- הוסף לסימניות
עקרונית רעיון מעולה, אם האשכול נפתח עכשיו זה כנראה כבר יהיה הצטרפות לקייטנה.אולי לנסות לדבר עם המוסד החינוכי של ילדיכם ואולי יסכימו להכניס אותם לת"ת לכל התקופה וכך ירד לך חצי יום
(היום 25.06 שהם שישה ימים לחופש הגדול...)
עקרונית רעיון מעולה, אם האשכול נפתח עכשיו זה כנראה כבר יהיה הצטרפות לקייטנה.אולי לנסות לדבר עם המוסד החינוכי של ילדיכם ואולי יסכימו להכניס אותם לת"ת לכל התקופה וכך ירד לך חצי יום
רעיון מעולה והכרחי בעיני.אולי לנסות לדבר עם המוסד החינוכי של ילדיכם ואולי יסכימו להכניס אותם לת"ת לכל התקופה וכך ירד לך חצי יום
תחפשו אם יש אצלכם צהרון פרטיאבל הם יחזרו מוקדם כי אין צהרונים...
ומשם באמת יעזור- סדר יום / תוכניה / יציאה לגינה וכו'...
אם את בבני ברק, אז אתם מוזמנים אלינו לצהרים אחד, יש לנו ארנבונים ומרפסת גדולה.קודם כל תודה על כל התגובות המעודדות! מרגש. באמת. עלו לי לרגע זיכרונות מהפעם האחרונה שהם היו כאן.
לא היה פשוט בכלל! אבל חיזקתם אותי שזה נורמלי שזה לא נורמאלי! תודה!
תודה גם על כל העצות הפרקטיות, קראתי כל מילה ולקחתי ברצינות! רעיונות מעולים!!!
אין לי את הזמן להגיב לכל תגובה.
כל מה שכתבתם וודאי יביא תועלת. וכבר אני נושמת עמוק.
לגבי זה-
רעיון מעולה והכרחי בעיני.
לא ציינתי. אין לנו בעיה לקחת ולהחזיר מהמוסדות. בעלי יעשה את הסיבוב הזה מידי יום--- ב"ה גרים באותה עיר...
לכן, פתרנו את הבעיה של הבוקר.
אבל הם יחזרו מוקדם כי אין צהרונים...
היא לא חייבת לפרט פה על מה יושב האשפוז, וזה לא משנה לנו בפורום על מהלא פירטת על מה יושבת האשפוז
מי כעמך ישראל!אם את בבני ברק, אז אתם מוזמנים אלינו לצהרים אחד, יש לנו ארנבונים ומרפסת גדולה.
רעיונות מעולים. עדין קשה לי לראות את 'היום שאחרי'להכין דברים לאמא שתחזור
(אם זה שלטים, פתקים של מעשים טובים, יצירות יפות ואפ' עוגה או עוגיות)
ברור שהיא לא צריכההיא לא חייבת לפרט פה על מה יושב האשפוז, וזה לא משנה לנו בפורום על מה
ראשית- אשריך ותזכרי שהשכר האמיתי מחכה ונשמר...קודם כל תודה על כל התגובות המעודדות! מרגש. באמת. עלו לי לרגע זיכרונות מהפעם האחרונה שהם היו כאן.
לא היה פשוט בכלל! אבל חיזקתם אותי שזה נורמלי שזה לא נורמאלי! תודה!
תודה גם על כל העצות הפרקטיות, קראתי כל מילה ולקחתי ברצינות! רעיונות מעולים!!!
אין לי את הזמן להגיב לכל תגובה.
כל מה שכתבתם וודאי יביא תועלת. וכבר אני נושמת עמוק.
לגבי זה-
רעיון מעולה והכרחי בעיני.
לא ציינתי. אין לנו בעיה לקחת ולהחזיר מהמוסדות. בעלי יעשה את הסיבוב הזה מידי יום--- ב"ה גרים באותה עיר...
לכן, פתרנו את הבעיה של הבוקר.
אבל הם יחזרו מוקדם כי אין צהרונים...
תודה תודה תודה!בס"ד
כיהודה ועוד.
* זכות עצומה,
לזכור זאת לפני,
ולרענן לעצמינו את הידיעה הזאת תוך כדי,
להתבונן בה הרבה בתקופה המאתגרת, נוסך כוחות.
* ילד שנמצא שלא במקומו, קשה לו.
וע"כ, חשוב לשוחח איתם, לבקש גם מההורים שלפני ששולחים, שישוחחו איתם:
מעכשיו עד להודעה חדשה - חזרת ההורים בבריאות ושלום - זה הבית שלכם [לסגור את העובדה הזאת חזק!].
זאת תיהיה המיטה שלכם [אני לא מרחף, אני לא הומלס, יש לי מקום],
זו תיהיה המגירה שלכם, מה שתשימו כאן, אף אחד לא יקח לכם [אפי' יש לי פרטיות] וכו'.
לבית הזה יש כללים, יש לכבד אותם כמו כל הילדים.
לבית הזה יש הורים, יש לכבד אותם כמו אחד הילדים.
מהבית הזה כולם נהנים.
לבית הזה כולם תורמים [ליצור תפקידים עבורם! האדם מקבל המון סיפוק כשמרגיש שהוא תורם, שצריך אותו, שהוא לא נטל, אלא להיפך, הוא תורם].
כמובן שחובה לתת מקום לרגשות שלהם, הם רחוקים מההורים, יודעים - כל אחד כפי רמתו - שיש משהו באוויר, אולי מדאיג, אפשר לשוחח, לשחרר מעט כשצריך, אבל שיבוא מתוך מקום של גבולות ברורים.
* לפחות כמו כל אמא, לשמור מכל משמר, בכל יום, על זמן איכות של אני עם עצמי.
זה מה שמחזיק אותנו שפויים.
וזה מה שיביא להם הורים שפויים...
ואם נצרך, לארגן יותר זמן כזה מהשגרה.
* אם מדובר בתקופה ארוכה, ויש מי שיקבל חלק מהילדים לשבת, יש מקרים שזה מומלץ.
[בזה יש שטוענים שעדיף לשלוח לפי גילאים, ולא לפי משפחות גרעיניות, דבר שיוצר בתודעה של הילדים, כעת אתם משפחה אחת.
אם כי יש שטוענים אחרת.]
* חשוב מאוד מאוד לזכור גם, כי לילדים שלנו כעת לקחו את המקום שלהם.
גם בהם יש להתחשב, לשוחח, להקפיד יותר על זמני איכות, אחד על אחד וכד'.
ולזכור, שזוהי הזדמנות נדירה, שלא כל אחד זוכה לה, להחדיר בפועל מדוגמה אישית, איך נרתמים לטובת משפחה, איך עושים חסד.
אם זה יבוא ממקום של שמחה וכיף, לעולם לא נצליח להוציא מהם את הטוב הזה.
* ולסיום, לאחר שתעבור התקופה, יש לשקול יציאה לסופ"ש עם המשפחה המקורית, לנשום, ולחזור לשגרה איכותית יותר.
הרבה הצלחה
בשורות טובות
שיחת הבהרה לגדולים יותר (גיל 5 ומעלה)תודה תודה תודה!
אגב,
החלק של התפקידים הכי קשה לי פה.
איך אפשר להפעיל סמכות על ילדים לא שלי?
בפעם האחרונה שהיו אלי (בשבוע שעבר- להזכירכם- לא היו לימודים....)
הם לא כ"כ שיתפו פעולה. ממש הייתי צריכה להזיז אותם בכוח ולהסביר להם שבלי סדר יום וסדר בבית לא נוכל לעשות דברים כיפיים. וכמה שהיה פה כיף, כל מה שביקשתי לעשות מעבר - הם עשו בקושי רב.... עד שזזו...
זה מאוד מאיים עלי-
מי יסדר 6 מיטות של ילדים (2 תינוקים) כל יום- כולל פיג'מות + נעלי בית במקום???
מי ירים ניירות מהרצפה? / יאסוף את הצבעים?
יחזיר מגבת אחרי מקלחת? / יניח בגדים בכביסה?
וזה עוד כלום,
אבל זה בגדול מה שהילדים שלי "יודעים" לעשות לבד.
נכון מאוד מאוד!!!משהו נוסף
לא פירטת על מה יושבת האשפוז
הרבה פעמים
ילדים לא ממש מבינים מדוע האמא מאושפזת
ולפעמים בלחץ שהולכת להפטר חו"ח
לדבר על זה הרבה,
שהיא נמצאת שם, בגלל X, תחזור בY
כמובן להוריד בהתאמה לגיל
אבל לפעמים לא שמים לב, והילד ממש הרוס רגשית מזה
לחלק תפקידים ברורים ומדוייקיםאגב,
החלק של התפקידים הכי קשה לי פה.
איך אפשר להפעיל סמכות על ילדים לא שלי?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים