דרוש מידע איך מתמודדים עם אנשים שאי אפשר לא נאמנים אבל חייבים להימצא בסביבם

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מתערב,
בהחלט שחייך קודמין אבל איך לנהוג עם החייך קודמין מתי כן לתת קצת מעצמנו ומתי לתת לעצמנו, בעניין הזה חייבים הכוונה מקצועית.
בדור שלנו כולנו "חייבים" הכוונה מקצועית.
אחרת, ממה יתפרנסו כל בוגרי הקורסים למיניהם?

• הוסף לסימניות
בדור שלנו כולנו "חייבים" הכוונה מקצועית.
אחרת, ממה יתפרנסו כל בוגרי הקורסים למיניהם?

לאאאאאאאאא,
הכוונה מקצועית היא אצל רב/ראש ישיבה/אדמו"ר וכדו'. או אצל מאבחן מקצועי ובהזדמנות זו הייתי ממליץ על ד"ר דון יוסף ברנד מאבחן בחסד עליון !
ולא אצל בוגרי קורס שעה וחצי לגיוס משאבים מאנשים במצוקה...

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מתערב,
בהחלט שחייך קודמין אבל איך לנהוג עם החייך קודמין מתי כן לתת קצת מעצמנו ומתי לתת לעצמנו, בעניין הזה חייבים הכוונה מקצועית.

זה לא דיון אישי, וטוב שהתערבת...
יש דבר שנקרא חסד -
יש דבר שנקרא כיבוד הורים -
יש דבר שנקרא חייך קודמין -
יש דבר שנקרא הכרת הטוב -

כאשר אני נמצא באינטראקציה חברתית עם אדם שאינו נכון לי, מה עלי לעשות בשקלול כל הפרמטרים.

• הוסף לסימניות
ולא אצל בוגרי קורס שעה וחצי לגיוס משאבים מאנשים במצוקה...
ההגדרה שלך היא פצצתית, אבל גם רופאים ועורכי דין שלמדו שנים רבות, ועמוסים בתעודות, מתפרנסים מאנשים במצוקה.
אז בדיוק כמו שיש מקרים שתרופת סבתא מספיקה, ויש מקרים שלא מסתפקים ברופא קופה אלא מתייעצים עם פירהר כדי להגיע למומחה הגדול ביותר, כך יש מקרים ש"דאגה בלב איש ישחנה" ומספיק שיחת נפש עם סתם חבר טוב, ויש מקרים שחייבים יעוץ מקצועי.
להגיד שתמיד חייבים איש מקצוע זו הגזמה.

• הוסף לסימניות
א תתקשרי למשמרת השלום יש להם יועצות מקסימות, נעזרתי בהם מאוד !
ב אם מדובר בעבודה תחפשי מקום אחר בבחינת "ובחרת בחיים" .
ג יש לי מישהי במשפחה שפגעה בי בכל שיחת טלפון ומפגש הפסקתי לענות לה לטלפונים והיא הבינה טוב מאוד מדוע , רק בזכות משמרת השלום הייתי מסוגלת לבוא לאירועים שעשתה
אגב מדובר בד"כ באנשים אומללים למדי ,מתוסכלים מעצמם, חסרי בטחון עצמי וטקט

• הוסף לסימניות
איני מתווכח עמך, כי נשמע שאתה איש מקצוע, ואני חובבן.. [התחום שלי שונה],
תודה.
נראה שיש לך זיקה רצינית לתחום אולי תעשה הסבת מקצוע?:)
וזו הגדרת הפרעת אישיות.. מתוך מכלול http://www.hamichlol.org.il/הפרעת_אישיות
למדתי במכללה ולא במכלול;)

• הוסף לסימניות
במקרה שלי אגב לא היה מדובר באימי , בכל מקרה צריך שאלת רב ומשמרת השלום היא הכתובת הכי מתאימה להתיעצות

• הוסף לסימניות
בהתייחס לפותחת האשכול, יש כאן חגיגת אבחונים מופרעת.....

זו השאלה!
בדור שבו כולנו יועצים, כולנו מאבחנים, כולנו יודעים את התורה, אנחנו שוכחים שאדם בא לעולם כדי לעבוד על עצמו, ולא על אחרים.
אולי דרכי הפעולה תהיינה שונות כשמדובר במקרים קיצוניים, אבל בכל מקרה, העבודה על המקום שלנו מול עצמנו, היא החשובה.
מקריאת התגובות אני מרגישה שנהיה כאן וויכוח מסוים אבל איני מצליחה לרדת לסוף דעתו.

ברור שייעוץ או טיפול רגשי הוא דבר טוב שיכול למנף את האדם ולהקפיץ אותו לגבהים חדשים, לחבר אותו לעצמו ולהביא אותו להרבה מקומות טובים בחיים.

ברור שהיועצים מרווחים כסף מאיתנו, וזה בסדר. גם אנחנו מרוויחים מאנשים אחרים.

ברור גם שזה לא חובה וכל אחד ייראה מה נכון לו לעשות.

והכי ברור מהכל שכל אחד צריך לעשות עבודת חיים עם עצמו ולהזיז הצידה מפריעים [אם יש].
כאן דיברנו על הצורה שבה עלינו להזיז את המפריעים במידה והם בני משפחה שאין אפשרות להתנתק מהם באופן מוחלט.

• הוסף לסימניות
מקריאת התגובות אני מרגישה שנהיה כאן וויכוח מסוים אבל איני מצליחה לרדת לסוף דעתו.

לענ"ד אין פה ויכוח כלל, יש שיח מעניין ומכבד בנושא.
ומה ההבדל ? בויכוח כל צד משכנע את עצמו ורק את עצמו בצדקת דרכו וכן משחרר הרבה אומציות ורגשות בנושא הויכוח.
בשיח כל אחד מאיר את הנושא מזווית הראיה שלו לכאן ולכאן בנועם בחן וברוגע.

• הוסף לסימניות
והכי ברור מהכל שכל אחד צריך לעשות עבודת חיים עם עצמו ולהזיז הצידה מפריעים [אם יש].
כאן דיברנו על הצורה שבה עלינו להזיז את המפריעים במידה והם בני משפחה שאין אפשרות להתנתק מהם באופן מוחלט.
זהו, שאי אפשר להזיז אחרים.
אפשר לזוז או "לבצר" את עצמנו בלבד.

• הוסף לסימניות
לענ"ד אין פה ויכוח כלל, יש שיח מעניין ומכבד בנושא.
ומה ההבדל ? בויכוח כל צד משכנע את עצמו ורק את עצמו בצדקת דרכו וכן משחרר הרבה אומציות ורגשות בנושא הויכוח.
בשיח כל אחד מאיר את הנושא מזווית הראיה שלו לכאן ולכאן בנועם בחן וברוגע.
זהו שהיתה כאן תגובה מסוימת שראיתי בה התלהמות ולא הבנתי למה,
אבל אולי טעיתי ולכן כתבתי את השורה הראשונה על שאיני יורדת לסוף דעת הוויכוח.
מצטערת אם טעיתי.

• הוסף לסימניות
זהו שהיתה כאן תגובה מסוימת שראיתי בה התלהמות ולא הבנתי למה
השיח כרגע מרובה משתתפים ולכן ייתכן שיהיה מי שישחרר קיטור ממקום של כאב, הרי בסוף האנשים הרעילים מציקים לסביבתם בד"כ הרבה יותר מלפוגע עצמו, אנשים רעילים מומחי על בלפרק מפגש משפחתי ולשחרר את כולם הביתה עם טעם רע מאד ! כשהם הולכים הביתה עם טעם תיקון העולם הם הראו לכולם שכך וכך לא יעשה הם הוכיחו קבל עם ומשפחה את עליונותם וכוחם, ובימי חג ומועד זה הזמן שלהם ביום יום יותר יודעים להיזהר מהם.

• הוסף לסימניות
עבודת האדם על עצמו? זה הבייסיק. אבל זהו לא הדיון כאן.
ברור שזה לא הדיון כאן.
כי פותחת האשכול באה להתלונן על מישהו שקשה לה איתו.

מבלי לדעת בכלל ולהכיר כלל. וחלילה לא נותנת ציונים למי שכאן או לא.
רק לנכתב כאן. כי יתכן ובאמת יש כאן בעייה אמיתית שאולי לא בידיה לפתור.

עבודת המידות זה בייסיק?
האם אכן אנו חיים לפיה?
חזל כבר אמרו לנו-
מום שבך אל תאמר על חברך
קשוט עצמך תחילה
הרחק משכן רע
ועוד

לרוב אנו בקלות יתירה מוצאים פגמים בשני ומיד רצים לאבחונים ולשיטות פסיכולוגיות שונות.
לעיתים הבעיה הרבה יותר קרובה
והרצון למצוא אבחונים וסטיגמתיות הוא בכדי לפתור אותנו מעבודה.
עבודת המידות יש לכולנו ולתת סטיגמות זה הכי כיף וקל ופותר אותנו מויתור ומאמץ.

אני לא מתכחשת גם לזה שחזל אומרים שיש אדם שוטה ורשע. ואיך לנהוג בו.
אבל אולי אם נזכור קודם את חובתינו וננהג לפי זה היחס הטוב יחזור אלינו כבומרנג?

מה ששנוא עליך אל תעש לחבריך
ואהבת לרעך כמוך
לדון לכך זכות
לוותר
ועוד

אנו מחויבים כלפינו האחרים לא פחות מאשר כלפי עצמינו.
אי אפשר להתכחש לזה ובעיקר לעסוק בשני כל הזמן.

נקודת המבט צריכה להיות מופנית ברוב האחוזים לעצמינו
והלואי והיינו מסוג האנשים שצריכים לעורר אותנו מידי פעם שאנו מוותרים וסובלים יותר מידי.למען השני.
היום זה נשמע שהדור הפוך
כל הזמן מגן על עצמו.

• הוסף לסימניות
מילא האחרים זזים ומתרחקים להם.

לכן חשוב לדבר ואסביר דבריי בדוגמא מהחיים:
משפחה עם 8 זוגות נשואים כשאחד מהמצטרפים (זה הרבה יותר קשה כשזה בא ממצטרף למשפחה מאשר כשזה בא ממישהו שגדלו איתו מגיל אפס) למשפחה רעיל, יוזמים מפגש משפחה חגיגי בסוכת ההורים, כשבד"כ הרעיל נמצא כבר משעתיים לפני המפגש כי הוא משועמם ואין לו חברים נוספים שמתייחסים אליו מחוץ למשפחה ו...מתחילים בשיחה על הא ועל דא בהתחלה שקט מצד הרעיל הוא משחק אותה לומד עכשיו הלכות חנוכה הוא כבר סיים עם סוכות...ופתאום הנה הוא בא הרעל מתחיל לצוף החוצה בשצף קצף כל אחד מכחכח בגרונו מנסים פה מנסים שם אוכלים קצת וגורנישט הרעל נמצא באוויר ! בהקדם האפשרי מתפזרים כ"א לדרכו כולם מכססים ציפורניים עכשיו מגיע רגע ההתמודדות איך בולעים את הסיפור ? יוזמים שיחה לאח קרוב ומדברים איתו על זה בלי רעש ובלי צלצולים זה כבר יוריד 50% מהכאב ואז גם יבינו שאתם קצת עם פחות מצב רוח בגלל מישהו ספציפי וממש לא חוסמים ומרחיקים חברה.

• הוסף לסימניות
לרוב אנו בקלות יתירה מוצאים פגמים בשני ומיד רצים לאבחונים ולשיטות פסיכולוגיות שונות.
דברי אמת !
אך על רקע הכרותי עם העניין אעיר על דבריכם יש בקרבתי אדם כזה וכלל הסובבים אותו השקיעו ומשקיעים בטיפולים בעצמם ולא ברעיל ורק בשבועות האחרונים התחילו קצת לומר לרעיל שעליו לתקן את דרכו אחרי שכל אחד מהסובבים אותו כבר השקיע מאות ואולי אלפי ש"ח בלחיות לצד הרעיל ובכל התקופה הזאת כמעט ואנחנו לא שומעים על משפחות ששולחות את הרעיל לטיפול אדרבה הולכים לבד לטפל ומבקשים רחמים בתפילה ממי שיצרו שהרעיל יתקן את דרכו.

• הוסף לסימניות
עבודת המידות זה בייסיק?
האם אכן אנו חיים לפיה?
חזל כבר אמרו לנו-
מום שבך אל תאמר על חברך
קשוט עצמך תחילה
הרחק משכן רע
ועוד.
הדיון כאן הוא ברמת הכלל ולא ברמת הפרט, כלומר - אף אחד לא בא לדון מישהו האם הוא נוהג כשורה או לא, אלא מה הדרך הנכונה לחיות לפי מה שהתורה רוצה.
האם אני אישית עובד על המידות? אין הנחתום מעיד על עיסתו. :)

שוב אומר - הדיון היה לגבי מה לעשות במקרה ונתקלנו בבעיה שכזו.
פעם שאלתי את הרב שטיינמן זצ"ל מה לעשות עם אדם שיש לו בעיה כזו, האם טיפול כדורים או פסיכולוגי.. והוא אמר לי - יש לו תאווה.. זה לא קשור לשום דבר.
ואכן עבודת האדם על עצמו חייבת להתחיל מהבייסיק... מעבודת המידות, מעבודה עצמית עיקשת ונכונה.

חג שמח לכולם.
החכמתי..

אחרי שהבנתי שאי אפשר לשנות אותם כי הם בטוחים בצדקת דרכם באלפי אחוזים- פשוט תפסתי מרחק. ואני מדברת על קרבה קרובה מאוד. וכן, יוצא לפעמים לשבת ביחד במפגשים משפחתיים ופשוט לא לדבר. זה מכוער מאוד בעיניי, זה מכאיב לכל הסובבים. אבל זו הדרך היחידה שמצאתי בה אני לא נכוות,מתעצבנת ונפגעת כל פעם שוב.
נכון מאוד, מנסיון אישי של אדם קרוב מאוד.
נסיתי ממש את ככככככככככככככללל הדרכים ופשוט כלום לא עובד.

אם להתעלם מהבעיה ולהמשיך כרגיל- אתה נפגע. לפעמים מאוד מאוד.
אם לנסות לדבר אל ההגיון- תמיד הם יוציאו אותך הדפוק, אבל ממש דפוק.
אם להראות להם שנעלבת- הם יוציאו אותך אחד עם בעיות נפשיות, פסיכולוגיות, רגשיות וכו'.
אם תתעלם מהם לכמה שעות/ יום- יומיים- הם ישחקו אותה כאלה חמודים שפשוט לא תבין על מה אתה בדיוק ברוגז??
(עד הרגע שתחזור לדבר איתם...)

ומי שנכווה מאנשים כאלה מבין בדיוק על מה אני מדברת ועד כמה התיאור מדוייק להפליא.
מה שאני עשיתי ומכירה עוד כמה כאלה- פשוט נתק כמעט מוחלט. אפילו מדרגת קירבה מאוד גבוהה. כי בריאות הנפש שלנו קודמת, ואנשים מהסוג הזה פשוט הורסים אותה. לאט לאט, אבל בטוח.

כמו שמישהי כתבה כאן לפניי, זוהי סוג של הפרעת אישיות חמורה המכונה "פריוורטי".
היא עדיין לא ממש מוכרת גם לא בעולם המיקצועי, משום שכלפי חוץ הם אנשים רגילים, עם נטייה להראות מוכשרים מעל הממוצע, או לחילופין מסכנים מעל הממוצע.
ממליצה על הספר "לילה ולא דומיה" של חוה ברטלר.
מדבר ממש על הנושא הזה מצד שתי נשים שמתמודדות עם כזה בעל.
נותן כלים ומידע מעשי איך להתנהג עם כאלה אנשים.

ואני רוצה להוסיף חיבוק חם והזדהות כי זה מאוד מאוד לא פשוט לחיות איתם.

הרבה הצלחה!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה