איך מרדימים ילדים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;611998:
הדגשתי שאצל הבת שלי זה יכול לקרות בכל שעה שבה תלך לישון, גם אם היא לא מספיק עייפה וגם אם היא עייפה מדי וגם אם היא עייפה בדיוק במידה הראויה לשינה. יש לה פשוט בעיית הירדמות שתוקפת מדי פעם.
אני מכירה גם מישהי אחרת מהמשפחה שיש לה טמפרמנט גבוה, וזה פשוט סיוט להשכיב אותה לישון כי היא לא מסוגלת לשכב בנחת וממילא לא מצליחה להירדם.
זה גם עניין של גיל, ותלוי גם בעוד הרבה פרמטרים.
בכל אופן שיהיה בהצלחה לכולם, וכמו בכל עניין, גם כאן אין כללים!

תנסי להביא לה לשמוע מנגינות מרגיעות בנגן. אבל בנגן. ככה היא מתנתקת מהבית וזה מרגיע.

ליקי, אני חושבת שמה שכתבת אכן נכון בגלל שיש לך רק שתיים.

אצלי הבכורה לא מוכנה לישון כשיש אור בחוץ. מאז אני שונאת את שעון הקיץ. שונאתת.

עוד משהו, כתבו כאן שילדה לא צריכה את שנות השינה שכופים עליה. זה כמובן דבר אינדיבדואלי. אצלי, אני רואה הבדל של שמים וארץ בין ילדה שישנה כל צרכה, לילדה שלא. זה משפיע על כל המהלך, וכן על כל היחסים, ביום שלמחרת.

הפתרון שלי: לחכות לשעון חורף...

• הוסף לסימניות
עיצה שלמדתי מחברה,
הילדים במיטה, והיא אומרת להם שאם הם שוכבים יפה היא נשארת בחדר להתפלל ערבית. (בעצם,בקיץ, אפשר גם מנחה... )
כך יש לה זמן מוגדר לתפילה,
הילדים מרגישים בטוחים יותר, אמא בחדר,
הם ישנים מתוך רוגע,
ולא מבקשים כלום, כי אמא מתפללת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;612085:
עיצה שלמדתי מחברה,
הילדים במיטה, והיא אומרת להם שאם הם שוכבים יפה היא נשארת בחדר להתפלל ערבית. (בעצם,בקיץ, אפשר גם מנחה... )
הם ישנים מתוך רוגע,
מלאכים קטנים! גם לא יוצאים מהחדר כשהיא מתפללת וגם לא מבקשים ממנה כלום!:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תובנה;612085:
עיצה שלמדתי מחברה,
הם ישנים מתוך רוגע,
אצלנו כשאני נעמדת להתפלל קורים כל הניסים... אבל כולם.

• הוסף לסימניות
האמת, אצלי הם ב"ה מסודרים עם שעות שינה מגיל צעיר.
2 בנות גדולות יודעות שב-9:15 עד וחצי-הולכים לישון.
(אני גם עובדת בערב כך שלא אפטפט איתן והן יודעות את זה.)
גם הבנים בגילאים 7 ו-9 יודעים שב-8 ישנים.
וקטנים יותר אפילו קודם.
זה עניין של ל-ה-ר-ג-י-ל.
(ואצלי די טמפרמנטים דווקא.)
סדר היום די קבוע אצלנו. ארוחת ערב בשש, מקסימום שש וחצי.
אח"כ מקלחות, קלטת לפעמים או פעילות מתונה כמו קריאה, ולילה טוב.
אני מקווה שזה לא נשמע מושלם מדי כי אפילו שסדר היום מסודר, הבית לא כ"כ...:rolleyes:
כמו כן הרגלתי אותם לישון שישי בצהרים כשעה וחצי.
חוץ מהגדולות שאיני מחייבת אותם, כולם מגיל 9 ומטה ישנים. אין לא לישון צהריים בשישי.
וב"ה הם כולם נרדמים. זה הרגל. וגם עייפים מהחום וההליכה הביתה מהת"ת...
והמיזוג פועל...אז אפילו נעים לישון. וכשקמים מקבלים חמצוץ, או איגלו.

• הוסף לסימניות
ואגב, אצלנו קמים מוקדם...

• הוסף לסימניות
אצלינו - אמא שלי תמיד היתה אומרת - הילדים :
1. לא מתעייפים וכמעט ולא ישנים - הולכים לישון ב11-12 וקמים ב-5 ומרוב שיעמום הולכים עם אבא להתפלל...
2. לא מגרדים (כשיש להם מכה שלישית... )........

כל אחד והסוג שלו - - -

לבינתים אני עם תינוק בן 7 חודשים שכנראה ירש את זה והוא לא ישן יותר מ - 7 שעות ביממה!!!![/B]

• הוסף לסימניות
אצלינו - אמא שלי תמיד היתה אומרת - הילדים :
1. לא מתעייפים וכמעט ולא ישנים - הולכים לישון ב11-12 וקמים ב-5 ומרוב שיעמום הולכים עם אבא להתפלל...
2. לא מגרדים (כשיש להם מכה שלישית... )........

כל אחד והסוג שלו - - -

לבינתים אני עם תינוק בן 7 חודשים שכנראה ירש את זה והוא לא ישן יותר מ - 7 שעות ביממה!!!![/B]

• הוסף לסימניות
מה שעוזר אצלי בבית: מנתקת טלפונים. נשכבת לידם. וכולם נרדמים.
אני עושה את זה פעמיים. עם שתי שכבות גילים.
הרווח שלי זה שעת שינה. לפני עבודות הלילה.

• הוסף לסימניות
יממה לא הייתי פה וכבר קיבלתי עצות מכל הכיוונים---
וקצת דעות,
טיפל'ה הטפות,
השתתפות,
ומה לא!
אז קודם כל תודה רבה, זה באמת מבורך שיש כזה מקום שאפשר ברוגע (אחרי שעתיים השכבה) לשמוע כל כך הרבה סגנונות, התנהלויות והליכות לגבי השעה הלא פשוטה הזו.
דבר שני- אני מאוד אוהבת ונהנית לשיר להם, אבל הם פחות :(
הבת שלי מעדיפה סיפור. כי משיר היא משתעממת ומסיפור לא. זו בדיוק הסיבה בשלה אני מעדיפה לשיר...

התיאורים על השעה של הרוגע עם הקטנים- זה באמת כיף, באמת! אבל אצלי יש משהו שמשנה את כל התמונה, ותגדנה את האמת אם אצל אף אחת מכן זה לא שיגעון:
אין לאף אחת תינוק מגיל 0- שנה שחייב, אבל מוכרח!!! לצרוח בזמן האמבטיות וההשכבה???

זה מה שעושה לי הכי הרבה לחץ. מודה.

(התינוק שלי בן חצי שנה ובקשתי היום מבני הגדול בן השש להצחיק אותו אם יילל, סיפרתי לו שהיום עשיתי לתינוק "קוקו" והוא מאוד צחק ונהנה מהמשחק, אז שיעשה טובה, ואוכל להשכיב את בת השנתיים בנחת. התפעל הגדול: מה, עשית לו "קוקו"? והוא נהנה?
כן- אמרתי לו, התינוק שלנו גדל ונהנה לשחק.
הולך לו בני בכורי לקטן ואני שומעת צרחות! ואת הבת השנייה שואלת :"מה אתה עושה לו?"
"אני עושה לו קוקו, אמא אמרה לי שהוא אוהב"
אופס! עכשיו תפסתי מה הוא הבין, וממה הוא התפלא... כמובן שמיהרתי להציל את התינוק מידי הספר הנחמד... [-יש לקטנצ'יק פלומת שיער דקיקה ביותר:p])
טוב, בסוף כולם נרדמו. ניסיתי את השיטה עם החושך, והיא דווקא הייתה יעילה יחסית, ה' יעזור הלאה.
מה שעוד ניסיתי זה במהלך כל ההשכבה לדבר בשקט ובטון רגוע כדי להכניס אותם לטראנס...

ואשמח לשמוע עוד, ככל העולה בידכן. מכל אחת אני לוקחת משהו (לפעמים נקיפות מצפון, לפעמים משהו אחר.)

• הוסף לסימניות
הבכור יותר מדי חכם,
זה מתחיל בשואב מים ממשיך לקוקו במה זה יגמר?:)

• הוסף לסימניות
:D:D:D:D

ולגבי הצרחות. אמנם לא מניסיון שלי אלא של מישהי קרובה. זה אכן סיוט - גומר את האמא! אני מברכת אותך ברכת הדיוטית: שהתינוק ירגע, יהיה שליו ושמח וירווה אתכם בהרבה נחת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;613180:
הבכור יותר מדי חכם,
זה מתחיל בשואב מים ממשיך לקוקו במה זה יגמר?:)
הוא פשוט מבין מילים דו משמעיות אחרת ממה שהתכוונתי אליהן
(זיכרון טוב יש לך, כבר אמרנו;)?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;611731:
לפעמים כשכלו כל הקיצין, השיטה היא פשוט לסגור ל2 דקות את הדלת ולהשאיר אותם בחושך מוחלט והם נרדמים מהבכי (לא נעים אבל אין ברירה:rolleyes:)
סליחה שאני מעירה, אבל זה נורא ואיום! זה עלול לגרום לילד כל מיני פחדים. אני מכירה מישהי שכשהיתה ילדה הוריה סגרו אותה בחדר (באור יום!) לכמה דקות כדי להעניש אותה על השתוללות, ועד היום היא מפחדת ממקומות סגורים ומעליות, והיא משייכת את זה לזה. ילד לא יודע לעשות חישוב שסוגרים אותו רק לכמה דקות ועוד מעט יפתחו... ובחושך בכלל זה מאיים...
לא שווה לעשות כזה דבר אפילו פעם אחת!
ואני מסכימה שיש מצבים שכלו כל הקיצין, אבל בכל זאת צריך למצוא פתרון אחר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sunshine;614000:
סליחה שאני מעירה, אבל זה נורא ואיום! זה עלול לגרום לילד כל מיני פחדים. אני מכירה מישהי שכשהיתה ילדה הוריה סגרו אותה בחדר (באור יום!) לכמה דקות כדי להעניש אותה על השתוללות, ועד היום היא מפחדת ממקומות סגורים ומעליות, והיא משייכת את זה לזה. ילד לא יודע לעשות חישוב שסוגרים אותו רק לכמה דקות ועוד מעט יפתחו... ובחושך בכלל זה מאיים...
לא שווה לעשות כזה דבר אפילו פעם אחת!
ואני מסכימה שיש מצבים שכלו כל הקיצין, אבל בכל זאת צריך למצוא פתרון אחר...

ואני אספר לך על אחרים שסגרו אותם הרבה יותר מזה ואין להם שום טראומה...
את יודעת כמה אנשים סובלים מקלאסטרופוביה? עשרות! לתלות את זה בכמה דקות סגורות?!
כדאי לה לטפל בבעיה בלי לחפש אשמים...

באופן נורמלי להיפך, ילד שנסגר באופן מבוקר זה רק מונע את היווצרות התופעה.

הורים יכולים לשגות באלפי צורות, הם לא מלאכים, ואם האמא הזאת חושבת שכך ילדיה ירדמו וזה יהיה להם טוב, מן הסתם זה טוב, כל אמא מכירה את ילדיה ואמורה לפעול לפי הרגש הדק מן הדק שאומר לה מתי הגבול.

מה שחשוב שזה לא להעתיק שיטות פעולה באופן עיוור אם לא בטוחים שזה טוב לבית הספציפי שלנו!

(שלא תחשבי שאני בעד "להציק" לילדים חלילה, אבל להפוך פעולות לגיטמיות למדי שגם תלוי מאד איך עושים אותם, למשל לסגור (לא לנעול)דלת כאשר הילדים יודעים שאמא מאחורי הדלת ולתלות בזה דברים שעלולים באותה מידה לקרות מעוד 1001 דברים זה קצת הופך אמהות טובות ותמימות לרשעיות על לא עוול בכפן...)

• הוסף לסימניות
לאחרונה ניסיתי דבר חדש שממש נחמד לי ולילדים,
בזמן ק"ש וכל ה"סודות" וה"סיפורים" החשובים על אתמול ומחר וכו', (שאגב, אני מאד משתדלת כל ערב לשמוע את הקשקושים החמודים...)
אני מכסה את הילד בשמיכה בצורה כייפית ועושה מעין מסאז' נחמד, שמשחרר את הכתפיים ועוד כמה נקודות לחץ בגוף (בבית החלמה קבלתי פעם חוברת על עיסוי תינוקות, פשוט עושה את זה לגדולות)
הבנות נהנות עד הגג, לפעמים הרגל פתאם "יוצאת" מהשמיכה בטעות, ואז הן מבקשות שוב,
בקיצור-
פינוק יומי לכל אחת.
אני מרגישה שזה נותן להן ולי המון!! ממליצה לכולם!
וכמובן- נשיקות וחיבוקים בטקס קבוע.
אני חושבת שזה שיש טקס קבוע של שינה זה גם עוזר.
אצלינו זה בדר"כ: שרותים, צחצוח שיניים, ק"ש, חיבוקים ונשיקות, סודות וסיפורים ועיסוי.
זה נשמע ארוך אבל זה כמה דקות ושווה את המאמץ!!!

• הוסף לסימניות
כשאני הייתי ילדה אימי היתה מספרת לנו סיפור, מכבה את האור והולכת לישון לאיזה חצי שעה-שעה. היינו נרדמים מיד, הרי כל הכיף זה שאמא מבקשת כל רגע לחזור למיטה ולהרדם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;611668:
http://www.imaplay.com/index.html
חלום לי
היא סדרת מוצרים ראשונה מסוגה. מטרתה ללמד ילדים צעירים כלים אימונים ליצירת רגיעה עצמית, תקשורת טובה, חיזוק הביטחון העצמי ופיתוח היצירתיות והדמיון.
הסדרה מתמקדת בזמן שלפני השינה כהזדמנות לסייע להתפתחותו של הילד.
את הסדרה מלווים מומחים בתחומי פסיכולוגיה לילדים, שינה, NLP, מוסיקה ומשחק.
המוצרים מומלצים ע"י מכון אדלר.

אני ניסתי את התרגיל שבסרטון ההדגמה וזה עבד נפלא!
לפעמים אני עושה להן תרגילים אחרים שאני ממציאה על אותו רעיון וזה עוזר להכניס אותן לאווירה של שינה. נראה לי באמת הגיעה הזמן שאני אקנה את הדיסק...

טוב, אז אני יודעת שאני מקפיצה ומי שמכיר אותי יודע שאני ממש לא כזו אבל אני חייבת לחזור בי מההמלצה לעיל... :(

בסופו של דבר קניתי את הדיסק ואני ממש מאוכזבת!
זהו מארז עם שני דיסקים (גרסא ארוכה וגרסא קצרה) שהעשר דק' הראשונות הן תמלול לצלילי מוסיקה של איך להיכנס לחלום ברוגע (לדמיין, לנשום וכו') ואח"כ עד סוף הדיסק פשוט המשך של המנגינה!!! ממש מעצבן!!!
מצורפת חוברת קטנה שיש בה הסבר איך ההורה יכול לעזור לילד להירדם ברוגע וכו' אבל לא הייתי משלמת על הטיפים האלה ודיסק של מנגינה כמה עשרות שקלים!!!

• הוסף לסימניות
אחרי שניסיתי הרבה שיטות ודרכים

עם חבורת בנים שובבים ומלאי מרץ בכל מיני גילאים(0-11)
מה שהכי עוזר לדעתי זה אמא רגועה ,שלא ממהרת "לתקתק" אותם למיטה , אלא נהנית להיות איתם אחר הצהרים בכייף כזה , לא מחכה לרגע להשכיב אותם וללכת למחשב\לכלים\לגיהוץ..
הזמן הזה שלנו עם הילדים הקטנים בבית עובר כ"כ מהר שכדאי לנצל כל יום להשקיע בהם , לרדת איתם לגינה, לשחק איתם.. אני אחה"צ לא עושה כלום בבית רק יושבת על הרצפה ומשחקת איתם (או לגינה ) בנחת , יחד עם זה שומרת על זמנים מאד קבועים . מתחילה מוקדם את ארוחת ערב ,וכך אני לא מלחיצה אותם,
אמנם לא כל יום כ"כ רגוע אבל רוב הימים כן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;632802:
עם חבורת בנים שובבים ומלאי מרץ בכל מיני גילאים(0-11)
מה שהכי עוזר לדעתי זה אמא רגועה ,שלא ממהרת "לתקתק" אותם למיטה , אלא נהנית להיות איתם אחר הצהרים בכייף כזה , לא מחכה לרגע להשכיב אותם וללכת למחשב\לכלים\לגיהוץ..
הזמן הזה שלנו עם הילדים הקטנים בבית עובר כ"כ מהר שכדאי לנצל כל יום להשקיע בהם , לרדת איתם לגינה, לשחק איתם.. אני אחה"צ לא עושה כלום בבית רק יושבת על הרצפה ומשחקת איתם (או לגינה ) בנחת , יחד עם זה שומרת על זמנים מאד קבועים . מתחילה מוקדם את ארוחת ערב ,וכך אני לא מלחיצה אותם,
אמנם לא כל יום כ"כ רגוע אבל רוב הימים כן.
איזה טיפ קשה!:rolleyes:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה