כללי אינדיזיין | החלפת יישור אנכי של מסגרת באופן אוטומטי

• הוסף לסימניות
תודה לשלמה.
ובמידה ואכן עובדים עם יישור קווי רשת, שאלה נוספת יש לי לשאול. אם רוצים למנוע שורות יתומות או אלמנות על ידי 'שמור עם' - יוצא שלעיתים שורות אחרונות יקפצו לעמוד הבא, וממילא יופיעו עמודים שיהיו קצרים מן האחרים בשורה-שתיים. מה הפתרון לזה, אם ישנו כזה?

• הוסף לסימניות
האמת, יכול להיות שלא הבנתי בכלל איך עובדים עם קווי רשת. אם השאלה ששאלתי בהודעה הקודמת אינה שאלה, אשמח לקבל הדרכה קצרה לעבודה עם קווי רשת.

• הוסף לסימניות
יתומים ואלמנות זה דבר מכאיב.
מה שאני בד"כ עושה, זה בפסקאות ספציפיות אני מרוח בין המילים והאותיות.
למדתי מעדי רביד את רעיון כונטרול אלט \ להרחבה.
אפשר להגדיר בכמה יהיה התזוזה.

• הוסף לסימניות
ידנית אחד אחד?...
חבל...

• הוסף לסימניות
תודה שלמה, למדתי משהו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;262874:
ידנית אחד אחד?...
חבל...
ממש לא.

אגלה קצת משיטת העבודה שלי.
תלוי מה סגנון הספר וכמה שורות יש בממוצע בכל פסקה.
אם זה ספר עם הרבה שורות בכל פסקה, כך שזה נורמלי לחלוטיו קצת אויר בסוף הדף.
בפסקאות של קצת שורות, אני יותר סלחן לאלמנות,ופחות מוותר ליתומים. ובטח שלא לממזרים:)

בהגדרות הפסקה אני נותן מלכתחילה רווח יותר בין השורות.
כך שאם אני רואה שיש לי שורה עם מילה אחת, אני יכול קצת לצופף בין המילים (כונטרול אלט בק ספייס).

אריאל.
האם יש אפשרות לחפש בסקריפט: פסקה שהשורה האחרונה מסתיימת עם מילה אחת?

• הוסף לסימניות
שלמה, יש לי שאלה אחרת - אם אתה עובד ביישור לפי גריד, אין לך אפשרות לעשות רווח בין פסקאות! איך אתה מתמודד עם זה? או שמא אתה עושה רק רווח של שורה שלמה, שזה בדרך כלל יותר מידי (לדעתי)

• הוסף לסימניות
שלמה: כן, די בקלות. למה?

• הוסף לסימניות
הדרך שאני עושה את זה, אולי יש שיטות טובות יותר, אבל לי זה עובד, זה לעבוד אמנם עם רשת, את צריכה לסדר את מרחק פסי הרשת שיתאימו לגודל הגופן שאת עובדת איתו, הטקסט תמיד יתאים לשורות הרשת.
החסרון היחיד ברשת זה שאם סידרת שלא יהיו לך שורות יתומות, שתמיד כל 2 שורות יהיו יחד, במצב זה ייתכן שתחסר שורה בעמוד שנדחפה לעמוד הבא.
כשעובדים עם פסי הרשת צריך לוודא שבהגדרת הפסקאות הם צריכים לשבת על פסי הרשת (זה ייבטל כל מרחקי שורות ידיים שאת עורכת)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;262942:
בהגדרות הפסקה אני נותן מלכתחילה רווח יותר בין השורות.

כוונתך בתוך השורות, בין המילים כמובן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ביקי;262982:
שלמה, יש לי שאלה אחרת - אם אתה עובד ביישור לפי גריד, אין לך אפשרות לעשות רווח בין פסקאות! איך אתה מתמודד עם זה? או שמא אתה עושה רק רווח של שורה שלמה, שזה בדרך כלל יותר מידי (לדעתי)

נכתב ע"י אריאל וו;263036:
שלמה: כן, די בקלות. למה?

שאלה חכמה!

אני נותן רווח של הלדינג לפני או 2 חצאים בלפני ואחרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;263066:
כוונתך בתוך השורות, בין המילים כמובן.

נכון.
בהגדרות הפסקה, אני מעלה את רף המינימום והנורמל, של מרחק בין מילים.

• הוסף לסימניות
אריאל, יש מצב של חיפוש פסקא, שמסתיימת בשורה עם מילה אחת?

• הוסף לסימניות
שלמה, כן, כבר עניתי לך קודם. אתה רוצה לחבר את שני המילים עם non-breaking space?

• הוסף לסימניות
(אבל דווקא בסקריפט. בחיפוש רגיל אני לא בטוח).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;263321:
שלמה, כן, כבר עניתי לך קודם. אתה רוצה לחבר את שני המילים עם non-breaking space?

החלפת ברווח לא שביר, או לחילופין החלפה לסגנון אחר.
אני פוחד ממשחקי 'חתול ועכבר' כי ברגע שהשורה הזאת תתישר בהתאם לפסקה, שלא יזוז טקסט של פסקה אחרת.

יתום ואלמה לא תעונון....:)

• הוסף לסימניות
אבל אם משנים את כל הפיסקאות, אז כבר אין ממה לפחד...

• הוסף לסימניות
אני לא כזה מבין ברעיון האינדזיין.
השאלה היא, האם כשאני מבצע את הרוח שלא נשבר, הוא יוסיף שורה? או שיצופף?

זזתי

• הוסף לסימניות
כשראיתי את האשכול בפתיחתו הנחתי שאין פיתרון. כשאריאל הביא את הסקריפט, הוא נתן לי תיאבון. אז הנה, עפרה, יש פיתרון נוסף לשאלה שלך:
1. יש להגדיר יישור לשני הצדדים, בהגדרות מסגרת טקסט, או בסרגל למעלה.
צפה בקובץ המצורף 39952

צפה בקובץ המצורף 39953

2. בסוף הפרק, יש להכניס אובייקט כלשהו, ללא תוכן וקו מסביב, עם הגדרת גלישה כלשהי.
צפה בקובץ המצורף 39955

3. באופן אוטומטי, הטקסט יוצמד ללמעלה.

4. יוצרים ספרייה של אינדי, באמצעות קובץ-חדש-ספרייה...

5. גוררים לתוך החלונית שנפתחה את האובייקט שייצרנו. נותנים לו שם, נניח, סימון סוף פרק. אפשר כרגע למחוק את האובייקט שהוספנו. הוא כבר נמצא בספרייה.

6. מוסיפים אנטר בסוף הפרק, לוחצים על התפריט בספרייה, ועושים 'מקם פריט'. האובייקט ימוקם בתוך הטקסט כאובייקט מעוגן, כך שבשינויי פריסה הוא ישאר במיקום הנכון בתוך הטקסט.
צפה בקובץ המצורף 39956

7. זהו! הטקסט קופץ ללמעלה
צפה בקובץ המצורף 39958

אם יש למישהו רעיון חכם יותר ויוכל להחכימנו, נשמח לשמוע!

מקור:
http://carijansen.com/2009/05/28/tip-086/

פרסמתי לפי הגירסה העברית. מי שרוצה לפי הגירסה האנגלית, יוכל לראות בסירטון ביוטיוב, המצורף שם.
<object width="425" height="344">
<object width="425" height="344">

<embed src="http://www.youtube.com/v/1PfKe1w5XLs&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object></object>

קבצים מצורפים

• 01.png
    KB 8.4 · צפיות: 17
  • 01.1.png
    KB 16.6 · צפיות: 18
  • 02.png
    KB 15 · צפיות: 18
  • 06.png
    KB 21.5 · צפיות: 14
  • End.png
    KB 18.8 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
&#1512;&#1506;&#1497;&#1493;&#1503; &#1490;&#1488;&#1493;&#1503;!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה