התייעצות איך מצפים מהורים לשלושה ילדים קטנים במסגרות

מצב
הנושא נעול.
איך לפעמים לא? לפעמים הילדים לא צריכים לאכול?

שאלת רב, שמה? האם להשאיר את הילדים (אלה שכבר נולדו) רעבים?
היתממות שמקורה מצפון - כמו כולנו.
יש עבודה ויש עבודה.
יש הכרח ויש הכרח.
הבנת את הרעיון הכללי.
אין צורך להיתממם.

איך לפעמים לא? לפעמים הילדים לא צריכים לאכול?
שאלת רב, שמה? האם להשאיר את הילדים (אלה שכבר נולדו) רעבים
דובר פה על כאלו שהן המפרנסות הבלעדיות.

אם שני ההורים נדרשים לעבוד במשרה מלאה כדי שלילדים יהיה אוכל, אז באמת אין להם אפשרות להקל בעבודה. ועדיין שישאלו רב.

הציווי מוטל על הבעל אבל בפועל רוב הטרחה של הילדים היא על האישה ובזה היא עוזרת לבעלה לקיים את זה.
לא הבנתי איך מזה שהיא עוזרת לו זה נהיה מטרתה בעולם?
אז הבאת ילדים לעולם שזה התפקיד העיקרי של האישה (שלכן היא בעצם פטורה ממצוות שהזמן גרמא! כי זאת העבודת ה' שלה) אבל מעבודה קשה שלא מתאימה לאמא, היא לא פטורה?
אפשר בבקשה מקורות?

אז כוונתך שאלת רב אם שהבעל יצא לעבוד?
אוקי.
אני יודעת שיש בזה הבדלי השקפות ופסיקות,
ויש בהחלט רבנים גדולים שאומרים, עדיף פחות ילדים ובעל שנשאר אברך.

אם שני ההורים נדרשים לעבוד במשרה מלאה כדי שלילדים יהיה אוכל, אז באמת אין להם אפשרות להקל בעבודה.
השאלה מה קודם למה-לימוד תורה או הבאת ילדים, ואני לא חושבת שאנחנו מוסמכות לקבוע זאת

היתממות שמקורה מצפון - כמו כולנו.
יש עבודה ויש עבודה.
יש הכרח ויש הכרח.
הבנת את הרעיון הכללי.
אין צורך להיתממם.
אין צורך, ולכן אינני מיתממת.
אל תכלילי אותי באיזה כולנו שאין לי מושג מהו.

השאלה מה קודם למה-לימוד תורה או הבאת ילדים, ואני לא חושבת שאנחנו מוסמכות לקבוע זאת
יש פה שמתיימרות לומר שזה לא סותר.
ואגב, יש באמת כאלו שעובדות 9 שעות ויולדות כל שנה.
אבל לא כולנו אותו דבר ולא לכולן יש אותו כוח, אותם כשרונות או אותם ילדים.
אני לא חושבת שיש משהו ש״נכון״ או ״חובה״ לכולם, ובודאי לא מתפקידנו להטיף ולהזדעזע.

לא הבנתי איך מזה שהיא עוזרת לו זה נהיה מטרתה בעולם?
גם אני לא הבנתי איך ייתכן שמעזרה לבעל בפרנסה זה נהיה מטרתה בעולם..;)
אפשר בבקשה מקורות?
בשמחה אבל מחר כבר כי אני פורשת לישון. בכל אופן כתבתי בהודעה קודם - למה אישה פטורה ממצוות עשה שהזמן גרמן? בדיוק בשביל זה.
צודקת. לכן צריך לשאול רב

אז כוונתך שאלת רב אם שהבעל יצא לעבוד?
אוקי.
יש פה טעות ענקית על הסתכלות של בית תורה רק עם הבעל - האבא אברך
אבא שלי עובד קובע עיתים לתורה בחיים בחיים בחיים לא הרגשתי סוג ב' יותר מאשר חברות שלי ששם האבא למד
סליחה אבל הבית שלנו היה הרבה יותר ערכי לתורה
ואמא שלי ב"ה גידלה 10 ילדים אחד אחרי השני...(7 ילדים שהגדול היה בן 10)

לא נראה לי שיש פה בכלל שאלת רב מה קודם למה
אשאל אותו מחר בעז"ה אם שאלו פעם רב אם לצאת לעבוד ,להביא ילדים וכו?

אין צורך, ולכן אינני מיתממת.
אל תכלילי אותי באיזה כולנו שאין לי מושג מהו.
את מיתממת.
זה שחייבים לעבוד לא אומר שחייבים לעבוד בעבודה שגורמת לך לחשוב שמונה פעמים לפני שאת מביאה ילד...
ובדיוק על סוג העבודה הזה ההיא דיברה, חלקתי גם אני חלק מדבריה אבל לדבר על זה כאילו היא פסל כל דרך להביא לחם ואי אפשר להתפשר על כלום ורק-רק-רק על הבאת ילדים זה היתממות.
ו...
לא אכליל אותך.לעולם.רובנו מחפשות כל דרך להצדיק מעשה שאנחנו עושות ולפעמים לא באמת אומרות את מה שליבנו אומר.
אבל לא את, את משהו אחר...

אפשר לשמור על דיון ענייני ולא לר
את מיתממת.
זה שחייבים לעבוד לא אומר שחייבים לעבוד בעבודה שגורמת לך לחשוב שמונה פעמים לפני שאת מביאה ילד...
ובדיוק על סוג העבודה הזה ההיא דיברה, חלקתי גם אני חלק מדבריה אבל לדבר על זה כאילו היא פסל כל דרך להביא לחם ואי אפשר להתפשר על כלום ורק-רק-רק על הבאת ילדים זה היתממות.
ו...
לא אכליל אותך.לעולם.רובנו מחפשות כל דרך להצדיק מעשה שאנחנו עושות ולפעמים לא באמת אומרות את מה שליבנו אומר.
אבל לא את, את משהו אחר...
אפשר לשמור על דיון ענייני ולא לרדת לפסים אישיים?
יש כאלה שעבודה משרדית רגילה של 8 שעות גורמת להן לחשוב פעמיים על ילד.
מי אנחנו שנשב כאן ונשפוט את היכולות שלה?
ואולי אם היא תוריד היקף משרה לא יצליחו לכסות את ההוצאות?
מאמינה שבמקרה כזה רב יגיד לבעל לעבוד, אבל אני לא רב ואני לא יודעת

לא חושבת שעבודה היא הסיבה המשמעותית היחידה או העיקרית.

@רבקהנ
את צודקת שזה משהו שצריך לבדוק אם לא טעינו איפשהו והפכנו עיקר למשני
אבל לא הנשים צריכות לבדוק את זה, הן באמת עושות כל מה שהן יכולות
אני בטוחה שיתנגדו לי, אבל מי שצריך לבדוק את זה זה הגברים, או אולי - רבנים.
האם באמת האידיאל של ללמוד 16 שעות ביום - שאינני מזלזלת בו חלילה וחס! - הוא העיקר, והבאת נשמות פחות...
זו באמת שאלה. וודאי לא אנחנו צריכות לקבוע.

אפשר לשמור על דיון ענייני ולא לר

אפשר לשמור על דיון ענייני ולא לרדת לפסים אישיים?
יש כאלה שעבודה משרדית רגילה של 8 שעות גורמת להן לחשוב פעמיים על ילד.
מי אנחנו שנשב כאן ונשפוט את היכולות שלה?
ואולי אם היא תוריד היקף משרה לא יצליחו לכסות את ההוצאות?
מאמינה שבמקרה כזה רב יגיד לבעל לעבוד, אבל אני לא רב ואני לא יודעת
אני בהייטק,
שלושה ילדים צפופים
רק רציתי להבהיר ולדייק מה ההיא התכוונה שאם זה בא על חשובן זה אז אולי לחשוב פעמיים אם העבודה הזו מתאימה לי או לא.
לא מעבר לזה.

אני בהייטק,
שלושה ילדים צפופים
רק רציתי להבהיר ולדייק מה ההיא התכוונה שאם זה בא על חשובן זה אז אולי לחשוב פעמיים אם העבודה הזו מתאימה לי או לא.
לא מעבר לזה.
אף אחד לא התכוון שיושבת האישה ואומרת, אה.. בעבודה הזו לא מתאפשר לי ללדת , אז לא..אעבוד ולא אביא ילדים לעולם.
זה לא עניין של לעבור עבודה או אישה קרייריסטית מידי.
זה מציאות החיים כיום של אשת אברך שהיא מפרנסת יחידה, ממילא עבודה + ניהול בית +++ ,
היא צריכה המון כוחות כדי ללדת כל שנה!
לא קרה כלום אם היא לא תלד ממש כל שנה..ובוודאי ובוודאי שאינה מועלת בתפקידה, אלא להפך!

כמו שכתבתי, יש בזה הבדלי פסיקות והשקפות.
לא אכתוב פה שמות, אבל שמעתי מנשים ששאלו וקיבלו כאלה פסקים.
אם את מדברת על פסק ספציפי לאישה ספציפית,
אכן לא רלוונטי, אבל בטח במכלול השאלה של האישה (נשים) היו נתונים רבים נוספים על
בעל אברך/יותר ילדים.

אבל קודם כתבת ממש בהכללה
וזאת אמירה שהדהימה אותי, זעזעה, למען הדיוק. ואל תתווכחו כי לא אמרתי שהיא מזעזעת גם אתכם..
ולא מצליחה לקבל כזו אמירה בלי רבנים גדולים שמגבים אותה.
אם לדייק, בעיני זו אמירה לא אחראית, ללא רבנים גדולים ש'אומרים אותה' לכולם ולא רק למקרה ספציפי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה