- הוסף לסימניות
בדור שלנו כולנו "חייבים" הכוונה מקצועית.סליחה שאני מתערב,
בהחלט שחייך קודמין אבל איך לנהוג עם החייך קודמין מתי כן לתת קצת מעצמנו ומתי לתת לעצמנו, בעניין הזה חייבים הכוונה מקצועית.
אחרת, ממה יתפרנסו כל בוגרי הקורסים למיניהם?
בדור שלנו כולנו "חייבים" הכוונה מקצועית.סליחה שאני מתערב,
בהחלט שחייך קודמין אבל איך לנהוג עם החייך קודמין מתי כן לתת קצת מעצמנו ומתי לתת לעצמנו, בעניין הזה חייבים הכוונה מקצועית.
בדור שלנו כולנו "חייבים" הכוונה מקצועית.
אחרת, ממה יתפרנסו כל בוגרי הקורסים למיניהם?
סליחה שאני מתערב,
ההגדרה שלך היא פצצתית, אבל גם רופאים ועורכי דין שלמדו שנים רבות, ועמוסים בתעודות, מתפרנסים מאנשים במצוקה.ולא אצל בוגרי קורס שעה וחצי לגיוס משאבים מאנשים במצוקה...
תודה.איני מתווכח עמך, כי נשמע שאתה איש מקצוע, ואני חובבן.. [התחום שלי שונה],
למדתי במכללה ולא במכלולוזו הגדרת הפרעת אישיות.. מתוך מכלול http://www.hamichlol.org.il/הפרעת_אישיות
מקריאת התגובות אני מרגישה שנהיה כאן וויכוח מסוים אבל איני מצליחה לרדת לסוף דעתו.בהתייחס לפותחת האשכול, יש כאן חגיגת אבחונים מופרעת.....
זו השאלה!
בדור שבו כולנו יועצים, כולנו מאבחנים, כולנו יודעים את התורה, אנחנו שוכחים שאדם בא לעולם כדי לעבוד על עצמו, ולא על אחרים.
אולי דרכי הפעולה תהיינה שונות כשמדובר במקרים קיצוניים, אבל בכל מקרה, העבודה על המקום שלנו מול עצמנו, היא החשובה.
מקריאת התגובות אני מרגישה שנהיה כאן וויכוח מסוים אבל איני מצליחה לרדת לסוף דעתו.
בהתייחס לפותחת האשכול, יש כאן חגיגת אבחונים מופרעת.....
זהו, שאי אפשר להזיז אחרים.והכי ברור מהכל שכל אחד צריך לעשות עבודת חיים עם עצמו ולהזיז הצידה מפריעים [אם יש].
כאן דיברנו על הצורה שבה עלינו להזיז את המפריעים במידה והם בני משפחה שאין אפשרות להתנתק מהם באופן מוחלט.
זהו שהיתה כאן תגובה מסוימת שראיתי בה התלהמות ולא הבנתי למה,לענ"ד אין פה ויכוח כלל, יש שיח מעניין ומכבד בנושא.
ומה ההבדל ? בויכוח כל צד משכנע את עצמו ורק את עצמו בצדקת דרכו וכן משחרר הרבה אומציות ורגשות בנושא הויכוח.
בשיח כל אחד מאיר את הנושא מזווית הראיה שלו לכאן ולכאן בנועם בחן וברוגע.
נכון כל כך!!זהו, שאי אפשר להזיז אחרים.
אפשר לזוז או "לבצר" את עצמנו בלבד.
השיח כרגע מרובה משתתפים ולכן ייתכן שיהיה מי שישחרר קיטור ממקום של כאב, הרי בסוף האנשים הרעילים מציקים לסביבתם בד"כ הרבה יותר מלפוגע עצמו, אנשים רעילים מומחי על בלפרק מפגש משפחתי ולשחרר את כולם הביתה עם טעם רע מאד ! כשהם הולכים הביתה עם טעם תיקון העולם הם הראו לכולם שכך וכך לא יעשה הם הוכיחו קבל עם ומשפחה את עליונותם וכוחם, ובימי חג ומועד זה הזמן שלהם ביום יום יותר יודעים להיזהר מהם.זהו שהיתה כאן תגובה מסוימת שראיתי בה התלהמות ולא הבנתי למה
ברור שזה לא הדיון כאן.עבודת האדם על עצמו? זה הבייסיק. אבל זהו לא הדיון כאן.
מילא האחרים זזים ומתרחקים להם.
דברי אמת !לרוב אנו בקלות יתירה מוצאים פגמים בשני ומיד רצים לאבחונים ולשיטות פסיכולוגיות שונות.
לעיתים הבעיה הרבה יותר קרובה
והרצון למצוא אבחונים וסטיגמתיות הוא בכדי לפתור אותנו מעבודה.
עבודת המידות יש לכולנו ולתת סטיגמות זה הכי כיף וקל ופותר אותנו מויתור ומאמץ.
הדיון כאן הוא ברמת הכלל ולא ברמת הפרט, כלומר - אף אחד לא בא לדון מישהו האם הוא נוהג כשורה או לא, אלא מה הדרך הנכונה לחיות לפי מה שהתורה רוצה.עבודת המידות זה בייסיק?
האם אכן אנו חיים לפיה?
חזל כבר אמרו לנו-
מום שבך אל תאמר על חברך
קשוט עצמך תחילה
הרחק משכן רע
ועוד.
לרוב אנו בקלות יתירה מוצאים פגמים בשני ומיד רצים לאבחונים ולשיטות פסיכולוגיות שונות.
לעיתים הבעיה הרבה יותר קרובה
והרצון למצוא אבחונים וסטיגמתיות הוא בכדי לפתור אותנו מעבודה.
עבודת המידות יש לכולנו ולתת סטיגמות זה הכי כיף וקל ופותר אותנו מויתור ומאמץ.
תודה.
נראה שיש לך זיקה רצינית לתחום אולי תעשה הסבת מקצוע?![]()
נכון מאוד, מנסיון אישי של אדם קרוב מאוד.אחרי שהבנתי שאי אפשר לשנות אותם כי הם בטוחים בצדקת דרכם באלפי אחוזים- פשוט תפסתי מרחק. ואני מדברת על קרבה קרובה מאוד. וכן, יוצא לפעמים לשבת ביחד במפגשים משפחתיים ופשוט לא לדבר. זה מכוער מאוד בעיניי, זה מכאיב לכל הסובבים. אבל זו הדרך היחידה שמצאתי בה אני לא נכוות,מתעצבנת ונפגעת כל פעם שוב.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים