כללי איך מסבירים ללקוח שצריך לשלם....?

• הוסף לסימניות
צריך להבין שני דברים בסיסיים:
1. אחוז מסויים מהלקוחות - אחוז מאנשי העסקים - עומדים על המקח בכל מקום.
2.צריך להחתים את הלקוח על חוזה, שיבהיר מראש את תנאי העבודה והתשלום.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;657535:
לשדר ש"את גדולה" אין הכוונה להיות תוקפנית.
המשפט הזה: "אני אומרת לו מחיר חד משמעית וגם דואגת שיבין שאם לא מתאים לו אז לא חסר כאלו שיעשו את זה עבורו בהרבה פחות כסף" משדר תוקפנות.
ותוקפנות יתר, בהפוך על הפוך, משדרת חולשה.
כמו להבדיל שילד בוחר להיות "ילד מרביץ" מתוך חוסר בטחון עצמי...
naama דונט וורי :D אף לקוח שלי לא יקבל תגובה תוקפנית.
בדיוק בגלל זה את "חוסר הביטחון" באתי לכתוב פה ולא להשמיע בטלפון ללקוח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Yony;657544:
צריך להבין שני דברים בסיסיים:
1. אחוז מסויים מהלקוחות - אחוז מאנשי העסקים - עומדים על המקח בכל מקום.

נכון מאוד.
אנשי עסקים מסוג מסויים, וחברות מסוג מסויים, רגילים להתמקח.
כאשר מגישים להם הצעת מחיר הם לוקחים בחשבון מראש שמדובר על מחיר "מנופח" בכוונה שנועד לשמש סיפתח למשא ומתן. במקרה כזה הדבר הנכון לעשות הוא באמת לנפח מראש את המחיר על מנת להגיע בסופו של דבר למחיר שרצינו.
שוב, לא מדובר על לקוחות פרטיים קטנים.

• הוסף לסימניות
נעמה את צודקת שלהגיב בתוקפנות גם מכניס לאווירה לא נעימה מלכתחילה.
אבל יש משהו לא נעים בהתיחסות של גרפיקאים לעובדות מהבית כאל כוח עבודה זול שתהיה השכנה, אשת החבר, או הבת של הדוד.
עבודה מהבית פחות מקצועית מעבודה ממשרד?
לשדר כוח אפשר מהבית ואפשר ממשרד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;657585:
נעמה את צודקת שלהגיב בתוקפנות גם מכניס לאווירה לא נעימה מלכתחילה.
אבל יש משהו לא נעים בהתיחסות של גרפיקאים לעובדות מהבית כאל כוח עבודה זול שתהיה השכנה, אשת החבר, או הבת של הדוד.
עבודה מהבית פחות מקצועית מעבודה ממשרד?
לשדר כוח אפשר מהבית ואפשר ממשרד.

גם אני עובדת מהבית.
אני רק לא משדרת את זה.
אני גם לא מסתירה למי ששואל, אבל אני בוודאי לא משדרת ש"זו הכנסה מהצד בין החלפת טיטול לכביסה". מבחינתי ומבחינת הלקוחות מדובר במשרד של עסק מקצועי לכל דבר, שבמקרה ממוקם בבית שלי.

• הוסף לסימניות
את האמת? יש סטיגמה נוראה בקרב הציבור לגבי עבודה מהבית, שזה בין לבין דברים אחרים, לא מקצועי ומשדר חולשה כל שהיא. אני לא מסכימה עם זה אם כי לא יודעת אם בכלל ניתן לשנות זאת. אני חושבת שמי שעובד מהבית בד"כ עובד יותר קשה מאשר עבודה במשרד. לפני החגים עבדתי מ - 9 בבוקר עד 12 בלילה כמעט בלי הפסקות.

אפשר להגיד בעצם אצלי לפחות, שכביסה ובישולים [אין טיטולים] זה בין עבודה לעבודה ולא להיפך.
יש לי פחות זמן איכות שלא קשור לעבודה ממי שעובד ממשרד.
וללקוח זה לא צריך לשנות כל כך מאיפה אני עובדת.

עוד בזמני באנגליה, התפתחה אופנה שעובדים גם בכירים ביותר עובדים מהבית וזה נחשב "אין". רק בציבור שלנו רואים בזה חולשה וחוסר מקצועיות.

אני מסרבת להסתיר את עצם היותי עובדת מהבית.
מי שלא מתאים לו שיחפש גרפיקאי שעובד מ- 9 עד 5

• הוסף לסימניות
לענ"ד הלקוחות לא אשמים. מי שאשם זה בתי הדפוס שנותנים הכל היום חינם. אתרי אינטרנט שמציעים מסגרות לכרטיסי ביקור.
היו לי לא מעט לקוחות ששאלו על המחיר וכשהסברתי להם את ההבדל הם הסכימו לשלם.

אני מאמין שכשאדם מאמין בערכו העצמי אז זה יותר קל.
וגם כשאת נותנת מתנות לפעמים תדגישי לו שבדרך כלל וכו' וזה חד פעמי.
מותר להיות נדיבים אך להסביר זאת ושזה לא יהווה חולשה!

זה לשיטתי וכמובן שאלו שלא רוצים לשלם יותר מידי להדגיש שהרמה בהתאם.

• הוסף לסימניות
שלום

דיון מרתק וענייני. אני ממליץ לאנשים לשים לב לשני דברים.

1. ברוב המקרים, מי שיתווכח הרבה על המחיר הוא תמיד זה שיתלונן (בעיקר אחרי שהלכתם המון לקראתו)הכי הרבה והוא גם ידרוש הכי הרבה. עצוב מכול, ברוב המקרים גם לא יהיה מרוצה לא משנה מה תעשו.

2. מי שיגדיר מראש מחיר גלובאלי על העבודה + מספר הסקיצות לתיקונים וכל מה שבא אח"כ עולה לפי שעה, או שיגדיר מראש את כל התמחור ע"פ שעה ושהלקוח יבקש לתקן כמה שהוא רוצה... יסנן המון נודניקים לא מרוצים וירויח לקוחות שיעריכו אותו דוקא בגלל שהוא מעריך את עצמו.

ועוד הערה קטנה. להשתדל תמיד להימנע מהמילה הנחה (גם אם המחירים שלכם מהגבוהים בשוק) לתת בהגדרה "מחיר מיוחד" או "מתנה" בעבודה גדולה ישאיר אתכם שווים יותר.

בהצלחה (-:
שבת שלום

• הוסף לסימניות
את האמת? יש סטיגמה נוראה בקרב הציבור לגבי עבודה מהבית, שזה בין לבין דברים אחרים, לא מקצועי ומשדר חולשה כל שהיא. אני לא מסכימה עם זה אם כי לא יודעת אם בכלל ניתן לשנות זאת. אני חושבת שמי שעובד מהבית בד"כ עובד יותר קשה מאשר עבודה במשרד. לפני החגים עבדתי מ - 9 בבוקר עד 12 בלילה כמעט בלי הפסקות.
למה צריך להיות בעיה בזה? אני עצמאית, לא שכירה של אף אחד. המשרד העצמאי אולי ממוקם בבית, אבל זה לא "עובדת מהבית" עם מה שהשתמע לך מכך, בין לבין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה