בשרי איך עושים בצולנט' של שבת רוטב סמיך?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
טוב לשמוע.
גילוי נאות- אני לא מונחת בהלכות של הספרדים.
אבל צריכה להתעסק עם הטשולנט שלי, אז:

כן, כך הורה לי הרב שלי... כמובן לעצמי...
עדיין ממליץ לכל אחד לא להסתמך ע"כ (לא שאני לא מאמין לך אלא לפעמים השאלה טיפה שונה שאנו כשואלים לא מרגישים זאת ואז התשובה ג"כ שונה או שבכלל הרב שלו פוסק אחרת).

• הוסף לסימניות
זה הסיפור.
ככל שיש יותר קיטניות וגריסים, הם מפרישים עמילנים שעם כמות מדויקת של מים (ניסוי ותעיה) זה הופך להיות סמיך.
גם אני רואה בהרכב הזה את הצלחת הסמיכות של הטשולנט,
רק לא להגזים עם המים.

• הוסף לסימניות
כדאי לא לכסות את הסיר, לבשל היטב בערב שבת, ולהניח בצד של הפלטה

• הוסף לסימניות
כן! יש לו.
מספיק ששאל פעם וזה מה שענו לו.
אם יש לו אז בסדר,
אך אם לא אז לא מספיק ששאל פעם אחת וזה מה שענו לו
(למעט לעצמו אך לא לומר לאחרים למעט אם הוא מביא את השאלה ששאל את הרב כלשונו).

• הוסף לסימניות
מהנסיון שלי עם קדירות בשר וצ'ונטים למינהם, ובנוסף לכל ההמלצות הנהדרות כאן,
אני יכולה להגיד לך שאחד הדברים החשובים הם לשים לב איפה האזורים היותר חמים שלך בפלטה. ואת החמין לשים במקום הפחות חם- זה יגרום לבישול איטי יותר של הסיר.
בהצלחה(y)

• הוסף לסימניות
למלאות יחסית הרבה מים, לפתוח בשבת מעט את המכסה עד שזה מגיע לרמה הרצויה ואז לסגור

• הוסף לסימניות
מהנסיון שלי להקפיד ממש על הרתיחה הראשונית, רק אחרי שהסיר מבעבע חזק להוריד את אש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה