים שכאן יקראו רק על טובתה של ארץ ישראל והפעם על העיר החדשה שכה נכסוף נכספנו אליה – כסיף, או בשמה החדש והלא מוכר: מנורה. סוף סוף עיר חרדית במיקום הגיוני ועם תכנון קפדני בסגנון עתידני.

הסיבה שאנו כותבים על כך היום היא משום שהעיר הזו יצאה השבוע מהכח אל הפועל כאשר התפרסמה השבוע התב"ע של העיר להתנגדויות, תב"ע = תכנית בניין עיר כשמה כן היא: מיועדת לאפשר מגורים באיכות חיים גבוהה המתאימה לשנת תשצ"א – אשר בה לפי התכנית יגיע התושב הראשון בע"ה.

זהו, כבר לא חלומות שוא ודמיונות אלא משהו מוחשי שאפשר לקרוא ולמשש ולפרשן וזה בדיוק מה שנעשה כאן: נספר קצת על מה מבשלים לנו על אש מהירה, האמת שכל אחד שיש לו גישה לגוגל יכול לקרוא הכל לבד אך כדי לחסוך את הזמן שיצטרכו האברכים כדי לקרוא 79 עמודים צפופים הבאנו לכם כאן את התמצית מה שאתם חייבים לדעת והתורה חסה על ממונם של יושבי חדרי המחשבים.

אז קודם כל הגודל: מדובר על קרקע מדברית בשטח עצום של כ15,000 דונם שהוקצה עבורנו בלבד לא כולל איזורי תעשייה, כדי להבין את המשמעות: מדובר בשטח שהוא יותר מביתר עילית מודיעין עילית ואלעד גם יחד ויש מקום לרכסים!

המיקום אמנם נשמע רחוק מאוד: 5 דקות לפני ערד, אך למעשה מדובר במרחקים זניחים לאור התפתחות הכבישים באזור, לפני שבועיים נסעתי לשם כדי לסקור עבורכם את הפלא של הקניון המתגייר בערד ועל הדרך בחנתי גם את המיקום העתידי של העיר החדשה – לא נכחד, זה לא בית שמש וקרית גת אך מי שמוכן לשים 1.4 מיליון עבור דירת 3 חדרים בנתיבות ואופקים ישמח בוודאי לשמוע שעם עוד כמה דקות נסיעה הוא יחסוך כל חודש אלפי שקלים למשכנתא ויגור ברמת חיים שאין בשום מקום כפי שיפורט.

לא מאמינים על המרחק? אתם יודעים, היום אי אפשר לרמות בדברים הללו, תעשו את הניסיון שעשיתי הרגע: עשיתי בגוגל-מאפ מבית שמש לנתיבות נתן לי 59 דקות ומאותה נקודה בסוף בית שמש עד כסיפה (שזה היישוב הקרוב לכסיף, כן, יש קשר בין הצלילים הדומים, בדיוק כמו הקשר בין בתיר לביתר הסמוכה) ואז הגוילמאפ נותן לי 63 דקות, לא שווה לנסוע עוד ארבע דקות בשביל עולם אחר לגמרי?! (ואגב אין שום ניסיון חלילה להחליש את נתיבות שאלפי אברכים נוהרים אליה, עיר קברי הצדיקים תהיה תמיד מגדלור לתורה בנגב).

הגענו לעיר, כעת אנו מדברים על אישור תכניות לשכונה אחת בלבד, הסיבה היא חוסר רצון של המדינה להשקיע הון תועפות מעבר למה שכבר השקיעה לצרכי תכנון של עיר שלימה אם בסוף זה לא יצליח אך משכונה אחת אפשר להבין מה מתוכנן בכל העיר.

השכונה הזו תיקרא ראשונים (קל לנחש למה) ויש בה 6000 דירות (כמעט אלעד) על גודל של שלושת אלפים דונם, גם מי שלא למד ליבה מבין מיד כי זה אומר ממוצע של שתי דירות לדונם (זה לא באמת, כי רוב השטחים הם ציבוריים) לשם השוואה: העיר הצפופה ביותר בישראל היא בני ברק ושם יש 6 יח"ד ממוצע לדונם.

העיר מתוכננת כבר אמרנו וכבר חשבו על כל פרט כולל שרטוט מדויק של בית-החיים (מה לעשות, בסוף אנשים צריכים לחיות איפשהו) לי זה מזכיר את העיר מודיעין השכנה שלנו, כל יום כמעט אנו נאלצים לעבור בעיר השכנה ולראות שלמרות ששתינו הוקמנו יחדיו ולשתינו בערך אותה כמות תושבים אנו מצטופפים בשטח של שכונה אחת במודיעין ונאלצים להסתמך על כל השירותים שהיא מביאה (מלבד שטיבלאך וד' מינים שזה הם באים אלינו) מהאגם המפורסם ועד תחנת הרכבת וכן הלאה, הסיבה היחידה להבדל היא שמודיעין תחתית תוכננה בידי המדינה לטובת התושבים ואילו מודיעין עילית (אנחנו העילית, ברוחניות) תוכננה – אם בכלל תוכננה אי פעם – בידי היזמים עצמם ולטובתם וכך אכן היא נראית.

ולכן למשל השטחים הציבוריים שהיזמים בכל מקום לא אוהבים לתת ואם כבר הם דוחקים לפינת בלעין, כאן יש שפע עצום של הרבה יותר ממעשר מהשטח הכולל והרוב נמצא בתוך המתחמים, כך שיש מספיק לכל חסידות ותת ישיבה קטנה, מהיום אין צורך לריב יש מספיק שטחים לכולם להתפצל ולהתפלג כמנהג גברין יהודאין.

אך מלבד התכנון הקפדני ברצוני לדבר על כמה פנינים שייחודיים רק לכאן, גילוי נאות: חלק מהדברים הייתי מעורב יחד עם עסקני ציבור נוספים מכל החוגים החרדיים.

למשל השכונה מתוכננת ב"קפסולות" של בערך 350 יח"ד כאשר לכל קפסולה יש את השטחים הציבוריים שלה ואת הגינה שלה וכו' – אין חסידות כמעט שצריכה בכל פעם יותר מאשר קפסולה כזו או שתיים ואין כמעט חסידות שלא יכולה למלא כזו קפסולה רק ממחוסרי הדיור הנוכחיים כך שאין לי ספק שנראה כאן עשרות (לפחות) של קריות חסידיות וגם ליטאיות וספרדיות, מעתה לא צריך להיות הגרש"ב סורוצקין כדי להקים שכונה ייחודית לבוגרי הישיבה, כל ישיבה ממוצעת תוכל לעשות כן.

חידושים נוספים: גובה הבניינים עד חמש קומות – זה לוקסוס שכבר לא קיים היום בשום מקום, בבית שמש למשל תקנת העיר מדברת על 9 קומות והקבלנים מצליחים להוסיף עוד אחת בטריקים, כאן אין דבר כזה בניין יותר מחמש קומות.

סוכות – כל מרפסות הסוכה תקבלנה הצללה נפתחת ואחידה, מהיום כל בניין ייראה כמו בית מלון מעוצב שתוכנן באחידות, ובכלל מרפסות סוכה מרווחות הן חלק מהסטנדרט כאן.

גודל הדירות – המתכננים למדו היטיב את נושא הטאבו משותף והיח"ד להשכרה וכו' שקיימים בכל שכונה חרדית והחליטו שאם אינך יכול להילחם בתופעה הזו – תכשיר אותה! וכך הגענו לתכנית שאומרת מלכתחילה לגבי חלק גדול מהדירות שבבוא היום תוכלנה לייצר יחידה נוספת והפעם זה רשמי.

כך גם עניין הרחבת הדירות – תופעה ייחודית לציבור החרדי בדרך כלל – התכנית מחייבת מראש לחשוב איך יורחב הבניין אך מטילה גם תנאים והגבלות, כגון חובה שכל שורת הדירות יורחבו בו זמנית.

כל התכנון הזה לא נולד בבינה מלאכותית אלא מונחים בה עמל ויגיעה של צוותות שלימים שחלקם מוכרים לי אישית, זה גם הרצון החזק של ר' נתן אלנתן ושל עוד אנשים שדואגים לנו, ומעל הכל זה האיש הנכון שהוכנס למקום הנכון – יו"ר הוועדה המיוחדת עו"ד שילה רצאבי, אמנם הוא לא חרד אך מוטב כך שכן הוא אינו מחוייב לאף עסקן או יזם אלא רק שיהיה טוב לכוווווולם.

אז אם כל כך טוב מדוע כל כך רע?

כלומר, מדוע יש לעיר הנפלאה הזו יחסי ציבור נוראיים כל כך? למה כולם מזלזלים בה?

ראשית, לעומת כל המקומות האחרים שאנ"שים קנו קרקעות ומשווקים לציבור ברווחים של מאות אחוזים כאן אף אחד לא מרוויח מהפרוייקט הזה, כלומר אף אחד מלבד הציבור.

ושנית, מי שמדבר בדרך כלל לא מכיר, או שאינו מכיר תכניות אחרות על מגרעותיהן (בהר יונה למשל נרשמו 1200 איש לדירות שיראו רק עוד חמש שנים) או שאינו מכיר את כסיף או שאינו מבין בתחום כלל.

שלישית, הציבור החרדי אכן ראוי לקבל יותר מאשר עיר במיקום שאיש לא רוצה לגור שם, אך מה לעשות אנחנו מכירים את המצב ועד כמה אוהבים אותנו בכל מקום שאנו מגיעים, ואפילו במקומות שכן מקבלים אותנו בזרועות פתוחות כי אין להם ברירה כדי להינצל מהערבים גם שם אוהבים אותנו בערבון מוגבל, רק השבוע ראיתי במו עיני את החורבן שהמיטה עיריית לוד על ביכנ"ס באחיסמך – סוג של הכרת הטוב לקהילה שהצילה את האחוזון הדמוגרפי.

והתחינה שלי: אל תקשיבו למוציאי דיבת הארץ, אל תאמינו למי שמספר שאיש לא ילך לשם, במו עצמי שוחחתי עם ראשי חסידויות רבות ועסקני אמת, כולם כולם הצהירו כי אם המחירים יהיו זולים (אם לא – לא עשינו כלום וחייבים לחשוב איך עושים זאת) הם יגיעו לשם בהמוניהם.

בקיצור: טובה הארץ, כולה, מאוד מאוד.
מקור: https://www.jdn.co.il/economy/2501529
@עו"ד נתן רוזנבלט

“מילאו הארץ וכיבשוה” – המאחז החרדי הראשון / טור​

על מאחז חרדי שמעתם? אתמול התקיים מעמד הכנסת ספר תורה למאחז מצפה לאה בו מתגוררות עשרות משפחות חרדיות. עו"ד נתן רוזנבלט על האופק הכלכלי הנשקף ממגורים במקומות דומים​

בכל יום מתקיימת הכנסת ספר תורה איפשהו, מתפללי בית הכנסת ומשפחת התורם מתרגשים, אך כל יתר המוזמנים לא טורחים להגיע ומבינים שמדובר בסוג של הזמנת כבוד ותו לא, אך ההזמנה שקבלתי בשבוע שעבר הייתה שונה לחלוטין, והחלטתי כי את האירוע הזה לא אפספס בעזר השם.

ההזמנה סיפרה על מאחז חרדי חדש בשם מצפה לאה שהוקם בהרי בנימין, בהכירי את השטח התלהבתי מאוד, שכן כבר פעמים רבות כתבתי כאן על הפספוס הענק של הציבור החרדי: מתל ציון ועד בית שאן אין שום אחיזה חרדית בחבל הארץ היפהפה, הרגוע, והחשוב ביותר: הכי קרוב.

כמה מילים על ארץ בנימין למי שלא מכיר (וחבל, במקום לחפש אטרקציות במחוזות חול – קום והתהלך בחלק היפה והטבעי ביותר בארץ): מדובר בנחלת שבט בנימין המתחילה מאמצע הר הבית עד למורדות בקעת הירדן, באמצע יש לנו את הצד המזרחי של מועצת מטה בנימין, עם יישובים וותיקים כמו כוכב השחר (חרד”ל), רימונים (חילוני) ועוד כמה יישובים בינוניים, באמצע כל זה על הר מששת ימי בראשית – הגעתם ליעד ברוכים הבאים.

אתמול (ראשון) יצאתי לדרך בשעת בין הערביים, עשרים דקות מירושלים (בניכוי פקק קטן שנוצר בגלל ריבוי החוגגים) ואתה כאן, אך מה שחשוב לי להדגיש זה לא רק הקרבה (פחות ממודיעין עילית ובית שמש) אלא בעיקר את השקט והרוגע: החל מקצת אחרי תל ציון לא ראיתי שום כפר ערבי וכמעט גם לא רכבים פלסטינאים, מה שאומר שני דברים: א, אפשר להירגע זה פחות מסוכן מההתנחלויות מעלה עמוס ועמנואל ואפילו ביתר, ודי דומה לגדולה שבהתנחלויות – מודיעין עילית.
הדבר השני ולא פחות חשוב זה שאין כאן חשש של התגרות באומות מהסיבה הפשוטה שהאומות לא מתגוררים כאן, בניגוד ליישוב מגוריי מודיעין עילית שצמוד לחמישה כפרים פלסטינאים ויש אומרים שנבנה על אדמתם (ובצדק, כי קנו מהם כדין וגם אם לא – לא נורא). כאן אין שום חשש של קרקע ערבית אלא הכל קרקעות מדינה ואין שום שכנים שמפריעים להם.
בדרך דמיינתי לי איך נראית ההיאחזות: כמה אוהלים משומשים עם נרגילות כפי שניתן לצפות מעוד חומה ומגדל מבורכים של נוער הגבעות המוכרים לי היטב ולברכה. ולכן, כאשר הגעתי לשם הופתעתי עד מאוד לראות שם עשרות מבנים, אמנם לא מחומר ולבנים אלא מאיסכורית ונשמה, אך מבנים בסוג של קבע שעומדים על תילם, ובהם עשרות משפחות (!) וכולם כולם חרדים משלנו בלי שום פשרות.

וזה מה שמייחד את היישוב הזה מכל קודמיו: כולם כולם כאן מסלתה של השמנה של הציבור החרדי, הגרעין המייסד הוא ברובו מהחסידות האהובה עליי ביותר: הזילברמנים. מזהים אותם עם התפילין והזיק דקדושה בעיניים, אך למעשה התווספו אליהם צדיקים וידידים, אוהבי השם וארצו.
שר ירושלים ומסורת ישראל לשעבר (ולשעתיד – הלוואי שיסדרו כבר את העניין של הצבא שעולה לנו ביוקר בכל אספקט של החיים וגם בדיור) ר’ מאיר פרוש הגיע גם הוא לשמוח בספר תורה, בתור השר המקורב למתנחלים הוא כבר ראה כמה יישובים חדשים בחיים, אך הוא לא יכל לכבוש את ההפתעה כאשר נחשף פעם ראשונה לפלא הזה של יישוב חרדי שהוקם באתערותא דלתתא. שמחתי להראות לו את הגבעה העתידית ממול שנרכשה כדת וכדין וגם עליה בעזר השם קום תקום היאחזות חרדית, עוד נשמע על עזרתו למקום.
את ההזמנה שלח לי הרה”ג יואל ברמן, שעוסק כל השנה בייבוא של אברכים מארה”ב לכאן, מאות מהאברכים הללו שאתם מכירים זה בזכותו, זכיתי לסייע לספר ההדרכה הפופולרי שלו באנגלית.

עכשיו הוא מלווה אותי ואנחנו נכנסים לתוך המבנים, באחד מהם אנו פוגשים אברך שגר שם באופן קבוע ומוחלט (בשלב הנוכחי מטבע הדברים חלק מהאנשים מתגוררים לסירוגין כאן ובמקום אחר ולאט לאט מעבירים הכל לכאן). הוא מספר על בית כנסת פעיל עם כולל אברכים (עוד משהו שמבדיל בין כאן לסובבים) שהוקם עוד לפני המשפחה הראשונה, על הקשיים והאתגרים הגשמיים והלוגיסטיים, עיניו בורקות משמחה ושלי מקנאה כאשר הוא מדבר על הזכות שלו להיות מעשרה ראשונים של המפה החדשה של הקדושה בארץ ישראל. מזכיר לי קצת את ההתלהבות שלי בתור אברך צעיר לפני שלושים שנה ביישוב החדש קרית ספר, אך אין מה להשוות, לנו היה את כל התנאים והמשכנתאות.
אנחנו שואלים אותו: אינכם חוששים לגור ככה בין ערבים בלי גדר אפילו?

שימו לב לתשובה הספונטנית כי כאן מגולם כל הסיפור של ההצלחה:

מתברר כי הרשויות הציעו להם עזרה בהקמת גדר ושמירה, אך הם סרבו משום שאז הם יהיו מוגבלים בכמות המשפחות שאפשר להביא לכאן “ואנחנו לא יודעים כמה ירצו להגיע, המטרה להגיע למאות רבות”.
ויש סיכוי שזה יקרה, ואולי אפילו אלפים, אין הדבר תלוי אלא בנו.
מי שאין לו או לילדיו קושי בדיור שירים את היד ויעבור למדור ממול שם יקבל המלצות היכן להשקיע את המיליונים המיותרים, כל אחד מהקוראים יודע עד כמה הקושי הורס את החיים שלנו, בגשמיות וגם קצת ברוחניות: מי שצריך לשלם כל חודש 6000 ₪ שכירות או משכנתא הוא לא בנאדם שיכול לשבת וללמוד, ומי שמשלם כמה כאלו עבור הילדים הוא לא בנאדם שיכול לנשום.

וכאן, כמה קרוב ככה פשוט, נמצא פתרון אפשרי.

העלות כאן אפס, הארנונה פעמיים אפס, משכנתא? מה זה בכלל, כאן יושבים כל היום, בתפילין או לא, ועוסקים בתורה נטו, בדיוק כמו תיבת נח של פרשת השבוע: מחוץ יהום המבול, אך כל זה לא נוגע לאוכלי המן שאין להם שום עול בלתי לשם לבדו.
בשולי הדברים: כרגיל הטור הזה אינו רק פרשנות (בשביל זה יש את הטור היומי) אלא הוא מיועד להביא לתוצאות מעשיות. כל טור כאן עשה משהו למישהו, ולכן מי ששוקל את הדבר הזה שיפנה למייל שלי ויקבל את פרטי אנשי הקשר באישי, חיסיון מובטח וגם ההצלחה בע”ה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה