- הוסף לסימניות
היתממות שמקורה מצפון - כמו כולנו.איך לפעמים לא? לפעמים הילדים לא צריכים לאכול?
שאלת רב, שמה? האם להשאיר את הילדים (אלה שכבר נולדו) רעבים?
יש עבודה ויש עבודה.
יש הכרח ויש הכרח.
הבנת את הרעיון הכללי.
אין צורך להיתממם.
היתממות שמקורה מצפון - כמו כולנו.איך לפעמים לא? לפעמים הילדים לא צריכים לאכול?
שאלת רב, שמה? האם להשאיר את הילדים (אלה שכבר נולדו) רעבים?
דובר פה על כאלו שהן המפרנסות הבלעדיות.איך לפעמים לא? לפעמים הילדים לא צריכים לאכול?
שאלת רב, שמה? האם להשאיר את הילדים (אלה שכבר נולדו) רעבים
לא הבנתי איך מזה שהיא עוזרת לו זה נהיה מטרתה בעולם?הציווי מוטל על הבעל אבל בפועל רוב הטרחה של הילדים היא על האישה ובזה היא עוזרת לבעלה לקיים את זה.
אפשר בבקשה מקורות?אז הבאת ילדים לעולם שזה התפקיד העיקרי של האישה (שלכן היא בעצם פטורה ממצוות שהזמן גרמא! כי זאת העבודת ה' שלה) אבל מעבודה קשה שלא מתאימה לאמא, היא לא פטורה?
אז כוונתך שאלת רב אם שהבעל יצא לעבוד?דובר פה על כאלו שהן המפרנסות הבלעדיות.
השאלה מה קודם למה-לימוד תורה או הבאת ילדים, ואני לא חושבת שאנחנו מוסמכות לקבוע זאתדובר פה על כאלו שהן המפרנסות הבלעדיות.
אם שני ההורים נדרשים לעבוד במשרה מלאה כדי שלילדים יהיה אוכל, אז באמת אין להם אפשרות להקל בעבודה.
אין צורך, ולכן אינני מיתממת.היתממות שמקורה מצפון - כמו כולנו.
יש עבודה ויש עבודה.
יש הכרח ויש הכרח.
הבנת את הרעיון הכללי.
אין צורך להיתממם.
יש פה שמתיימרות לומר שזה לא סותר.השאלה מה קודם למה-לימוד תורה או הבאת ילדים, ואני לא חושבת שאנחנו מוסמכות לקבוע זאת
גם אני לא הבנתי איך ייתכן שמעזרה לבעל בפרנסה זה נהיה מטרתה בעולם..לא הבנתי איך מזה שהיא עוזרת לו זה נהיה מטרתה בעולם?
בשמחה אבל מחר כבר כי אני פורשת לישון. בכל אופן כתבתי בהודעה קודם - למה אישה פטורה ממצוות עשה שהזמן גרמן? בדיוק בשביל זה.אפשר בבקשה מקורות?
צודקת. לכן צריך לשאול רבהשאלה מה קודם למה-לימוד תורה או הבאת ילדים, ואני לא חושבת שאנחנו מוסמכות לקבוע זאת
אשמח למקורויש בהחלט רבנים גדולים שאומרים, עדיף פחות ילדים ובעל שנשאר אבר
יש פה טעות ענקית על הסתכלות של בית תורה רק עם הבעל - האבא אברךאז כוונתך שאלת רב אם שהבעל יצא לעבוד?
אוקי.
אני יודעת שיש בזה הבדלי השקפות ופסיקות,
ויש בהחלט רבנים גדולים שאומרים, עדיף פחות ילדים ובעל שנשאר אברך.
את מיתממת.אין צורך, ולכן אינני מיתממת.
אל תכלילי אותי באיזה כולנו שאין לי מושג מהו.
אפשר לשמור על דיון ענייני ולא לרדת לפסים אישיים?את מיתממת.
זה שחייבים לעבוד לא אומר שחייבים לעבוד בעבודה שגורמת לך לחשוב שמונה פעמים לפני שאת מביאה ילד...
ובדיוק על סוג העבודה הזה ההיא דיברה, חלקתי גם אני חלק מדבריה אבל לדבר על זה כאילו היא פסל כל דרך להביא לחם ואי אפשר להתפשר על כלום ורק-רק-רק על הבאת ילדים זה היתממות.
ו...
לא אכליל אותך.לעולם.רובנו מחפשות כל דרך להצדיק מעשה שאנחנו עושות ולפעמים לא באמת אומרות את מה שליבנו אומר.
אבל לא את, את משהו אחר...
כמו שכתבתי, יש בזה הבדלי פסיקות והשקפות.אשמח למקור
בחיים לא שמעתי על כזה דבר!
חלק מירידת הדורותלא חושבת שעבודה היא הסיבה המשמעותית היחידה או העיקרית.
אני בהייטק,אפשר לשמור על דיון ענייני ולא לר
אפשר לשמור על דיון ענייני ולא לרדת לפסים אישיים?
יש כאלה שעבודה משרדית רגילה של 8 שעות גורמת להן לחשוב פעמיים על ילד.
מי אנחנו שנשב כאן ונשפוט את היכולות שלה?
ואולי אם היא תוריד היקף משרה לא יצליחו לכסות את ההוצאות?
מאמינה שבמקרה כזה רב יגיד לבעל לעבוד, אבל אני לא רב ואני לא יודעת
אף אחד לא התכוון שיושבת האישה ואומרת, אה.. בעבודה הזו לא מתאפשר לי ללדת , אז לא..אעבוד ולא אביא ילדים לעולם.אני בהייטק,
שלושה ילדים צפופים
רק רציתי להבהיר ולדייק מה ההיא התכוונה שאם זה בא על חשובן זה אז אולי לחשוב פעמיים אם העבודה הזו מתאימה לי או לא.
לא מעבר לזה.
אם את מדברת על פסק ספציפי לאישה ספציפית,כמו שכתבתי, יש בזה הבדלי פסיקות והשקפות.
לא אכתוב פה שמות, אבל שמעתי מנשים ששאלו וקיבלו כאלה פסקים.
וזאת אמירה שהדהימה אותי, זעזעה, למען הדיוק. ואל תתווכחו כי לא אמרתי שהיא מזעזעת גם אתכם..אני יודעת שיש בזה הבדלי השקפות ופסיקות,
ויש בהחלט רבנים גדולים שאומרים, עדיף פחות ילדים ובעל שנשאר אברך.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //