התייעצות איך מעודדים שתיית מים?

• הוסף לסימניות
שמתי לב שאני שותה הרבה יותר כשיש לי מימיה,
לדוג' קשה לי לשתות יותר מכוס בבת אחת אבל אני כן יכולה לשתות חצי מימיה בבת אחת. אין לי הסבר לזה...
זה כנראה בגלל שכשיש הפסקה בשתייה אז הגוף כבר לא רוצה לשתות יותר ובמידנית אתה שותה רצוף

• הוסף לסימניות
תחשבי מה יכול להנגיש לך את זה, עם כמה שפחות טירחה. שתהיה לך אפשרות לבחור בקלות בשתייה.
בניגוד לאכילה שכדאי שתהיה בקשיבות, לשבת עם עצמך ובלי מוסחות- שתייה זה להיפך..
אדרבה שתהיה מוסחת, בדרך אגב ותוך כדי דברים אחרים, בלי מאמץ, טבלאות או מעקבים : ) זו דעתי..

אני אישית דואגת לבקבוק נוח זמין,
אם את אוהבת קר אז שיהיה קר, מה שעושה לך טוב
לי לדוגמא יש 2 בקבוקים בעבודה.
עוד אחד תמיד בחדר, ליד הכרית
כמה במטבח.
בקבוקים זרוקים בכל מקום. מידי פעם ממלאת או קונה.
לפני שיוצאת מהמשרד אני ממלאת במים מהבר מים כי יודעת שברגע שאגיע הביתה אני אקרוס לספה
ולא אקום לכיוון המטבח אפילו מעייפות.. ובלילה מכניסה למקרר שיהיה קר למחר.
כדי שאני לא אצטרך להיזכר, ולהפסיק בעבודה, ולקום, ולגשת, ולחפש כוס ו..
כי אני פשוט לא יעשה את זה : )

ולהצמיד את השתייה לעוד פעולה, לדוגמא להביא איתי לאוכל בקבוק, או ליד הספר.
ואני יודעת שלכאורה אומרים שלא כדאי לשתות בארוחה או לפניה,
אבל אם זו ההזדמנות היחידה לשתות טוב. אז עדיף את זה מאשר להיצמד לרעיון הנחמד שמדבר יותר על עיכול וכו'

בקיצור להנגיש, לחשוב כמו עצלן,
כי מה שלא יהיה פשוט, פשוט לא יהיה.
אז קודם כל שזה יהיה קל. ואז דברים ישתנו בהדרגה. מ3 כוסות ביום מובן שלא תעברי לשתות 2 ליטר תוך יומיים,
וגם לא כדאי כי אז עוברים לגור בשירותים... לתת לגוף להתרגל לשתייה...
לא לדחוף בכח. ולא בדרסטיות.

• הוסף לסימניות
יש כוסות קפה של חצי ליטר, שלא שמים לב ומרגישים,

ממליץ לחפש בחנויות כוסות כאלו, הם ניראות רגילות עם ידית,

מספ' שתשתו 2 על הבוקר, עם הפסקה של 10 דק' בינהם,

ועוד 2 במשך היום ,בצהריים ובערב, ומבלי שתרגישו, תגיעו ל-2 ליטר מים ביום, מניסיון !,

(זה אולי בהתחלה, יכול להיות קצת קשה, אבל אח''כ מתרגלים),

ואם יוצא לכם לאכול מלא פירות וירקות ביום,

אתם לא צריכים לשתות 2 ליטר מים ביום, בגלל שש להם 90% נוזלים.

הנה תמונה, הם ניראים ככה, אני קניתי אותם,
בשערי רווחה, ובג'ינה בגאולה :
‏‏צילום מסך (19).png

• הוסף לסימניות
מה העניין לשתות?

הרמב"ם כותב:
הואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא. שהרי אי אפשר שיבין או ידע דבר מידיעת הבורא והוא חולה. לפיכך צריך להרחיק אדם עצמו מדברים המאבדין את הגוף. ולהנהיג עצמו בדברים המברין והמחלימים. ואלו הן. לעולם לא יאכל אדם אלא כשהוא רעב. ולא ישתה אלא כשהוא צמא.

אני לא יודעת אבל מניחה שכוונת הרמב"ם- לשתות כשצמאים (לא לאכול/לא ללכת לעשות דברים אחרים כי המים לא מגרים אותי וכו') ולאכול כשרעבים זה בפעילות תקינה של הגוף והמח בלי ששיבשו את איתותי הצמא/רעב.
כשאדם שותה מספיק כשהוא צמא אז המצב מצוין אבל כשלא שותים את הכמות הנדרשת בגלל שהתרגלו לשתות פחות מהנדרש ולפרש צמא כרעב ולהיות מוסחים אז פוגעים בגוף.
גם המצב ההפוך שמתרגלים לשתות במקום לאכול הוא לא בריא ומסוכן.

• הוסף לסימניות
אני שמה לידי בלילה בקבוק מים
וכשאני קמה אני שותה,
(צריך לשאול רב כל אחד לפי מנהגו על נט"י בלילה)
גילתי שאני יכולה לגמור מלא מים בלילה.
גם על הבוקר לשתות כמה כוסות מים- ענין של הרגל חשוב.
אני שמתי לב שאני לא באמת מצליחה לשתות הרבה מים כשזה מים מדי קרים,
ככה זה אצלי בכל אופן...

• הוסף לסימניות
יש דרך שגורמת לשתות הרבה יותר?
בלת"ק
עצם הרעיון לפתוח על זה פורום חדש
זה המניע הגדול ביותר לדעתי
ותוכלו להעיד על עצמכם שהתחלתם לשתות יותר מים מפתיחת הפורום
אא"כ זה מורכב יותר...

• הוסף לסימניות
רק צריך לראות שלא שותים יותר מחצי ליטר מים בחצי שעה(אלה אם כן זה מיץ), כדי שלא יהיה הרעלת מים

• הוסף לסימניות
בלת"ק
עצם הרעיון לפתוח על זה פורום חדש
זה המניע הגדול ביותר לדעתי
ותוכלו להעיד על עצמכם שהתחלתם לשתות יותר מים מפתיחת הפורום
אא"כ זה מורכב יותר...
נכון
אני חושבת על זה יותר
ובהתאם גם שותה יותר

• הוסף לסימניות
כתבי לך משפטים שיתנו לך דחיפה לשתיית מים על המקרר.
עם סמיילים..
כל פעם שאת פותחת את המקרר תהיה לך תזכורת נחמדה...
לדוגמא:
שתיה מרובה מועילה לעור הפנים.:cool:
שתיה מרובה מסלקת רעלים מהגוף.:sick:
עוזרת להרזיה וכו'

תמלאי לך בקבוק על השיש עם הכמות שאת רוצה לשתות, עם קש, רצוי קר.

• הוסף לסימניות
לעשות שעון מעורר בפאלפון לכל כמה זמן שרוצים לשתות
ולא נעים אבל אני ראיתי ילדים שרק אם הם נושכים את הכוס הם מצליחים לשתות . לא יודעת איך זה עובד , אבל זה עבד על סרבנים

• הוסף לסימניות
מנצלת את האשכול כדי לשאול ולהתייעץ. המים אצלנו בברז לא ראויים לשתיה, מצד הטעם. פשוט נורא.
אנחנו סוחבים שישיות כל הזמן, והגיעו מים עד נפש.
מה מומלץ? אם אין לנו צורך במים חמים זמינים כל הזמן (מספיק לנו הקומקום החשמלי).
האם הברז הזה הקטן שהססנים שלו נמצאים מתחת לכיור, מונע את טעם הלוואי? איך אני יכולה להיות בטוחה בכך?
מבחינת מחיר - מה זול יותר, מכשירים כמו תמי 4 או ברז עם סננים?
מי יכול לעשות לנו סדר?
תודה

• הוסף לסימניות
הגיעו מים עד נפש.
תרתי משמע...
אז בא נעשה סדר
ראשית, הברז הדק הזה הוא בהחלט מסנן ואני מכיר אותו מקרוב ממש, רק מה, תלוי מה נקרא בשבילכם בבית מסונן, אני מכיר מישהו שזה לא נחשב אצלו לסינון, ולכן הוא מוסיף עוד מערכת סינון [יקרה] והמים אצלו ממש נקיים,
אני אישית, חושב שיש תועלת מאד גדולה להכניס הביתה תמי4 מכל סוג שהוא, ומישום שגם אם הטעם יהיה מעט לוואי - הקור מוריד את הטעם [ואגב, כאן המקום לציין שאם על-אף הקור טועמים לוואי - חייב להחליף מסננים!!!] זה מעודד שתייה ולא סיפור יקר כ"כ, ניתן למצוא אפי' ב600 /700 באושר עד וכדומה, ושווה כל שקל, מאשר לסחוב שישיות...
כמובן שלפני הקניה כדאי לברר איזה מכשיר יותר מומלץ בפרט לנו החרדים צריך משהו עם כשרות לשבת, ומה הכי חסכוני בחשמל, ואיפה הכי זול, אבל קודם איזה מכשיר מומלץ, לא לחשוב מה הכי זול כי אז תצטרכו לפתוח אשכול חדש תחת הכותרת: 'מה עושים עם מכשיר XYZ שמותיר טעם לוואי גם עם מסננות חדשות' / שנוזל ללא הפסקה
וחבל...
בהצלחה
תספרו שקניתם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה