דרוש מידע איך מעירים ילדים בבוקר?

אני שמה שירים יפים ברקע ואומרת בוקר טוב החבריה קמים יפה מאד!

מוזיקה שמחה, חתונות וכאלה
הכי עובדדד

מזכיר לי נשכחות.. כשאמא של תלמידה שלי הרימה ידיים כשבתה בביה"ס היסודי, איחרה באופן כרוני יום יום .
החלטתי להתקשר אליה כל בוקר
אולי מורא ממורה יעזור...
שלושה חודשים בלי פיספוס..הערתי אותה עם בקר טוב, ואז חזרה לעצמה...

את שלי הערתי עם נשיקות, התחילו לחייך מתוך שינה והתעוררו..

להדליק מוזיקה או סיפור מענין בקול
ואז הם קמים להקשיב

כשהייתי ילד כמובן שהיה לוקח לי הרבה זמן לקום, וכשסוף סוף זה היה קורה, כחובב נייעס הייתי עוד חייב לקרוא את העיתון היומי, ואז האיחור היה כמעט מובטח,
ואז אימי החליטה קצת לשנות את הסדר, ןהייתה מגיעה למיטתי בבוקר ואומרת לי כך את העיתון, ועל זה כבר לא ויתרתי הייתי קןרא חמש דקות והשינה חלפה עברה והאיחורים פסקו,
ואז באותו מוצ"ש שלא ישכח שרבין נרצח בכיכר אני כבר ישנתי, ובבוקר אימי ניגשה למיטתי ולפני שהגישה את העיתון אמרה לי רבין נרצח, ועד עכשיו אני זוכר את הזינוק מהמיטה...
ומאז כל בוקר רק הייתה מתקרבת לחדרי הייתי מזנק בשניה לראות האם קרה עוד כזה מקרה נורא...

מניסיון רב, ילדים שכיף להם ביום בבית הספר / בישיבה / בבית ספר וכו'...
פחות מתקשים לקום בבוקר,
לפעמים זה תמרור אזהרה שמורה לבדוק למה כ"כ קשה לקום בבוקר,
כמובן אם כבר בדקתם - בריאות, שינה בזמן ושינה איכותית וכו'...

לאחרונה, בני בן ה-10 סרב לקום בזמן. גם כשקם - הי' עובר מהמיטה לספה ומבזבז את הזמן.
עד שיום אחד, קרה שיצאתי לעבודה והוא עדיין בבית. למרבה ההפתעה, גיליתי שהוא בכלל לא יצא ללימודים.
המקרה הזה 'ניער' אותי. הבנתי שאינני יכולה לתת לתופעה הזאת לשנות, ובוודאי לא להפוך להרגל.
לקחתי את הילד לשיחה נוקבת, והודעתי לו מהם הכללים שאעמוד עליהם מעתה:
1. בשעה 6:00 אתה קם מהמיטה, ובשום אופן לא מאוחר יותר!
2. אין מצב שלא תספיק לצאת להסעה עם האחים שלך!
עוד ציינתי, שהחובה שלו לקום מוקדם היא לא בשביל לקבל פרס. הוא לא יקבל פרס עבור זה! זו מחוייבות!
ב"ה, כבר כמה ימים שרואים את ההצלחה. מהמקרה הזה נוכחתי להפנים עד כמה חשובה הנחישות של ההורים.
הצלחה רבה לכולם!

השיטה הכי טובה להעיר, היא להעיר את המוח, ולא את הגוף.
להתחיל לפטפט, להתבדח, לצחוק, לשאול שאלות על החיים ועל המוות, לאתגר את המחשבה, לברר על מיקום חפץ מסויים, לגרום למוח להתנער משנתו, ואחריו ימשך כבר הגוף.
כמובן בתנאי שיש למתעורר לאן לקום.

אמנם לא הכרתי אותו באופן אישי,
אבל יצא לי לשמוע עליו מאנשים שהכירו אותו,
לפי ההתרשמות לי, לא נראה לי שהוא היה עושה דבר כזה.
כן גם אני הכרתי אותו אישית וזה בדיוק מתאים עליו
הוא לא היה מאנשים של היום שהכל פוגע בילדים הוא היה נותן להם חוסן נפשי עמוק
חוצמזה ששמעתי את זה ממקור נהמן

לפתוח קצת את התריס..
בלת"ק
מה שגורם לילדים לקום עם התרנגולים כפי שכתבו כאן
זה לפתוח את האור לא בבת-אחת -אלא לפתוח קצת,
אבל -----מוקדם-------
או להשאיר את התריסים פתוחים מהלילה,
כך ההתעוררות מתחילה בהדרגה
והמוח לא נקרע מהקימה הפתאומית.

אין צורך...
מים קרים על נפש עיפה.
אגב שמעתי את הרעיון ממשגיח באחת הישיבות המובחרות ביותר
ומנסיון בחור שספג פעם אחת דלי על ראשו לא מאחר יותר לתפילה בבקר.
לא כל מה שאפשר לעשות בישיבה..... אפשר לעשות בבית!!!!!!!
אין לי הסבר אבל ככה זה! [גם בלי פער הגילאים]

דווקא אני שמעתי על ר' מרדכי עמרם יעקובזון שהיה משגיח בישיבת תפארת ציון נצח
שהיה בחור שלא עזר כלום והוא לא קם אף פעם לשחרית עד שפעם אחת הרב יעקבזון לקח אותו קומפלט עם המזרון כשהוא ישן והניח אותו באמצע הבית מדרש ליד הבימה עם המזרון כרית ושמיכה
זה היה הפעם האחרונה
לא מאמין!
גם אם זה נכון יש כאן פרטים שחסרים
ונקוה שזה ישרוד גם לחיים אחרי שהוא יעזוב את הישיבה.......

השיטה הכי טובה להעיר, היא להעיר את המוח, ולא את הגוף.
להתחיל לפטפט, להתבדח, לצחוק, לשאול שאלות על החיים ועל המוות, לאתגר את המחשבה, לברר על מיקום חפץ מסויים, לגרום למוח להתנער משנתו, ואחריו ימשך כבר הגוף.
כמובן בתנאי שיש למתעורר לאן לקום.
לבעלי יש דרך מעניינת להעיר...
הוא שואל שאלות בחשבון ככה שכמו שאמרתם- זה מעיר את המח,
הבעיה זה עם אלה שעונים מתוך שינה פתרונות...

מניסיון רב, ילדים שכיף להם ביום בבית הספר / בישיבה / בבית ספר וכו'...
פחות מתקשים לקום בבוקר,
לפעמים זה תמרור אזהרה שמורה לבדוק למה כ"כ קשה לקום בבוקר,
כמובן אם כבר בדקתם - בריאות, שינה בזמן ושינה איכותית וכו'...
זה נקודה חשובה מאוד ונכונה מאוד!! מעידה על עצמי במצבים שונים בחיים (בעיקר בתור בחורה...) כשיש לאן לקום ובתת מודע יודעים לאיזה מצב-הכל שונה. כשהילד יודע שהוא קם למצב של מצב רוח רע ועצבים בבית וקושי בלימודים. שום כוס מים, מוזיקה או עיתון לא יזניקו אותו... ובוודאי שלא בכיף ובקלות
לעומת זאת מישהו שקם למצב אחר של בית רגוע יותר ומצב אחר ביומיום יהיה לו פוטנצאל הרבה יותר גדול לקום

זה נקודה חשובה מאוד ונכונה מאוד!! מעידה על עצמי במצבים שונים בחיים (בעיקר בתור בחורה...) כשיש לאן לקום ובתת מודע יודעים לאיזה מצב-הכל שונה. כשהילד יודע שהוא קם למצב של מצב רוח רע ועצבים בבית וקושי בלימודים. שום כוס מים, מוזיקה או עיתון לא יזניקו אותו... ובוודאי שלא בכיף ובקלות
לעומת זאת מישהו שקם למצב אחר של בית רגוע יותר ומצב אחר ביומיום יהיה לו פוטנצאל הרבה יותר גדול לקום
נכון מאוד!!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת