כלכלה נבונה איך מצליחים לא לבזבז יותר מידי!! אשמח לעצות דחוף!!

וואלה כאילו להשקיע?
ביררתי על זה.
ותכלס הגעתי למסקנה שבכל ההשקעות יש סיכונים, אין דבר כזה השקעה בטוחה.
מישהו יכול לכוון אותי בנושא אולי?
שווה להשקיע? איפה? וכמה?
הקלאסי זה לפתוח קופת גמל להשקעה במסלול S&P 500, אבל זה רק אם את מתכננת שההשקעה תישאר סגורה ל10 שנים לפחות,
אם את חושבת שאחרי שתתחתני תרצי לקנות בכסף דירה או משהו אז צריך חיסכון עם סיכון נמוך שזה גמ"ח או פק"מ בבנק או קרן כספית.
ברור שבכל השקעה יש סיכונים וודאי שבהשקעות שנחשבות בסיכון גבוה,
יש על זה הרבה מידע בפורום השקעות פה בפרוג ואת גם יכולה להתיעץ באופן אישי עם יועץ לכלכלה שיגיד לך לפי הנתונים שלך.

ותכלס הגעתי למסקנה שבכל ההשקעות יש סיכונים, אין דבר כזה השקעה בטוחה.
זה נכון
אבל לא להשקיע זה בטוח להפסיד חלק מהכסף, לא רק סיכון
בכל יום יש אינפלציה והערך של הכסף יורד קצת
בשקל שיש לך היום תוכלי לקנות דברים שלא תוכלי לקנות באותו שקל בדיוק מחר

אפשר לפתוח לבד? לא רק המעסיק?
איך?
לשכירים זה אכן דרך המעסיק (במידה ואין כבר)

גם ניתן לפתוח עוסק זעיר/פטור/מורשה
ואז נתנת האופציה לקה''ש פטורה ממס!

זה ממש 'כלי מחזיק ברכה'
גם העסק וגם הקה''ש!
תוכלי לפנות לאיציק אפטר יועץ כלכלי
אחלה יועץ מביתר עילית!
מקצוען עם נשמה!
יש לי כסף בקרן כספית. אבל משהו מוזר: כתוב לי הכסף היום, נניח 600, סוף יום: 1,600.
וואט?
לא הבנתי את הסיטואציה,
עלה לך ב-1,000 ש''ח ביום אחד?
הלכתי ליעוץ כלכלי לפני כמה שנים ונתנו לי שיטה שקשה לישום אבל ממש ממש עוזרת!!
היה שווה לכם המאמץ?
ממליצים גם לאחרים לנסות?

רעיון ששמעתי פעם-
בחורה עובדת , רווקה,
נותנת חומש / מעשר לאבא שלה.
האבא היה שומר את כל הסכומים שהיא הביאה לו, וכשהתחתנה הביא לה לקניות לחתונה במקום שזה יצא ממנו.

ועל כל פנים, בחורה עובדת- לא אמרוה להביא לאבא שלה את הכסף , אחרת אין טעם וחשק לעבוד,
כן יפה לעשר / לחמש למי שנוהגת
זה עוזר הרבה להוצאות השוטפות ומאה אחוז צדקה.

היה שווה לכם המאמץ?
ממליצים גם לאחרים לנסות?
אני ממש ממליצה על יעוץ כלכלי,
לא צריך להגיע לחובות
בשביל לבנות אורח חיים כלכלי נכון.
אנחנו לקחנו יעוץ אחרי החתונה, וזה לדעתי דבר מבורך.

כלי החיתוך > הדבק בחלונית
או שתכתוב מספר קרן וסכום

אותי לימדו לחסוך 1/3 ולחיות או לבזבז 2/3
אבל כיום בתור בחורה רווקה, אני חושבת שברווח אפשר להסתדר עם 1/2 1/2 ולהנות ולכייף ויחד עם זה לשמור בצד,
אם מענין אותך, את רוב הכסף אני שמה בגמח, (פשוט הוראת קבע) וסכומים קטנים יותר אני משקיעה בהשקעות עם סיכונים, אבל שוב, זה רק כספים שלא יפריע לי להפסיד אותם ומצד שני יש להם פוטנציאל עצום.
וכמובן לא לשכוח מעשרות להורים:)

אני חושבת שהכל צריך להיות בגבול נגיד מסעדה או בית קפה אני חושבת שכן אםשר םעם בחודש עם סכום מוגדר מראש כמו כן גם קניות לי קשה לחסוך באתרי קניות אפשר לצאת לקניות פעם בחודש שבועים לפי הצורך אפשר לתכנן
לי קשה בעיקר עם האתרי קניות למשהו יש רעיון?

אני חושבת שהכל צריך להיות בגבול נגיד מסעדה או בית קפה אני חושבת שכן אםשר םעם בחודש עם סכום מוגדר מראש כמו כן גם קניות לי קשה לחסוך באתרי קניות אפשר לצאת לקניות פעם בחודש שבועים לפי הצורך אפשר לתכנן
וואלה זה באמת אתרים זה באמת התמכרות...
תגבילי את עצמך, תגדירי פעם בחודש חודשיים תלוי...
אגב אני גם באמצע נסיונות להוריד פרופיל בעניין

לא יודעת אם יעזור, כי זה תלוי באיך שאת מתנהלת עכשיו, אבל אפשר לעשות כלל שלא קונים שום דבר באופן מידי.
ראית משהו שאת רוצה? חכי פרק זמן מסוים. נגיד 48 שעות, או 72, ואם המצב קשה אולי אפילו שבוע.
בזמן הזה לא לשמור טאב פתוח בדפדפן עם המוצר. לסגור לגמרי.
הרבה פעמים החשק האימפולסיבי למשהו דועך. זוג נעליים שנראה מהמם פתאום נראה סתמי, או גאדג'ט נראה פחות מלהיב ממה שנראה באותו רגע.

לא קראתי הכל.

מצטרפת לרעיון-
אם ההורים מתכננים לתת בסיס לדירה, מומלץ לדבר אתם ולשקול לקנות דירה עכשיו.
המחירים רק עולים, כך שכל המקדים עדיף.
כיום אין לך הוצאות דיור ורוב המחיה על ההורים בד"כ. אפשר להשאיר בצד סכום שיספיק לך לקניות ופינוקים, ואת השאר להחזרי משכנתא גבוהים.
כשתתחתני בעז"ה תמחזרי ותתאימי את גובה ההחזר לחיים עם הוצאות של משפחה.

המון הצלחה ושמחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה