- הוסף לסימניות
יש גם בביתמה הקשר??? וואטצאפ זה ממכר מה ההשוואה בכלל???
יש גם בביתמה הקשר??? וואטצאפ זה ממכר מה ההשוואה בכלל???
החילוק פשוט שההבדל הוא וואצפ שיש גם במוגנים, שלרוב מוחלט ממהמחזיקים במכשיר כזה הוא משמש גם לעבודה אבל בעיקר לשטויות. ועכשיו כולם יקפצו מה פתאום וכו, אני מכיר יותר מידי הרבה אנשים שיש להם מוגן עבודה אין בוואצפ אולי עבודה בעיניים.לא ממש נכון,
או ממש לא נכון.
הטראומה מהאייפונים קיימת גם קיימת במוגנים.
והטענה כביכול אין הבדל בין זה למחשב היא טענה לא אמיתית ומגוחכת ,
ואת ההוכחה לכך כל אחד מאיתנו רואה באוטובוסים, ברחובות, בחנויות, וברכבים, הורים שביד אחת מחזיקים את ילדם הקט והטהור, והיד השניה והמוח האחד שקועים במסך...
לעומת זאת מה לעשות שמחשב בנוסף לכל הדברים שאין בו ויש בסמארטפון, הוא פשוט... כבד...
ביום בהיר אני מקבלת מייל עם לינק של התרמה שהם עושים דרך האינטרנט וכולם התגייסו
רגע פתאום זה מותר?
סליחה, מי שלא מבין שיש הבדל עצום בין מי שיש אינטרנט חסום באמת! לצרכי עבודה לבין מי שמחזיק מכשיר שנראה כמו אייפון - הוא באמת לא מבין, כך שנראה שהוא רחוק מלהשתתף בדיון הזה. צר לי מאד.לי אישית כבר צורם הרבה זמן לראות את הקהילות השמורות שאוסרים שם והולכים עם זה עד הסוף ומכניסים לילדים בחיידר ובבית שזה אסור וזה ......
וביום בהיר אני מקבלת מייל עם לינק של התרמה שהם עושים דרך האינטרנט וכולם התגייסו
רגע פתאום זה מותר?
אז אנחנו הבעיה לא הילדים!
התחמקות אלגנטיתסליחה, מי שלא מבין שיש הבדל עצום בין מי שיש אינטרנט חסום באמת! לצרכי עבודה לבין מי שמחזיק מכשיר שנראה כמו אייפון - הוא באמת לא מבין, כך שנראה שהוא רחוק מלהשתתף בדיון הזה. צר לי מאד.
מנין לכבודו המידע?אני יכול לבד להצביע רק באשכול הזה - למי יש נטפרי ומי בסינון אחר - זה שקוף כמעט...
וזה רמז עבה מאד למי שכותב/כתבה למעלה על זה שהאינט' והסמרטפון המוגן הוא אותו דבר..
הסמארטפון המוגן הרבה יותר מסונן מנטפרי ולי יש נטפרי...אני יכול לבד להצביע רק באשכול הזה - למי יש נטפרי ומי בסינון אחר - זה שקוף כמעט...
וזה רמז עבה מאד למי שכותב/כתבה למעלה על זה שהאינט' והסמרטפון המוגן הוא אותו דבר..
כל מילה!בדיוק כמו כל הבנות שמסיימות סמינר ובו מלמדים אותן שהאינטרנט טרף
יום אחרי הסמינר הן נהפכות למזכירות/ מורות/ כל עבודה אחרת (כמעט) ורק צריכות לשלוח מיילים עם דוחות, ורק לחפש חומר, תמונות וכו' וכל זה בתוך הטרף!! ואין להן מושג איך נזהרים בפנים, ממה להשמר וכו'
אם רק היו מלמדים אותן שהאינטרנט במקום "טרף" הוא "לא כשר" אבל לפעמים צריכים להשתמש בו, כי יש בו גם תועלות (עיין ערך "פרוג")
ואז היו מדריכים איך להשתמש בשעת הצורך, עם כל ההגנות הנדרשות, הכל היה שונה.
זה בדיוק מה שפותחת האשכול רוצה למנוע, כיום אין כמעט סיכוי (לפחות באזורים שאני מכירה) לילד לא להחשף לסמארטפון. אין צורך שהוא יביט על המחזיקים בהם בעין עקומה, ואז אם (ח"ו ח"ו...) אבא שלו או משהו קרוב אחר יצטרך, הוא לא יהפך בעיניו לגוי.
תודה על ההגנה אבל זו לא בחירה של בעלי אלא בחירה של שנינו ואין לנו שום בעיה אם זה כשזה לצרכנו ולצרכי פרנסתנו ושאנחנו בטוחים מאוד שזה לא פוגע ברוחניותנו ובביתנו,אתם יוצאים נגד פותחת האשכול על בחירתו של בעלה.
ואני מופתעת, זה האמת.
אני למדתי שאישה יכולה לחנך את עצמה, ולא את בעלה.
נכון אבל לא ללמד בחיידר על ההבדלים אלא בבית, כל אחד בביתו ולא כמו ברוב הבתים שילד אומר לאבא של... יש מכשיר כזה והוריו נזעקים!! אלא שכל אחד ימצא תשובה ישירה ואמיתית לילדיו בלי לפסול ולשים איקס וכו'נראה לי שדובר כאן על משהו אחר. בחינוך בחידרים ובבית יעקב כיום - חושבים לנכון להשאיר את הסמרטפונים מחוץ לנורמה. ולא לתת לזה לגיטימציה.
כעת יש ילד, שבסביבתו זה כן בנורמה. מוגנים, אך לא רק לצרכי עבודה.
שאלה לגטימית היא, מה לעשות עם הילד? מה להסביר לו? ואיך שלא יסבול בחברה, וירגיש טוב.
הוצע פיתרון, להסביר לילדי החידר על סמרטפונים וההבדלים ביניהם.
הפיתרון הזה - לא מקובל בחינוך של היום. ואי אפשר כדי לעשות הרגשה טובה לילד - לשנות את זה. אלא למצוא פיתרון אחר.
שאלה:באמת אנחנו [ז"א הציבור] מאד מקובעים בתפיסה פסיכולוגית, שמסתכלים לא טוב על מי שיש לו מכשיר מתקדם
למרות שמדובר במכשירים עם הכשר
וכבר דובר רבות על כך שמדובר במכשירים שאין בהם כל בעיה הלכתית, ואף אם יש בהם אפשרויות בילוי, זה לא פוסל את המכשיר
שני דברים אגיד ואסכם [בינתיים, עד שינעל או יימחק..]: לא צריך לריב, ולא לפסול אף אחד.נכון אבל לא ללמד בחיידר על ההבדלים אלא בבית, כל אחד בביתו ולא כמו ברוב הבתים שילד אומר לאבא של... יש מכשיר כזה והוריו נזעקים!! אלא שכל אחד ימצא תשובה ישירה ואמיתית לילדיו בלי לפסול ולשים איקס וכו'
אבל אני לא באה לחנך את העולם ולכן החלטנו לשתף את ילדינו בכל שאלה שישאלו בעניין. בצורה ישירה וכנה. (כמובן בלי להכנס לנושאים בעייתים) ובעז"ה נתפלל שלא תצא תקלה תחת ידינו.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים