דרוש מידע איך מלמדים ילדה בגן חובה לקרוא?

• הוסף לסימניות
יש מה לעשות כנגד? הילדה צמאה לקרוא ונהנית לכתוב יותר מלצייר ולצבוע.
אגב זאת קריאה צילומית. היא קוראת מכל כיוון של המילה.
מצד שני קיבלו לשבת ספרון על מגילת רות לפחות 8 עמודים עם 4-6 שורות. מנוקד.
כלומר זה הרמה אצל כל הבנות.
אני יכולה לשבת איתה על ניקוד. אבל בהחלט חושבת שזאת ילדה שנהנית ללמוד אז למה לקחת לה את ההנאה בכתה א', ואם למשל היא לא מדייקת בגזירה או צובעת חפיף, זה לא נעים לה ונחמד לעשות פעולות של מוטוריקה עדינה.
אני מרפה.
והיא כבר ב"ה קוראת מברכון ועוקבת באצבע מילה במילה. הכל מיוזמתה.
אני מפרגנת לה מה שכיף לה. בס"ה ילדה. וזה הזמן לחגוג לפני השיעורי בית...

אם יש איך ללמד אותה לדייק את הקריאה אשמח לרעיונות. ללמד אותה ניקוד?
מודעות פונולגית ואיות וכל זה היא יודעת מצוין.
מסתבר שרוב הגן שלה כבר קורא יפה.
אולי זאת המגמה התחרותית- באיזה גן הבנות מגיעות קוראות??
האמת אני דוחה את המייל הזה כדי לכתוב לך תשובה מושקעת, אבל אני לא מגיעה לזה, ואני אענה לך בקצרה. אם יש לך עוד שאלות, בכיף.

ללמד אותה ניקוד- לכאורה זה הרעיון הכי פחות הורסני, אם כי, אם היא חכמה, חבל על כיתה א'.
קריאה צילומית- זה אומר שהיא מזהה את התבנית של המילה, ואם תתני לה אותה מנוקדת בצורה שגויה, היא לא תדע לתקן/לא תשים לב. זה מה שלא טוב.
את יכולה לתת לה לקרוא מילים מאוד מאוד מאוד בסיסיות. על אלה ממליצים בלי קשר ללמוד כמילים גלובליות. ואז זה משרת אותך מצוין. כמו - אבא אמא , את, אני, גם , אם של וכו'.
ציינת שהיא אוהבת לכתוב- זה מצוין. שתכתוב לפי שמיעה בלי ניקוד. מעורר את המודעות הפונולוגית וזה משפר את יכולות הקריאה.

מיומנויות של מוטוריקה עדינה- עוד יותר נצרכות בכיתה א' ובקושי יש דגש עליהם. צריך לגזור, להדביק, מצופה מהן לקשור קשר, לקשור נעליים, להשחיל חרוזים קטנטנות ועוד.
לילדות שלא מצליחות, אין זמן לנסיון השלישי.
עדי כדי כך- שמורות מביאות לכיתה דפים גזורים כדי שזה יחסוך זמן ומחברות יראו נורמלי.
מכירה מורות שאפילו משחילות לילדות את הדפים בתקייה כי זה לוקח מלא זמן.

• הוסף לסימניות
יש לי ילדה בגן חובה חכמה ונבונה . אנחנו הרבה זמן ביחד שתינו לבד .
אני רוצה ללמד אותה לקרוא
התחלתי עם ספר "מסורת" לימדתי אותה פתח וקמץ והיא קלטה מצוין .
אבל כשניסיתי לעבור ללמד אותה סגול . היא התיאשה ולא רצתה להמשיך .
יש ספר שמיוחד בשביל זה? אולי חוברת עבודה ?
בכל אופן מעדיפה לא להשקיע כרגע כסף אלא רק זמן וסבלנות .

נ.ב אני יודעת שהיא צעירה ובכיתה א בטוח ילמדו אותה ואין לי ספק שהיא תקלוט אז
ובכל אופן אני רוצה ללמד אותה כבר עכשיו .
בבקשה אל תיכנסו לפולמוס אם כדאי או לא כדאי .
אני בגן שלי גן שפה מלמדת קריאה אבל את הבנות שלי מעולם לא למדתי זה לא מומלץ בטח לא לילדה חכמה תחשבי מה היא תעשה בכל שיעורי הקריאה בכיתה א
בכל מקרה אחרי פתח קמץ מלמדים חיריק

• הוסף לסימניות
דעתי האישית והלא פופולרית
כי כיף להעלות ילדה לכתה א' ולדעת שהיא תסתדר שם בלי עזרה יום יומית
כתה א' מלווה בעול גדול מאוד על ההורים
אם אני מעלה לכתה א' ילדה שיודעת לקרא ויודעת חיבור חיסור בסיסי
אני יכולה להוריד פרופיל ומעקבים...
היום ביה"ס מצפה מההורים להיוץ מאוד מאוד מעורבים, ואני מאוש אשמח להוריד לי את זה מהראש.
הבעיה הקטנה היא שללמד קריאה לא עוזר לזה אלא ההיפך, מזיק.
המורות מצפות שתעקבי אחרי שיעורי בית, ותחתמי שהילדה קראה 3 פעמים, ותגזרי תמונות ותכריחי את הגברת לעזוב את הספרים שהיא קוראת ולהתיישב לכתוב 3 שורות של א עם ספסל. והגברת שקוראת כבר מתחילת גן חובה, לא בראש שלה עכשיו לשנן ניקוד.
חלק מהמורות מעלימות עין כי היא כזו מתוקה וחכמה, וככה עוברת שנה של מירוץ עכברים להכריח ילדה לתרגל ולשנן ולעשות שיעורי בית כדי להקנות לה מינימום של הרגלי למידה. להתמודד עם הפרעות בכיתה או סתם שיעמום. ובדרך כלל- זה לא מצליח.
אז התירוץ הזה של להוריד מעקב מהראש- לא ממש מחזיק מים. ההתעסקות מול בית הספר עם הילדות האלה הוא יותר אינטנסיבי מילדה שלומדת לקרוא בקצב של הכיתה.
ואני לא ממשיכה לכיתות ב' וג' ששם כבר האמא לפעמים גרה בבית הספר כי יש טענות והילדה לא קנתה הרגלי ציות ולמידה ושישו ושמחו.
לכל אלו שמתנגדות נחרצות ללמוד קריאה לפני כיתה א’:
ניסיתם פעם להעביר שבת עם "תולעת ספרים" שעדיין לא יודעת לקרוא?
זה 9-10 ספרונים בשבת אחת, ולמי שלא הבין - אז 9 סוגי ספרונים, כל אחד מוקרא הרבה יותר מפעם אחת... שאלו אותי כשהיא הייתה קטנה למה יש לה כ"כ הרבה ספרונים, עניתי כדי  שלי לא יהיה משעמם.
עד שחמותי אמרה רחמי על  עצמך ותלמדי אותה לקרוא.

בקיצור, לא כל סיפור ושאלה זה בדיוק כמו אצלכם, אתן לא יודעות את סיבותיה של פותחת השרשור. פותחת השרשור . בפרוש בקשה: בבקשה אל תיכנסו לפולמוס אם כדאי או לא כדאי
לא הבנתי איפה הבעיה.
מעולם לא הקראתי ספרים לילדים. מי שממש רצה- למד לקרוא בעצמו. מי מכריח אותך? זה בטח לא סיבה להעיק על ילד בלהכריח אותו ללמוד לקרוא. ילד שבשל לזה בגיל 4- לומד. מהאויר.

• הוסף לסימניות
הבעיה הקטנה היא שללמד קריאה לא עוזר לזה אלא ההיפך, מזיק.
המורות מצפות שתעקבי אחרי שיעורי בית, ותחתמי שהילדה קראה 3 פעמים, ותגזרי תמונות ותכריחי את הגברת לעזוב את הספרים שהיא קוראת ולהתיישב לכתוב 3 שורות של א עם ספסל. והגברת שקוראת כבר מתחילת גן חובה, לא בראש שלה עכשיו לשנן ניקוד.
חלק מהמורות מעלימות עין כי היא כזו מתוקה וחכמה, וככה עוברת שנה של מירוץ עכברים להכריח ילדה לתרגל ולשנן ולעשות שיעורי בית כדי להקנות לה מינימום של הרגלי למידה. להתמודד עם הפרעות בכיתה או סתם שיעמום. ובדרך כלל- זה לא מצליח.
אז התירוץ הזה של להוריד מעקב מהראש- לא ממש מחזיק מים. ההתעסקות מול בית הספר עם הילדות האלה הוא יותר אינטנסיבי מילדה שלומדת לקרוא בקצב של הכיתה.
ואני לא ממשיכה לכיתות ב' וג' ששם כבר האמא לפעמים גרה בבית הספר כי יש טענות והילדה לא קנתה הרגלי ציות ולמידה ושישו ושמחו.
חותמת על זה.
כל הטענות של השיעמום, קטנות לעומת הרגלי למידה בסיסיים שנרכשים בשלב הזה.
ואם הם לא נרכשים כי משעמם לה/כי היא יודעת/כי היא לא צריכה את זה והמורה מעלימה עין, כי רחמנות על הילדה. כשהיא תגיע לשלב שהיא כן צריכה ללמוד בכיתה כדי לדעת, היא לא תדע שכדי לדעת חייבים לשבת במקום. א"א לקום וגם לא להתעסק.
ואז המורה מלמדת דברים חדשים, וצריכה להעיר לילדה הזו כל הזמן (כי זה כן רלוונטי לה עכשיו!), והילדה לא מבינה מאיפה כל ההערות עד גערות מגיעות עליה פתאום.

אני מתמודדת עם כזה דבר בכיתה שלי, ואני תוהה לעצמי איך לא הדגשתי את זה.

• הוסף לסימניות
ילדים מוכשרים קולטים את הקריאה גם ככה בשמינית הזמן ששאר הכיתה צריכה ואז משתעממים, אז זה לא מועיל להימנע מלימוד קריאה מראש.
אם כבר, לילדה שקוראת היטב יותר קל לספק משימות לימודיות חלופיות.

• הוסף לסימניות
ממה שאני מכירה במשפחה המורחבת שלי אלו שידעו לקרוא . הצליחו ברוך ה'
וזו שהגיעה לכיתה א ללא ידע לקרוא התמודדה קשה

• הוסף לסימניות
ילדים מוכשרים קולטים את הקריאה גם ככה בשמינית הזמן ששאר הכיתה צריכה ואז משתעממים, אז זה לא מועיל להימנע מלימוד קריאה מראש.
אם כבר, לילדה שקוראת היטב יותר קל לספק משימות לימודיות חלופיות.
בבית הספר מריצים את הקריאה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה