דרוש מידע איך נכנסים לשמחת תורה כשמותשים מכל הארוח בכל החגים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כייף לה!
לפחות היא לא ל ב ד!
אנחנו עם קורונה מתחילת חג ראשון, משוועים לקצת אורחים!!!

(בסדר, אל תתפרצו עלי, היא צודקת איפושהו, במקום שלה... אבל ככה, סתם, מקנאה בה קצת)
אחותי הבחורה חטפה קרונה. ביוה"כ קמה עם כאבי ראש, ובמוצאי הצום נבדקה והבדיקה היתה חיובית.
כמובן שכל האירוחים המתוכננים ליו"ט ראשון התבטלו. בשבת הם אירחו לראשונה. אמא שלי אמה לי: סוף סוף אפשר לארח. סוף סוף שומעים שירה מהסוכה שלנו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בתור קטנה בבית, שמארחים אנשים נשואים כל החג......
דבר אחד הכי חשוב : תתחלקו באוכל!!!!!!
כל אחד לוקח על עצמו משהו . עודה \ בשר דגים ...... אין לכם מושג עד כמה זה מקל!!!!!!!
ההקלה אחר כך בניקיון , בעבודת בישול מורגשת מאד
דבר שני -
תעזרו במהלך החג , להגיש להוריד , לסדר , לאסוף משחקים ולטאטא.....
ודבר אחרון והכי חשוב - לא לעזוב בית לא נקי!!!!!!
עם קצת רצון, פשוט ביחד עבודת צוות מנקים ..
ותאמינו לי שזה לא לוקח כזה הרבה זמן שעושים את זה ביחד

שעושים את זה לבד לעומת זאת זה לוקח 3 שעות לשקם בית , לסדר משחקים ועוד.....
ואז החוויה והרושם של הארוח מותירים את ההורים ואת הרווקים בבית .....בקריסת כוחות....
אפיסת כוחות של האמא ושל האבא.

• הוסף לסימניות
בתור קטנה בבית, שמארחים אנשים נשואים כל החג......
דבר אחד הכי חשוב : תתחלקו באוכל!!!!!!
כל אחד לוקח על עצמו משהו . עודה \ בשר דגים ...... אין לכם מושג עד כמה זה מקל!!!!!!!
ההקלה אחר כך בניקיון , בעבודת בישול מורגשת מאד
דבר שני -
תעזרו במהלך החג , להגיש להוריד , לסדר , לאסוף משחקים ולטאטא.....
ודבר אחרון והכי חשוב - לא לעזוב בית לא נקי!!!!!!
עם קצת רצון, פשוט ביחד עבודת צוות מנקים ..
ותאמינו לי שזה לא לוקח כזה הרבה זמן שעושים את זה ביחד

שעושים את זה לבד לעומת זאת זה לוקח 3 שעות לשקם בית , לסדר משחקים ועוד.....
ואז החוויה והרושם של הארוח מותירים את ההורים ואת הרווקים בבית .....בקריסת כוחות....
אפיסת כוחות של האמא ושל האבא.
לפעמים אמא שלי מעדיפה שהנשואים יעזבו את הבית, כדי שיהיה שקט ויוכלו להסתער עליו. אבל כלל ברזל בעיני:
לא משאירים את המשחקים מפוזרים. גם בבית הילדים אוספים את המשחקים (או את, אם הם קטנים מדי)? מה ההבדל?

• הוסף לסימניות
אנחנו באמת לא קולטים אבל שימו לב

אין כאן שום תגובה מאחד ההורים או המארחים (בכמויות)
כי..... למה......
מה למה כי הם עסוקים בהכנות לקראת החג..
כן כן ברגע זה עוד לא ראו את הסוף של ההכנות

• הוסף לסימניות
לפעמים אמא שלי מעדיפה שהנשואים יעזבו את הבית, כדי שיהיה שקט ויוכלו להסתער עליו. אבל כלל ברזל בעיני:
לא משאירים את המשחקים מפוזרים. גם בבית הילדים אוספים את המשחקים (או את, אם הם קטנים מדי)? מה ההבדל?
אם הם קטנים מידי ...... זה תפקיד של ההורים...
בקיצור לשורת סיכום: אנחנו מאד אוהבים שנשואים באים , רק קחו את הענין כעבודת צוות ,
זה שהולכים להורים לחג זה כי רוצים להיות ביחד עם המשפחה,
לא להתארח ולשבת על הספה רגל על רגל....
באים כדי להיות ביחד, נהנים ביחד, צוחקים ביחד, אוכלים ביחד מסדרים ביחד.....
( שוקלת להוציא את זה כסלוגן:rolleyes:")

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני החג הזה פעם ראשונה בחיים הייתי צריכה להכין אוכל לחג כי לחמותי לא היה כח לארח חג שני ואני לא רציתי ליהיות אורחת שלאורחת.. (וזה היה ממש ממש כיף להתכונן להכין אוכל, נכון היה לא פשוט הלוגיסטיקה אבל הצלחתי בגדול..
ואני בטוחה שיהיה לנו חג ההכי שמח בעולם
מצרפת תמונות של חלק מהמאכלים למוטיבציה
IMG_2699.JPG

קבצים מצורפים

• IMG_2698.JPG
    IMG_2698.JPG
    1.6 MB · צפיות: 99
  • IMG_2697.JPG
    IMG_2697.JPG
    1.7 MB · צפיות: 103
  • IMG_2694.JPG
    IMG_2694.JPG
    2.2 MB · צפיות: 99
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
ישנם נשים שכאשר הם צריכות להביא 'משהו קטן' להורים, הם מאוד נלחצות ועובדות כל הלילה ...
לפעמים המאמץ להכין ולסחוב משהו לסעודה מאוד קשה, והתועלת מועטה ...

עולם הפוך ראיתי.
הצעירה בת ה-28 לא יכולה להכין פשטידה או עוגה, ייקח לה כל הלילה.
אבל אמה בת ה-65 יכולה להכין סעודות שבת וחג מלאות ל-15 סועדים. שלא תהא נהנתנית חלילה.

*

התבגרות זה כשמפסיקים לחשוב 'מה אבא ואמא יכולים לתת לי', ומתחילים 'מה אני יכול לתת לאבא ואמא'.
ומי שלא התבגר עדיין, מומלץ לו להתקדם לכיוון.

• הוסף לסימניות
חובתם של הילדים לומר 'ההורים לא חייבים לי כלום'.
חובתם של ההורים לומר 'חובתנו לעזור לילדים'.
אני מכירה את הפסוק "כבד את אביך ואת אימך" בכל מצב, לכל הורה. כן, גם על הורה שאינו ראוי להיות הורה. (כמובן שבמקרים מסוימים יש לשאול רב אבל לא מדברים פה על מצבים קיצונים)
לא מכירה שום ציווי מהתורה לעזור לילדים. אם הם רוצים הם בוודאי יכולים. אך חובה???
לאן הגענו??
הורים לא חייבים לנו כלום!!!

• הוסף לסימניות
עולם הפוך ראיתי.
אבל אמה בת ה-65 יכולה להכין סעודות שבת וחג מלאות ל-15 סועדים. שלא תהא נהנתנית חלילה.
הכל בראש.
אמר לי יהודי שמחתן את בנו הששי, על הילד ראשון התחייבתי עשירית ממה שעכשיו והסתובבתי לחוץ וגמור. עכשיו השם ירחם כמה אני מתחייב, אבל אני חי ונושם.

• הוסף לסימניות
כתוב בגמרא שהורים חייבים לתת לילדם כל צורכו עד גיל 6
אחכ זה כבר צדקה מבחינתם (כי הם לא חייבים-למי שלא הבין)

• הוסף לסימניות
עולם הפוך ראיתי.
אני לא אומרת, יש מצבים שזה מורכב (אשה בת 28, עם ארבעה קטנטנים, שצריכה לצאת כמה שעות לפני שבת אחרי אריזת מזוודות וארגון הילדים, ולפעמים גם מביאה את הדירה למישהו, ולהסחב באוטבוס- שניים- שלושה. זה חתיכת פרויקט מטורף)
אבל גם אם לא מביאים עוגה או פשטידה, ואם לא מצטיידים במצעים - יש כל כך הרבה איך לעזור בבית עצמו. להודיע שפריסת המצעים על המתארח, למשל. לקום ולהגיש. לשטוף כלים. לסדר את הבלגן של הילדים. חסר מה??

• הוסף לסימניות
אני לא אומרת, יש מצבים שזה מורכב (אשה בת 28, עם ארבעה קטנטנים, שצריכה לצאת כמה שעות לפני שבת אחרי אריזת מזוודות וארגון הילדים, ולפעמים גם מביאה את הדירה למישהו, ולהסחב באוטבוס- שניים- שלושה. זה חתיכת פרויקט מטורף)
אבל גם אם לא מביאים עוגה או פשטידה, ואם לא מצטיידים במצעים - יש כל כך הרבה איך לעזור בבית עצמו. להודיע שפריסת המצעים על המתארח, למשל. לקום ולהגיש. לשטוף כלים. לסדר את הבלגן של הילדים. חסר מה??
אפשר להביא עוגה קנויה ממאפייה שווה זה עושה את העבודה ממש טוב
כמובן לא לשכוח לפרט כמה העוגה מיוחדת ובמיוחד לכבוד ההורים שטורחים

• הוסף לסימניות
זה דוגמא קיצונית.
אבל כמו כן ניתן להבין שתמיד חובתם של הורים לסייע ולעזור לילדיהם הנשואים.
לפי יכולתם.
כן חובתם !
כבר אמרו לפני שדבריכם חוצפה. אין שום חובה הלכתית לכבד את הילדים! ואין שום חובה לעזור להם.
מותר להורים לעשות חסד עם ילדיהם, כפי שהם רואים לנכון. בכל תחום.

אבל,
תודה על דבריך
למדתי, שיש כאלו שיש להם מחשבה מעוותת מאד
ואם אתקל במי שאינו מסייע להוריו בעת הארוח
אדע מאיזו מחשבה זה מגיע ואדע כיצד להסביר לו על טעותו.

• הוסף לסימניות
חובתם של הילדים לכבד את ההורים תמיד.

חובתם של הילדים לומר 'ההורים לא חייבים לי כלום'.
חובתם של ההורים לומר 'חובתנו לעזור לילדים'.

=========
כמובן להורים כפי יכולתם ולא מעל ליכולתם.
ולפעמים ישנם הורים מסוימים שהם אומרים 'עשיתי מספיק' 'לא בא לי לעזור' 'עכשיו מגיע לנו ....'.
לפעמים זה נהנתנות לא ראויה.
אלו דברי הרב פינקוס.

=====
לפעמים זוג נסחב עם ילדים באוטובוסים ממש מסובך להוסיף עוד מצעים.
מצעים למשפחה שלמה זה ממש מזוודה שלמה...
אולי די?
אי אפשר לקרוא את המילים הקשות האלו. נהנתנות? אין לך בושה?
אלה ההורים שלנו שעובדים בשבילנו כבר שנים. שמים את עצמם בצד ועושים הכל בשביל אחרים.
אז אם קשה להם זו נהנתנות?
בדרך כלל ניסוח הוא לא משימה מורכבת בשבילי, אבל כשאני קוראת את מה שאתה כותב בכל הודעה מחדש נעתקות המילים מפי.
יכול להיות שאתה מדבר על מקרה ספציפי וחריג. כדאי להדגיש את זה.
ובעיקר - אל תרתום את הרב פינקוס לשירותך. מי שקורא קצת מכתביו מבין שרוח הדברים שאתה מביא היא הדבר האחרון שמתאים היה לו לכתוב.
בואו נשיל נעלינו מעל רגלינו כשאנחנו מדברים על ההורים שלנו.

• הוסף לסימניות
ערבבו כאן 2 דברים.
ברור שההורים לא חייבים לתת כלום לילדים. ועוד אחרי כל מה ששפכו כבר. בלי לדבר על הטורח והעמל בגידול.
מי שחייב זה הילדים. [ואגב אין חיוב להוציא ע"ז כסף אם כבר מדברים על חיובים. אבל יש דברים מעבר לחיובים]

בענין של התארחות יש כאלו, ואנחנו ביניהם. שההתארחות אצל ההורים קשה פי 10 מלהיות בבית וזה עוד בלי לעשות כלום. הרבה הרבה יותר קל לנו שיבואו אלינו למשל.
לארגן את האוכל הבסיסי לשבת לוקח לנו שעה [אם רוצים מתקשקשים עוד.]
אבל לארגן מזוודות ובגדים וכו' לכולם לוקח יום.
ואח"כ באירוח עצמו לשמור שהילדים לא יעשו נזקים, ולא ישתוללו מידי, וגם שירדמו במקום פחות מוכר. [וכמובן תו"כ לעזור שם.]
אח"כ צריך לנוח שבוע מהתארחות כזו.

כך שלכל מטבע יש 2 צדדים.

וכן. יש אמהות שיותר קל להם להכין שבת ל15 סועדים מהדבר ה"קטן" והמרשים שצריכה הכלה\הבת להכין. [מנסיון.]
רק הפרוצדורה לסחוב את הגלידה\עוגה באוטובוס בלי שחצי ישאר שם לפעמים יותר קשה מהכנת סעודה שלימה.
והתועלת להורים בזה היא אפסית.

• הוסף לסימניות
אולי לקנות ארטיקים לכוולם זה עושה תרמיץ לעזור ולסדר
אבל כמובן לפני העזרה להגיד שמי שעוזר להורים מקבל ארטיק

• הוסף לסימניות
ישנם נשים שכאשר הם צריכות להביא 'משהו קטן' להורים, הם מאוד נלחצות ועובדות כל הלילה ...
לפעמים המאמץ להכין ולסחוב משהו לסעודה מאוד קשה, והתועלת מועטה ...
כמה זמן לוקח לאשה להכין איזה עוגה בשביל שמחה של מישהו ?
ומה תאמר ה'שויגער' על מה שהכנתי ???
לא תמיד זה כל כך עוזר להביא משהו לסעודה [בכל אופן יחס בין תועלת למאמץ].

מצוין שתעבוד האישה הצעירה הזו. היא לא באה לעולם כדי ליהנות, שלא תתעצל ותכין כל הלילה (בציניות כמובן)
למה פה מבינים את הקושי?

הורים שמגדלים את ילדיהם במסירות ומחתנים אותם ודואגים לסידור כלשהוא לדיור(וגם אם לא) ודואגים לבחורה ללימודי מקצוע זה כבר די והותר ולא פשוט בכלל.
הורים יכולים לעזור לילד עד שמתבגר כדי שיוכל לצאת לחייו ולהקים בית.
אין להם שום מחויבות מעבר לכך.
כתבתם למעלה דוגמא שהורים בונים מטבח למרות שלילד שלהם קשה. זה באמת קשה מצד הילד אבל האמת שאין סיבה שהורים שמתפרנסים לא יבנו לעצמם מטבח כמו שהם רוצים הם עבדו והרויחו את הכסף בדיוק בשביל זה, למה הם צריכים לעבוד כדי שלילד יהיה. האם אותו בן שלהם עובד כדי לתת לילדיו או שהוא רוצה גם לעצמו?
לא ברור כל השיח על מחויבות ההורים. הורה שרוצה לעזור זה יפה מצידו אבל ממש ממש לא מחויב.

• הוסף לסימניות
כבר אמרו לפני שדבריכם חוצפה. אין שום חובה הלכתית לכבד את הילדים! ואין שום חובה לעזור להם.
מותר להורים לעשות חסד עם ילדיהם, כפי שהם רואים לנכון. בכל תחום.
אבל,
תודה על דבריך
למדתי, שיש כאלו שיש להם מחשבה מעוותת מאד
ואם אתקל במי שאינו מסייע להוריו בעת הארוח
אדע מאיזו מחשבה זה מגיע ואדע כיצד להסביר לו על טעותו.
אמרתי זאת להורי ??????????

אמרתי שאדם/הורה צריך לומר לעצמו שעליו לסייע גם לילדים נשואים.
לפי יכולותיו הכלכליות והנפשיות וכו'.
וברור שחובתו של הילד לכבד את הוריו בכל מצב ובמיוחד כשהוא מתארח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה