אומרים ששם מעיד על מהות.כשמו כן הוא..
הטענה הזאת חוזרת על עצמה הרבה בפורום, והיא חסרה מאד.ועוד דבר,
מי שיש לו מנה רוצה מאתיים.
כולם, גם מי שנחשב כחי במצוקה, חיים ברמה הרבה יותר גבוהה מפעם.
ובאופן טבעי רוצים יותר והיותר הוא בחזקות...
בגלל זה הם נכנסים לאשכול,זה שפת סתרים שיש הרבה שלא מבינים אותה.
נכון, ולכן האשכול נפתח במקום הזהולפותח האשכול - פרוג לא מייצג חיים אמיתיים. זה שיש כאן הרבה דיונים זה כי כאן המקום להתייעץ. זה לא אומר בכלל שכל החיים מדברים על זה באותו יחס כמו כאן.
יש עוד כמה כאלו.אני ביניהם
לגמרי. יש עוד כמה הרבהיש עוד כמה כאלו.
אז אולי תחזרי שוב על הטענה/שאלהנכון, ולכן האשכול נפתח במקום הזה
בדיוק!!!צדיקים ממונם חביב עליהם כגופם.
אז זהו, שאני מכירה כאלו שלא רוצים יותר.
אני ביניהם (יותר נכון- בעלי מכניס אותי לשם)
כן, הרבה מהציבור מתמודד עם בעיות כלכליות של חובותבעיות כלכליות של לחם לאכול ובגד ללבוש?
או חיי דמיונות?
חס וחלילה!שהדרך הנכונה לחזק אנשים במידת הביטחון זה לזלזל בהם?
דברים נכונים ויפים!אין מציאות של אדם שלא רוצה.
חי=רוצה
מה כן, את רוצה דברים יותר רוחניים.
ובהחלט שזה בדרך כלל הולך אחד על חשבון השני.
או שאתה שם או שם.
העולם הזה הוא כמו ביצה טובענית שצריך להתנהל בה בשום שכל ובזהירות שמא נטבע.
בצמתים של שיפוצים רואים זאת בצורה בולטת.
אמירות כמו: 'אם כבר אז כבר' 'לא כל יום משפצים' 'חשבתי על 20K ויצא 40K, בגלל פרטים משלימים ושידרוגים'
אלו אמירות של טביעה בבוץ.
ומי שמודע לתכונה הזו, הן של האדם והן של העולם הזה, יכול להתמודד איתה ביתר הצלחה.
בנוגע לנקודת ההשתדלות:
הרב פינקוס כותב שאין מציאות שפלוני יגיד לאלמוני מה בגדר חובת ההשתדלות ומה לא.
הדברים מסורים ללב כל אדם, כמה הוא תולה ביטחונו באבא שבשמים ובארץ.
הוא מדמה את הדבר לאדם ששואל את חברו:
"אבי הבטיח לי כסף לשנה הקרובה, מה אתה אומר לסמוך עליו שיתן לי או לא?"
איך אדם זר יכול לדעת מה הקשר בין האדם לאביו?
כשמדברים על חובת ההשתדלות מדברים על רמת הקשר בין האדם לבוראו.
וזה דבר אישי לגמרי.
ולכן אין שום אפשרות להגיד לאדם אם הוא עובד פחות מידי או יותר מידי.
גם אם חיצונית זה נראה לנו ברור.
המבט הוא מתוך היחס הפרטי שלנו עם ה', ולא מתוך הכרה במערכת היחסים של הנידון.
ולכן,
בפורום נרחב, שאין לנו מושג בכלללל מי ומה לפנינו, אין לנו אפשרות להביע דעה על רמת ההשתדלות.
מה כן,
אם זה סוחף או מקרר, אולי חובת ההשתדלות שלנו היא לסוג למקום שמתאים לנו.
ואם זה ממקום של כאב בלבד, זה המקום להתפלל לגאולת עם ישראל. גאולת הפרט והכלל.
כי בתוך עמי אנכי יושבת
בעיות כלכליות של לחם לאכול ובגד ללבוש?
או חיי דמיונות?
פשוט אמרתי כאן מה שכולם אומרים כל יום לפחות 3 פעמים ביום:אולי את לא שמה לב אבל את סותרת את עצמך:
ואת היחידה שעלית על זה.יש הרבה דמיונות שנקראים צרכים
סורגים לחלונות, זה צורך מדומין?פשוט אמרתי כאן מה שכולם אומרים כל יום לפחות 3 פעמים ביום:
"נותן לחם לכל בשר"
את הצרכים הקיומיים ד' נותן לכל אחד, גם לבעלי חיים
יש הרבה דמיונות שנקראים צרכים
ברור, הרי ממילא חיים בשכירות בקומת מרתף בלי חלונות.סורגים לחלונות, זה צורך מדומין?
למה שלא יישן על שתי שמיכות פוך שקיבלו יד שלישית?מיטה לילד, זה צורך מדומין?
כנראה שכן.את היחידה שעלית על זה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים