התייעצות איך מצפים מהורים לשלושה ילדים קטנים במסגרות

מצב
הנושא נעול.
אצלנו זה הרבה פחות מעשי כי זה גם הרבה יותר שנים וגם הרבה גברים לומדים ואי אפשר לוותר על תעסוקה נשית...
תכל׳ס מגיעה לנו תפיחה רצינית על השכם על כל העבודה הקשה. זה באמת לא קל.
אכן. האמהות הגיבורות בעולם, והכי מוצלחות. בלי ספק.
אבל צריך להזכר שוב במטרות. באמונה שכל ילד בא עם הככר שלו, בזה שפרנסה זה רק השתדלות וכל מה שגורם לנשים לעבוד קשה כל כך. הכח יגיע משם, לא מלחכות שהמדינה תעשה צעדים לא ריאליים שהיא לא רואה בהם ערך כלכלי.

זה אכן קשה, ולכן - כמה עצוב - גם אצלינו מספר הנפשות למשפחה נמצא בירידה כבר כמה שנים...
לא צריכים להסתכל כל הזמן על כמה אנחנו גרועים מאבותינו (ואמותינו..) צריך לעשות חשבון נפש בזמן ובמקום
אבל -
גם אם אישה מגדלת 7 ילדים ולא 10 או 13 כי זה מה שהיא יכולה (כמובן אחרי התייעצות ולפי ההלכה), זה עדיין הרבה יותר ממה שקל לה לעשות.
ויהיה לה ולילדים הרבה יותר טוב אם היא תחשוב על זה שהיא אמא נהדרת ועושה מה שהיא יכולה במאמץ גדול, מאשר אם תתמקד בזה שיש לה 1 או 2 או 3 ילדים פחות מאשר לאמא שלה.

יש פה הרבה הנחות לא נכונות.
קצבת ילדים בארהב לא מספיקה למשפחה. בטח שלא למשפחות במצב סוציואקונומי בינוני- גבוה.
שיעור תעסוקת אמהות בארץ היה גבוה מהממוצע בOECD גם לפני הקיצוץ בקצבאות.

מדינות מעודדות מה שמשתלם להן כלכלית. עידוד הילודה ביפן הוא לא אלטרואיסטי- הוא בגלל שהעלות של הזדקנות אוכלוסיה בלי שיש מספיק עובדים צעירים- יכולה למוטט את המדינה כלכלית. אז הם עוזרים לאמהות ללדת את העובדים של עוד 20 שנים. אף אחד לא משקיע משאבים במטרה שאיננה כלכלית.

לכן הציפיה שהמדינה כאן תתנהג אחרת מכל העולם ותעודד מטרה לא כלכלית- היא לא ריאלית.
(לממן מסגרות חינוך לגיל הרך+ קייטנות ברמת ילודה גבוהה כל כך- הכי גבוהה בOECD, זה לא כלכלי גם אם הילדים האלה יעבדו יום אחד בעתיד ואולי אפילו ישלמו מיסים. זה פשוט יקר מדי ולא שווה למדינה)
זה בדיוק מה שאמרתי
למדינה שלנו אין עניין כלכלי לעודד ילודה, יש מקומות שזה אכן שווה להם
וברור שקיצבה לא מספיקה לבד, אבל אם נזכור שהם גם יולדים בגיל מבוגר יותר - אחרי שצוברים חסכונות, וכמובן בן הזוג עובד. זה מאפשר להם להקדיש כמה שנים ללדת מס' מסויים של ילדים. הם הרי לא יולדים ילדים 15-20 שנה ברצף, וכמובן לא חיים חיי אברכות.

כל מה שגורם לנשים לעבוד קשה כל כך
לדעתי, ותקנו אותי אם אני טועה
מה שגורם לנשים לעבוד קשה זה הרצון שלבעלים שלהם יהיה את האפשרות לשבת וללמוד
אני לא מכירה אישה אחת שיוצאת לעבוד במטרה ללדת פחות או להשקיע פחות במשפחה שלה.
ונכון שיש משרות עמוסות יותר, ונכון שיש נשים שרוצות להרוויח יותר, אבל בסוף יש התפלגות הגיונית.
בלתי אפשרי שכולם יעבדו במשרת 5 שעות. זה מה יש.
אנחנו לא גומרים להאשים במקום להעריץ. כל אחד יעשה את החשבון נפש שלו, מה מטרותיו בחיים וכל דבר אחר.
כציבור? כמה נדרוש מהאישה ועוד בסוף נצליף אותה שיש לה פחות ילדים ושהיא עובדת הרבה מדי?

לא צריכים להסתכל כל הזמן על כמה אנחנו גרועים מאבותינו (ואמותינו..) צריך לעשות חשבון נפש בזמן ובמקום
אבל -
גם אם אישה מגדלת 7 ילדים ולא 10 או 13 כי זה מה שהיא יכולה (כמובן אחרי התייעצות ולפי ההלכה), זה עדיין הרבה יותר ממה שקל לה לעשות.
ויהיה לה ולילדים הרבה יותר טוב אם היא תחשוב על זה שהיא אמא נהדרת ועושה מה שהיא יכולה במאמץ גדול, מאשר אם תתמקד בזה שיש לה 1 או 2 או 3 ילדים פחות מאשר לאמא שלה.
אם תסתכלי על מה שכתבתי תראי שלא כתבתי מילה נגד העובדה הפשוטה הזאת
בתוך עמי אנוכי יושבת. זה המצב והוא בוודאי לא באשמתינו
רק כתבתי שזה עצוב, כי זה באמת כך, זה התהפכות היוצרות. זה ממש לא מצב אידיאלי

ונכון שיש משרות עמוסות יותר, ונכון שיש נשים שרוצות להרוויח יותר, אבל בסוף יש התפלגות הגיונית.
אנחנו לא גומרים להאשים במקום להעריץ. כל אחד יעשה את החשבון נפש שלו, מה מטרותיו בחיים וכל דבר אחר.
כציבור? כמה נדרוש מהאישה ועוד בסוף נצליף אותה שיש לה פחות ילדים ושהיא עובדת הרבה מדי?
אנחנו חברה לא נורמלית. במובן הטוב של המילה, אבל אכן. אני מסכימה עם כל מילה שלך.
במיוחד אם נראה את הנתונים- משפחות גדולות הן חריגה של שני הדורות האחרונים. זה לא היה כל כך נפוץ קודם. משפחה של 10 ילדים היתה חריגה מאד לפני 1970.

די כבר עם זה
אישה יוצאת לעבוד כדי להביא אוכל הביתה
באמת נראה לך שמי שלא אברך יש לו הרבה כסף ואשתו היתה יכולה לשבת בבית וללדת?

אם כבר משווים למדינות אחרות,
אני כאן כדי להזכיר שישראל היא מהמובילות בOECD מבחינת היחס בין ימי חופשה לילדים לבין ימי חופשה להורים.
ז״א, ברוב המדינות שם מספר ימי החופשה להורים, בפרופורציה הגיונית יותר לעומת חופשת הילדים.

ועכשיו מתחיל הויכוח הקבוע שאני עובדת קשה לא פחות ממורה/גננת
ואז המורות והגננות נדהמות איך אני מעיזה לומר את זה
ואז כל מי שלא מורה/גננת צועקת-אז אל תהיי מורה/גננת
ואז הן צועקות-תראי איזה מחסור יש, תגידי תודה שהסכמתי
מתי יגיע היום שמורות וגננות יקרות שעושות עבודה מסורה תקבלנה משכורות מסודרות לפחות כמו אצל החילונים
ויסדרו חופשות מותאמות וזהות לכל העובדים!!
את באמת מצפה שישבתו את המשק לחודשיים?...

לא הבנתי איך כמות הילדים מתקשרת לכל גיבובי המלל בתגובה הפחות ברורה הזו

זה תלוי ברמת חיים...
בצורה שהחברה אצלינו חיה, המצב הוא שיש מפרנסת יחידה וזה מספק את הצרכים. (בניסים כמובן!)
אבל אם המפרנס היה הבעל- במקום האישה זה היה מספיק.
ז"א שבהחלט אישה יכולה להגיד שהיא יוצאת לעבוד כדי שבעלה יוכל ללמוד, למה לא?
מה עשו כמה דורות אחורה בציבור שלנו?
הגברים פרנסו. ומה שהביאו זה הספיק.

לא הבנתי איך כמות הילדים מתקשרת לכל גיבובי המלל בתגובה הפחות ברורה הזו
לצערינו ההקשר ברור מאוד...
נשים היום דרשות לעבוד 8-9 שעות ביום, ויש הרבה שמבחינתם זה על חשבון כמות הילדים.
עצוב מאוד. אבל זה תוצאה ישירה ומובנת.

זה תלוי ברמת חיים...
בצורה שהחברה אצלינו חיה, המצב הוא שיש מפרנסת יחידה וזה מספק את הצרכים. (בניסים כמובן!)
אבל אם המפרנס היה הבעל- במקום האישה זה היה מספיק.
ז"א שבהחלט אישה יכולה להגיד שהיא יוצאת לעבוד כדי שבעלה יוכל ללמוד, למה לא?
מה עשו כמה דורות אחורה בציבור שלנו?
הגברים פרנסו. ומה שהביאו זה הספיק.
שמחה בשבילך שאת חיה בחברת אברכים, זה חשוב
אבל העובדה היא שחיי האברכים הם ניסי ניסים, אבל ממש
ולצערי העובדות הן שגם כאשר הגבר עובד - בהרבה מאוד מקרים גם האישה צריכה לעבוד. ולא כי רמת החיים שלה גבוהה יותר, אלא כי כדי משכורת אחת זה ממש לא מספיק על פי הטבע.
שוב - אברכים מסתפקים במשכורת אחת, אבל ממש לא רק בגלל רמת החיים אלא גם בגלל ניסים גדולים ועצומים.
מה עשו דורות אחורה? לא יודעת, אולי היה אז פחות אינפלציה והחיים לא היו יקרים ותובעניים כל כך...

טוב...
אני בכל אופן נהנית בחופש עם הילדים בבית

אז כנראה שיש כל מיני טיפוסים.
מה זאת אומרת ? אם יש לך גם חופש אז ברור שאת נהנית, לא מובן לך שמדובר פה בנשים שצריכות ללהטט בין עבודה לבית בזמן הזה? זה לא עניין של טיפוס זה עניין של סוג עבודה

תיפעול הבית היה הרבה פחות אנטנסיבי (אולי כי הוא היה קטן)
היה יותר קשה לכבס, אבל היה פחות כביסה
ובאופן כללי אני מאמינה שנשים אז היו יותר רגועות פשוט כי הן ישנו יותר שעות, ואכלו אוכל יותר טבעי ופחות מתועש
שאלתי פעם את סבתא שלי לצורך עבודה בכתה שתתאר לי אתה חיים הרגועים של פעם...
היא אמרה לי נחרצות: "תגידי למורה שלך שהאמהות של פעם היו עצבניות ומכל הבתים עלו צעקות (וריחות), הכול היה קשה לבשל לכבס וכו אל תחייו באשליה הזו..."

מצחיקה אותי הנאיביות.
מכירה עשרות נשים שעובדות קשה במקביל לבעל.
עם רמת חיים לא גבוהה.
והן היו שמחות מאד לא לעבוד.
רק שעם יוקר המחיה יום זה לא שייך. (רק הוצאות דיור היום, למי שלא קיבל דירה סביב ה6000 במרכז.)

די כבר עם זה
אישה יוצאת לעבוד כדי להביא אוכל הביתה
ברעיון כן, כי אם משפחת אברך מסוגלת לחיות ממשכורת אחתש ל האישה אז אם הגב רעובד - זה גם אמור הלספיק באותה מידה אלא אם כן מעדיפים לעבוד ולחיות קצת יותר ברווחה חשבון פשוט לא?

מצחיקה אותי הנאיביות.
עם רמת חיים לא גבוהה.
רק שעם יוקר המחיה יום זה לא שייך. (רק הוצאות דיור היום, למי שלא קיבל דירה סביב ה6000 במרכז.)
ומשפחת אברך שחיה ממשכורת אחת לא מתמודדת עם אותו יוקר המחיה של השכנה בדלת ממול? צאו מזה, לא חייבים, אבל זה אפשרי.....והראיה הוא לראות משפחות אברך לא קורסות ולא מתים מרעב..

מצחיקה אותי הנאיביות.
עם רמת חיים לא גבוהה.
לגור במרכז - זה בדיוק נקרא רמת חיים!
מי שיוקר המחיה מפריע לו לחיות עם משכורת אחת, ז"א שהוא רוצה רמה קצת יותר גבוהה.
ואני לא מדברת על דברים מופרכים. אבל הרמה של אברכים ממש ממש נמוכה! (הרבה יותר ממה שנראה פה בפרוג)

אני חושבת שיותר נאיביות לזלזל בנשים שעובדות באמת קשה! כי הן מפרנסות יחידות!
ועדיין מחשבות באיזה ירקן המלפפונים יותר זולים... ואם אפשר ללכת לחתונה ולשלם 30 שקל לבייביסיטר!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה