- הוסף לסימניות
אין שום צורך לנקות פעמיים. נקיון רגיל עם סבון כלים הורג את החיידקים.שיש, כיור ,כלים- אבל לא רגיל- תמיד מנקים את המטבח. אחרי דברים מין החי זה הרבה יותר יסודי ולפעמים פעמיים כל דבר.
אין שום צורך לנקות פעמיים. נקיון רגיל עם סבון כלים הורג את החיידקים.שיש, כיור ,כלים- אבל לא רגיל- תמיד מנקים את המטבח. אחרי דברים מין החי זה הרבה יותר יסודי ולפעמים פעמיים כל דבר.
תודה על התשובה המפורטת! כיון כ"כ בריא ונכון...אשמח לרעיונות לסעיף 2כשעובדים קשה באמת אין כל כך כוח נוסף להשקיע בהכנת אוכל,
כמה רעיונות שיכולים לתרום לחשק.
1. כל פעם תחליטי שאת מכינה רק דבר אחד (שהוא אקסטרה).
למשל יום חמישי בערב רק קוגל תפו"א.
או רק עוגת גבינה.
קודם כל דבר אחד תמיד מוסיף וגם יש הרגל, אחרי שאת מתרגלת וזוכרת בעל פה את המתכון
אז הוא זורם לך בקלות, וגם הוא "שלך", יש את העוגיות שלך, הפשטידה שלך וכן הלאה.
למדתי ממישהי שכל פעם למדה רק משהו אחד, והשקיעה בו את כל כולה, גם אם זה דבר פשוט,
כמו מרק קוסקוס, אז ללמוד את התיבול, ללמוד את המצרכים ואז יש לה מנה טובה להגיש בכל מיני הזדמנויות.
2. להחליט שאת מכינה רק דברים קלים. אפשר להכין דברים מאוד קלים שזה לשים בתנור, לתבל וזהו.
ככה יש אוכל בשפע אבל הוא אוכל פשוט ומזין.
3. בקטע של לחתוך עוף או לנקות דגים - כדאי שיהיה קרש מיוחד לחיתוך בשר, ואז החיידקים לא עוברים
לירקות. ושימי לב שאת מרימה את העוף הוא סיים לטפטף לכיור, ואז הוא לא ינזל כשהוא על הקרש.
ואם את פותחת טונה את אפשר לפתוח מאוד בזהירות ואת הנוזל לשפוך ישר לחור של הכיור כך הכל נשמר נקי
מלכתחילה ועם ריח טוב.
4. כשחוזרים כל כך מאוחר באמת שאין כוח לכלום, אבל יש את מה שמתחשק אז אם למשל מתחשק לך סלט טוב,
אז תחשבי עליו, תקני חומרים כבר קודם, וככה כשהוא בראש שלך, יהיה לך יותר קל לממש את הרצון להכין אותו.
אותו דבר לגבי מרק טעים או אפילו ארוחה חמה קלילה כמו שקשוקה.
5. תדעי שהרבה שפים וקונדיטורים גדולים מכינים דברים פשוטים מחומרים פשוטים, אין צורך בהרבה שכבות והרבה עבודה, וגם יש חכמה בלדעת לאזן, אם מכינים שני סלטים שצריך לבשל, אז כנגדם שני סלטים חיים קלים, וכנגדם עוד שתיים קנויים.
בערבי חגים החכמה זה לדעת לקחת קצפת ולערבב עם מחית תותים ויש גלידה, לקנות בצק עלים ולמלא במתוק או מלוח, ולהכין את הלחמניות של כל שבוע, העיקר זה שתהיה מנוחת הנפש ורוגע והרגשה ביתית חמימה, ומספיק מרק עוף טוב וסיר אורז גדול שלוקח רבע שעה להכין, בשביל זה, ומקסימום בראוניז מעורבב, אם יש לך כוח לשטוף את הקערה.
אפשר להכין דברים מאוד קלים שזה לשים בתנור, לתבל וזהו.
צריך לשטוף את השיש אחרי הספריי הזה? או שניתן להניח עליו (אחרי שמתייבש כמובן...) מוצרי מזון?יש תרסיסי ניקיון נוחים. לנו יש כזה:
וככה מיד בסיום השימוש אפשר בקלות לחטא את השיש והכיור.![]()
מחטא ומשמיד חיידקים - סנו 99.9% | סנו עד הבית
משמיד 99.9% מהחיידקים ב-60 שניות מסייע לשמירה על ההגיינה בבית מתאים לשימוש על מגוון משטחים- כגון שיש,פלסטיק,קוורץ ועוד בטוח לשימוש גם על משטחים הבאים במגע עם מזון אין צורך בשטיפה לאחר השימוש <br> יעיל נגד אי-קולי סלמונלה ליסטריה ומגוון חיידקים נוספים <br>shop.sano.co.il
איפה קונים טופו? יש ביש חסד? זה במקפיא במקרר?גם טופו הוא פתרון מעולה אם לא רוצים אוכל מהחי - אני אוהבת את המרקם שלו אחרי הקפאה, ולכן מחזיקה קבוע טופו במקפיא.
תני עוד רעיונותממש לא צריך לחטא
צריך לנקות באופן הגיוני וזהו
האפיה והבישול הורגת את כל החיידקים
אחרי הבישול - תנקי איך שבא לך אבל בלי לחץ, ובלי הסטריה!!
זה פשוט מוציא לך את כל הטעם מהמטבח, חבל!
והטיפ שלי-
לקחת כמה חומרי גלם ועושים מהם הרבה דברים במקביל:
לקחת עוף טחון
מכינים בסיס של עיסה
וכל אחת מתבלים אחרת
מאחת - עושים בורקס במילוי עוף טחון
מאחת - עושים קציצות ברסק עגבניות
מאחת - ממלאים בתוך חזה עוף ועושים עוף ממולא
ומאחת - פשטידה בשרית עם שכבות של ירקות
או קציצות מטוגנות
ככה- את מכינה תוך שעה כמה מאכלים משובחים
כנ"ל מנות אחרונות
מקציפים ריצ'
ממיסים שוקולד
ומכינים עוגת טורט שוקולד
חלק מהעוגה- חותכים לרצועה מאורכת ופורסים לגובה לשכבות
ומורחים בשכבה אחת ריצ' ושכבה שניה גנאש
ומלמעלה- ריצ' עם קישקושים של שוקולד
חלק נוסף
מפוררים קצת עוגה ושמים בכוסיות
מערבבים ריצ' עם קצפת ונוצר מוס, שמים שכבה נדיבה בכוסיות
ועוד קצת ריצ' מערבבים עם קרם נוגט - ויש לכם מנה אחרונה מעולה!
ואת החלק האחרון של העוגה - מצפים בשוקולד ומקשטים בקרוקנט...
כמובן אפשר להכין כדורי שוקולד מעולים ולצפות בשוקולד מומס
בקיצור- לעבוד על כמה דברים על אותם חומרים
ויוצאים בקצת השקעה עם הרבה מאכלים משובחים...
אפשר כנ"ל להכין מבצק עלים כמה דברים
או להכין בלינצ'עס פרווה, חלק במילוי גבינה מתוק, חלק גבינה מלוחה עם זיתים, חלק במילוי בשרי, חלק עם פירה, וחלק עם פיטריות. כמובן לקפל כל אחד לצורה אחרת- משולש, ריבוע, גליל בציפוי פירורים, ריבוע מטוגן,
אפשר להכין רוטב
ויש לכם תוספת מהממת לכל סעודה...
הכלל שלי בבישול-
אל תכינו דבר שהזמן שלוקח להכין אותו ארוך יותר מהזמן שלוקח לאכול אותו...
אם לא יקח לך כ"כ הרבה זמן להכין ויצא לך כמה מטעמים מוצלחים (ואיתם גם מחמאות) יבוא לך החשק...
מי אמר להן את זה ? (שזה מבלינצס?)בקשר לחיידק הסלמנולה לתשומת ליבכן יש להזהר עם הבלינצס גיסתי, שתי אחיות שלה בסמינר ואחיניות שלי בנות 3 ו5 היו עכשיו עם סלמנולה וחלקן היו מאושפזות ועלו על זה שזה מבלינצעס אמרו להם שהביצה לא מתבשלת אפילו שזה נראה יותר מחביתה( זה לא הכי קשור לאשכול אבל עכשיו לפני חול המועד נראה לי שווה התיחסות)
חג שמח לכולן(:
אפשר מתכון?מאחת - ממלאים בתוך חזה עוף ועושים עוף ממולא
אם בירושלים אשמח להמלצהאני קונה עוף מהמקום הכי אסטטי שאני מכירה שמנקים את ומורידים את העור אם אני מבקשת, מפרידים ועושים מהחזה מה שמבקשים (טחון, קוביות או שניצל דק)- בקטע הזה אני לא מסתכלת על כסף (כי כמובן הם יקרים מאד)
וזה ממש עזר לי ביחס למטבח- העוף מהמגש- לסיר או תבנית- לפי המתכון- אני ממש לא מתעסקת איתו.
אני לא מירושליים אבל תמיד אפשר לברר אצל אנשים, לשאול באיטליזים אם יש להם את השירות וללכת לראות את הניקיון וצורת העבודה בפעם הראשונה ואם זה בסדר להזמין אח"כ תמיד בטלפוןאם בירושלים אשמח להמלצה
וואו כיון חשיבה חדש! אשמח גם לעוד רעינותממש לא צריך לחטא
צריך לנקות באופן הגיוני וזהו
האפיה והבישול הורגת את כל החיידקים
אחרי הבישול - תנקי איך שבא לך אבל בלי לחץ, ובלי הסטריה!!
זה פשוט מוציא לך את כל הטעם מהמטבח, חבל!
והטיפ שלי-
לקחת כמה חומרי גלם ועושים מהם הרבה דברים במקביל:
לקחת עוף טחון
מכינים בסיס של עיסה
וכל אחת מתבלים אחרת
מאחת - עושים בורקס במילוי עוף טחון
מאחת - עושים קציצות ברסק עגבניות
מאחת - ממלאים בתוך חזה עוף ועושים עוף ממולא
ומאחת - פשטידה בשרית עם שכבות של ירקות
או קציצות מטוגנות
ככה- את מכינה תוך שעה כמה מאכלים משובחים
כנ"ל מנות אחרונות
מקציפים ריצ'
ממיסים שוקולד
ומכינים עוגת טורט שוקולד
חלק מהעוגה- חותכים לרצועה מאורכת ופורסים לגובה לשכבות
ומורחים בשכבה אחת ריצ' ושכבה שניה גנאש
ומלמעלה- ריצ' עם קישקושים של שוקולד
חלק נוסף
מפוררים קצת עוגה ושמים בכוסיות
מערבבים ריצ' עם קצפת ונוצר מוס, שמים שכבה נדיבה בכוסיות
ועוד קצת ריצ' מערבבים עם קרם נוגט - ויש לכם מנה אחרונה מעולה!
ואת החלק האחרון של העוגה - מצפים בשוקולד ומקשטים בקרוקנט...
כמובן אפשר להכין כדורי שוקולד מעולים ולצפות בשוקולד מומס
בקיצור- לעבוד על כמה דברים על אותם חומרים
ויוצאים בקצת השקעה עם הרבה מאכלים משובחים...
אפשר כנ"ל להכין מבצק עלים כמה דברים
או להכין בלינצ'עס פרווה, חלק במילוי גבינה מתוק, חלק גבינה מלוחה עם זיתים, חלק במילוי בשרי, חלק עם פירה, וחלק עם פיטריות. כמובן לקפל כל אחד לצורה אחרת- משולש, ריבוע, גליל בציפוי פירורים, ריבוע מטוגן,
אפשר להכין רוטב
ויש לכם תוספת מהממת לכל סעודה...
הכלל שלי בבישול-
אל תכינו דבר שהזמן שלוקח להכין אותו ארוך יותר מהזמן שלוקח לאכול אותו...
אם לא יקח לך כ"כ הרבה זמן להכין ויצא לך כמה מטעמים מוצלחים (ואיתם גם מחמאות) יבוא לך החשק...
בלת"ק לחלוטין!שלום,
אני רואה פה נשים שמכינות מלא מתכונים ודברים שווים (ולפעמים אפילו קצת מורכבים/ ארוכים). רציתי לדעת איך מקבלים חשק לעבוד במטבח? אני אסביר אני עדיין בגדר זוצית עובדת 8 שעות ביום. חוזרת הביתה בערך ב- 16:45 וכמה שאני רוצה להשקיע בסוף אני מכינה רק דברים זריזים ביותר. בנוסף אני נגעלת מאד (וגם חוששת מחיידקים)מכל דבר מין החי- עוף, בשר, ביצים דגים- אני אוהבת לאכול אבל ממש לא להכין. כל הכנה של דבר כזה דורשת כוחות נפש מרובים ושטיפה וחיטוי יסודי של כל המטבח...
יש לכן רעיונות או טיפים לשיפור החשק?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים