כללי אינדיזיין - ביצוא ל PDF נהיה סטיה רצינית מהתצוגה

• הוסף לסימניות
במאסטר של המסמך יש לי לשוניות ובתוכם טקסט.
והנה ביצוא ל PDF השורה התחתונה של הטקסט, בורחת כלפי מטה,
וכפי שרואים בתמונה המצורפת -
בצד ימין את התצוגה באינדיזיין, ובצד שמאל את התוצאה של היצוא ל PDF.
מדוע זה קורה? ואיך פותרים את זה?

קבצים מצורפים

• אינדיזין יצוא.png
    אינדיזין יצוא.png
    KB 59 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
האם זה גם ביצוא וגם בהדפסה דרך מדפסת וירטואלית?
נראה לי הכיון שזה תלוי במסגרת טקסט והישור האישי שלה, שיש כאלה שמיושרות ללמעלה ויש שמיושרות למלא את המסגרת, אולי אפשר לנסות להתאים תוכן למסגרת וככה זה לא יברח,אם זה מסגרת צפה מעל האלמנט.
אפה יושב הטקסט האם הוא בתוך האוביקט עם דחיה או שהוא מסגרת טקסט צפה על גביו? אפשר לנסות את אחת האופציות הללו.

• הוסף לסימניות
מדובר בתיבת טקסט נורמלית ללא דחיה וללא ישור למלא מסגרת, ובכל מקרה המסגרת של הטקסט הזה מסתיימת מעל המיקום ששם זה נופל בפועל אחרי היצוא.

(בהדפסה וירטואלית של מדפסת אדוביPDF זה אמנם לא קורה, אבל אני מעדיף את היצוא, כי לכאורה זה יותר אמין).

• הוסף לסימניות
create outlines לטקסטים ואז לייצא

• הוסף לסימניות
הייתי רוצה פתרון שישאיר את הטקסט חי, כדי שאוכל לשנותו.
אני מאמין שיש פתרון לסדר את הבאג הזה, הרי בתצוגה זה מופיע בסדר, ובהדפסה וירטואלית זה בסדר, אז מה קורה ביצוא שגורם לו כך לברוח?

• הוסף לסימניות
האם אתה יכול לנסות לעשות גרופ מהעיטור ומהתבת טקסט לראות איך זה יוצא?

• הוסף לסימניות
נשמע מאוד מוזר. אחרי שייצאת את הטקסט לפדף, כשאתה חוזר לעמוד באינדי, האם זה גם השתנה?

• הוסף לסימניות
אגב, מה שאתה מראה בתצלום זה לא אותו חלק קובץ כמו באינדי (סעיף ד לעומת ב)

• הוסף לסימניות
אם זה קורה לך רק בקובץ הזה, תעשה CONVERT לטקסטים ושמור את הקובץ שיהיה לדפוס.
את הקובץ אינדיזיין שמור כרגיל, ללא ה convert, ואם יהיו שינויים תבצע עליו.
חבל לשבור את הראש..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 5127109;2169779:
האם אתה יכול לנסות לעשות גרופ מהעיטור ומהתיבת טקסט לראות איך זה יוצא?
עשיתי, והבעיה ממשיכה.

נכתב ע"י אריאל וו;2169870:
נשמע מאוד מוזר. אחרי שייצאת את הטקסט לפדף, כשאתה חוזר לעמוד באינדי, האם זה גם השתנה?
רק כשאני מייצא זה כך יוצא. אבל התצוגה נשארת כל הזמן בסדר, וגם כשאני חוזר לעמוד באינדי זה נשאר בסדר. אבל ביצוא התוצאה כפי בתצלום.

נכתב ע"י אריאל וו;2169872:
אגב, מה שאתה מראה בתצלום זה לא אותו חלק קובץ כמו באינדי (סעיף ד לעומת ב)
הסימניה הזו במאסטר, והיא על כל עמודי הקובץ. נכון שבתצלום זה עמוד אחר, אבל זאת התוצאה שבתצלום, היא בכל עמודי הקובץ.

נכתב ע"י Ben2648;2170111:
אם זה קורה לך רק בקובץ הזה, תעשה CONVERT לטקסטים ושמור את הקובץ שיהיה לדפוס.
את הקובץ אינדיזיין שמור כרגיל, ללא ה convert, ואם יהיו שינויים תבצע עליו.
חבל לשבור את הראש..
מדובר ב BOOK שמאגד קבצים רבים, שבכולם סימניות, ובחלקם יש שורה אחת בסימניה ושם זה יוצא כהוגן, אולם בכל קובץ שב BOOK שיש בסימניה שני שורות זה בורח. להעתיק את הכל זה קצת באלגן. עדיף למצוא פתרון לבעיה.
אם לא אמצא, אז אשכפל את הסימניה ואשאירנה באותו מסמך כאשר אכבה זאת בשכבות, ולשכבה הגלויה אעשה CONVERT.

• הוסף לסימניות
דרך יצוא לPDF יצא לי להיתקל בבעיה הזו כמה פעמים- אלמנטים זזים מהמיקום או נעלמים לגמרי.
בד"כ זה היה בקובץ כבד עם הרבה אלמנטים שחוזרים על עצמם.

בהדפסה דרך מדפסת וירטואלית זה היה מסתדר.

• הוסף לסימניות
א. למיטב הבנתי בהדפסה לPDF דווקא זה אמין יותר מייצוא
ב. בדוק שהגדרות העמוד במאסטר ובמסמך עצמו הם זהות

• הוסף לסימניות
מעניין מאוד. מסוג הבעיות המאתגרות.
בשלב ראשון הייתי מנסה 2 דברים.
א. לנתק את המאסטר מהדפים ולבדוק איך זה בייצוא (מספיק לבדוק על עמוד אחד).
ב. הם יש סגנון פסקה לטקסט שבדף האב? אם כן, נסה לאפס אותו. או לשנות אותו. או לנתק אותו מהסגנון.
נשמח לקבל עדכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מענדל'ע;2171848:
דרך יצוא לPDF יצא לי להיתקל בבעיה הזו כמה פעמים- אלמנטים זזים מהמיקום או נעלמים לגמרי.
בד"כ זה היה בקובץ כבד עם הרבה אלמנטים שחוזרים על עצמם.
בהדפסה דרך מדפסת וירטואלית זה היה מסתדר.
כפי שכתבתי לעיל, במדפסת וירטואלית (Adobe PDF) זה כן יוצא טוב, אבל היצוא לכאורה אמין יותר, וכפי שאכתוב להלן.

נכתב ע"י eliezer;2171899:
א. למיטב הבנתי בהדפסה לPDF דווקא זה אמין יותר מייצוא.
לא יודע מהיכן עומד לי בראש שהיצוא אמין יותר. אולי זה טעות.
אבל רק אציין דבר ששמתי לב אליו בקובץ הספציפי הזה.
יש מקום שהגדרתי רקע של 5% שחור. ביצוא כשאני פותח את הקובץ באקרובט ובודק אותו עם הפונקציה "תצוגה מקדימה של פלט" אני רואה שהוא אכן מורכב מ-5% שחור, אולם בהדפסה ע"י המדפסת הנ"ל לתדהמתי אני רואה שזה מורכב מ:0% שחור, 4% מג'נטה, 3% צ'יאן, ו-3% צהוב.
הלא תימה הוא. מה זה אמור להביע?

נכתב ע"י eliezer;2171899:
ב. בדוק שהגדרות העמוד במאסטר ובמסמך עצמו הם זהות
בדקתי וההגדרות זהות.

נכתב ע"י ונתנו10;2171995:
מעניין מאוד. מסוג הבעיות המאתגרות.
בשלב ראשון הייתי מנסה 2 דברים.
א. לנתק את המאסטר מהדפים ולבדוק איך זה בייצוא (מספיק לבדוק על עמוד אחד).
אכן, ניסיתי לנתק עמוד מהמאסטר, וזה יצא בסדר באותו העמוד. אבל כמובן שזה לא פתרון. (אולי זה נותן איזה הכוונה אל הפתרון).

נכתב ע"י ונתנו10;2171995:
ב. האם יש סגנון פסקה לטקסט שבדף האב? אם כן, נסה לאפס אותו. או לשנות אותו. או לנתק אותו מהסגנון.
נשמח לקבל עדכון.
היה לזה את הסגנון פסקה הברירת מחדל, וגם כשניתקתי אותו והשארתיו ללא סגנון כלל, הבעיה המשיכה.

תודה רבה לכל המסייעים.
מה עוד ניתן לעשות?

• הוסף לסימניות
99 אחוז שזה פאק של אובר פרינט ("הדפסת רכב")

הייתי רוצה שתנסה את זה:

Type > Document Footnote Options
למעלה לבחור בלשונית Layout
סמן את "Overprint Stroke" ותאשר ב-OK.

• הוסף לסימניות
קודם כל ניסיתי מה שאמרת וזה לא עוזר.
וכעת אני רוצה להבין, מדוח חשבת שיש קשר בין הגדרת ה'אוברפרינט' של הקוו המפריד של 'הערות־שוליים', לבין הבעיה שלי?
(אגב, אין בקובץ הזה כלל הערות שוליים).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל ר;2172224:
אכן, ניסיתי לנתק עמוד מהמאסטר, וזה יצא בסדר באותו העמוד. אבל כמובן שזה לא פתרון. (אולי זה נותן איזה הכוונה אל הפתרון).
מעולה.
עכשיו הייתי מנסה להחיל מחדש את המאסטר על כל העמודים. ולסגור שוב.
(מספיק כמובן לסגור רק כמה עמודים).

• הוסף לסימניות
עשיתי כהוראתך. ניתקתי בשני עמודים את התיבה הזו מהמאסטר, ובדקתי ביצוא וראיתי שאז זה יוצא בסדר.
אח"כ החלתי את המאסטר מחדש על כל העמודים כולל על שני העמודים הנ"ל, ושוב זה לא בסדר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה