תותית מפונקת
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
מישהו פגע/העליב אתכם....
איך מתמודדים?
איך מתמודדים?
אולי באמת השאלה שלי הייתה כוללנית מידי ולא מובנית.לפי השאלה נראה שנפגעת ממשהו אז דבר ראשון מנחמת אותך שגם זה יעבור בעז''ה.
והשאלה כוללנית מידי,
תלוי מי פגע, כמה פגע, איך פגע ועוד מיליון פרמטרים
זה.חשוב! פגיעה מתמשכת מכל סוג זקוקה לסיוע רציני והנ"ל לא מספיק בד"כ, אלא דרוש טיפול מהותי שינוי רציני סיוע מקצועי ועוד.
השאלה הייתה איך 'אתה' מתמודד,במחילה מכבודך הרב @ר.ב.ב.ש אבל התמודדות עם פגיעה בשלב ראשון היא ההבנה שנפגעתי כי אני בן אדם, ולבן אדם מותר להיפגע וזה לגיטימי, אחר כך אולי לחשוב כמו שכתבת.
אבל אם כך נחשוב בהתחלה, זו התכחשות לפגיעה ומחשבות בסגנון של לא הייתי אמור בכלל להיפגע, כי מי הוא בכלל.
לדעתי זו לא הדרך.
וואו.זה לא משהו נקודתי. אלא שיטתי.
אם היא הייתה מבוגרת יותר, הייתי אומר לך שאני מכיר אותההיא כל הזמן מעירה, מקטינה, מגמדת. כל מה שאני עושה לא טוב.......
שמת לתינוקת גרביים? חם עכשיו! לא שמת? קר!!. זה הסגנון.......
בהתחלה התייחסתי לזה באכפתיות, היא מנסה לעזור לי- הגיסה הצעירה.
אבל מהר מאוד הבנתי שלא זו הנקודה. כל ההערות שלה הפכו לביקורות נוקבות וכל כך לא נעימות , שכל מפגש איתה נהיה סיוט בלית נסבל!!!
אוף, לא נחמד בכלל!אולי באמת השאלה שלי הייתה כוללנית מידי ולא מובנית.
זה לא משהו נקודתי. אלא שיטתי.
יש לי גיסה (אשתו של אח של בעלי) היא ותיקה במשפחה ומבוגרת, יש לה כבר 6 ילדים. אבל היא מתנהגת לצערי כמו ילדה בעצמה.
היא כל הזמן מעירה, מקטינה, מגמדת. כל מה שאני עושה לא טוב.......
שמת לתינוקת גרביים? חם עכשיו! לא שמת? קר!!. זה הסגנון.......
בהתחלה התייחסתי לזה באכפתיות, היא מנסה לעזור לי- הגיסה הצעירה.
אבל מהר מאוד הבנתי שלא זו הנקודה. כל ההערות שלה הפכו לביקורות נוקבות וכל כך לא נעימות , שכל מפגש איתה נהיה סיוט בלית נסבל!!!
ואני ניסיתי המון, לבוא לקראת, להקשיב בכנות , לא לקחת ללב, לא להיפגע, להחמיא לה על הילדים שלה ועל המסירות וכו...אבל זה פשוט לא עוזר, נראה שהיא שמה לעצמה מטרה להתעלל בי. אני פשוט נהיית חולה מזה וכבר נמאס לי![]()
הסברת את עצמך נפלא.הלכתי לראות מה גורם לי שלא להתייחס למילים קשות הנאמרות לידי, וזה באמת מה שעזר ועוזר ובעזי''ת גם יעזור הלאה,
האם זה מתאים לכל אחד? לא יודע... אבל מוכן לקבל שלא.
כנראה לא התנסתה בפגיעה רצינית....הכי הכי בריא זה לא להכניס ללב, להבין שזה שלו , הפגיעה זה בעיה של מי שפגע
להבין שדיבורים מבחוץ לא הם אלו שבונים את הערך העצמי שלנו. הוא נשאר אותו דבר בלי קשר למה שאומרים עלינו.
אם יש מה לעשות עם מה שאמרו עלי-לחשוב\לעשות שינוי אפשר לבדוק באופן אובייקטיבי
כל עוד זה לא גדול בישראל - תמיד מותר לחלוק עליו.הגבתי לדבריך רק כי אני מעריך אותך ואת תגובותיך כאן ברוב חכמה וטוב טעם ודעת, ולכן היה קשה לי לקבל את ההודעה הנ"ל מאחד כמוך![]()
באמת אני כבר לא יכולה, אמרתי לבעלי שאני לא מסוגלת לבוא להורים שלו כשהם נמצאים.אם אני הייתי בכזו סיטואציה פשוט הייתי נמנעת ממפגשים איתה (לא אומרת שזה נכון, רק שככה הייתי פועלת)
כנראה את יותר טובה ממנה והיא מקנאה בך או בילדים שלך,זה קיים כמעט בכל משפחה גדולה..באמת אני כבר לא יכולה, אמרתי לבעלי שאני לא מסוגלת לבוא להורים שלו כשהם נמצאים.
הבעיה שכל הזמן שההורים שלו מזמינים אותו זה יחד איתם...... ואני לא יכולה לומר לבעלי שלא נלך להורים שלו... מבינה שהוא מתגעגע ורוצה להיות עם המשפחה שלו... פעם הצעתי לו שילך לבד.. אבל הוא ממש הזדעזע מהרעיון
דרך אגב: היא מעירה לי רק כשאני לבד, כשהוא לידי היא לא מדברת , אז בעלי אמר אולי זה הפתרון... הבעיה שאני לא יכולה להיות תמיד תמיד לידו.
הוא גם ניסה לדבר עם בעלה (אחיו) אבל נראה שהוא לא מבין....הוא אומר לו: על מה את המדבר היא נותנת לה טיפים....![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים