מידע שימושי איך ניתן לסמוך על רופא השיניים?

• הוסף לסימניות
רוצה לשתף אתכם בהתרחשות שבעלי עבר אצל רופא שיניים-פרטי
אתמול הוא ביקר אצל רופא בשכונה-הוא צילם ודפק לו על השיניים וקבע שבשן הכואבת יש צורך בשתל, המחיר? 5,000 שח
הוא אמר לי שלא מריח לו טוב...המלצתי לו לקבל חוות דעת נוספת
היום הוא הלך לרופא הותיק והמוכר שלנו (קצת מבוגר ולכן חשבנו להחליף אותו) שמייד ראה את החור הקטן!! וסתם לו....
יצאנו מזועזעים!! איך בקלות כזו היו עוקרים לו את השן???
המסקנה שלי היא : תקשיבו ללב שלכם!!!
ותמיד שווה לקבל חוות דעת נוספת

• הוסף לסימניות
יש רמאויות, נכון.

אבל
יש גם הרבה טעיות, אבחנת צילומים זה ממש לא שחור לבן, זה הרבה ידע וניסיון לטוב ולמוטב.
צריך גם יושר וגם נסיון רב, לא מספיק אחד מהם.
גם ל (חלק מ) הרופאים בקופת חולים שהנסיון הממוני שלהם קטן בהרבה - יש אבחנות שגויות

ההמלצה שתמיד כשמאבחנים משהו מעבר לסתימה רגילה ללכת למישהו ריציני יותר לאבחון נוסף, אפילו רק לבדיקה,
גם בסתימה רגילה לפעמים יש טווח רחב של שיקול דעת האם צריך, אבל לפחות בהנ''ל

• הוסף לסימניות
לרופאי שיניים הולכים רק על פי המלצות!

• הוסף לסימניות
יצא לי כבר להיות אצל רופא שיניים מומלץ שמצא 18 חורים, היה נראה לי לא הגיוני, הלכתי לשני רופאים אחרים, שמצאו רק 2, שאלתי את אחד מהם האם הראשון גנב/מושחת וכו',
ואמר לי שלא בטוח, ושיכול להיות שהוא יותר מחמיר ממנו, ושלכל נקודה קטנה שהדוקר נכנס אליו הוא קורא חור, לעומת הרופא שיניים הותיק שמבין שלא כל דבר בהכרח הוא חור.

• הוסף לסימניות
תמיד כדאי לשמוע כמה חוות דעת, גם אני מכיר סיפור דומה לשל @יעקב ארץ-צבי מרופא שאמר שיש מלא עקירות (אני חושב שזה היה באזור ה4-5 שיניים) וסתימות והיה נשמע לא כ"כ הגיוני והלך לשמוע חוו"ד מרופא אחר שאמר לו שיש רק 2 סתימות וזהו

• הוסף לסימניות
אבל בקופות ההורה לא משלם על הילד א מה הם מרוויחים?

• הוסף לסימניות
באמת בעיה הנושא הזה.
גם לא כולם עובדים באופן ישר...
וגם כנראה יש הבדלים בגישה.
פעם רופא שיניים אמר לי לגבי שן בינה עליונה שכדאי לעקור אותה, וגם את התחתונה.
הלכתי לרופא שני שאמר לעקור רק את העליונה.
ורופא שלישי אמר לא לעקור בכלל, רק לעשות סתימה...

• הוסף לסימניות
תמיד כדאי לשמוע כמה חוות דעת, גם אני מכיר סיפור דומה לשל @יעקב ארץ-צבי מרופא שאמר שיש מלא עקירות (אני חושב שזה היה באזור ה4-5 שיניים) וסתימות והיה נשמע לא כ"כ הגיוני והלך לשמוע חוו"ד מרופא אחר שאמר לו שיש רק 2 סתימות וזהו
אגב תמיד תדעו, שיש טעויות הפוכות, לכן צריך מומחה שישלול את החוות דעת המחמירה, ולא למצוא איזה ''טייס שיסכים להטיס את המטוס''

• הוסף לסימניות
אלו שכתבו על הטיפולים בקופות- שזו השיטה שלהם- זה מידיעה ונסיון אישי?
כי אחרי הכל הבדלי הסכומים הזויים..
ובנוסף, הקופות חייבות לשמר את השם הטוב שלהן, אז למה שלא יעשו את הטוב ביותר?!..
אשמח להבין.

• הוסף לסימניות
אלו שכתבו על הטיפולים בקופות- שזו השיטה שלהם- זה מידיעה ונסיון אישי?
כי אחרי הכל הבדלי הסכומים הזויים..
ובנוסף, הקופות חייבות לשמר את השם הטוב שלהן, אז למה שלא יעשו את הטוב ביותר?!..
אשמח להבין.
אני הייתי הרבה בקופות, ולא נראה לי שנתקלתי ברופא שהמציא משהו, (והיו לי את הכלים לבדוק את זה), גם ככה היומנים שלהם עמוסים, והרווח לא גדול כמו אצן פרטי, אולי אם יש רופא שאף אחד לא בא אליו אז יש לו יצר.
אבל מאוד מצוי שם טעויות אבחנה, בעיקר אצל החדשים

• הוסף לסימניות
במכבידנט, עם כל התלונות הנכונות על שירות והמתנה ארוכה, כל תוכנית טיפול מורכבת נבדקת בעיון ע"י מנהל רפואי. ואם יש חשש או תלונה ניתן תמיד לבקש שוב שרופא בכיר יעבור על התיק ויקביל בין הצילומים לתוכנית טיפול.

• הוסף לסימניות
לכן יש כן מעלה ללכת לקופה/רשת שיש שם הנהלה ומעקב ויש למי להתלונן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה