נכתב ע"י אות לי;1383195:הידע שלי במנהגי עדות לא משהו אבל..
בחוברת שהזכרתי מקודם יש גם יהי רצון לריאות ואפילו ללב כנראה של עוף וגם יהי רצון לסתם ביצה קשה.
שמו של הרב שחתום על החוברת הרב מצליח חי מאזוז אולי לפי זה אתם יכולים לזהות את העדה של המנהג?
אולגה.
נכתב ע"י אות לי;1383195:הידע שלי במנהגי עדות לא משהו אבל..
בחוברת שהזכרתי מקודם יש גם יהי רצון לריאות ואפילו ללב כנראה של עוף וגם יהי רצון לסתם ביצה קשה.
שמו של הרב שחתום על החוברת הרב מצליח חי מאזוז אולי לפי זה אתם יכולים לזהות את העדה של המנהג?
אולגה.
אני מצטט מויקיפדיה:נכתב ע"י מילה בסלע;1383162:מעניין, חידשת לי!
ואם כבר, בואו נאתגר אתכם: באיזה עדה נוהגים לאכול ריאה בסימני ראש השנה?
אף אחת מתלמידותי לא ידעה (עד אתמול...)![]()
נכתב ע"י קקטוס;1383278:אני מצטט מויקיפדיה:
כמה מחכמי פרובנס בתקופת הראשונים כדוגמת ר' אברהם בן נתן הירחי ור' אהרון הכהן מלוניל בספרו ארחות חיים מציינים שאוכלים ריאה. ר' אהרון הכהן מלוניל מציין אף שהיא נאכלה עם דבש. מנהג זה השתמר בכמה מקהילות הספרדים גם כן, עד לימינו. היא נאכלת משום שהיא קלה, ומבקשים שהשנה הבאה תהיה קלה כריאה ולא כבדה מעול הצרות.
בקרב יהדות ג'רבא קיים מנהג לפיו מפצלים את אכילת הסימנים לשני חלקים; בתחילת הסעודה אוכלים מהמינים המלוחים: קרא (דלעת), ראש כבש, לב, ריאה, סלקא (תרד), כרתי, רוביא (לוביא). בסוף הסעודה אוכלים מהפירות המתוקים: תמר, רימון, תפוח, תאנים וחבושים.
לא יודענכתב ע"י מילה בסלע;1383295:יופי קקטוס, אבל יש עוד עדות חוץ מתוניסאים...
רמז: אותה עדה שנותנת לילדיה שמות כמו: צבי, אריה, זאב, צביה- ומוצאה אינו אירופאי...
נכתב ע"י קקטוס;1383307:לא יודע
אבל אם זה באמת חשוב לך שאדע איזו עדה נוספת מלבד הג'רבאים נוהגת את זה, אני אעשה מאמץ נוסף.
בוכרה זה אירופה או אסיה?נכתב ע"י מילה בסלע;1383313:אני כולי מלאת הערכה... (סמיילי מגחך)
נכתב ע"י קקטוס;1383316:בוכרה זה אירופה או אסיה?
ותורכיה נקראת אסיה הקטנה, אז זה גם נחשב?
מה יש עוד עדות שנוהגות את זה?נכתב ע"י מילה בסלע;1383318:בוכרה גבולית אסיה ואירופה, מבחינה מנהגים ודאי אסיה.
תורכיה אסיה בודאי.
אם זו התשובה? לא...
נכתב ע"י חדוי כנרת;1383324:אני רגילה לעשות כמו אמי תחי'
לפתן חבושים טעים! טעים!
להזהיב סוכר לקראמל עד לצבע ענברי
להוסיף קוביות חבושים קלופות ולאדות כמה דק'
לכסות במים, להוסיף סוכר (הקראמל רק מוסיף צבע אבל כמעט ולא ממתיק) ומעט מיץ לימון
לבשל לריכוך,יתקבל צבע עמוק יותר
במביל אני מבשלת לפתן קוביות תפוחים ומערבבת יחד ואז בולטים 2 הצבעים
נכתב ע"י קקטוס;1383323:מה יש עוד עדות שנוהגות את זה?
נכתב ע"י קקטוס;1383328:טוב
עליתי על זה
אפגניסטן
נכתב ע"י מילה בסלע;1383329:בקיצור, הנה התשובה לשני האתגרים:
מדובר על עדת האפגנים, יוצאי אפגניסטאן. עדה קטנה עם הרבה תום יהודי שהריאה עולה על שולחנה בצירוף אותו "יהי רצון" שהוזכר כאן לעיל.
נ.ב. אני תמיד מכוונת ב"יהי רצון" שהדיאטה הבאה תצליח לי....![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים