- הוסף לסימניות
הגיל: 8-9
כיתה: ג'.
זה הגיל בהא הידיעה למריבות ובעיות חברתיות.
בתחילה זה היה בקטן וכעת מחמיר.
מדובר בפגיעות ע"י בנות דומיננטיות בכיתה.
ובהתרחבות התופעה של ילדות שמחפשות חברות (מה שלא היה בעבר)
הבעיה הזו לא חובקת את כל קצות הכיתה כי מעמד הבניים אין לו חיכוך אם
מנגד, הבעיה מספיק רחבה ועם מספיק משמעויות בכדי שידרש מענה כיתתי ולא נקודתי.
כאשר אני משוחחת ונותנת מענה לנושא אני מרגישה שכמות התלונות רק צוברת תאוצה חלקן בצדק (בנות שעד עתה סבלו אבל חששו לספר) וחלקן ממש לא מוצדקות בכדי להכניס אותי לתמונה (כנראה זה מביא למודעות של חלק מהבנות להביט סביב ולבדוק אם גם להם מציקים או אם גם להן אין/ יש חברות).
אז ניסנו את הדרך העקיפה,
עשינו פעילויות חברתיות סביב עין טובה ולמצוא דברים טובים על כל חברה והן עשו את זה מקסים ופירגנו מכל הלב, אך זה לא מנע מהן לפגוע ולהעליב בהפסקה הבאה.
(היו גם בודדות שניצלו את הפעילות לכתוב דברים מעליבים לחברות, במקום מעלות. אבל הין היו בודדות).
היה גם מקל- של שיחה נוקבת אבל זה הוביל לכך שכל אחת תאשים את השניה.
בנוסף, זה יצר גם תדמית לא טובה לבנות הדומיננטיות (למרות שדיברתי בכללי ואל כולן ולא רמזתי שום שם, אבל הבנות מכירות את הנפשות הפועלות וישר הטילו את העניין עליהן) שהחברות שמו עליהן 'פס' של ילדות שמעליבות- וגם זה לא אמור לקרות ח"ו
אני מרגישה שהכיתה נכנסה לאיזה סחרור בנושא החברתי ואני מוצאת את עצמי אובדת עצות איך להיטיב את המצב.
אשמח לכל עצה בעניין.
תבורכו!
כיתה: ג'.
זה הגיל בהא הידיעה למריבות ובעיות חברתיות.
בתחילה זה היה בקטן וכעת מחמיר.
מדובר בפגיעות ע"י בנות דומיננטיות בכיתה.
ובהתרחבות התופעה של ילדות שמחפשות חברות (מה שלא היה בעבר)
הבעיה הזו לא חובקת את כל קצות הכיתה כי מעמד הבניים אין לו חיכוך אם
מנגד, הבעיה מספיק רחבה ועם מספיק משמעויות בכדי שידרש מענה כיתתי ולא נקודתי.
כאשר אני משוחחת ונותנת מענה לנושא אני מרגישה שכמות התלונות רק צוברת תאוצה חלקן בצדק (בנות שעד עתה סבלו אבל חששו לספר) וחלקן ממש לא מוצדקות בכדי להכניס אותי לתמונה (כנראה זה מביא למודעות של חלק מהבנות להביט סביב ולבדוק אם גם להם מציקים או אם גם להן אין/ יש חברות).
אז ניסנו את הדרך העקיפה,
עשינו פעילויות חברתיות סביב עין טובה ולמצוא דברים טובים על כל חברה והן עשו את זה מקסים ופירגנו מכל הלב, אך זה לא מנע מהן לפגוע ולהעליב בהפסקה הבאה.
(היו גם בודדות שניצלו את הפעילות לכתוב דברים מעליבים לחברות, במקום מעלות. אבל הין היו בודדות).
היה גם מקל- של שיחה נוקבת אבל זה הוביל לכך שכל אחת תאשים את השניה.
בנוסף, זה יצר גם תדמית לא טובה לבנות הדומיננטיות (למרות שדיברתי בכללי ואל כולן ולא רמזתי שום שם, אבל הבנות מכירות את הנפשות הפועלות וישר הטילו את העניין עליהן) שהחברות שמו עליהן 'פס' של ילדות שמעליבות- וגם זה לא אמור לקרות ח"ו
אני מרגישה שהכיתה נכנסה לאיזה סחרור בנושא החברתי ואני מוצאת את עצמי אובדת עצות איך להיטיב את המצב.
אשמח לכל עצה בעניין.
תבורכו!
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //