התייעצות איפה כדאי להשקיע 200 אש"ח?

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה למה אף אחד לא מציע השקעות באינטרנט כגון במטבעות דיגיטליות.
או אפשר להשקיע בחנויות באינטרנט באיי ביי או משהו כזה, שמעתי שיש חברות מאוד טובות שמנהלות לך את החנויות, ויש רווחים מאוד יפים.

• הוסף לסימניות
אני בשאלה דומה, רק מנסה להבין.
יש לי 200,000 ש"ח מהבנק בריבית קבועה ל"צ של 5.45. למשך 20 שנה.
סך כל הריביות שאני עתיד לשלם 129,000 ש"ח.
אם אני מפקיד את הסכום נניח בקרן כספית, נניח ממוצע של 3.5 אחוז שנתי. מרוויח סה"כ 198 אל"ש.
לא עדיף?

• הוסף לסימניות
אם אני מפקיד את הסכום נניח בקרן כספית, נניח ממוצע של 3.5 אחוז שנתי. מרוויח סה"כ 198 אל"ש.
לא עדיף?

תאורטי יש כאן רווח,
אבל התשואה בקרן כספית עשויה להשתנות - בתקופות של ירידת ריבית וכו'.

• הוסף לסימניות
לא עדיף?
אתה משלם ריבית של 5.45% (ובסה"כ 329,000 ש"ח) ומקבל רק 3.5% ריבית
הרווח שכן קיים הוא על החלק של החוב שנפרע שעליו אין ריבית

אם תעשה משהו אחר
תסלק את ההלוואה ואת הכסף שתכננת לסלק את ההלוואה (כ 1,370 ש"ח לחודש) תעביר להשקעה באמצעות הו"ק ותקבל תשואה דומה של 3.5% הסכום הסופי שיהיה לך הוא כ-481,000 (לעומת 398,000 באפשרות שאתה היצעת)

ובכלל, בהשקעה ל-20 שנה שזה טווח די ארוך, הייתי שוקל אפיק יותר ריווחי ופחות סולידי לפחות על חלק מהסכום כדי שהתשואה תהיה גבוהה יותר (ואז אולי יהיה דווקא משתלם להשאיר את המשכנתא וזה כבר דיון בפני עצמו תוכל לעיין כאן)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
רק הערה אם תקנו דירה כנראה לא תצרכו לשלם במכירתה מס שבח גם על השנייה כל זמן שהיא שווה ביחד עם הדירה הראשונה שלוש רבעי לפחות

• הוסף לסימניות
אם תקנו דירה כנראה לא תצרכו לשלם במכירתה מס שבח גם על השנייה כל זמן שהיא שווה ביחד עם הדירה הראשונה שלוש רבעי לפחות
?
הריבית דריבית היא לרעתך
כי אתה משלם יותר ממה שאתה מקבל
אני משלם ריבית דיבית? על איזה ריבית אני משלם ריבית?

• הוסף לסימניות
1. פער הרווח נמוך מאוד. ולא שווה את הסיכון, הטיה לכאן או לכאן, תוציא אותך בהפסד.
2. אתה לא יודע כמה תקבל על קרן כספית 20 שנה קדימה.
3. לא חישבת מס.
4. לטווח כזה, עדיף להשקיע את ההלוואה במניות, תצא בסוף התקופה עם 700K.
5. אתה יכול להחזיר את ההלוואה ולהשקיע את ההחזר החודשי במניות, תצא עם סכום דומה, נמוך מעט.
6. בקיצור - אין כל טעם בדבר.

• הוסף לסימניות
אני משלם ריבית דיבית? על איזה ריבית אני משלם ריבית?
כל שנה אתה משלם ריבית שנתית על החוב שנותר
ואתה מקבל גם ריבית שנתית בקרן כספית
אבל אתה משלם יותר ממה שאתה מקבל ולכן אתה מפסיד

הרווח מהריבית דריבית הוא רק על החלק מהחוב שכבר סולק
ולכן כתבתי:
אם תעשה משהו אחר
תסלק את ההלוואה ואת הכסף שתכננת לסלק את ההלוואה (כ 1,370 ש"ח לחודש) תעביר להשקעה באמצעות הו"ק ותקבל תשואה דומה של 3.5% הסכום הסופי שיהיה לך הוא כ-481,000 (לעומת 398,000 באפשרות שאתה היצעת)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה