כללי איך מסבירים ללקוח שצריך לשלם....?

• הוסף לסימניות
יש לי 2 לקוחות שאני לא יודעת איך להתמודד איתם.
1. לקוח חדש שהכנתי לו לוגו ועוד כמה דברים. עכשיו הוא רוצה כרטיס ביקור.
בגלל שהיה לי איתו סדרת ויכוחים על מחירים, אמרתי לו שאני לא מכינה לו כרטיס עד שהוא לא עושה בירור לגבי המחירים בשוק. לא ממש איכפת לי שהוא יעבור לגרפיקאית אחרת...
התשובה שלו: "מה? זה עולה כסף? זה רק לשים לוגו ומס' טלפון."
למה אנשים חושבים שאם שילמו על לוגו הם בעצם קנו גם אותי על הדרך??? למה אני יוצאת בהרגשה שאולי אני סתם נצלנית...?
פירגנתי לו כמה דברים קטנים בחינם, כמו תיקונים לעבודות שהגרפיקאית הקודמת עשתה וכד' בשביל לשמור על יחסים טובים שלא ירגיש שאני סתם "סוחטת" אותו, זה לא מספיק??
אמנם העבודה על כרטיס ביקור היא לא רבה, אבל לכן אני לא צריכה לקבל על זה כסף???
2. לקוחה ותיקה שכמו הלקוח הנ"ל עברה גרפיקאים עד שהגיעה אלי ומרוצה מהתוצאות עד הגג. הכנתי לה מודעות באמת מוצלחות ב"ה שמתפרסמות כבר חודשים רבים. רק שכל פעם שעולה מודעה יש שינויים ועידכונים בטקסטים בהתאם לזמן/מבצע וכד'
היא לא מבינה למה היא צריכה לשלם על זה. "זה רק לשנות את הכתוב". תכל'ס העבודה לא מסתכמת בזה אבל לכי תסבירי לבנאדם שלא מבין כלום בגרפיקה שזה הרבה יותר מזה.

הבעיה בכל העסק הזה היא איך להסביר ללקוח שלא עיניינו כמה זמן לוקחת לי העבודה - לא לפי זה נמדד המחיר - אלא עבור המוצר השלם שהוא מקבל.
אנא! תייעצו לי איך להתמודד עם המצבים האלו.....:eek:

• הוסף לסימניות
אין לי בעיות אלו. כשמדובר בתיקונים, כמו במקרה השני, אני לוקח לפי שעה.
כשהלקוח שואל "היי, למה זה עלה עוד 10 דולר?" אני עונה: "סחבתי בשבילך עוד עשר דקות, למה שאעבוד בחינם?".
כשהולכים לפי שעה, והלקוח מסכים לשלם את מה שבקשים על שעה, אין בעיות כאלו כמעט.

• הוסף לסימניות
מנסיוני בהוראה... :)

תלמידים תמיד יקטרו ותמיד יבואו בטענות.

אם זה לגבי מבחנים, שיעורי בית, דרישות והוראות התנהגותיות (בלתי הגיוניות בעליל?!), עונשים (כשיש צורך), תורניות כיתה, ותמשיכו את הרשימה (כמעט כל דבר יכול להיכנס שם (פרט לבישולים). :)

המנגינה היא כמעט תמיד אותה מנגינה, וחבל שאי אפשר להוסיף תווים, (אני גם לא יודע, :)).

"הרב, כמה שיעורים!". "אתמול הרב רוזן הפציץ אותנו בשיעורים בטבע והיסטוריה, ועדיין לא גמרנו חצי". "אמא שלי אמרה לי שאסור לתת שיעורי בית יותר מרבע שעה". (אפשר להוסיף עוד, אבל כבר כואבות לי האצבעות).

אחרי שניסתי בכה, (אנחנו תלמוד תורה רציני, ויש לנו הרבה שיעורי בית), וניסיתי בכה, (אתם חושבים שבמקומות אחרים יותר טוב, שם יש הרבה יותר שיעורי בית), הגעתי לנוסחה שתמיד מצליחה.

"תלמידים, יש לנו היום 25 שאלות במשנה לשיעורי בית (לאאאא הר--ב), אבל בגלל שאני יודע שקשה לכם, אני מתחשב, ועושה לכם הנחה, "רק" 15 שאלות".

הה...

• הוסף לסימניות
"שכחתי להסביר"...

צריך להחליף בהודעה הנ"ל, כדלהלן:

במקום "שיעורי בית" - לכתוב "מחיר".

• הוסף לסימניות
1. זו העבודה, וזה הרווח וזה לא נתון לשיקולי הלקוח.

מעשה בגב' צעירה, טריה וטירונה שנכנסה לחנות דגים והזמינה דג טרי,
המוכר האדיב לוקח דג, שקל אותו, מוציא את קרביו פורס ומגיש לה ארוז.
שילמה ועמדה לצאת, היא נוכחת במוכר השוקל את הבייצים/ חלב לאיש אחר ומוכר לו אותם בכסף מלא!
היא אומרת לו: "הי, אז בעצם אתה מרויח פעמיים"
וההוא שהיה חכם ענה לה:"מי אמר לך, אולי זה כל הרווח שלי"...

2. כל סגירת קובץ מ-י-נ-י-מ-ו-ם 50 ש"ח, אם תהיה בעיה היא תבוא אליך? כל עבודה שאחריות בצידה תשלום הוא גמולה. (ובלי קשר זו עבודה!)

• הוסף לסימניות
ללקוחות כאלה אני מסבירה לדוגמא'
אם הוא מטפל - אולי בבקשה תן לי טיפול בחינם, בבקשה מה זה בשבילך? כמה דקות שאתה מטפל בי,

זה עוזר יופי!

• הוסף לסימניות
Time is Money!!!
כל לקוח אמור להבין שגרפיקאית פירושה אינה עשיית חסד לשני..... אלא זה סוג של עבודה...
אני פשוט שונאת את הנצלנים האלו....!

• הוסף לסימניות
פשוט להסביר שכמו שבבית קפה לא משלמים רק את המחיר של הקפה אלא על הנקיון, המלצרים, הארנונה, המיקום וכו'
כך בגרפיקה מלבד שזה אומנות שראויה לתשלום בפני עצמה לא משלמים רק על הזמן של התיקון (שלפעמים לוקח המון זמן) אלא משלמים על המחשב, הלימודים, הפונטים, על 24 שעות זמינות ועל כל השיחות טלפון עם הלקוחה שלוקחות המון המון זמן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י again;657354:
פירגנתי לו כמה דברים קטנים בחינם, כמו תיקונים לעבודות שהגרפיקאית הקודמת עשתה וכד' בשביל לשמור על יחסים טובים שלא ירגיש שאני סתם "סוחטת" אותו, זה לא מספיק??
אני חושבת שפה נעוץ חלק מהבעיה.
כנראה שבתחילה היית מאוד טובה ונחמדה כלפיו כדי ליצור רושם טוב, ולמה לא לעשות טובה, וכו' אז פשוט הרגל אותו. הוא לא מבין מה השתנה. אם יכול לעשות את זה בעבר בחינם, כנראה שזה באמת מאוד קל ומהר ולמה עכשיו את מבקשת על זה תשלום...
כנראה שצרכים להיות אסרטיבים מהתחלה

• הוסף לסימניות
לא צריך להסביר כלום,
צריך בפנים לדעת שזה מגיע לנו ולעמוד ע"כ בתקיפות ונעימות.

• הוסף לסימניות
אני מה זה מזדהה
אני משתגעת מכאלו...
ואין לי פתרון, גם אני מחפשת...

• הוסף לסימניות
בביקור רופא שהוא אומר להוציא את הלשון ובודק אם יש אנגינה, משלמים?
מה לעשות שבדיקות אנגינה עושים במקל ארטיק שעלותו מזערית.
אפשר להסביר אם זה לקוח אינטלגנט, אם זה לקוח וכחן מראים לו מחירון, ואם הוא נורא לא מבין אז מראים לו מחירונים של עסקים מקבילים (כמובן עם נטיה ליותר יקרים).

• הוסף לסימניות
הגישה שלך היא לדעתי גורם הבעיות.
את מתייחסת ללקוח כאל הבוס שלך, ואת השכירה הקטנה והמפוחדת שניגשת בחיל ורעדה לבקש העלאה במשכורת שלא מגיעה לך.

תתחילי להתייחס לעצמך כבעלת עסק, ללקוח כאל לקוח ולא כבוס, לעיצוב שלך כאל מוצר שאת מוכרת, ומתוך כך כל האווירה בינך לבין הלקוח תשתנה.
מהמקום הזה, שבו את גדולה ובטוחה בעצמך ולא קטנה ומפוחדת, תוכלי גם להרשות לעצמך להיות לארג'ית ולתת ללקוח, במקומות בהם זה מתבקש, צ'ופרים על חשבון הבית.
אני עושה את זה לא מעט עם לקוחות שיש לי סיבה טובה לצ'פר אותם, ויש לזה תוצאות מצויינות. אבל שוב, הכל תלוי מאיזה מקום זה נובע. כשאת משדרת "אני גדולה ולכן אני יכולה להרשות לעצמי להיות לארג'ית איתך" זה שונה לחלוטין מלשדר "אני קטנה ולכן אתה יכול לנצל אותי".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavi9;657480:
נכתב ע"י again;657354:
כנראה שבתחילה היית מאוד טובה ונחמדה כלפיו כדי ליצור רושם טוב, ולמה לא לעשות טובה, וכו' אז פשוט הרגל אותו. הוא לא מבין מה השתנה. אם יכול לעשות את זה בעבר בחינם, כנראה שזה באמת מאוד קל ומהר ולמה עכשיו את מבקשת על זה תשלום...
נכון מאד, אין תחליף לרושם הראשוני וזה מה שקובע את הערך שלך בעיני הלקוח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavi9;657480:

לא מדוייק. הכל תלוי איך מציגים את הדברים.
למתנות חינם יכול להיות ערך מאוד גדול ובתנאי שהן באות מעמדה של כוח ולא מעמדה של חולשה.
כמו שכשחנות מפתה אותך במבצע סוף עונה "בואי קני 3 פריטים וקבלי את הרביעי חינם", לא בגלל זה בתחילת העונה הבאה את תדרשי בקופה שיזכו אותך עבור הפריט הרביעי כי "ככה הרגילו אותך מההתחלה". עובדה שכלקוחה במקרה הזה את יודעת לעשות את ההפרדה, מתי נותנים לך מבצע ומתי יש תמחור רגיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;657449:
ללקוחות כאלה אני מסבירה לדוגמא'
אם הוא מטפל - אולי בבקשה תן לי טיפול בחינם, בבקשה מה זה בשבילך? כמה דקות שאתה מטפל בי,

זה עוזר יופי!

במקרה הדוגמא הזו מתאימה לי יופי.....:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;657484:
בביקור רופא שהוא אומר להוציא את הלשון ובודק אם יש אנגינה, משלמים?
מה לעשות שבדיקות אנגינה עושים במקל ארטיק שעלותו מזערית.
אפשר להסביר אם זה לקוח אינטלגנט, אם זה לקוח וכחן מראים לו מחירון, ואם הוא נורא לא מבין אז מראים לו מחירונים של עסקים מקבילים (כמובן עם נטיה ליותר יקרים).

באמת זה משהו שאני שוקלת אם להשתמש בו... זה נכון להראות ללקוח את המחירון של פרוג לדוגמא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;657489:
הגישה שלך היא לדעתי גורם הבעיות.
את מתייחסת ללקוח כאל הבוס שלך, ואת השכירה הקטנה והמפוחדת שניגשת בחיל ורעדה לבקש העלאה במשכורת שלא מגיעה לך.

תתחילי להתייחס לעצמך כבעלת עסק, ללקוח כאל לקוח ולא כבוס, לעיצוב שלך כאל מוצר שאת מוכרת, ומתוך כך כל האווירה בינך לבין הלקוח תשתנה.
מהמקום הזה, שבו את גדולה ובטוחה בעצמך ולא קטנה ומפוחדת, תוכלי גם להרשות לעצמך להיות לארג'ית ולתת ללקוח, במקומות בהם זה מתבקש, צ'ופרים על חשבון הבית.
אני עושה את זה לא מעט עם לקוחות שיש לי סיבה טובה לצ'פר אותם, ויש לזה תוצאות מצויינות. אבל שוב, הכל תלוי מאיזה מקום זה נובע. כשאת משדרת "אני גדולה ולכן אני יכולה להרשות לעצמי להיות לארג'ית איתך" זה שונה לחלוטין מלשדר "אני קטנה ולכן אתה יכול לנצל אותי".

את ממש צודקת בכל מילה וזה בעצם מה שאני עושה.
אני נותת לו הרגשה שאני הבוסית על העסק הזה, לרגע שלא יחשוב שאני מתיייעצת איתו כמה לשלם. אני אומרת לו מחיר חד משמעית וגם דואגת שיבין שאם לא מתאים לו אז לא חסר כאלו שיעשו את זה עבורו בהרבה פחות כסף. אותו דבר לגבי הדברים שהרשתי לעצמי לפרגן ללא תשלום.
רק כנראה שהייתי חייבת לעצמי את הגיבוי של החברים פה שאני אסרטיבית ולא נצלנית....:eek:

• הוסף לסימניות
לי היה לקוח אחד גם מטפל, שעשיתי לו עבודה במחיר ממש מגוכך, הייתי ממש טריה וזה היה אפשר לומר הלקוח הראשון שלי. אחרי 3-4 שנים, פתאום הוא מתקש - רק תשני לי את הכיתוב, ורק תעשי כך ורק כך, למה זה צריך לעלות כסף? כרגע קשה לי, את לא יכולה לעשות בחינם?

אחר כך התקשר אלי לגבי אתר, שהוא רוצה לבנות לבד, שאלמד אותו איך לעשות.
מה זה בדיוק 5 דקות לעשות.

אחר כך הוא מתקשר שאחפש לו תמונה יפה של ים, שתחליף את הרקע והוא יחליף את הרקע לבד וגם ישתמש בה לאתר שלו, אז לא צריך לשלם לי, רק שאחפש לו תמונה בחינם....

לאנשים אין גבול!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י again;657519:
את ממש צודקת בכל מילה וזה בעצם מה שאני עושה.
אני נותת לו הרגשה שאני הבוסית על העסק הזה, לרגע שלא יחשוב שאני מתיייעצת איתו כמה לשלם. אני אומרת לו מחיר חד משמעית וגם דואגת שיבין שאם לא מתאים לו אז לא חסר כאלו שיעשו את זה עבורו בהרבה פחות כסף. אותו דבר לגבי הדברים שהרשתי לעצמי לפרגן ללא תשלום.
רק כנראה שהייתי חייבת לעצמי את הגיבוי של החברים פה שאני אסרטיבית ולא נצלנית....:eek:

לשדר ש"את גדולה" אין הכוונה להיות תוקפנית.
המשפט הזה: "אני אומרת לו מחיר חד משמעית וגם דואגת שיבין שאם לא מתאים לו אז לא חסר כאלו שיעשו את זה עבורו בהרבה פחות כסף" משדר תוקפנות.
ותוקפנות יתר, בהפוך על הפוך, משדרת חולשה.
כמו להבדיל שילד בוחר להיות "ילד מרביץ" מתוך חוסר בטחון עצמי...

אל תשדרי תוקפנות.
במקום זה, תרגישי שאת עסק, תעבדי כעסק (ולא כ"גרפיקאית השכנה שעובדת מהבית") ותשדרי את זה. לקוח שמבין שהגיע לעסק רציני שבו יש התנהלות מקצועית, ינהג אחרת מאשר לקוח שהרגיש שהגיע ל"גרפיקאית השכנה שעובדת מהבית".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה