איך מרדימים ילדים?

• הוסף לסימניות
אני כבר די מיואשת, אבל אולי מכאן תצמח לי הישועה.
חלפו הזמנים בהם ילדי היו עוצמים עיניים עם קריאת שמע שעל המיטה. היום גם אחרי אלף סיפורים ואחת ועוד כמה שירים לקינוח הם רוצים לאכול, ולשתות, וכו' וכו'
ניסיתי כבר הכל, עם ספורים ובלי, קלטות, פרסים, איומים וענשים ו- כלום!
ילד בן 6 אמור להרדם בתשע בערב פלוס? ואח"כ בבוקר הוא עייף!!!
וילדה בת ארבע וחצי שלא נרדמת עד שמונה וקמה עצבנית בשבע...
לא אכפת לי שיקומו גם בשש אבל שירדמו מוקדם!
וזה קורה גם כשהן מרוטים מעייפות.
מה עושים?:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;611532:
אני כבר די מיואשת, אבל אולי מכאן תצמח לי הישועה.
חלפו הזמנים בהם ילדי היו עוצמים עיניים עם קריאת שמע שעל המיטה. היום גם אחרי אלף סיפורים ואחת ועוד כמה שירים לקינוח הם רוצים לאכול, ולשתות, וכו' וכו'
ניסיתי כבר הכל, עם ספורים ובלי, קלטות, פרסים, איומים וענשים ו- כלום!
ילד בן 6 אמור להרדם בתשע בערב פלוס? ואח"כ בבוקר הוא עייף!!!
וילדה בת ארבע וחצי שלא נרדמת עד שמונה וקמה עצבנית בשבע...
לא אכפת לי שיקומו גם בשש אבל שירדמו מוקדם!
וזה קורה גם כשהן מרוטים מעייפות.
מה עושים?:confused:

זה גם בחורף או רק בקיץ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;611533:
זה גם בחורף או רק בקיץ?

שאלה נבונה. לפעמים הפעלת המיזוג עוזרת.

• הוסף לסימניות
זה לא רק ענין של מיזוג,
טכנית האור נמשך עד שעות מאוחרות ומשפיע על ערנות הילדים,

אצלי בחורף הם ביקשו בחמש וחצי לישון ובקיץ ב8:30 הם עוד מתהפכים לי במיטה ערניים למדי.
(והם עוד ממש קטנים, אז אני מתארת לעצמי את הגדולים יותר...)

לדעתי צריך לקבל את זה כך, ולהשתדל לעייף אותם ולהשכיב יותר מאוחר, מצידי לבטל כליל את שעון הקיץ... אבל זה כבר ממש מלחמה בתחנות הרוח.

• הוסף לסימניות
אין לי מה לומר חוץ מלהשתתף שאצלי זה בדיוק אותו הדבר (גם הגילאים)

• הוסף לסימניות
זה כבר שנה לפחות,
קיץ, חורף, סתיו ואביב
גם כשהשמש שקעה בחמש :(

ויש לנו מיזוג בחדרים קור/חום, אז לא נראה לי שזה קשור.

• הוסף לסימניות
לא כ"כ קשור לענין, אבל מעודד מאוד: שמעתי באחת הרצאה של הרב יעקובזון שהוא מסביר כמה חשוב ששעת ההשכבה של הילדים תיהיה שעה נעימה (שעת איכות בלע"ז) כמה זה תורם לילדים, הם הולכים לישון רגועים וקמים עוד יותר ועוד...מומלץ לשמוע (מקווה שלא טעיתי בדייוק)
אני אישית זוכרת מאוד לטובה את אמא שלי שהייתה יושבת איתנו שעות. ברור שזה קשה, כל ילד נורמלי לא אוהב לישון, אבל כשמשקיעים בזה זה באמת נותן המון לילדים.
נראה לי שהעצה הכי טובה זה להודיע לילדים חצי שעה לפני השינה שעכשיו יעשו את כל מה שהם רוצים כי את לא תתני לקום בכלל!!! (כמובן זה מתאים לילדים היותר גדולים) ולהזכיר להם א"ז שוב ושוב ואח"כ להסביר להם לדוגמא שאת מספרת רק סיפור אחד, להיות החלטית וללמד אותם שאסור בתחלית האיסור לקום וזהו, את לא מקשיבה לשום דרישה, ומותר להעניש לפעמים....

• הוסף לסימניות
חשוב מאד שיהי-ה חושך ושקט בבית.
ואז --- אין להם ברירה אלא ללכת לישון

• הוסף לסימניות
כבר נתתן לי כיוון!
תודה.
אשמח לשמוע עוד.

• הוסף לסימניות
כנ"ל אצלי בדיוק. וגם הגילאים בערך...
מה שעשיתי לאחרונה ונהיה לי קצת שקט- קניתי לגדול בן ה-7 שלחן כתיבה והוא רשמית יכול להיות ער עד 9 אבל רק בחדר שלו- במילא הוא לא ישן לפחות שיהיה בשקט בחדר ולא יקום לשרותים כל 5 ד'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;611593:
כנ"ל אצלי בדיוק. וגם הגילאים בערך...
מה שעשיתי לאחרונה ונהיה לי קצת שקט- קניתי לגדול בן ה-7 שלחן כתיבה והוא רשמית יכול להיות ער עד 9 אבל רק בחדר שלו- במילא הוא לא ישן לפחות שיהיה בשקט בחדר ולא יקום לשרותים כל 5 ד'.
אני מרשה לגדול שלי ספר במיטה, אבל זה לא נראה לי תכל'ס כי הוא נרדם מאוחר ואז אני צריכה לגרור אותו בבוקר מהמיטה.

• הוסף לסימניות
טוב, עצות להרדמה ממש עדיין לא מצאתי.
אולי תנסי איזה סם :)

• הוסף לסימניות
תאמיני לי...
נראה לי שהם נכנסו לאיזה רפלקס מותנה של "זמן השכבה= חטיפת מרץ"
וברגע שמשהו ירגיע אותם הכל יהיה פשוט...
אין איזה משהו טבעי ובטוח? (טוב, גם חשיש טבעי, אבל לא התכוונתי לכזה דבר. משהו שמרגיע, כמו נגיד... דבש ,אולי?)

• הוסף לסימניות
חלב. (ע"ע יעל וסיסרא)

• הוסף לסימניות
אני שמתי לב שככל שיש לילדות שלי יותר אקשן בזמן הסמוך לשינה יותר קשה להן להירדם ולכן אני מנסה להכניס אותן לאיזו רגיעה, כל פעם בצורה אחרת.
לפעמים סיפור, לפעמים מחמאות על ההתנהגות הטובה שלהן כל היום, לפעמים תרגיל הרפיה (מתוך דיסק של הרפיות לפני שינה "חלום לי") ולפעמים שינה לידן עם חיבוק עד שהן נרדמות...

רוב הפעמים זה עוזר וכשלא, נושמים עמוק ואומרים תודה ענקית לאלוקים שיש לנו ילדים בריאים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;611626:
חלב. (ע"ע יעל וסיסרא)

אבל לא שוקו! קפאין מעורר!!!
חלב נטו!
יש ילד ששותה???

• הוסף לסימניות
אם כבר חלב, חלב חם

• הוסף לסימניות
נכון וגם חלב חם.
אבל לאחר כל הניסיונות, מה שהוכיח את עצמו זה הי-ה דוקא חושך.
כי קלטות ---הם שמעו שתים ונשארו ערות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;611637:
לפעמים תרגיל הרפיה (מתוך דיסק של הרפיות לפני שינה "חלום לי") ...
איפה משיגים את הדבר הזה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה