דרוש מידע איך משכנעים ילד(?) בן שנה לשבת/לשכב יפה כשמלבישים/מחתלים אותו?

• הוסף לסימניות
נא לא לצחוק עלי, אבל כשזה תאומים זה קשה כפול 2, אז מצאתי פתרון יצירתי: שמים את השידה (בזמנו לא היתה לי שידה, אלא שלחן קטן שנשאר בדירה מהדייר הקודם ועשה את מלאכתו נאמנה) מתחת לחלון ומלבישים אותו בעמידה, תוך כדי שהוא מסתכל מהחלון. עובד יופי! הילדון מרותק לחתולים/מכוניות/ אוטובוסים ולא מעניין אותו מה את עושה לו.
אצל התאומים השניים שלי כבר היתה שידה, אך לא היה חלון שרואים ממנו את הרחוב ולא את המרפסת, אז הלבשתי אותם על הרצפה, תוך כדי שהם זוחלים ומשתוללים. זו היתה חוויה, לפעמים כייפית ולפעמים פחות

• הוסף לסימניות
נא לא לצחוק עלי, אבל כשזה תאומים זה קשה כפול 2, אז מצאתי פתרון יצירתי: שמים את השידה (בזמנו לא היתה לי שידה, אלא שלחן קטן שנשאר בדירה מהדייר הקודם ועשה את מלאכתו נאמנה) מתחת לחלון ומלבישים אותו בעמידה, תוך כדי שהוא מסתכל מהחלון. עובד יופי! הילדון מרותק לחתולים/מכוניות/ אוטובוסים ולא מעניין אותו מה את עושה לו.
אצל התאומים השניים שלי כבר היתה שידה, אך לא היה חלון שרואים ממנו את הרחוב ולא את המרפסת, אז הלבשתי אותם על הרצפה, תוך כדי שהם זוחלים ומשתוללים. זו היתה חוויה, לפעמים כייפית ולפעמים פחות

טוב שלנסיון שצברת עם הזוג הראשון היה ביטוי בזוג השני...

נשמע שאת אלופה....!!!

• הוסף לסימניות
כשבעלי מלביש אותו הוא קודם מוריד לו את החולצה אבל לא עד הסוף, היא נשארת סביב הראש כמו מטפחת ראש.
בזמן שהינוקא מנסה להיחלץ ממנה, מלבישים מהר מהר את החלק התחתון...
סוג של אסטרטגיה...

• הוסף לסימניות
כשבעלי מלביש אותו הוא קודם מוריד לו את החולצה אבל לא עד הסוף, היא נשארת סביב הראש כמו מטפחת ראש.
בזמן שהינוקא מנסה להיחלץ ממנה, מלבישים מהר מהר את החלק התחתון...
סוג של אסטרטגיה...
:D

• הוסף לסימניות
אין לי שידת החתלה, ובואו רק נאמר שאני מחליפה סדין על בסיס יומי :rolleyes:.

לא עדיף כבר לרחוץ בכל פעם כזאת? לא מדברת על אמבטיה שלימה, אלא על להעמיד אותו בתוך האמבטיה ותוך דקה הוא כבר נקי. אני עם מגבונים לא ממש מסתדרת...

גם לי יש בן בגיל הזה, שובב ומתוק, והתגובות כאן העלו לי חיוך על הפנים.
תגידו, מילא כמה הדקות של לחתל ולהלביש. איך עושים איתם פסח???

• הוסף לסימניות
קווי מתאר-
הבעיה היא לא רק הנקיון אלא גם ובעיקר-ההתלבשות אח"כ.

• הוסף לסימניות
גם לי בן מתוק וסופר-פעיל ב"ה בדיוק בגיל הזה, עם אותם התמודדויות מאתגרות ומתישות אבל כמובן שלא היינו מוותרות עליהן...!
א- אני שומרת כמה חפצים מעניינים רק לזמן של ההחתלה, דברים שאני בד"כ לא מרשה לו, ואז אוטומטית יש משיכה דוקא לזה - אז בהחתלה אני מאפשרת לו, לדוג' מברשת רכה של שיער, פלאפון, אפשר גם לשמור איזה משחק אטרקטיבי משמיע קולות ואורות רק לזמן הזה של ההחתלה, כך זה נשאר מעניין ומיוחד (יש לי גם איזה משחה שמשום מה הוא נורא אוהב אותה, ואיזה כדור עם חרוזים בפנים שהוא מנענע חזק ונהנה וצוחק מהקול שזה משמיע), נכון שזה רק לדקה שתיים עוזר, אבל החתלה רגילה בד"כ לא לוקחת יותר מזה...
ב- לגבי הלבשה / החלפת בגדים - כשהוא שוכב על הבטן ומתעסק עם משהו מעניין הוא רגוע ולא משתולל ואז אני מלבישה אותו כך - כשהוא על הבטן, אני לשניה 'גונבת' לו יד בשביל להכניס לשרוול ומיד 'מחזירה' לו בשביל שיוכל להמשיך להתעסק... רק כך יש סיכוי להתמודד עם הפרויקט,
ועוד משהו - כשבעלי בבית והוא פנוי, ויש צורך לחתל אני לפעמים מזכה אותו בכך, גם בשביל הגיוון לילד ;) וגם בשביל להקל מעלי, אני מספיק עושה את זה כשהוא לא בבית...
כל אחת תמצא את ה'טריקים' המתאימים לה וילד/ה שלה...
העיקר שיהיה גידול קל בבריאות ושמחה, והרבה הרבה נחת!!

• הוסף לסימניות
עד שגיליתי שאת הבקבוק של הבוקר הוא מקבל רק בזמן ההחתלה וההתלבשות (והיה שקט יחסית), הוא לא מסכים שאני אגע בו בזמן של הבקבוק, הוא רוצה לנוח ולשתות רגוע...
למרבה פליאתי, הוא שותה רגוע (במיטה שלו) ורק אחרי זה אני מלבישה אותו, ואז מספיק רק משחק אחד.

בצהריים זה כבר סיפור אחר לגמרי, אבל מראה בגודל של 15 ס"מ בערך, רעיון מעולה!
הוא מתפרצף לעצמו ואני מעודדת אותו איך עושות כל החיות והוא רואה ת'צמו ומבסוט- -

• הוסף לסימניות
...ואיך משכנעים ילדון בן שנתיים לשבת שניה אחת במצב רגוע כדי שאוכל להלביש אותו?
אני מושיבה אותו. נוטלת את הגופיה ומכוונת לראש. בינתיים הוא מספיק להתגלגל ולהתכונן לסלטה. אני תופסת בו עם הגופיה ביד, מסדרת את הראש - הוא שוב מתחמק...

לפעמים לוקח לי שעה שלמה להלביש אותו!

• הוסף לסימניות
אני מושיבה אותו. נוטלת את הגופיה ומכוונת לראש. בינתיים הוא מספיק להתגלגל ולהתכונן לסלטה. אני תופסת בו עם הגופיה ביד, מסדרת את הראש - הוא שוב מתחמק...

כמו שכתבו מעלי, גם אני עושה, תנסי את זה עליו
מלבישה את בן השנתיים שלי הקופצני כשהוא יושב עם הגב אלי
אם הוא רגוע-מעולה
ברגע שהוא קצת משתולל אני מפעילה קצת כוח ביד שמאל, מן חיבוק דוב שהוא דבוק אלי, ומלבישה ביד ימין.
מנסיון אחרי כמה שניות שהוא נלחם ביד שהיא מבחינתו קשה כאבן, הוא מפסיק לנסות להחלץ.
[אגב, אני לא מכאיבה לו, אלא מקשה את היד צמוד לגוף שלא יוכל להרחיק אותה, רק מבלי לכווץ' אותו]
וחוצמזה גם טיטול אני מלבישה לו עלי, מעמידה אותו על הברכיים שלי, הוא עסוק בלהתייצב והופ, הטיטול עליו. כמובן שזה לא מתאים לקטנטנים.

• הוסף לסימניות
כשיש לו משחק ביד וצריך להכניס יד לשרוול
אני לוקחת את המשחק ומחזיקה אותו בפה שלי
עד שהיד בתוך השרוול

כמובן שהוא רוצה להמשיך במשחק הזה גם ביד השניה

תנסו פעם לקחת את המוצץ של התינוק ולהעלים אותו כולו בתוך הפה שלכם
הם חוטפים שוק :D

• הוסף לסימניות
אם זה התנגדות קיצונית ונראה שממש קשה ומפריע לילד לשכב על הגב ובכלל קיים חוסר רוגע,
שווה לבדוק נוזלים באוזניים.
מניסיון.

• הוסף לסימניות
בגיל שנתים- הרבה פעמים הלבשתי עם ספר מעניין, יכול לעזור גם ל"גדולים" יותר בגילאי שלוש, שסתם "חטפו קריזה" ולא מסכימים להתלבש. השובבים הגדולים והקריזיונרים המיללים הופכים למלאכים רגועים ומתוקים... אצלי בכל אופן.

• הוסף לסימניות
עוד דבר שבעלי הזכיר לי היום, שמאד עוזר-היא מאאאאאאאד אוהבת קרמים. אנחנו שמים לה קצת קרם גוף על כף היד והיא מתמרחת. על הידיים, הפנים וכו' עד ש...

• הוסף לסימניות
איזה אשכול חמוד!

את העיצות למעלה יישמתי על הבנים....
עם הגברת שאחריהם אני מסתפקת בלשאול - איפה האף? איפה המצח? או -מה עושה הפרה? ומה הציפור?

• הוסף לסימניות
נסי את הטיפ הבא.
*משהו שרץ ברשת.

תודה.

רק כמה נקודות חשובות...

לקשור בצורה עדינה ומשוחררת שלא יקרה ח"ו עצירת דם.

לא להשאיר לבד עקב סכנה עם החוטים.

וכן לא להשאיר באיזור בו הם יכולים להתפוצץ א. בגלל הפחד. ב. בגלל שאריות הגומי.

• הוסף לסימניות
גם לי בן מתוק וסופר-פעיל ב"ה בדיוק בגיל הזה, עם אותם התמודדויות מאתגרות ומתישות אבל כמובן שלא היינו מוותרות עליהן...!
א- אני שומרת כמה חפצים מעניינים רק לזמן של ההחתלה, דברים שאני בד"כ לא מרשה לו, ואז אוטומטית יש משיכה דוקא לזה - אז בהחתלה אני מאפשרת לו, לדוג' מברשת רכה של שיער, פלאפון, אפשר גם לשמור איזה משחק אטרקטיבי משמיע קולות ואורות רק לזמן הזה של ההחתלה, כך זה נשאר מעניין ומיוחד (יש לי גם איזה משחה שמשום מה הוא נורא אוהב אותה, ואיזה כדור עם חרוזים בפנים שהוא מנענע חזק ונהנה וצוחק מהקול שזה משמיע), נכון שזה רק לדקה שתיים עוזר, אבל החתלה רגילה בד"כ לא לוקחת יותר מזה...
ב- לגבי הלבשה / החלפת בגדים - כשהוא שוכב על הבטן ומתעסק עם משהו מעניין הוא רגוע ולא משתולל ואז אני מלבישה אותו כך - כשהוא על הבטן, אני לשניה 'גונבת' לו יד בשביל להכניס לשרוול ומיד 'מחזירה' לו בשביל שיוכל להמשיך להתעסק... רק כך יש סיכוי להתמודד עם הפרויקט,
ועוד משהו - כשבעלי בבית והוא פנוי, ויש צורך לחתל אני לפעמים מזכה אותו בכך, גם בשביל הגיוון לילד ;) וגם בשביל להקל מעלי, אני מספיק עושה את זה כשהוא לא בבית...
כל אחת תמצא את ה'טריקים' המתאימים לה וילד/ה שלה...
העיקר שיהיה גידול קל בבריאות ושמחה, והרבה הרבה נחת!!
היום היתה החתלה מורכבת (...)
חיפשתי סביבי משהו אטרקטיבי שיצליח להעסיק את השובב לזמן מכובד,
מצאתי פנס
זו היתה מציאה אדירה בשביל הקטנציק!
אלומת האור שזזה עם כל תנועה שלו ממש ריתקה אותו,
אפילו כשסיימתי (וזה לקח יותר זמן מהרגיל) הוא עוד המשיך לשכב עסוק בפנס...
סתם לתשומת ליבכם
זה יכול להיות תעסוקה ממש מושכת ואטרקטיבית
בעלות מינמלית
כמובן בתנאי ששומרים את זה רק לזמן המיוחד הזה...

• הוסף לסימניות

ירושלמית יקרה-
מלבישים אותו על מקום גבוה שהוא יפחד לזוז
כמו למשל- על הקצה של השיש
על הקצה של המזנון
לי זה עבד פלאים.

• הוסף לסימניות
איזה אשכול חמוד!

את העיצות למעלה יישמתי על הבנים....
עם הגברת שאחריהם אני מסתפקת בלשאול - איפה האף? איפה המצח? או -מה עושה הפרה? ומה הציפור?
אפשר לעשות קולות גם תוך כדי התפתלות זריזה לכיוונים שונים ובריחה.
ירושלמית יקרה-
מלבישים אותו על מקום גבוה שהוא יפחד לזוז
כמו למשל- על הקצה של השיש
על הקצה של המזנון
לי זה עבד פלאים.
ילד שמטפס על שיש (הוא שפך קקאו כשישנתי. מנין הגיע לקקאו? פשוט, טיפס על כיסא ומשם לשיש...) לא אמור לפחד מ'מקום גבוה'. אדרבא, זה אתגר בשבילו לרקוד במקום החדש ולבדוק אותו.
בינתיים, כשצריך לרסן אין הרבה ברירות, והפאצ' מרגיע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה