נכתב ע"י מזל בן הרוש;1382722:אמא שלי עושה מהחבושים כל שנה ריבה.
זה יוצא ממש מתוק שאפילו הקטנים נהנים לאכול
אם מעניין מישהי אוכל לשאול אותה איך עושה.
היום מישהו נתן לי מתנה חוברת עם 'סדר הסימנים' לשולחן ראש השנהנכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1383068:מי הכריח אותך לאכול חבושים.
רק בגלל שזה מה שהיה בקום המדינה?
נכתב ע"י MIC.MIS;1382763:אנחנו מכינים מרק עם חבושים ופירות יבשים (משמש מיובש/שזיפים) עם בשר אדום
יוצא מעדן מתוק!! בדר"כ מכינים לט"ו בשבט
(ולי יוצאות העיניים מלבדוק פרי פרי.....לחתוך ושפשף)
וגם ריבה (אתמול אמא שלי הכינה) החבושים עצמם יצאו ממש כמו סוכריות
ולא אומרים פוי- על אוכל!!
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1383068:מילה בסלע,
מי הכריח אותך לאכול חבושים.
אני לא אוהבת, (ששש... שאמא שלי לא תשמע...) אז אני לא אוכלת. לוקחים פרי אחד לשהחיינו - תפוז למשל. אם את דווקא רוצה פרי מיוחד - קחי ליצ'י, אננס טרי, קרמבולה, אנונה . מי אמר שחייבים חבוש?
רק בגלל שזה מה שהיה בקום המדינה?
שנה טובה ומתוקה
חני
נכתב ע"י חדוי כנרת;1383158:חבושים הם מהסימנים שנוהגים לאכול משום סימנא מילתא .
באידיש קוראים לזה גוטעס/קיטן
מען זאל האבן א גוט געבענטשט יאר-שתהי' שנה טובה ומבורכת
נכתב ע"י atara m;1383165:ריאה זה תוניסאים, לא?????
איך באמת בודקים את החבושים??נכתב ע"י MIC.MIS;1382763:אנחנו מכינים מרק עם חבושים ופירות יבשים (משמש מיובש/שזיפים) עם בשר אדום
יוצא מעדן מתוק!! בדר"כ מכינים לט"ו בשבט
(ולי יוצאות העיניים מלבדוק פרי פרי.....לחתוך ושפשף)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים