התייעצות אין הארקה בדירה שכורה- מה עושים כשבעל הבית לא דואג לזה??.....

• הוסף לסימניות
לא הבנתי..
זהו חוק ברור מאד!
אמרתי לבעל הדירה שמבחינתי זה כמו שלא אגור בדירה שמהנדס הגדיר אותה כמבנה מסוכן.
לא כך?
אבל מצד שני חוק הארקה נחקק בשנת 1978, ולכן יתכן שבדירה שנבנתה קודם אין הארקה, וזה כמו שתדרוש חניות לרכבים כמספר הדירות בבניין שנבנה לפני הדרישה הזו.
לכן כתבתי יתכן

• הוסף לסימניות
בכל חוזה שכירות סטנדרטי אמור להיות כתוב שעל בעל הבית לתקן כל ליקוי שאינו מחמת השימוש השוטף, בזמן סביר. לחלופין השוכר יתקן ויקבל את התשלום מבעל הבית בהצגת חשבונית. או כל נוסח דומה.
גם אם אין כזה סעיף בחוזה שלכם, עדיין ברור לכל בר דעת שיש ליקויים שעל בעל הבית לתקן, ובזמן סביר. אין ספק שליקוי כזה הוא אחד מהם.
לכן, תביאו לבעל הבית הצעת מחיר לתיקון של הליקוי, ותאמרו לו שאם הוא לא מתקן תוך נגיד שבוע, אתם מתקנים והוא יצטרך לשלם לכם. להתנהל מולו בכתב, בלבד. או במיילים או בווטסאפ או במכתבים ממש, שום דבר לא בעל פה.
תתקנו, ואם הוא לא ישלם, תודיעו לו שאתם מקזזים את התשלום מחשבונות החשמל והמים וכל חשבון אחר שתמצאו לנכון, עד לקבלת כל הכסף. אז אולי הוצאתם מכיסכם בבת אחת סכום שלא תכננתם, אבל תגורו בדירה בטוחה.
נ.ב. אף אחד לא רוצה לריב, אולי תשלחו מישהו שלישי לדבר איתו, למשל אחד מההורים שלכם, שיאמר לו שהוא שמע מזה, וביקשתם שלא יתערב, אבל אם זה לא מתוקן הוא מזמין משטרה, חברת חשמל, כיבוי וכו' וכו', למישהו שלישי תמיד יותר קל לדבר.

• הוסף לסימניות
אני לא חשמלאי ושווה לכם לברר אצל חשמלאי כדי להיות רגועים יותר
שמעתי פעם שאם יש ממסר פחת , (כאשר יש בעיה בחשמל החשמל קופץ ונכבה) אז אפשר לסמוך על זה ,
לא לוותר על הארקה, אבל לא צריך להיות בפחד עד שתסודר הארקה.

• הוסף לסימניות
אני לא חשמלאי

וצריך לשאול מומחה

אבל יתכן שיש כאן חרדות יותר מהנצרך
שמעתי פעם שאם יש ממסר פחת , (כאשר יש בעיה בחשמל החשמל קופץ ונכבה) אז אפשר לסמוך על זה ,
איזנתם כאן קצת ...
החשמלאי שהיה כאן גם אמר לי שלא יקרה כלום ושלא נפחד,
אבל הזהיר שכשמתקלחים- שהבוילר לא ידלק!
מאז יש לי עול ופחד כזה, וכל פעם לפני המקלחות מכבים את הבוילר, שח"ו לא ישאר דולק כשמתקלחים.
זה כ"כ לא רגיל כי היינו רגילים שהבוילר דולק- במיוחד בחורף- רצןף כל זמן המקלחות!! היה צריך ממש להתרגל לזה,, זה ממש הלחיץ אותי
לא מבינה בחשמל כלל, לכן מפחדת שיהיה משהו לא תיקני ולא בטיחותי!!

• הוסף לסימניות
בדיוק הפוך, אסור להסתמך על זה.

• הוסף לסימניות
לבקש מבעל הבית יפה לתקן זאת ולהקליט את השיחה (עדיף במייל).
אם הוא לא מתקן.
לתקן לבד ולשמור את הקבלה.
כשיוצאים מהדירה (וכבר לא צריכים אותו ....) לדרוש ממנו לשלם את הכסף ובמידה ובעל -הבית מסרב, לתבוע אותו.
(להתייעץ עם דיין -עו"ד).

• הוסף לסימניות
כשתיגמר שנת שכירות, לא לתת לו שיקים חדשים לפני שמדברים על הסכום ששילמתם בשביל ההארקה.

• הוסף לסימניות
אצלי פעם ילד קטן הכניס סיכה לשקע וברוך ה' שהיתה הארקה כי החשמל קפץ מיד
לא רוצה לחשוב מה היה קורה עם לא
אני פעם הוצאתי מכשיר חשמלי עם ידיים מעט רטובות (אני יודעת שאסור)ומיד הארקה קפצה
במקרה שאין הארקה אסור לפתוח את המקרר ברגליים יחפות ובכלל לגעת במוצר חשמלי שהמעטפת שלו ברזל
יש לי עוד הרבה דוגמאות לא רוצה להפחיד...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ההיסטריה שהיתה כאן באשכול לא מוגזמת בכלל.
דירה בלי הארקה היא דבר מסוכן מאוד,
ולא רק כשמתקלחים כשהבוילר דולק.
ממליצה לכל אלו שכתבו שהם ״לא חשמלאים״ לבדוק קצת את הנושא.

• הוסף לסימניות
אני הייתי מתייעצת עם רב והייתי אומרת שהגיעו מחברת החשמל ואמרו שנותנים כך וכך ימים לתקן את הארקה אם לא מנתקים
עלות בדיקה בח"ח 533 וצריך גם אישור חשמלאי שהמקום תקין

• הוסף לסימניות
לא לוותר!
זו ס כ נ ה !
נ ק ו ד ה ! ! !
ומכאן קריאה לכל בית בישראל לבדוק תקינות מערכת החשמל! זה מציל חיים!
יש לי אח חשמלאי, והוא אמר לי שהחוסר יידע בהנ"ל גורם לו לזעזוע, הוא מבקר בהרבה בתים ורואה שערוריות! של כל מיני "חרלטנים" ובעלי דירות שמוכנים להפקיר חיים שלמים בעד כמה פרוטות!....

• הוסף לסימניות
אני לא חשמלאי

וצריך לשאול מומחה

אבל יתכן שיש כאן חרדות יותר מהנצרך
עיין בתגובה שלי!
אין כאן חרדות,
אין כאן דמיונות,
אין כאן דברים בטלים.
אבל יש כאן חשש סכנת נפשות!
אתה יודע מה קורה כשיש התחשמלות ואין הארקה?
אל תנסה....

• הוסף לסימניות
זה אמיתי???!!!
איזה פחד!!
לפני כן לא היו שוכרים נראה לי, הם עצמם גרו בדירה, ולא עניין אותם..
החשמלאי שאמר לי שאין הארקה אמר שגם לעוד שכנים בבניין אין הארקה....
זה בניין ישן- אולי זה קשור
בוודאי שאמיתי
סיפור עצוב מאוד!!
ונשמרתם מאוד...
פשוט סכנה לחיות ככה.

• הוסף לסימניות
איזנתם כאן קצת ...
החשמלאי שהיה כאן גם אמר לי שלא יקרה כלום ושלא נפחד,
אבל הזהיר שכשמתקלחים- שהבוילר לא ידלק!
מאז יש לי עול ופחד כזה, וכל פעם לפני המקלחות מכבים את הבוילר, שח"ו לא ישאר דולק כשמתקלחים.
זה כ"כ לא רגיל כי היינו רגילים שהבוילר דולק- במיוחד בחורף- רצןף כל זמן המקלחות!! היה צריך ממש להתרגל לזה,, זה ממש הלחיץ אותי
לא מבינה בחשמל כלל, לכן מפחדת שיהיה משהו לא תיקני ולא בטיחותי!!
ח״ו אם פעם אחת תשכחו??
(אנחנו בני אדם בכל אופן)
חשמל עובר במים, התחשמלות למוות!!!

• הוסף לסימניות
כן? נראה לך שזה אותו הדבר?
זה לא חוק שבכל דירה, גם ישנה נושנה שנבנתה לפני 1978 צריך להיות הארקה?
היום חובה שתהיה הארקה גם אם הבית מימי הטורקים
זה לא כזה מסובך בד,כ

• הוסף לסימניות
בדיחה עצובה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה