התייעצות איך מצפים מהורים לשלושה ילדים קטנים במסגרות

מצב
הנושא נעול.
@קיצונית
כבר כתבתי על ניסים?
אלו העובדות, לאברכים יש ניסים, לאנשים עובדים - פחות (אני לא אומר שלא!)
אני חושבת שיותר נאיביות לזלזל בנשים שעובדות באמת קשה! ועדיין מחשבות באיזה ירקן המלפפונים יותר זולים.
מי זילזל? לא ראיתי זילזול, ראיתי הערכה
מי שרואה כאן זילזול אולי מרגיש זאת מתוכו
היה כאן רק הערת אגב שהדשא של השני לא כזה ירוק, ולאנשים שעובדים אין יותר כסף
זה הכל!

אוקי, גם תגובה זו נכתבה בצורה ראויה לדעתי, כתשובה לכך שנשים עובדות כדי לפרנס אברך
לא. פשוט לא. העולם שלנו מורכב יותר, והוא ממש לא שחור לבן...
מגורים במרכז הם לא תמיד רמת חיים גבוהה, בהרבה מאוד מקרים זה פשוט הכרח
ואם לא אכפת לך. החופש הוא הזמן הקשה ביותר לנשות הלא-אברכים....
די לדון אנשים שאת לא מכירה. בעצם- די לדון אנשים נקודה.

@קיצונית
כבר כתבתי על ניסים?
אלו העובדות, לאברכים יש ניסים, לאנשים עובדים - פחות (אני לא אומר שלא!)
אם זה היה כל כך ברור שזה ניסים- אז למה בעצם יש גברים שעובדים?
אם הם יהיו אברכים, יוכלו לחיות אותו דבר עם ניסים במקום משכורת שניה.

זה ברור לחלוטין שיש ניסים ענקיים!
אבל עדיין יש פער מאוד גדול ברמת חיים של אברכים לרמת חיים של שתי משכורות.
ואפשר לראות את זה גם בתוך קהל "האברכים" הפער קיים גם בין אברך כולל לראש ישיבה וכו'... כי בסוף זה משכורת נוספת!

וזה לגמרי לא אומר שמי שעובד יש לו כמויות כסף. ממש לא.
החיים היום יקרים מאוד מאוד!
וזה שהרמה הכללית מאוד גבוהה זה חלק מיוקר המחיה.

אני כן רואה הבדלים בין משפחות שהבעל אברך/עובד,
מכירה כמה וכמה שבכלל לא עובדות - משפחות יותר מבוססות מעל גיל 35 שכבר קנו דירות כשהיה זול,
כמה שעובדות במשרות חלקיות - בעיקר הוראה אבל גם בעוד תחומים מגוונים
מכירה ממש בודדים שעובדים שני בני הזוג משרה מלאה, וכן רואה הבדל לפחות מצד האישה ביחס לעבודה, יד יותר קלה על ההדק על ימי חופשה ימי מחלה וכו

ומשפחת אברך שחיה ממשכורת אחת לא מתמודדת עם אותו יוקר המחיה של השכנה בדלת ממול? צאו מזה, לא חייבים, אבל זה אפשרי.....והראיה הוא לראות משפחות אברך לא קורסות ולא מתים מרעב..
יש חלוקות למינהם לאברכים והנחות והם חיים בצמצום מטורף למען המטרה הנעלה.
בן אדם עובד לא ימית עצמו באוהל...
וזה חוץ מהס"ד הגדולה שיש לאברכים.
ההבדל ביננו שאת מדברת מחישובים למינהם
ואני מהמציאות בשטח.

(אה, וכמובן לא מכלילה את כולם בצמצום, אם ניכנס לדוגמאות, יש אברכים שקיבלו דירה בעוד אישה של בעל עובד צריכה לצאת לעבוד כדי להכניס עוד 6000 ש"ח שהמשפחה האברכית לא יודעת שהיא חוסכת. יש כאלו שהאישה עובדת בהייטק ובעלה אברך ומרוויחה כמו זוג שהבעל לא אברך וקורעים את עצמם מידי חודש. ועוד.)
תעשי קצת סקר סביבך ותחזרי עם מסקנות.
כרגע את ממש תלושה מהמציאות.

לגור במרכז - זה בדיוק נקרא רמת חיים!
מי שיוקר המחיה מפריע לו לחיות עם משכורת אחת, ז"א שהוא רוצה רמה קצת יותר גבוהה.
ואני לא מדברת על דברים מופרכים. אבל הרמה של אברכים ממש ממש נמוכה! (הרבה יותר ממה שנראה פה בפרוג)

אני חושבת שיותר נאיביות לזלזל בנשים שעובדות באמת קשה! כי הן מפרנסות יחידות!
ועדיין מחשבות באיזה ירקן המלפפונים יותר זולים... ואם אפשר ללכת לחתונה ולשלם 30 שקל לבייביסיטר!!
או שאם יגורו בפריפריה יפסידו עבודה שמכניסה כפול.
אז לצורך הדוגמה ירוויחו 6000 ולא 12000 נכון שישלמו שכירות רק 2000 אבל ישארו עם 4000. לעומת המקרה שהרוויחו 12000 ושילמו 6000 שכירות ונשארו עם 6000.
אז לא תמיד מי שגר במרכז זה נטו מטעמי איכות חיים. לפעמים זה גם כלכלי.

מתאפקת ממש לא לכתוב שאת נאיבית.
מחפשת מילה אחרת, עוד לא מצאתי
אם יש לך הגדרה יותר טובה למשפט ההזוי הזה תעדכני אותי

ברעיון כן, כי אם משפחת אברך מסוגלת לחיות ממשכורת אחתש ל האישה אז אם הגב רעובד - זה גם אמור הלספיק באותה מידה אלא אם כן מעדיפים לעבוד ולחיות קצת יותר ברווחה חשבון פשוט לא?
לא.
החשבון זה שגם ברמת חיים ממוצעת בד"כ צריך 2 משכורות, לאברך יש חשבון נפרד בשמים וסיעתא דשמיא להתפרנס ממשכורת אחת,
אבל לא לכל אחד מתאים להיות תחת החשבון הזה. זה זכות :)

אני חושבת שיותר נאיביות לזלזל בנשים שעובדות באמת קשה! כי הן מפרנסות יחידות!
חלילה. ממש לא התכוונתי לזלזל. והאמת, אפילו לא חשבתי שהתכוונת אלי עד שראיתי את זה
זה היה תגובה לזה-
רק שנמצאים במקום מסויים ומדברים תאוריות מאד יפות על משהו שבשטח לא נכון,
זה קצת מוזר לי לנסות להתווכח על המציאות בשטח.
וכמובן אני לא מביאה מציאות חיים של מישהי בודדה אלא סביבה שלימה של אנשים.

לא חושבת שיש הבדל בין הנאיביות של המשפט המכליל הזה
לנאיביות של-
כתשובה לכך שנשים עובדות כדי לפרנס אברך
לא. פשוט לא.
כן. פשוט כן.
נכון שיש המון שלא. אבל גם המון שכן!

זה קצת מוזר לי לנסות להתווכח על המציאות בשטח.
וכמובן אני לא מביאה מציאות חיים של מישהי בודדה אלא סביבה שלימה של אנשים.
אני לא אמרתי שהמציאות שכתבת לא נכונה.

רק מדגישה שאני מדברת מהשטח לא פחות ממך. עם הכרות קרובה של כמה סוגי משפחות.

רק מדגישה שאני מדברת מהשטח לא פחות ממך. עם הכרות קרובה של כמה סוגי משפחות.
יופי, את מכירה כמה סוגי משפחות, כמה נחמד
אותי את לא מכירה, ואני שמחה בכך
וכנראה עוד כמה אנשים...

טוב זה כבר מתחיל להיות ויכוח אישי.....
בסך הכל נזעקתי על אלה שכתבו שנשים לא עובדות כדי לפרנס אברכים.
יש ציבור ענק שכן! מכירה המון שלא היו עושות את זה אם זה לא היה כך. זהו.

וזה ממש לא אומר שאין נשים שעובדות קשה גם כשהבעל שלהם עובד. בכלל לא. מכירה גם המון כאלה.

זה מקסים
אבל זה לא סותר שהן חושבות שלו הוא לא היה אברך הן לא היו עובדות, והמציאות מראה שזה ממש לא בטוח

• תודה
Reactions: ~~~
בסך הכל נזעקתי על אלה שכתבו שנשים לא עובדות כדי לפרנס אברכים.
אז היתה כאן אי הבנה.
מכירה ציבור נשים ענקקקק שעובד קשה כדי שהבעל יוכל לשבת ללמוד. ומעריכה מאד!
ומכירה המון נשים שעובדות קשה גם שהבעל לא לומד, אלא עובד גם. לא כי כיף להן לעבוד, אלא כדי לפרנס את הבית.
התווכחתי נגד המשוואה המוטעית שאם משכורת אחת מספיקה אצל אברכים, ודאי שהבעל עובד המשפחה יכולה להסתדר עם משכורת אחת.
זה הכל.

ברור מאוד
לא כולם מסוגלים לשבת וללמוד
יש לי גיס שפשוט לא היה מסוגל לשבת וללמוד בכולל ויצא לעבוד לא קשור לכסף..
ואחותי תמיד אומרת שבתקופה שבעלה ישב בכולל הם יותר הסתדרו..

זה מקסים
אבל זה לא סותר שהן חושבות שלו הוא לא היה אברך הן לא היו עובדות, והמציאות מראה שזה ממש לא בטוח
קודם כל - מי אמר לך מה הן חושבות?
אלו שאני מכירה לא חושבות כך.
מה שכן, הן חושבות שהיה פחות עול עליהן, ושהיה אפשר אולי להעלות קצת את רמת החיים, להאריך יותר חל"דים ולא להיות עם אותה רמת התחשבנות על כל יום חופשה.
ברור שכמפרנסת יחידה יש יותר עול ולחץ.

זה מקסים
בד"כ נשים יצטרכו לעבוד בנוסף לגבר, אבל - וזה אבל חשוב, הן בד"כ מורידות את העול של הפרנסה מעליהן וזה השפעה רצינית...
יוצאות מן הכלל אלו שהבעלים שלהן עובדים 1/2 משרה כדי להמשיך ללמוד כמה שיותר או כאלה שהבעלים שלהן בשלב התחלתי בשוק התעסוקה. (כנראה שיש פה ושם עוד חריגים אבל ככה זה בד"כ)

בד"כ נשים יצטרכו לעבוד בנוסף לגבר, אבל - וזה אבל חשוב, הן בד"כ מורידות את העול של הפרנסה מעליהן וזה השפעה רצינית...
יוצאות מן הכלל אלו שהבעלים שלהן עובדים 1/2 משרה כדי להמשיך ללמוד כמה שיותר או כאלה שהבעלים שלהן בשלב התחלתי בשוק התעסוקה. (כנראה שיש פה ושם עוד חריגים אבל ככה זה בד"כ)
כל מילה.

נכון. בהחלט לא סותר.
אבל כבר כתבתי למעלה שהרבה נשים שמסתפקות במשכורת אחת לכאורה היו עושות את זה בשביל לא לעבוד.
(נכון. לא כולם!)

בקיצור הויכוח הוא רק על הכללות :love:

תודה, תמצתת יפה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה