רכבים איך שומרים על אמצע הנתיב?

רוב התאונות מתרחשות בין שני נהגים גרועים או מוסחים!
ולא לשכוח לציין שהנהגים הגרועים האלו בטוחים שהם נוהגים בסדר גמור (המעטים שמוכנים להודות שהם גרועים, נזהרים יותר), והנהגים המוסחים בטוחים שלהם לא יקרה כלום אם הם יציצו שניה בטלפון, הם יודעים לעשות את זה בלי שזה יפריע להם לנהוג.

אם היה ברכב השני עוד שוקולד מסוג כלשהו הכל היה יכול להיראות אחרת...
אהבתי
טוב
חוזרת בי לאור כל ההתקפות
צריך לנסוע על פי חוק במהירות המותרת וזה בכלל לא כיף לנסוע מהר
כל הכבוד! צל"ש!! (y)

סתם ככה מעניין אותי איפה אבא שלך בסיפור??
אני בתור אבא לא נותן לילדה כזו לעלות על הרכב או שאני מלווה שלה צמוד עד שהיא תדע באמת לצאת לכביש מתוך כובד ראש ואחריות..
תראי לו את האשכול שידע עם מי יש לו עסק..
יש הורים שזורמים עם הילדים ונהנים מהגחמות שלהם.. מקווה שכאן לא זה המצב.
בטח את כבר מתבאסת שלמדת נהיגה :)

וסתם ככה רק לדעת שזה לא משהו אישי באמת שדואגים לך לנהגים ולהולכי הרגל הסובבים אותך

:sne: :cool: :love:
ה_התרברב_וחטף.png

תסתכלו בהודעות שלה אחרי כמה פעמים היא עברה טסט.....
זה לא באמת משנה. יש נהגים מצוינים שלקח להם הרבה זמן לעבור טסט. כמו שאמרו פה בשרשור הרבה פעמים, את הניסוין האמיתי מקבלים אחרי הטסט.
לעומת זאת יש נהגים שעברו בטסט ראשון והם מסוכנים כי הם בטוחים שהם מצוינים. לעבור טסט זה לא רק מיומנות טכנית, זה גם עניין של ביטחון עצמי, ויש אנשים שיש להם עודף.
זה לא משנה באיזה מספר טסט עוברים, העיקר להבין שטסט זה לא הסוף אלא ההתחלה, ולהתנהג בזהירות הנדרשת.

שוב כמו שכתבתי יש כאן הרבה תמימות רבה!

בעיקרון אפשר לבטל בכלל את הכביש ולחזור לסוס ועגלה (או חמור ועגלה)

להרוג אדם אפשר גם ב50 לשפשף רכב אפשר גם ב20 קמ"ש

העניין הוא המודעות, השליטה, אי הסחת דעת כלל. ושקיעות בכביש ללא שום גירויים. זה אומר שלא זוכרים מה אמרו ברדיו, ולא מסתכלים על מי שיושב לצידי.

לגבי שליטה, ככל והכביש ישר, ואו שהנהג מכיר את המסלול, יכול ליסוע בקלות על מהירות יותר גבוהה.

בעיקול - חייבים תמיד להאט! כמו במחלפים, וביציאה מכביש 4 מכיוון בני ברק אל כביש 471, יש עיקול חד, והרבה עשו שם תאונות (אפשר גם לעוף ללמטה מתחת לגשר! בכאלה מקומות מאיטים.

לומדים גם את הרכב ואת האחיזה שלו בכביש. האם הברקס תקין? האם גם אם עולים על מהמורה ותוך כדי לוחצים על הברקס, האם הרכב ממשיך לתת תאוצה מהמהמורה (או בחיבורים של גשר לכביש) האם זה רכב שאני רגיל בו האם זה חשמלי?

ושוב, אם העלו את מהירות הנסיעה בכביש 6 ל120 סימן שזה אפשרי.

ואגב ליד מחלפים, תמיד לברוח מהנתיב הימני כי יש את אלו שרוצים לפנות ימינה, ואת אלו שרוצים אחר כך להיכנס...

ואכן גם לפעמים צריך לשים לב גם לפקק פתאומי.

אני נסעתי ב443 הרבה פעמים וכן בכביש 1 על 123 קמ"ש ועדיין עקפו אותי רכבים.

לא לשכוח תפילת הדרך.

וליזהר מאלו שמחנכים אותנו בכביש ונוסעים על 100 בנתיב השמאלי עם ידיים כבולות בלי אפשרות לעבור נתיב. וכולם עוקפים מימין.

ושוב, אם העלו את מהירות הנסיעה בכביש 6 ל120 סימן שזה אפשרי.
כל כביש והמהירות שמתאימה בו. אם העלו את המהירות בכביש מסוים זה לא אומר שזו מהירות שמאימה לכל כביש.
לגבי שליטה, ככל והכביש ישר, ואו שהנהג מכיר את המסלול, יכול ליסוע בקלות על מהירות יותר גבוהה.
שליטה זה חשוב, אבל זה לא הכל. תאונות נגרמות הרבה פעמים בגלל נהגים שעשו רק את החשבון של עצמם ושכחו שנהגים אחרים לאו דווקא מתנהגים באופן הנכון והצפוי.

כל כביש והמהירות שמתאימה בו. אם העלו את המהירות בכביש מסוים זה לא אומר שזו מהירות שמאימה לכל כביש.

שליטה זה חשוב, אבל זה לא הכל. תאונות נגרמות הרבה פעמים בגלל נהגים שעשו רק את החשבון של עצמם ושכחו שנהגים אחרים לאו דווקא מתנהגים באופן הנכון והצפוי.
אין ויכוח. בשביל זה יש מראות.
ויש כללים מתי אתה יכול לצאת לעקיפה. זה כל התורה.

גם אם מכירים את המסלול צריכים להיות זהירים ולנהוג באחריות.
זכור לי סיפור של נהג אוטובוס שנסע באותו מסלול שנים רבות. והיה תאונה עצמית עם הרבה פצועים
והנהג טען שהוא מכיר את המסלול כאת כף ידו, אבל את השמן שהיה על הכביש הוא להכיר.

אין ויכוח. בשביל זה יש מראות.
ויש כללים מתי אתה יכול לצאת לעקיפה. זה כל התורה.
לא רק עקיפות. צריך להתאים את המהירות לכך שתהיה מוכן גם להפתעות, לא רק לעיקולים של הדרך המוכרת.
(עקיפות זה נושא כאוב נוסף... בכבישים שאני נוסעת בהם אחת ההפתעות שצריך להיות מוכנים לה זה רכב שבא ממול בנתיב שלך)

בס"ד
שמירה על נתיב היא תוצאה אוטומטית של שימוש רב במראות מרכז וצדדים.
אם המראות מכוונות נכון, ביום - מאוד קל לזהות את הסימון על הכביש.
וגם בלילה - אם יש רכב מאחור, הוא מאיר את הנתיב, ואפשרי לראות. אם אין רכב, זה פחות קריטי להתחלה, אך יבוא בהמשך.
נסיעה נעימה ובטוחה

אבל זה לא מסכן אף אחד
זה פשוט כיף לנסוע מהר (ושוב כשזה לא מסכן אף אחד)
אתם לא תבינו מה ההנאה בזה
מוזר אבל נראה לי שכשיש בסיס הגיוני להתנהגות שלך קל להסביר אותה לעוד אנשים,
תקני אותי אם אני טועה

בלת"ק חלקי
@שוקולד בלונדי לא יודע מי את/ה
אבל לכאורה אני לא רואה לך תקנה אלא להתפלל עליך שפעם או פעמיים או שלוש, כמה שיהיה צורך, תיתפס/י ע"י שוטר קשוח במיוחד שיעדכן אותך שאת/ה נמצא/ת במדינת חוק, ושגם אם מאוד מאוד אתה לא מבין אותו ומאוד מאוד בא לך לעבור עליו - אז מותר לך מקסימום לסנן ברכב איזו קללה או משהו מהז'אנר, ולהתאפק כמו ילד/ה גדול/ה.
עוד מילה, לדעתי האשכול מוצה. ומי שעוד חושב שיש עניין בדיון המרתק הזה - שיהיה בהצלחה.

העניין הוא המודעות, השליטה, אי הסחת דעת כלל. ושקיעות בכביש ללא שום גירויים. זה אומר שלא זוכרים מה אמרו ברדיו, ולא מסתכלים על מי שיושב לצידי.

בעיקול - חייבים תמיד להאט! כמו במחלפים, וביציאה מכביש 4 מכיוון בני ברק אל כביש 471, יש עיקול חד, והרבה עשו שם תאונות (אפשר גם לעוף ללמטה מתחת לגשר! בכאלה מקומות מאיטים.

לומדים גם את הרכב ואת האחיזה שלו בכביש. האם הברקס תקין? האם גם אם עולים על מהמורה ותוך כדי לוחצים על הברקס, האם הרכב ממשיך לתת תאוצה מהמהמורה (או בחיבורים של גשר לכביש) האם זה רכב שאני רגיל בו האם זה חשמלי?
וכשאין מספיק שליטה, ויש הפתעות או תקלות - ככל שהמהירות גבוהה יותר יכולת התגובה נמוכה יותר והנזק עלול להיות גדול יותר.

אבל לכאורה אני לא רואה לך תקנה אלא להתפלל עליך שפעם או פעמיים או שלוש, כמה שיהיה צורך, תיתפס/י ע"י שוטר קשוח
יש סוג אנשים שרק ככה לומדים לקח - חבל!
אני מאחל, לכל מי שמאחל, שגם אותו יתפסו כשצריך שוטרים קשוחים.
באמת לא מראה על תגובה בוגרת ואכן האשכול מוצה.
רק חסר שיבואו כאן עוד כמה תמימים להמשיך ולומר כמה כיף ליסוע מעל המותר...

פעם כבר אמר מי שאמר שאם היו נותנים לכמה אזרחים שומרי חוק הנוסעים תדיר על הכביש, הם היו מחלקים אין ספור דוחות ובצדק ויכול להיות שזה כבר היה הפתרון.
או לחילופין לתת מלגות לנהגים שיתקינו מצלמות מדווחות על הרכב שלהם.

בהצלחה!

לנהוג מהר, זה כיף!!
לנהוג מהר, זה מאוד מסוכן!!
לנהוג מהר, זה אתגר!!
לנהוג מהר, זה משחק עם החיים!!
אז מה?????
כביש שמותר בו 50 קמ"ש, יהיה מאוד מסוכן לנהוג על 100 קמ"ש.
וכביש שמותר בו 100 קמ"ש יהיה מסוכן לנהוג על 50 קמ"ש.
באוטוסטרדות בחו"ל שמותר 180 קמ"ש, כולם מסכנים חיים? וודאי שלא!!
מה שיגיד לי אם הנהיגה שלי מסוכנת או לא, זה המצב סביבי,
גם אם החוק אומר 80 קמ"ש וכווווולם נוסעים על 120 קמ"ש, יהיה מסוכן לנהוג על 80 קמ"ש!!!
בקיצור: להתנהג כמו כולם ולהתאים את הנהיגה למשתמשי הדרך האחרים.
מקווה שיצאתי מובן!

רק הוסיף, שוודאי שנהג/ת חדש/ה צריכה להיזהר שבעתיים....
ולשמור על הימין שבנתיב הימני ולהתאים את המהירות למהירות של הימני.....
(לדעתי, רק כאשר מרגישים שמבינים את כוונת הרכבים האחרים ובעיקר מתרגלים ב100%לקרא את המראות, ומה שנקרא 'ללמוד את הכביש' אפשר לעבור לנסיעה חופשית באמצעי או ימיני,)
לדעת לקרוא מראות כמו שצריך, זה מקצוע! ובילי זה אסור לרדת מהימני, או יותר חמור, אסור לעלות לכביש!!!!
המיומנות של נהג אם ניסיון זה לקרוא בעיות לפני שהם קורות.
ו ד' ישמור צאתכם ובואכם'

לא הבנתי את הקטע של ה"כיף"
ואם כיף לי לא לעצור באדום
או לא לעצור בתמרור 'עצור'
שהכביש ריק, מותר לי??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה