דרוש מידע איך מקדמים הצעת חוק: לקבל פציינטים גם כשהם אחרו את שעתם - אבל עדיין לא הגיע תורם...

• הוסף לסימניות
מקרה קלאסי:
פרופסור[ית] שאמורה להתחיל את המשמרת שלה בשעה 8.30,
והיא מצידה מגיעה באזור 9.40, למה לא בעצם? היא מקבלת מטעם קופות חולים בבית חולים מפורסם, הציבור נעמד דום.
עד כאן מוכר? נכון? נכון אבל עצוב.
אני אצלה תקופה, וכבר "התרגלתי" להפסד שעות עבודתי. החלטתי "להתייעל" ולהגיע באיחור משמעותי - אבל לפני הזמן בו בד"כ היא רגילה להכניס אותי.
הפר' כ"כ כעסה, ולא הסכימה לקבל אותי. למרות ש-למה בעצם לא? היא לא חכתה לי אפילו דקה!!!
בדיוק כשהגעתי נכנס זה שלפני, חיכיתי 20 דקות, וכשהמספר אמר את שמי - היא אמרה לזה שאחרי להכנס.
אכן, רופא לא אמור לחכות ללקוח שלו אפילו דקה, אבל הפציינט לא אמור לחכות שעתיים [ועוד שעתיים נסיעה הלוך-חזור]
בדיוק בשביל כזה דבר אולי צריך חוק.
מה אני רוצה מהחוק:
כל עוד בסדר התורים לא הגיע התור של הפציינט להיכנס - האיחור לא יהווה הילה לביטול התור, אלא , על הפציינט להיכנס לפי תורו.
*בצורה זו - גם הרופא מקבל מקום של כבוד שהוא לא צריך לחכות אפ'ם ללקוח,
*גם הפציינט צריך לחשבן טוב עד כמה הוא יכול לאחר, ולהביא בחשבון שמתחית "הגבול" תעלה לו בביטול התור...
*והכי חשוב, הזמן והאנרגיה של הפציינט - זה לא אפס בלתי נחשב!!!
א"א להמשיך הרפואה הציבורית בזלזול המתמשך והמאד לא צודק!!.
ואנא, מי שלא התנסה בהמתנה ממושכת בתורים על גבול התעללות של רופאים, שלא ימהר לענות מהבטן.
אולי אריה דרעי טוב בכאלה חוקים?
מי יכול לעזור לי ומכיר אנשים אחרים שיעזרו לקדם חוק כזה?
מי יש לו רעיון אחר?
אשמח לכל הצעה מעשית, או ציבורית

• הוסף לסימניות
חיכיתי שעות רבות לרופאים.
ואני בכלל, בכלל, בכלל, לא בעד חוק כזה.
אני תמיד מגיעה בזמן לכל מקום. אפילו מוקדם.
ומכעיס אותי שאני מחכה שעה וחצי ובדיוק כשמגיע תורי נכנס מישהו שטוען שהשעה שלו לפניי, ולמרות שהגיע שעתיים מאוחר, עליו להכנס לפניי.
מתחשק לכם חוק? תעשו חוקים שרופאים צריכים להגיע בזמן, שמטופלים צריכים להגיע בזמן, ושיהיה זמן מספק לכל תור שקבעו.

• הוסף לסימניות
ומכעיס אותי שאני מחכה שעה וחצי ובדיוק כשמגיע תורי נכנס מישהו שטוען שהשעה שלו לפניי, ולמרות שהגיע שעתיים מאוחר, עליו להכנס לפניי.
מתחשק לכם חוק? תעשו חוקים שרופאים צריכים להגיע בזמן, שמטופלים צריכים להגיע בזמן, ושיהיה זמן מספק לכל תור שקבעו.
כי קשה לך לפרגן לו?
זה לא היה על חשבונך, נכון?
העיקר שלא תרגישי פראירית?

• הוסף לסימניות
@tbh
אני אצל הרופאה הזו כבר 4 שנים, ומסיבות אישיות לא יכולה להחליף,
לא דברתי על אנשים שזו השיטה שלהם לאחר ולהגיד שהם בתור,
אם החוק הזה יוצא - אז אכן לרופאה כבר לא יהיה חשק לאחר,
ואני ? אחד האנשים הדייקנים!
אם הפצינטים שאת מדברת עליהם יגיעו באיחור אז אכן- תורם כבר יאבד/
[זה הרעיון, אם הלקוח אחר - והלקוח שאחריו נכנס, המאחר הפסיד תורו,
במקרה שלי ידעתי שלא יהיה פה איחור. ולא רק זה, הפר' מסיימת את המשמרת שלה ב2.00,
משום מה כמעט קבוע אני ב11.40, אמצע יום עבודה,
והתור שלי להיכנס ב1.57, אהה, ב2.00 אני בחוץ,
אז למה חיכיתי כ"כ הרבה? לא יחס, לא מתינות, רק לצאת ידי חובה. מי עובר ומי עוקב אחרי הרופאים?]
כרגע אנחנו - כל הרפואה הציבורית תלויים ברופאים, שזה אומר:
להגיע מאוחר, לשתות קפה בנחת, לדבר עם הקולגות,
ושהפציינטים יגיעו בזמן ויחכו,
אבל אם פתאום הרופא יודע שכמו שהוא מאחר גם הלקuח לומד לאחר בעקבותיו - גם את גם אני נרוויח!
אשמח לתשובתך.

• הוסף לסימניות
אני מטופלת במרפאת שיניים ידועה
שבאופן קבוע התור אצל האורטודנט הוא שעה וחצי איחור
פעם אחת העזתי לעשות מעשה, ולהגיע באיחור של רבע שעה
לרוע מזלי לא היה תור (פעם ראשונה מזה כמה שנים!!!)
וכעסו עלי שם משהו מטורף
ואמרו שאני חייבת להגיע בזמן גם אם התור מתאחר
הם צודקים?
למה אני אמורה לחכות שעות בתור?

• הוסף לסימניות
מקרה קלאסי:
והיא מצידה מגיעה באזור 9.40, למה לא בעצם? היא מקבלת מטעם קופות חולים בבית חולים מפורסם, הציבור נעמד דום.
אני אצלה תקופה, וכבר "התרגלתי" להפסד שעות עבודתי. החלטתי "להתייעל" ולהגיע באיחור משמעותי - אבל לפני הזמן בו בד"כ היא רגילה להכניס אותי.
הפר' כ"כ כעסה, ולא הסכימה לקבל אותי. למרות ש-למה בעצם לא? היא לא חכתה לי אפילו דקה!!!
בדיוק כשהגעתי נכנס זה שלפני, חיכיתי 20 דקות, וכשהמספר אמר את שמי - היא אמרה לזה שאחרי להכנס.
אכן, רופא לא אמור לחכות ללקוח שלו אפילו דקה, אבל הפציינט לא אמור לחכות שעתיים [ועוד שעתיים נסיעה הלוך-חזור]
מה אני רוצה מהחוק:
כל עוד בסדר התורים לא הגיע התור של הפציינט להיכנס - האיחור לא יהווה הילה לביטול התור, אלא , על הפציינט להיכנס לפי תורו.
*גם הפציינט צריך לחשבן טוב עד כמה הוא יכול לאחר, ולהביא בחשבון שמתחית "הגבול" תעלה לו בביטול התור...
ואנא, מי שלא התנסה בהמתנה ממושכת בתורים על גבול התעללות של רופאים, שלא ימהר לענות מהבטן.
מי יש לו רעיון אחר?
לא הבנתי איך היא ידעה שאחרת? אם העת לפני שהגיע תורך??

ברור שרופאים מאחרים באופן קבע אין לי מושג מה זה הנוהל הזה - אבל משום מה זה בעיקר אצל המומחים, יתכן ופשוט לא למדו תיכנון נכון של זמנים ולכן שהם קובעים תורים בבתי חולים ותורים בקופות חולים בלי להתחשב בעובדה שאין להם מטוס שיעיף אותם ממקום למקום ולכן נוצרים האיחורים - מקווה שהם לא באמת נשאירם במיטה ומבלים את זמנם על חשבוננו

• הוסף לסימניות
מקרה קלאסי:
מה אני רוצה מהחוק:
מי יש לו רעיון אחר?

ועל זה נאמר 'שני צדדים למטבע'.

הכל תלוי באיזה צד נמצאים המאחרים או המקדימים.

• הוסף לסימניות
@מצליחנות הפר' רואה זאת במחשב את שעת ההגעה שלי.
התור שלי היה ב11.40 והגעתי אחרי שעה וחמש דקות, [אז הייתי אמורה לחכות רק 20 דקות...]
@רודיום - זה לא שני צדדים למטבע, זה מאותו צד,
אני מלכת הדייקנים, אבל הגיעו מים עד נפש.
מנסה דרך החוק להצליח או כולם מגיעים בזמן או שכולם מאחרים, משני צידי המטבע...

• הוסף לסימניות
לא נראה מהאשכול שהחוק יקודם בקלות...

• הוסף לסימניות
במרפאת חוץ בביח מסוים
אכן זה עוןבד בצורה כזאת כל עוד לא הגיע התור של המטופל
והגיע גם אם את הגעת בזמן
הוא יכנס לפנייך
לפי שעת הזימון ולא ההגעה....

• הוסף לסימניות
אני רוצה לקדם חוק אחר
מי שהזמין תור לרופא מקצועי ופשוט לא הגיע בכלל למרפאה ישלם קנס של
לפחות 1500 שקל..
מדהים אותי כל פעם מחדש לראות רופא שההמתנה לתור אליו היא כמה חודשים!
יושב עם הדלת פתוחה וממתין למטופל שלא הגיע

לא ביטלת תשלם ובגדול.

• הוסף לסימניות
אולי אני טועה
אבל יש מושג כזה שהיומן נסגר....וזה לא בהכרח אומר שכל התורים מאויישים

• הוסף לסימניות
אני רוצה לקדם חוק אחר
מי שהזמין תור לרופא מקצועי ופשוט לא הגיע בכלל למרפאה ישלם קנס של
לפחות 1500 שקל..
מדהים אותי כל פעם מחדש לראות רופא שההמתנה לתור אליו היא כמה חודשים!
יושב עם הדלת פתוחה וממתין למטופל שלא הגיע

לא ביטלת תשלם ובגדול.
רק ללמד זכות קטנה...
יש כאלו שמתעכבים בלסדר את הטפסים קודם,
יצא פעם שהיינו צריכים להשיג עוד התחייבות במזכירות, כי הוציאו את ההתחייבות כמה שבועות קודם והם אמרו שהם יכולים להשתמש בזה רק עד זמן מסויים, והמזכירה הייתה איטית עשתה כמה טעויות שלקח זמן לתקן אותם והיו צריכים לבוא לעזור לה, תכלס היה עיכוב של 50 דקות והאחיות כבר עזבו אז היה צריך לקבוע תור חדש.
פעם אחרת היה לנו תור חיכינו לו גם כמה חודשים טובים, התקשרנו יום קודם לעדכן שלא מרגישים טוב, חשבנו שזה לא פיר להדביק אנשים בבית חולים, לדעתי הם לא התקשרו להכניס מישהו, כי זה היה נראה שזה לא ממש עניין אותם שאלנו אם לבוא אם לא מרגישים טוב אמרו שברור שלא וזהו.
אבל אני ממש מבינה את זה, כל פרוצדורה קטנה שמחכים אליה חצי שנה לפחות - באמת מהצד השני קשה לראות דלת ריקה, אבל הרבה פעמים זה המזכירות שאין להם עצבים לנהל רשימת המתנה, או משהו שלא היה תלוי במטופל

• הוסף לסימניות
רק ללמד זכות קטנה...
יש כאלו שמתעכבים בלסדר את הטפסים קודם,
יצא פעם שהיינו צריכים להשיג עוד התחייבות במזכירות, כי הוציאו את ההתחייבות כמה שבועות קודם והם אמרו שהם יכולים להשתמש בזה רק עד זמן מסויים, והמזכירה הייתה איטית עשתה כמה טעויות שלקח זמן לתקן אותם והיו צריכים לבוא לעזור לה, תכלס היה עיכוב של 50 דקות והאחיות כבר עזבו אז היה צריך לקבוע תור חדש.
פעם אחרת היה לנו תור חיכינו לו גם כמה חודשים טובים, התקשרנו יום קודם לעדכן שלא מרגישים טוב, חשבנו שזה לא פיר להדביק אנשים בבית חולים, לדעתי הם לא התקשרו להכניס מישהו, כי זה היה נראה שזה לא ממש עניין אותם שאלנו אם לבוא אם לא מרגישים טוב אמרו שברור שלא וזהו.
אבל אני ממש מבינה את זה, כל פרוצדורה קטנה שמחכים אליה חצי שנה לפחות - באמת מהצד השני קשה לראות דלת ריקה, אבל הרבה פעמים זה המזכירות שאין להם עצבים לנהל רשימת המתנה, או משהו שלא היה תלוי במטופל
נכון
במסגרת הצעת החוק שלי תהיה ועדה מיוחדת ששמה הוא "אונס רחמנא פטריה"
אבל כל השאר?
אפילו שעתיים לפני התור תבטל!
יש סיכוי גדול שלמשהו זה יועיל.

• הוסף לסימניות
כי קשה לך לפרגן לו?
זה לא היה על חשבונך, נכון?
העיקר שלא תרגישי פראירית?
נכון, קשה לי לפרגן.
קשה לי להיות הבנ"א היחיד בעולם שעושה את הדבר הנכון. כן, קשה לי.
לא בטוחה שצריך חוק דווקא לעבודת המידות שלי כשאפשר במקום זה חוק פשוט שעושה שכולם יגיעו בזמן וכך פותר את הבעיה.
אבל אם פתאום הרופא יודע שכמו שהוא מאחר גם הלקuח לומד לאחר בעקבותיו - גם את גם אני נרוויח!
אני באמת שואלת, למה לא יותר פשוט לעשות חוק שרופא לא יכול לאחר בלי סיבה מוצדקת ומשמעותית?
אם הוא מאחר מתלוננים עליו.
הרי אם באמת ילך החוק שלכם, יהיה בלבול עצום. חלק יחכו המון זמן. חלק פחות. יתנו לך שעת תור ואף אחד לא יידע מתי התור האמיתי שלו. אתם הייתם אצל הרופאה הזאת כמה פעמים ולמדתם לזהות, אבל אחרים- לא.
יש הרבה חוקים שרופאים צריכים לעמוד בהם, כל כך מסובך לבקש חוק שיחייב אותם להגיע בזמן?

• הוסף לסימניות
אף אחד לא מעלה פה את המצוקה האדירה שקיימת ברפואה בארץ, הרי לא סתם הגענו למצב שרופאים מומחים מתזזים בשבוע אחד בין בתי חולים קופות שונות ושרפ.
לגבי נושא האשכול, לדעתי כל עוד הפציינט לא הפסיד את תורו, לגטימי לאחר ולהכנס גם אם מישהו הגיע למרפאה לפניך ותורו אחריך. עם עקש תתעקש ועם נפתל תתפתל. כמובן שצריך לקחת בחשבון שאם ההימור לא הצליח ופספסת את התור אין לך למי לבוא בטענות.

• הוסף לסימניות
יש עוד דברים שצריך להביא בחשבון בשיקלול הזה
למשל במרפאת שיניים שהייתי
היו 4 חדרי רופאים והגיע עזרה ראשונה שהמתין כבר שעתיים והיה צריך להכניס אותו
אני הגעתי בזמן, זאת שלפני לא הגיעה- אז הפנו אותו לחדר שאני חיכיתי אליו. כשהיא הגיעה- אחרי 10 דקות של איחור- דרשה להכנס לפני, למה?? אם לא היית מאחרת- לא בטוח שהיו מכניסים עזרה ראשונה לחדר ההוא

• תודה
Reactions: tbh
  • הוסף לסימניות
יש עוד דברים שצריך להביא בחשבון בשיקלול הזה
למשל במרפאת שיניים שהייתי
היו 4 חדרי רופאים והגיע עזרה ראשונה שהמתין כבר שעתיים והיה צריך להכניס אותו
אני הגעתי בזמן, זאת שלפני לא הגיעה- אז הפנו אותו לחדר שאני חיכיתי אליו. כשהיא הגיעה- אחרי 10 דקות של איחור- דרשה להכנס לפני, למה?? אם לא היית מאחרת- לא בטוח שהיו מכניסים עזרה ראשונה לחדר ההוא
זה כבר משתנים במשוואה, אני כתבתי שלדעתי זה מוצדק בסיטואציה הרגילה שאם הוא היה מגיע בזמן אתה עדיין היית מחכה.

• הוסף לסימניות
לי קרה כמה פעמים שהגעתי דקות בודדות לפני שקראו את המספר שלי...
וכל האחרים שחיכו מלא זמן הסתכלו בתמיהה איך אני נכנסת??!!

סליחה, המספר שלי הוא לפנייך, ניהלתי את הזמן שלי בצורה כזו... והנה, הגעתי עוד לפני שקראו את המספר שלי...
אני אפילו לא מדברת!... - פשוט מנופפת במספר וסוגרת את הדלת!..:sneaky:

הרופאה לא מתערבת בעסק, גם היא רואה מספרים אחרי הכל......
ואם הייתה מתערבת -- אני הייתי מערבת את הנהלת הקופה!
כל עוד לא עיכבתי אחרים, והגעתי בזמן - לפני קריאת התור שלי -- הרים יכולים לזוז!! אותי לא יזיזו מהדלת!

לא חושבת שצריך חוק --- צריך לימודים של תקשורת בין אישית, ביטחון עצמי ועוד כהנה...:ROFLMAO:

• הוסף לסימניות
צריכים להבין אלה שמאחרים שזה לא תמיד באשמתם.
פעם היה לי תור מאוד חשוב עם הבן שלי, השגתי בייביסיטר לילדים אחרים (שהיה מאוד קשה בשעות אחר הצהריים)
ויצאתי שעה וחצי לפני התור (הדרך בד"כ חצי שעה) לא היו אוטובוסים.
חיכיתי קצת, ראיתי שאין, לא מגיע.
ניסיתי להתקשר למונית, לא היה.
בסוף עליתי על אוטובוס היה פקקים נוראים.
הגעתי באיחור של שלושת רבעי שעה.
ולא רצו להכניס אותי. אני הבנתי אותם אבל אמרתי להם שזה לגמרי לא באשמתי.
הילד בצום כבר שעות, חיכיתי לתור הזה חודשיים השגתי בייביסיטר.
האמת, יצאתי עם דמעות בעיניים. וכן... עם תור לעוד חודשיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה