עזרה איך מסיימים עם הכסף הזה לצמיתות?

• הוסף לסימניות
ברור, הרי ממילא חיים בשכירות בקומת מרתף בלי חלונות.

למה שלא יישן על שתי שמיכות פוך שקיבלו יד שלישית?
לכאורה החורים של העליונה והתחתונה ישלימו זה את זה.
אוקי.
אני האחרונה שאומרת לחיות בצמצום,
הבית שלי מהמם בעיני (לא רשום על שמי)
יש לכל ילד כל מה שהוא צריך (גם מותגים)
ואני ממש נהנית מכל תענוגות העולם הזה
יש לי אבא גביר
בשמים

• הוסף לסימניות
אוקי.
אני האחרונה שאומרת לחיות בצמצום,
הבית שלי מהמם בעיני (לא רשום על שמי)
יש לכל ילד כל מה שהוא צריך (גם מותגים)
ואני ממש נהנית מכל תענוגות העולם הזה
יש לי אבא גביר
בשמים
שמחה בשבילך.

• הוסף לסימניות
שמחה בשבילך.
תודה
ואני מפרסמת פה את השיטה לי , חינם אין כסף (כי לא אוהבת את הדבר הזה)
האמת היא שהיא לא שלי,
היא של הגמרא:
אישה שמחה יש שפע בבית.
אני משקיעה באישה שמחה,
אבא שלי משקיע בשפע, והוא יודע לעשות את זה

• הוסף לסימניות
דברים נכונים ויפים!
מה קורה כאן כל היום אם לא קרור בנושא בטחון?
אפשר לעבור נושא ונושא ולראות כמה הכסף הוא המוביל היחיד.
פשוט רציתי לאזן,
מותר לשמוע גם דעה שונה

נתחיל מהסוף:)
את צודקת לגמרי שיש מקום לדעות שונות, אדרבה.
חיזוקים באמונה וביטחון ישמחו את כולם.

בתנאי שלא יפגעו.
את נשמעת כעוסה, ומהמקום הזה את מגיבה וחבל.
כי אנשים מתחילים לקחת את הדברים למקום האישי...
והדוגמאות כבר נמצאות בהודעות בהמשך...
כאילו אמרת להם לישון באהלים במדבר או לאכול חוביזה...
זה פורום מקצועי ולכן מטבע הדברים לכסף ולמקורות הכסף יהיה כאן מקום רחב. [יש עוד הרבה נושאים, תבדקי]
אם יש לך חיזוק ממוקד באמונה וביטחון או טיפים לחיסכון זה יהיה נפלא.
וכולם יודו לך מאד.

• הוסף לסימניות
תודה
ואני מפרסמת פה את השיטה לי , חינם אין כסף (כי לא אוהבת את הדבר הזה)
האמת היא שהיא לא שלי,
היא של הגמרא:
אישה שמחה יש שפע בבית.
אני משקיעה באישה שמחה,
אבא שלי משקיע בשפע, והוא יודע לעשות את זה
חוץ מבטחון יש עוד כמה דברים שכדאי לאדם ללמוד
כבוד לאחרים ועוד

• הוסף לסימניות
אין לאף אחד (כמעט) אהבה למטבעות או לשטרות.
האהבה היא למה שאפשר לקנות בהם.
מי לא רוצה שהדירה שלו תהיה קצת פחות צפופה, וגם וילה לא תזיק.
ואם זה יהיה במקום של תורה ותלמידי חכמים אז עדיף.
והרשימה עוד ארוכה אבל במה שהזכרתי כבר מספיק להעסיק אותנו במרדף כספי למשך מאה עשרים שנה.

• הוסף לסימניות
במחילה אבל @אוצר בלום קצת מתנשא לבוא לאנשים באמצע החיים עם הטפות
חושבים שיש לכם מה למכור הכל בסדר
תפתחי סדנא לשפע וכו' וכו'

כל אחד מתמודד עם הפן האמוני ברמה האישית שלו גם אם הוא פתח אשכול על איך לעשות כסף מסקרים

• הוסף לסימניות
כמה מילים לפני: יצא קצת חריף. אז ממש לא קשור לאף אחד ספציפי מכאן. סתם מחשבה שלי.

מי מלגלג על אנשים שמתאמצים בפרנסתם? וחושב שמוגזם לדבר על זה? או ח"ו להתעסק בזה?
לא דווקא לא ראית שאלה שיש להם מליונים בבנק כמו שתיארו כאן הם מהמלגלגים.
הפוך אלו בד"כ מעריכים.
מנסיון שלי בחיים,
דווקא אלו שאין להם.
אלו שאין להם, ואין להם כח לעבוד שיהיה.
אז הם מגלגלים חובות על חובות. חיים מתרומות, נדבות ושאר ירקות.
וכמובן לא שוכחים בזמן הפנוי שנשאר לשאת נאומים ציניים רווי מרירות ,
על האנשים האלו שכל היום מדברים על כסף...
הם לא צריכים כסף, כסף זה גשמי , הם למעלה מזה, יכולים להסתדר בלי...
ואם תגיד להם מילה על עבודה או על אפשרויות לחסוך,
מייד תקבל שיעור מוסר על אמונה וביטחון." ואנשים אבדו את זה לגמרי היום, אני אומר לך"...
לא מזלזלת בכלל באמונה ובביטחון בעניין הכספי, ואני עצמי מתחזקת בכך. וזה דבר שצריך הרבה חיזוק. אבל יש לי הרגשה שהרבה אנשים לוקחים את האמונה הזו כאופציה להשתמט מההשתדלות הבסיסית של "בזיעת אפך"
ושוכחים שאם יש להם חובות זה בעיה לא לעשות השתדלות, ולחיות על תרומות מלכתחילה זה לא מראה על אמונה גדולה.
כמובן שמי שבאמת מצליח לחיות עם אמונה וביטחון בהשתדלות מועטת ללא חובות או השענות על תרומות אשריו ואשרי חלקו.

ולגבי הצרכים שנקראים דמיונות
יש דברים שזה נקרא צורך נפש. וילד שלכל החברים יש ולו אין כי ההורים שלו החליטו שזה דמיונות העיקר שיש לו לחם לאכול ובגד ללבוש, אז הוא מסכן. (מכירה כמה כאלו שגדלו עם צלקות גדולות מאד בגלל גישה קיצונית זו)
ועם הגיל שעולה (מתבגרים) הצרכים המיותרים כביכול עולים. לא אומרת שצריך ללכת לקיצוניות שניה ולספק כל צורך מותרות שהוא. אבל ברור שחייבים להעניק מדי פעם גם דמיונות. כפי שקראתם לזה.

• הוסף לסימניות
באמצע החיים עם הטפות
קיבלתי.
מותר לי להתנשא אני עשירה
(וסליחה אמיתית לכל מי שלוקח ללב כפגיעה, אבל שימו לב שזה הלך הרוח, אם אני בעל חברה/ פתחתי עסק/ יש לי כך וכך הכנסות מותר לי לדבר בסגנון שלי,
וזה בדיוק הכאב שלי, ולכן פתחתי אשכול, פשוט השתמשתי בקלפים האלו,
אני הכי רוצה שכולם יהנו מידו הרחבה, ומפרגנת לכל אד את הדירה המושלמת בעיניו, וגם מתפללת על זה,
לפעמים צריכים לדבר חריף על מוסכמות שמושרשות עוד יותר חריף. סליחה)

• הוסף לסימניות
@אוצר בלום במקום לדבר על אחרים, מה הם.
הבה תשתפי מה את עצמך עושה, רמת חייך ואיך את מסתדרת.
הכי קל לדבר על אחרים.

פגשתי משהי שאמרה לי שהיא עוברת לי-ם, נדהמתי. בעיר מגורי הם לא מסתדרים וזקוקים לעזרת קופת הצדקה. אז איך בי-ם? ואז הבנתי שדווקא למי שנתמך זה לא משנה. כך נתמך, וכך נתמך, כך לא מחזיק את עצמו וכך לא מחזיק את עצמו, אז למה שלא יהיה היכן שחשקה נפשו?

רוב הנשים האלו שזיעת המייקאפ ניגרת מהן, (אם הן בכלל הספיקו להתארגן כך בבוקר) לא עושות את זה מתאוות בצע.
או כדי שתהיה בחשבון עוד עשיריה. אלא בדיוק כדי לחם לאכול ובגד ללבוש ולא מידי מתנת בשר ודם.
הן עושות את זה הרבה פעמים מחוסר ברירה מוחלט, כשרק קורת הגג נוגסת נתח נכבד מעמלן.
אז במקום לבוז להן,
לא עדיף להשכיל את הציבור איך חייםככה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כמה מילים לפני: יצא קצת חריף. אז ממש לא קשור לאף אחד ספציפי מכאן. סתם מחשבה שלי.

מי מלגלג על אנשים שמתאמצים בפרנסתם? וחושב שמוגזם לדבר על זה? או ח"ו להתעסק בזה?
לא דווקא לא ראית שאלה שיש להם מליונים בבנק כמו שתיארו כאן הם מהמלגלגים.
הפוך אלו בד"כ מעריכים.
מנסיון שלי בחיים,
דווקא אלו שאין להם.
אלו שאין להם, ואין להם כח לעבוד שיהיה.
אז הם מגלגלים חובות על חובות. חיים מתרומות, נדבות ושאר ירקות.
וכמובן לא שוכחים בזמן הפנוי שנשאר לשאת נאומים ציניים רווי מרירות ,
על האנשים האלו שכל היום מדברים על כסף...
הם לא צריכים כסף, כסף זה גשמי , הם למעלה מזה, יכולים להסתדר בלי...
ואם תגיד להם מילה על עבודה או על אפשרויות לחסוך,
מייד תקבל שיעור מוסר על אמונה וביטחון." ואנשים אבדו את זה לגמרי היום, אני אומר לך"...
לא מזלזלת בכלל באמונה ובביטחון בעניין הכספי, ואני עצמי מתחזקת בכך. וזה דבר שצריך הרבה חיזוק. אבל יש לי הרגשה שהרבה אנשים לוקחים את האמונה הזו כאופציה להשתמט מההשתדלות הבסיסית של "בזיעת אפך"
ושוכחים שאם יש להם חובות זה בעיה לא לעשות השתדלות, ולחיות על תרומות מלכתחילה זה לא מראה על אמונה גדולה.
כמובן שמי שבאמת מצליח לחיות עם אמונה וביטחון בהשתדלות מועטת ללא חובות או השענות על תרומות אשריו ואשרי חלקו.

ולגבי הצרכים שנקראים דמיונות
יש דברים שזה נקרא צורך נפש. וילד שלכל החברים יש ולו אין כי ההורים שלו החליטו שזה דמיונות העיקר שיש לו לחם לאכול ובגד ללבוש, אז הוא מסכן. (מכירה כמה כאלו שגדלו עם צלקות גדולות מאד בגלל גישה קיצונית זו)
ועם הגיל שעולה (מתבגרים) הצרכים המיותרים כביכול עולים. לא אומרת שצריך ללכת לקיצוניות שניה ולספק כל צורך מותרות שהוא. אבל ברור שחייבים להעניק מדי פעם גם דמיונות. כפי שקראתם לזה.
דברים יפים ומאירי עיניים.

• הוסף לסימניות
הכי קל לדבר על אחרים.

פגשתי משהי שאמרה לי שהיא עוברת לי-ם, נדהמתי. בעיר מגורי הם לא מסתדרים וזקוקים לעזרת קופת הצדקה. אז איך בי-ם? ואז הבנתי שדווקא למי שנתמך זה לא משנה. כך נתמך, וכך נתמך, כך לא מחזיק את עצמו וכך לא מחזיק את עצמו, אז למה שלא יהיה היכן שחשקה נפשו?

רוב הנשים האלו שזיעת המייקאפ ניגרת מהן, (אם הן בכלל הספיקו להתארגן כך בבוקר) לא עושות את זה מתאוות בצע.
או כדי שתהיה בחשבון עוד עשיריה. אלא בדיוק כדי לחם לאכול ובגד ללבוש ולא מידי מתנת בשר ודם.
הן עושות את זה הרבה פעמים מחוסר ברירה מוחלט, כשרק קורת הגג נוגסת נתח נכבד מעמלן.
אז במקום לבוז להן,
כתבת חזק!
בשתי מילים מי שיש לו חובות לא יכול להמלט מגזירת "בזיעת אפך"
יש משהו בדורנו שאין לו חובות? או משכנתא?

• הוסף לסימניות
הכי קל לדבר על אחרים.

אז במקום לבוז להן,
בעלי לא מוכן לקבל צדקה,
אומר שכתוב ברמב"ם שאסור להתפרנס מזה

• הוסף לסימניות
בעלי לא מוכן לקבל צדקה,
אומר שכתוב ברמב"ם שאסור להתפרנס מזה
כל הכבוד.
זה ראוי להערכה.

קחי בחשבון שאם הוא עצמו עובד, אז זה כבר שונה מאלו שרצות לעבודה ובעליהן יוצאים למשנת לימודם.

אם שניכם לא עובדים, ולא מתפרנסים מהצדקה, ולא רצים אחרי החלוקה.
בכנות, זו תהיה תועלת עצומה אם תשכילי את הציבור איך חיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה