עזרה איך מסבירים לילד מה זה טלפון חכם כשר?

• פותח הנושא cyp
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לי אישית כבר צורם הרבה זמן לראות את הקהילות השמורות שאוסרים שם והולכים עם זה עד הסוף ומכניסים לילדים בחיידר ובבית שזה אסור וזה ......

וביום בהיר אני מקבלת מייל עם לינק של התרמה שהם עושים דרך האינטרנט וכולם התגייסו
רגע פתאום זה מותר?

אז אנחנו הבעיה לא הילדים!

• הוסף לסימניות
עד שאתם שואלים איך מסבירים לילד, תסבירו לי.
עם כל הידע שלי בטכנולוגיה ונסיון החיים, לא הצלחתי להבין מה זה טלפון חכם כשר.

• הוסף לסימניות
לא ממש נכון,
או ממש לא נכון.

הטראומה מהאייפונים קיימת גם קיימת במוגנים.
והטענה כביכול אין הבדל בין זה למחשב היא טענה לא אמיתית ומגוחכת ,
ואת ההוכחה לכך כל אחד מאיתנו רואה באוטובוסים, ברחובות, בחנויות, וברכבים, הורים שביד אחת מחזיקים את ילדם הקט והטהור, והיד השניה והמוח האחד שקועים במסך...

לעומת זאת מה לעשות שמחשב בנוסף לכל הדברים שאין בו ויש בסמארטפון, הוא פשוט... כבד...
החילוק פשוט שההבדל הוא וואצפ שיש גם במוגנים, שלרוב מוחלט ממהמחזיקים במכשיר כזה הוא משמש גם לעבודה אבל בעיקר לשטויות. ועכשיו כולם יקפצו מה פתאום וכו, אני מכיר יותר מידי הרבה אנשים שיש להם מוגן עבודה אין בוואצפ אולי עבודה בעיניים.

• הוסף לסימניות
ביום בהיר אני מקבלת מייל עם לינק של התרמה שהם עושים דרך האינטרנט וכולם התגייסו
רגע פתאום זה מותר?

רגע, בא נעשה סדר.
איש לא דיבר פה על התנזרות מוחלטת מאינטרנט, אם זה היה שייך אשרינו מה טוב חלקנו..
אך לא על כך דיברו וזה לא שייך,
דיברו על נושא המוגנים, שיש לו משמעות אחרת בכל המובן של אינטרנט, משמעות של התמכרות, משמעות של נגישות כל רגע, בקיצור-משמעות של אפשרויות רבות יותר לזלוג למצב של 80% בילוי ו20% עבודה.
לא שאין כלל התמכרות או נגישות לאינטרנט במחשב, אך כל אחד מבין שזה לא אותו הדבר.

וגם כאן לא דובר על מישהו שמשתמש בו לצרכי עבודתו נטו (לדוגמא אני מכיר יהודי שנצרך למקום עבודתו למכשיר מוגן, והוא משאיר את המכשיר בעבודה,)

אלא כמה ראוי ונכון והאם יש בעיה, להכשיר את הדבר מעיקרו, מאחר והוא הותר לצרכי עבודה.

• הוסף לסימניות
יש דבר שבו המוגנים טובים בהרבה ממחשב.
ברובם - אין דפדפן, אלא רק אפליקציות ספציפיות. וזה מונע את הגישה והגלישה שאין לה סוף.
זמן הבילוי באפליקציות הוא מוגבל וממצה את עצמו בסופו של דבר.

• הוסף לסימניות
לי אישית כבר צורם הרבה זמן לראות את הקהילות השמורות שאוסרים שם והולכים עם זה עד הסוף ומכניסים לילדים בחיידר ובבית שזה אסור וזה ......

וביום בהיר אני מקבלת מייל עם לינק של התרמה שהם עושים דרך האינטרנט וכולם התגייסו
רגע פתאום זה מותר?

אז אנחנו הבעיה לא הילדים!
סליחה, מי שלא מבין שיש הבדל עצום בין מי שיש אינטרנט חסום באמת! לצרכי עבודה לבין מי שמחזיק מכשיר שנראה כמו אייפון - הוא באמת לא מבין, כך שנראה שהוא רחוק מלהשתתף בדיון הזה. צר לי מאד.

• הוסף לסימניות
המון פעמים 'עבודה' זה תירוץ גמור.
גם מי שעובד בעבודה שקורעת והוא מנהל עסק - עד מתי הוא עובד? עד 12 בלילה שהוא חייב את זה איתו ממודה אני עד קריאת שמע שעל המיטה?
נו באמת.

• הוסף לסימניות
אני יכול לבד להצביע רק באשכול הזה - למי יש נטפרי ומי בסינון אחר - זה שקוף כמעט...
וזה רמז עבה מאד למי שכותב/כתבה למעלה על זה שהאינט' והסמרטפון המוגן הוא אותו דבר..

• הוסף לסימניות
.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
סליחה, מי שלא מבין שיש הבדל עצום בין מי שיש אינטרנט חסום באמת! לצרכי עבודה לבין מי שמחזיק מכשיר שנראה כמו אייפון - הוא באמת לא מבין, כך שנראה שהוא רחוק מלהשתתף בדיון הזה. צר לי מאד.
התחמקות אלגנטית

• תודה
Reactions: cyp
  • הוסף לסימניות
אני יכול לבד להצביע רק באשכול הזה - למי יש נטפרי ומי בסינון אחר - זה שקוף כמעט...
וזה רמז עבה מאד למי שכותב/כתבה למעלה על זה שהאינט' והסמרטפון המוגן הוא אותו דבר..
מנין לכבודו המידע?
...

• הוסף לסימניות
הסמארטפון המוגן הרבה יותר מסונן מנטפרי ולי יש נטפרי...
כמובן תלוי איזו הגנה אבל במסלול שמור מאוד נפתח מעט מאוד אפליקציות נצרכות.

• הוסף לסימניות
בדיוק כמו כל הבנות שמסיימות סמינר ובו מלמדים אותן שהאינטרנט טרף
יום אחרי הסמינר הן נהפכות למזכירות/ מורות/ כל עבודה אחרת (כמעט) ורק צריכות לשלוח מיילים עם דוחות, ורק לחפש חומר, תמונות וכו' וכל זה בתוך הטרף!! ואין להן מושג איך נזהרים בפנים, ממה להשמר וכו'
אם רק היו מלמדים אותן שהאינטרנט במקום "טרף" הוא "לא כשר" אבל לפעמים צריכים להשתמש בו, כי יש בו גם תועלות (עיין ערך "פרוג")
ואז היו מדריכים איך להשתמש בשעת הצורך, עם כל ההגנות הנדרשות, הכל היה שונה.

זה בדיוק מה שפותחת האשכול רוצה למנוע, כיום אין כמעט סיכוי (לפחות באזורים שאני מכירה) לילד לא להחשף לסמארטפון. אין צורך שהוא יביט על המחזיקים בהם בעין עקומה, ואז אם (ח"ו ח"ו...) אבא שלו או משהו קרוב אחר יצטרך, הוא לא יהפך בעיניו לגוי.
כל מילה!

• הוסף לסימניות
באמת אנחנו [ז"א הציבור] מאד מקובעים בתפיסה פסיכולוגית, שמסתכלים לא טוב על מי שיש לו מכשיר מתקדם
למרות שמדובר במכשירים עם הכשר
וכבר דובר רבות על כך שמדובר במכשירים שאין בהם כל בעיה הלכתית, ואף אם יש בהם אפשרויות בילוי, זה לא פוסל את המכשיר

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אתם יוצאים נגד פותחת האשכול על בחירתו של בעלה.
ואני מופתעת, זה האמת.
אני למדתי שאישה יכולה לחנך את עצמה, ולא את בעלה.
תודה על ההגנה אבל זו לא בחירה של בעלי אלא בחירה של שנינו ואין לנו שום בעיה אם זה כשזה לצרכנו ולצרכי פרנסתנו ושאנחנו בטוחים מאוד שזה לא פוגע ברוחניותנו ובביתנו,
הדילמה היא בעניין הילדים מול הסביבה והחברה שאצלה לא נחשפו לעניין שיש עוד צדדים וצרכים ולא תמיד זה מוחלט! ואני מדברת על חברת הילדים כי מבוגרים כבר ממש מבינים את זה והרבעס בחיידר יודעים מצויין שיש כזה מכשיר לבעלי כי הם בעצמם נצרכים תדיר לעבודתו, אבל הילדים בחברה אצלם זה שחור מוחלט!

• הוסף לסימניות
נראה לי שדובר כאן על משהו אחר. בחינוך בחידרים ובבית יעקב כיום - חושבים לנכון להשאיר את הסמרטפונים מחוץ לנורמה. ולא לתת לזה לגיטימציה.
כעת יש ילד, שבסביבתו זה כן בנורמה. מוגנים, אך לא רק לצרכי עבודה.
שאלה לגטימית היא, מה לעשות עם הילד? מה להסביר לו? ואיך שלא יסבול בחברה, וירגיש טוב.
הוצע פיתרון, להסביר לילדי החידר על סמרטפונים וההבדלים ביניהם.
הפיתרון הזה - לא מקובל בחינוך של היום. ואי אפשר כדי לעשות הרגשה טובה לילד - לשנות את זה. אלא למצוא פיתרון אחר.
נכון אבל לא ללמד בחיידר על ההבדלים אלא בבית, כל אחד בביתו ולא כמו ברוב הבתים שילד אומר לאבא של... יש מכשיר כזה והוריו נזעקים!! אלא שכל אחד ימצא תשובה ישירה ואמיתית לילדיו בלי לפסול ולשים איקס וכו'
אבל אני לא באה לחנך את העולם ולכן החלטנו לשתף את ילדינו בכל שאלה שישאלו בעניין. בצורה ישירה וכנה. (כמובן בלי להכנס לנושאים בעייתים) ובעז"ה נתפלל שלא תצא תקלה תחת ידינו.

• הוסף לסימניות
באמת אנחנו [ז"א הציבור] מאד מקובעים בתפיסה פסיכולוגית, שמסתכלים לא טוב על מי שיש לו מכשיר מתקדם
למרות שמדובר במכשירים עם הכשר
וכבר דובר רבות על כך שמדובר במכשירים שאין בהם כל בעיה הלכתית, ואף אם יש בהם אפשרויות בילוי, זה לא פוסל את המכשיר
שאלה:
דמיינו לעצמכם תלמיד חכם, רב פוסק מוכר, מדבר בטלפון [עכשיו תדמיינו את הרבנים הכי מוכרים שבדור] זה נראה מוזר?
עכשיו תדמיינו אותו מדבר עם טלפון ענק, מלבן 2 מטר על 2 מטר מוגן איך זה נראה? טבעי נכון?

• הוסף לסימניות
נכון אבל לא ללמד בחיידר על ההבדלים אלא בבית, כל אחד בביתו ולא כמו ברוב הבתים שילד אומר לאבא של... יש מכשיר כזה והוריו נזעקים!! אלא שכל אחד ימצא תשובה ישירה ואמיתית לילדיו בלי לפסול ולשים איקס וכו'
אבל אני לא באה לחנך את העולם ולכן החלטנו לשתף את ילדינו בכל שאלה שישאלו בעניין. בצורה ישירה וכנה. (כמובן בלי להכנס לנושאים בעייתים) ובעז"ה נתפלל שלא תצא תקלה תחת ידינו.
שני דברים אגיד ואסכם [בינתיים, עד שינעל או יימחק..]: לא צריך לריב, ולא לפסול אף אחד.
דבר שני ואני לא ציני: תשמחו שעדיין זה נראה חריג לילדים שלכם, ואני מציע לכם באמת מתוך דאגה כנה, לא לנסות למצוא דרכים להכניס את זה לשגרת החיים שלכם כדבר טבעי - אלא כמו שיש קומקום חשמלי ומקדחה שהם כלי עבודה - כך יש סמרטפון למי שצריך, ולכן תחזיקו גם את זה וגם מכשיר רגיל,קטן, עתיק עם חותמת הרבנים המפורסמת שזה ישמש כטלפון הרשמי, ואת 'כלי העבודה' לעבודה באמת.
הרבה הצלחה ותראו נחת מכל ילדיכם!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה