כלכלה נבונה איך מצליחים לא לבזבז יותר מידי!! אשמח לעצות דחוף!!

@כוכב103 אני אשמח לשמוע ממך עוד על הנושא.
דבר ראשון את מתכוונת לבחורות שסיימו ללמוד, נכון? אי אפשר גם ללמוד וגם להרוויח באותו זמן 10...
דבר שני- האם זה לא הפוך? כלומר שמחירי הדירות הגיעו לשיא וכרגע כדאי לחכות לצניחה?
דבר שלישי- בשביל לקבל הלוואה ומשכנתא אני מאמינה שצריכים לעמוד בכמה קריטריונים.
ואחרון- האם לא עדיף לחכות לנישואין שיהיה לי בן זוג בשביל להירשם למחיר למשתכן?
אשמח לתשובות...!
כמובן אני מדברת על בחורות שסיימו ללמוד
או שמרוויחות סכומים משמעותיים תוך כדי לימודים
ההיסטוריה אומרת שמעולם לא ירדו בארץ המחירים
מעולם לא קרה, ואין גם שום צפי שזה יקרה...

כדי לקבל משכנתא צריך קריטריון אחד משמעותי - הכנסה גבוהה ויכולת החזרה
ולהוכיח שקנו נכס. לשעבד אותו וכו'
לחכות לאחרי הנישואין כדי לקבל מחיר למשתכן -
חבל על כל יום שעובר, הרווח ממחיר למשתכן יכול להיות שווה רק אם זוכים במקום מאוד שווה, והבניה תהיה ממש מהירה.
אחרת- בהרבה מהמקרים, אחרי כל המאמצים ישארו עם רווח קטן והרבה מאמץ
לצערי בינתיים- איך שנראה כרגע חוק הגיוס - לא יהיה לחרדים מחיר למשתכן... (אא"כ את מתכוונת להתחתן עם יוצא צבא)
השיקול היחיד הוא בחירת נכס לקניה - צריך לבחור מקום שיש לו תשואה גבוהה
קל להשכיר את הנכס, וקל למכור אותו אם תרצו בסוף לגור במקום אחר.

חייבת שלא להסכים עם המשפט הנ''ל:
"הנזק העיקרי הוא ההרגל לחיות בלי חשבון, הרגל שקשה מאוד לשנות"
מכירה הרבה רווקות שהתחתנו בגיל מאוחר ומהר מאד הצליחו לעשות שיפט ולחיות בכלכלה נבונה ואברכית
ברור שחיסכון זה חובה,
אבל לא לשכוח להינות מהדרך כרגע כרווקה ולהשאיר תקציב מפנק, יש כאלו שחייבות לנשמה
לי קשה לראות בחורות רווקות עם משכורות גבוהות שלא משקיעות בנראות כי חוסכות כסף לאחרי החתונה
הכל עיניין של איזון בחיים.

הלכתית ממש לא ידוע לי ככה. (אני אמא לילדים בוגרים שסמוכים על שולחני).
ברגע שהאדם הוא בוגר מבחינה הלכתית, הכסף שהוא מרוויח שייך לו.
כמובן שהורה יכול להחליט שהוא לא מממן לילדים שלו דיור ומחיה, אבל הורה נורמלי לא עושה ככה.
הלכתית הכסף שייך לאב. אם הוא לא מוחל
גם בבנים וגם בבנות הסמוכים על שולחנם.

הלכתית האב גם לא מחוייב לחתן את הילדים, ולכן טיפשי לדרוש מההורים לממן את החתונה בעוד שהילד\ה מבזבזים לריק את הכסף.

בד"כ שווה לגשת לאב ולהציע לו את רוב המשכורת, במטרה שזה יעזור במימון החתונה, כך הבחורה תתמלא סיפוק שעוזרת להוריה ומוקירה את השנים הרבות שההורים לא חסכו ממנה כל טוב.

אינני דן ספציפית על פות"ש מכיון שאינני מכיר את המקרה.

איך את חוסכת?
דבר ראשון חוסכת ביד שמשון, וממליצה. כותבת להם כל יום בתשיעי לחודש- ם נכנס לי לדוגמא חמש- כותבת שיגבו ממני 4,500.
לפעמים אפילו משאירה לי מרווח קטן יותר.
תלוי בגובה ההכנסה שלך, כמה את צריכה לחודש? מינימום? בקטע של- חייבת אוכל לפחות פעם בשבוע נגיד, ו350 ללייזר נגיד. (אני לא באמת מכירה אותך אז מנסה לשער). עכשיו תוסיפי על זה עוד חמישים מאה שקל כזה, שוב, תלוי כמה את מרוויחה. וזהו. את כל השאר תעבירי לחיסכון.
ככה אני עשיתי, אבל ראיתי שזה לא מספיק.
אז התקדמתי עוד שלב.
שמתי לעצמי יעד- עד זמן מסויים שיהיה לי בחשבון סכום מסויים. כשעבר הזמן הזה- העלתי את הרף.
וכל הזמן הזה- אמרתי לא משנה מה יקרה, הכסף שבחיסכון לא יורד- נגיד מתחת ל10.
כל הדבר הזה הכריח אותי להיות מחושבת.
מה החזיק אותי בזה?
התחלתי לחשוב על החיים שלי, על העתיד. ממש לא רוצה לחיות בשכירות, לא רוצה להיאנק תחת עול משכנתא מוגזמת. רוצה דירה שפוייה.
אז זה הזמן לחסוך.
בשבילי בכל אופן זאת מטרה מספיק גדולה בשביל שאני ארצה להגיע לכמה שיותר.
אז במילה אחת זה-
הצבת יעדים.
להציב כל הזמן יעדים של להגיע לסכומים מסויימים- כל הזמן.
ועוד משהו קטן- מצאתי חברה שרוצה, כמוני, לחסוך ונהייתה מן תחרות ביננו, שזה ממש מגניב ומעודד את שתינו.
וואלה יצא לי מגילה בלי כוונה...

ההיסטוריה אומרת שמעולם לא ירדו בארץ המחירים
מעולם לא קרה, ואין גם שום צפי שזה יקרה...
זה קורה בזמן שאנחנו מדברים…
(גם אם מינורי, אין הוכחה שלעתיד זה יהיה רווחי יותר מהחלופות)
חבל על כל יום שעובר, הרווח ממחיר למשתכן יכול להיות שווה רק אם זוכים במקום מאוד שווה, והבניה תהיה ממש מהירה.
אולי בהגרלות שיהיו מהיום, עד היום זה היה שווה בין חצי מיליון למיליון וחצי
לצערי בינתיים- איך שנראה כרגע חוק הגיוס - לא יהיה לחרדים מחיר למשתכן... (אא"כ את מתכוונת להתחתן עם יוצא צבא)
כרגע אין שום חוק באופק
השיקול היחיד הוא בחירת נכס לקניה - צריך לבחור מקום שיש לו תשואה גבוהה
קל להשכיר את הנכס, וקל למכור אותו אם תרצו בסוף לגור במקום אחר.
זה הנקודה הכי משמעותית.

כיום הפער בין המשכנתא לשכירות לא קיים ובדר״כ שלילי.
ולכן אם תקני דירה שלא בטוח תרצי לגור בה, וק״ו דירה להשקעה, ואחרי החתונה תמכרו,
ההוצאות קניה ומכירה (תיווך עו״ד וכו׳), ימחקו את הרווח שאולי יהיה.
(הרבה זוגות שתכננו לשכור ולהשכיר גילו מהר מאוד, שהם מעדיפים לחיות בדירה שלהם)

לכן האופציה היחידה כיום שכדאי כלכלית לרווקה (או להוריה) לקנות על שמה דירה, זה שבוודאות היא תגור בה אחרי החתונה.
אם לא, אז גמ״ח או קרן כספית…

@ה. שלמה דעתך?

דבר ראשון חוסכת ביד שמשון, וממליצה. כותבת להם כל יום בתשיעי לחודש- ם נכנס לי לדוגמא חמש- כותבת שיגבו ממני 4,500.
לפעמים אפילו משאירה לי מרווח קטן יותר.
תלוי בגובה ההכנסה שלך, כמה את צריכה לחודש? מינימום? בקטע של- חייבת אוכל לפחות פעם בשבוע נגיד, ו350 ללייזר נגיד. (אני לא באמת מכירה אותך אז מנסה לשער). עכשיו תוסיפי על זה עוד חמישים מאה שקל כזה, שוב, תלוי כמה את מרוויחה. וזהו. את כל השאר תעבירי לחיסכון.
ככה אני עשיתי, אבל ראיתי שזה לא מספיק.
אז התקדמתי עוד שלב.
שמתי לעצמי יעד- עד זמן מסויים שיהיה לי בחשבון סכום מסויים. כשעבר הזמן הזה- העלתי את הרף.
וכל הזמן הזה- אמרתי לא משנה מה יקרה, הכסף שבחיסכון לא יורד- נגיד מתחת ל10.
כל הדבר הזה הכריח אותי להיות מחושבת.
מה החזיק אותי בזה?
התחלתי לחשוב על החיים שלי, על העתיד. ממש לא רוצה לחיות בשכירות, לא רוצה להיאנק תחת עול משכנתא מוגזמת. רוצה דירה שפוייה.
אז זה הזמן לחסוך.
בשבילי בכל אופן זאת מטרה מספיק גדולה בשביל שאני ארצה להגיע לכמה שיותר.
אז במילה אחת זה-
הצבת יעדים.
להציב כל הזמן יעדים של להגיע לסכומים מסויימים- כל הזמן.
ועוד משהו קטן- מצאתי חברה שרוצה, כמוני, לחסוך ונהייתה מן תחרות ביננו, שזה ממש מגניב ומעודד את שתינו.
וואלה יצא לי מגילה בלי כוונה...
וואו! תודה ענקית!
שינית לי מאוד את ההסתכלות על הנושא!
נתן המון מוטיבציה להתחיל לחסוך!
תודה!

אולי בהגרלות שיהיו מהיום, עד היום זה היה שווה בין חצי מיליון למיליון וחצי
מאיפה לקחתם את זה?
אולי לפני 8 שנים בדירות בבית שמש שהרווח מאז שנקנו ועד היום הוא מה שכתבתם
בשנים האחרונות זה שווה בערך חצי מליון פחות השכירות של התקופה עד שמוכן

כרגע אין בכלל הגרלות
והאחרונות שהיו היו במקומות הרבה פחות אטרקטיביים, חוץ מעשרות דירות בודדות שנמצאות במיקומים טובים
ועליהן היו ביקושים מטורפים
אבל לבנות על ביצה שלא נולדה- וסיכויי זכיה אפסיים..
חבל מאוד על כל יום!

הלכתי ליעוץ כלכלי לפני כמה שנים ונתנו לי שיטה שקשה לישום אבל ממש ממש עוזרת!!
לכתוב בדיוק את ההוצאות החודשיות עם פירוט, פתאום שמים לב לסכומים שלא שמנו לב אליהם, לדוג' חנות- 1500, רב קו-350, חפיפה לפאה- 100 וכו'
ואז גם לבדוק את ההוצאות השנתיות ולחלק לחודשים, הרעיון שיגיע חג עם הרבה הוצאות כמו פסח לא תכנס לחובות או תהיה מופתע, תחלק לפי חודשים כמה כל חודש צריך לשלם עבור החגים, כנ"ל עבור טסט לאוטו וכו'
ואז תבדקו שזה באמת בתאום עם המשכורת שלכם, ותכניסו כל פעם כשנכנסת המשכורת במזומן למעטפות,
כל מעטפה עבור ההוצאה, יש מעטפות שמצטברות מחודש לחודש ויוצאות נגיד לנופש סוף שנה.
הרעיון הוא לא להכנס למינוס בזמנים לחוצים יותר אלא להיות מחושבנים, כל השנה אתם מורידים למעטפת הנופש כל חודש 150 שקל ואז בחופש יש לכם 1500 בערך לנופש.
חשוב להשים מעטפה גם של בזבוזים קטנים לכל אחד מבני הזוג (150-100) נגיד לפחית קולה או שטויות קטנות.
וכן מעטפת שלום בית:) ליציאות,
ככה יש יותר מודעות, וגם כשמשתמשים בכסף, לא לא עם מצפון או התפרעות אלא מתוך משהו מחושב ושקול.
כדאי גם להשים מעטפה של 10%- 15% מהמשכורת למי שיכול עבור חסכון לטווח ארוך.

עצה לבחורה: לתת חלק מהמשכורת להורים,
אני נתתי חומש- שאלתי רב והוא אמר לי שמותר לתת מעשרות להורים שמחתנים ילדים.
והיום כשאני נשואה ורואה איך קשה הפרנסה אני ממש מצטערת שלא נתתי אפילו יותר,
זה הזוי שהבחורה קונה דברים במאות שקלים (כמוני) ואבא שלה מחשב לחם וחלב במכולת.
בזמן שאני הייתי מרוויחה המון כסף לחודש עם מינימום הוצאות, ההורים שלי היו ממש בחובות מחתונות של הילדים...
למרות שאם היו אומרים לי לתת את כל המשכורת להורים מן הסתם לא הייתי הולכת לעבוד.
זה לא נותן שום מוטיבציה לעבוד...
אבל חלק בודאי שכן.

אתם לא מסכימים איתי שזה קשה?
לצאת עיים חברה ולא לקנות אוכל במינימום 80 שקל?
ובכללי היום לבחורות קשה מאוד לחסוך!!!!!!!!!!!!!!
באמת לבחורה קשה לחסוך,
אבל אם את תופסת את עצמך לכמה דקות ופותחת חשבון חיסכון בבנק או בחברת ביטוח ועושה הוראת קבע קבועה של סכום כמה שיותר גבוה שאת יכולה,
אז עשית את זה בכמה דקות!
אחר כך הקושי יהיה לא לבטל את זה אבל זה כבר יותר קל,
עוד כמה שנים את תשמחי מאד שהתגברת וחסכת.

עזבו הכל.
איפה כדאי להשקיע?
שווה לפתוח חיסכון בבנק?
בבנק זה רק אם רוצים חיסכון לטווח קצר ובלי שום סיכון,
אם את מתכננת חיסכון ל10 שנים ויותר עדיף לך לפתוח קופת גמל להשקעה בחברות ביטוח כמו הראל, הפניקס, מיטב וכו'.

הלכתית הכסף שייך לאב. אם הוא לא מוחל
גם בבנים וגם בבנות הסמוכים על שולחנם.
בתור בחורה עובדת , שילמתי את כל הוצאותי לבד(כולל קופ״ח וטיפולי שיניים ה-כ-ל)
וגם אוכל אכלתי לעיתים קרובות מחוץ לבית (עבודה שעות ארוכות מחוץ לעיר), וכשעשיתי קניה משפחתית לבית-
גיהצתי את האשראי שלי לעיתים קרובות.

לפי מה שבררתי - זה ממש לא נקרא סמוכה על שולחן אביה ע״פ הלכה בכזה מצב.
אולי לא כולן כך, אבל זה גם לא נדיר.

היה לי בהחלט נחמד להגיע לחתונה עם חיסכון מכובד.
מה בדיוק עשיתי עם זה תשאירו ביני לבין ההורים שלי ובעלי...

נערך לאחרונה ב:
אני מאד התחברתי לרעיון שהציעו כאן להוריד כל חודש מיד שנכנסת המשכורת סכום לחיסכון,
אבל, מי שאמרה כאן שרווקות זה הזמן שלהן להנות, זה נכון ממש,
בתור אחת כזו, אני רואה ושומעת את חברותי הזוציות, יוצאות עם בעלם למסעדה מידי פעם, או לכל פינוק כזה או אחר, למה שאני לא אעשה זאת עם חברות שכיף טוב לי, מספיק האתגר בחברות שנישאות ואת עדיין בסטטוס ממתינה
ברור שצריך לחסוך והכל
אבל חשוב גם לפנק את עצמך מידי פעם וכד'

אני מאד התחברתי לרעיון שהציעו כאן להוריד כל חודש מיד שנכנסת המשכורת סכום לחיסכון,
אבל, מי שאמרה כאן שרווקות זה הזמן שלהן להנות, זה נכון ממש,
בתור אחת כזו, אני רואה ושומעת את חברותי הזוציות, יוצאות עם בעלם למסעדה מידי פעם, או לכל פינוק כזה או אחר, למה שאני לא אעשה זאת עם חברות שכיף טוב לי, מספיק האתגר בחברות שנישאות ואת עדיין בסטטוס ממתינה
ברור שצריך לחסוך והכל
אבל חשוב גם לפנק את עצמך מידי פעם וכד'
ברור שחשוב גם להתפנק, אבל אפילו שכר מינימום לבחורה שלא משלמת את כל ההוצאות שלה לעצמה יכול להספיק גם לפינוק של איזה 100 ש"ח בשבוע וגם לחיסכון נאה, לא חייבים להצטמצם אבל לחסוך משהו זה ממש כדאי.

בבנק זה רק אם רוצים חיסכון לטווח קצר ובלי שום סיכון,
אם את מתכננת חיסכון ל10 שנים ויותר עדיף לך לפתוח קופת גמל להשקעה בחברות ביטוח כמו הראל, הפניקס, מיטב וכו'.
וואלה כאילו להשקיע?
ביררתי על זה.
ותכלס הגעתי למסקנה שבכל ההשקעות יש סיכונים, אין דבר כזה השקעה בטוחה.
מישהו יכול לכוון אותי בנושא אולי?
שווה להשקיע? איפה? וכמה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה