איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.
באמת?
אם ככה זה עדיף בהרבה יותר מחריש,
קריית גת גם קרובה לירושלים (50 דקות בלבד) וגם לעיר העתיד החרדית בית שמש (30 דקות בלבד!!!!!!!) ביתר ומודיעין עילית(40-45 דקות)!
עיר מפותחת מבחינה חרדית,
עם בתי כנסיות מקוואות מוסדות חינוך ועוד,
ומבחינה כללית וגם תחבורתית,
כל שעה אוטובוס לירושליים כל שעתים לבני ברק ויש אפילו אוטובוסים לבית שמש וביתר באמצע השבוע!!!
אני לא מבין מה הסיבה לשלם אותו סכום על דירה בחריש?
חריש אומנם רחוקה מירושלים
אבל המיקום שלה הרבה יותר יוקרתי ונחשק (לחרדים זה טוב מבחינת תעסוקה, כי זה קרוב להמון משרדים וערים מפותחות, אבל לא מבחינת קרבה להורים וכו)
היא ממוקמת ממש על כביש 6, בקרבת אזור השרון,
העיר עצמה חדשה וב'סטייל' דירות חדשות ופרויקטים יוקרתיים

קריית גת לעומת זאת, עיר ישנה מאוד, בניינים עתיקים, כמעט אין התחדשות ופיתוח
המקום היחיד שאידיאלי לחרדים הוא 'הקריה' שסגנון החיים הצפוף (טשולנט, אחד נמצא בתוך השני) לא מתאים לכל אחד
המכולת המרכזית שם היא 'צרכניית גור' עם שעות נפרדות לגברים ונשים, אין מרכזים מסחריים נורמלים (כן, אפילו לא קידישיק ותכשיק...)

בקיצור, די מובן ההפרשים במחיר.
מהציבור הכללי והמודרני ודאי יעדיפו את חריש,
אבל יתכן שחלק מהציבור החרדי יעדיף את קריית גת עם כל מגרעותיה בשל הקרבה לערים החרדיות....

נערך לאחרונה ב:
אני גם רואה במפה - שהיא פחות דרומית מאשדוד והיא לא מוקפת בכפרים ערביים, יש שם תשתית מפותחת של חב''ד - מקום אידיאלי, לא?

חרדים זה טוב מבחינת תעסוקה, כי זה קרוב להמון משרדים וערים מפותחות,
לתל אביב זה אותו מרחק
אין כמעט חרדים מחריש שעובדים בערים סמוכות,
הציבור שנוסע עובד במרכז,
וגם קריית גת ם קרובה לעיר הגדולה אשדוד...
כמעט אין התחדשות ופיתוח
בטח שיש בנייה מטורפת
קריית גת עתידה להפוך למטרופלין!!!
לחריש אין יותר מידי לאיפה להתרחב
היא בין הקו הירוק לכביש 6
מסכים בהחלט שהעיר עצמה מאד יפה,
אבל נו,
יש דברים יותר חשובים מהקצת יופי יותר!
כן, אפילו לא קידישיק ותכשיק...)
ומה יש בחריש???
כלום!!!
המשפחות האשכנזיות בחריש הם אולי 150 משפחות....
אין אפילו סופר אחד נורמלי לקנות מוצרי מזון
אנשים נוסעים לחדרה לאושר עד
לקנות אוכל....
ומי מדבר על בגדים????
יש סופר אחד ששמו מעיין 2000 שמשם באים בכל העיר לקנות
ומי מדבר על זה שאין תחבורה לשום מקום!
כולם עושים שם רישיון!
אבל יתכן שחלק מהציבור החרדי יעדיף את קריית גת עם כל מגערותיה בשל הקרבה לערים החרדיות.
כל חרדי יעדיף,
גם קירבה להורים וגם לקהילה ,משפחה, מוסדות החינוך,
וגם קירבה למקומות עבודה חרדיים,

חריש אומנם רחוקה מירושלים
אבל המיקום שלה הרבה יותר יוקרתי ונחשק (לחרדים זה טוב מבחינת תעסוקה, כי זה קרוב להמון משרדים וערים מפותחות, אבל לא מבחינת קרבה להורים וכו)
היא ממוקמת ממש על כביש 6, בקרבת אזור השרון,
העיר עצמה חדשה וב'סטייל' דירות חדשות ופרויקטים יוקרתיים

קריית גת לעומת זאת, עיר ישנה מאוד, בניינים עתיקים, כמעט אין התחדשות ופיתוח
המקום היחיד שאידיאלי לחרדים הוא 'הקריה' שסגנון החיים הצפוף (טשולנט, אחד נמצא בתוך השני) לא מתאים לכל אחד
המכולת המרכזית שם היא 'צרכניית גור' עם שעות נפרדות לגברים ונשים, אין מרכזים מסחריים נורמלים (כן, אפילו לא קידישיק ותכשיק...)

בקיצור, די מובן ההפרשים במחיר.
מהציבור הכללי והמודרני ודאי יעדיפו את חריש,
אבל יתכן שחלק מהציבור החרדי יעדיף את קריית גת עם כל מגערותיה בשל הקרבה לערים החרדיות....

זה נראה שאתה לא בקיא בנתונים מה שכתבת ממש לא נכון, קרית מתפתחת בענק, עכשיו מסיימים לבנות את כרמי גת 7500 אלף דירות יש עוד עשרים אלף דירות בתכנון

יש 5000 דירות בפינוי בינוי בשלבים שונים
מתחם אחד כבר נמסרו הדירות החדשות

בעוד עשור קרית גת תגיע למאתיים אלף תושבים
חריש רחוקה מזה

קרית גת יושבת על כביש שש
יש כבר רכבת שעוברת בעיר

יש הרבה תעסוקה
אינטל נמצאת שם ובנוסף אינטל בונה עכשיו מפעל אדיר בהיקף של 40 מילארד שח

קרית הרבה יותר קרובה לי-ם ולת-א מחריש.

וגם מחירי הדירות בכרמי גת יותר מחריש, דירה 100 מטר עולה 1.8 מ'

כל זה אני כותב ביחס לציבור הכללי, לציבור החרדי אחרי שבטלו את קרית גת מערב נשאר את חריש

לתל אביב זה אותו מרחק אין כמעט חרדים מחריש שעובדים בערים סמוכות.

בטח שיש בנייה מטורפת
קריית גת עתידה להפוך למטרופלין!!!
לחריש אין יותר מידי לאיפה להתרחב
היא בין הקו הירוק לכביש 6
מסכים בהחלט בעיר עצמה מאד יפה,
אבל נו, יש דברים יותר חשובים מהקצת יופי יותר!

ומה יש בחריש???
כלום!!!
המשפחות האשכנזיות בחריש הם אולי 150 משפחות....
אין אפילו סופר אחד נורמלי לקנות אוכל
אנשים נוסעים לחדרה לאושר עד
לקנות אוכל....
ומי מדבר על בגדים????
יש סופר אחד ששמו מעיין 2000 שמשם באים בכל היער לקנות
ומי מדבר על זה שאין תחבורה לשום מקום!
כולם עושים שם רישיון!

כל חרדי יעדיף,
גם קירבה להורים לקהילה משפחה מוסדות החינוך,
וגם קירבה למקומות עבודה חרדיים,
המציאות מוכיחה שהדירות בחריש הולכות ומתייקרות משנה לשנה, וכמעט הכפילו את מחיריהן בשש שנים האחרונות
לעומת קריית גת שעדיין לא נתנה זינוק כה משמעותי.
אולי אם תכנית שפיר הייתה יוצאת לפועל בשלמותה קריית גת הייתה אכן נותנת תנופה, אבל כשלצערינו התכנית קוצצה קריית גת עדיין מדשדשת במקומה הנוכחי.

נכון.
לציבור החרדי יש בקריית גת מעלות שאין בחריש
אבל תגובתי באה כמענה לשאלה איך זה שיש פער מחירים כה גדול בין חריש לקריית גת
ובכן. זו התשובה.

וכל אחד יעשה את שיקוליו שלו.

המציאות מוכיחה שהדירות בחריש הולכות ומתייקרות משנה לשנה, וכמעט הכפילו את מחיריהן בשש שנים האחרונות
לעומת קריית גת שעדיין לא נתנה זינוק כה משמעותי.
אולי אם תכנית שפיר הייתה יוצאת לפועל בשלמותה קריית גת הייתה אכן נותנת תנופה, אבל כשלצערינו התכנית קוצצה קריית גת עדיין מדשדשת במקומה הנוכחי.

נכון.
לציבור החרדי יש בקריית גת מעלות שאין בחריש
אבל תגובתי באה כמענה לשאלה איך זה שיש פער מחירים כה גדול בין חריש לקריית גת
ובכן. זו התשובה.

וכל אחד יעשה את שיקוליו שלו.
מסכים איתך בכל מילה,
המחירים בחריש מוצדקים,
ובגלל התחבורה הציבורית והמיקום עדיף כבר לחרדים לרכוש בקריית גת.

נערך לאחרונה ב:
זה נראה שאתה לא בקיא בנתונים מה שכתבת ממש לא נכון, קרית מתפתחת בענק, עכשיו מסיימים לבנות את כרמי גת 7500 אלף דירות יש עוד עשרים אלף דירות בתכנון

יש 5000 דירות בפינוי בינוי בשלבים שונים
מתחם אחד כבר נמסרו הדירות החדשות

בעוד עשור קרית גת תגיע למאתיים אלף תושבים
חריש רחוקה מזה

קרית גת יושבת על כביש שש
יש כבר רכבת שעוברת בעיר

יש הרבה תעסוקה
אינטל נמצאת שם ובנוסף אינטל בונה עכשיו מפעל אדיר בהיקף של 40 מילארד שח

קרית הרבה יותר קרובה לי-ם ולת-א מחריש.

וגם מחירי הדירות בכרמי גת יותר מחריש, דירה 100 מטר עולה 1.8 מ'

כל זה אני כותב ביחס לציבור הכללי, לציבור החרדי אחרי שבטלו את קרית גת מערב נשאר את חריש
יש עוד 20,000 דירות בתכנון?
חוץ משפיר?

מי שהתחיל לקנות במחירים האלו בבית שמש אלו תושבי חו״ל,
משפחה חרדית קלאסית שיש לה כזה סכום תקנה כזאת דירה בבני ברק או בירושלים, אין לה מה לחפש בבית שמש במחיר כזה.
עוד פעם שאני רואה שאנשים כתובים בלי לדעת
95 אחוז מהלקוחות שלי שקונים עכשיו במחירים האלה
זה ישראלים או משפרי דיור או אנשים שקיבלו הון עצמי יותר גבוה

דווקא בקרית גת יש זינוק משמעותי מאד אם דירות במתחרדים שלפני 5 שנים עלו 700/800 עולות היום פי2

לעומת קריית גת שעדיין לא נתנה זינוק כה משמעותי
ממש ממש לא נכון בכרמי גת עלו דירות חדשות לפני שבע שנים 750 אלף היום הם עולות מיליון וחצי

לפני שנה בדיוק מכרו בכרמי גת 4 חדרים ב-1.3 מ' היום אותה דירה נמכרת ב1.8 מ'

אני אצרף נתונים בהמשך מרשות המיסים

עוד פעם שאני רואה שאנשים כתובים בלי לדעת
95 אחוז מהלקוחות שלי שקונים עכשיו במחירים האלה
זה ישראלים או משפרי דיור או אנשים שקיבלו הון עצמי יותר גבוה
בדיוק.
וכמו שהמחירים בבית שמש קפצו
גם בירושלים ובני ברק המחירים קפצו בהתאם.
ברחובות המרכזיים של שכונת רוממה בירושלים דירה כזו עשויה להגיע ל-5-6 מיליון ואף יותר...

דווקא בקרית גת יש זינוק משמעותי מאד אם דירות במתחרדים שלפני 5 שנים עלו 700/800 עולות היום פי2
מעניין יש לי כמה חברים קרובים
שקנו שם לפני כמה שנים
ומכרו לאחרונה בלי להרוויח שקל
חלק גם הפסידו

ממש ממש לא נכון בכרמי גת עלו דירות חדשות לפני שבע שנים 750 אלף היום הם עולות מיליון וחצי

לפני שנה בדיוק מכרו בכרמי גת 4 חדרים ב-1.3 מ' היום אותה דירה נמכרת ב1.8 מ'

אני אצרף נתונים בהמשך מרשות המיסים
מחירי הדירות בקריית גת. כמו בכל ערי הארץ
- הולכים ומתייקרים

אף אחד לא פקפק בעובדה שקריית גת מתקדמת. אך באתי רק לציין שיחסית לערים אחרות הזינוק של קריית גת לא כ"כ משמעותי.
אולי יש שם שכונת יוקרה אחת או שתיים שכן צוברת פער רציני יותר.
אך בתחשיב ממוצע העיר לא נמצאת במרכז אזורי הביקוש (יתכן שכאשר תתחיל שם תנופת בנייה המצב ישתנה לטובה)

חרדי שקונה שם קונה בעיקר בגלל שיקולים אלו:
1.) קבוצה מחסידות מסויימת שמתאגדת וקונה דירות ביחד, כמו ביאלה, באיאן, סלונים וכו
2.) חרדי ממוצע שלא שייך לחסידות מסויימת אך אין לו הרבה אפשרויות כלכליות ורוצה לקנות דירה במיקום סביר (ולא בצפון או במקומות מרוחקים יותר כמו טבריה וכו')

לא נראה לי שיש מישהו שמעוניין לקנות דווקא בקריית גת כי עיר עיר מתפתחת במיוחד עם הרבה אפשרויות תעסוקה, או סגנון מגורים חרדי נחשק במיוחד, בד"כ זה נובע משתי הסיבות שפרטתי לעיל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה