- הוסף לסימניות
@DvoraVidman
תודה על ההמלצה.
תודה על ההמלצה.
כל בן אדם שהוא יהודי הוא טובלצערי הרב,
ממש לא כל אמא היא אמא טובה.
ובטח ובטח לא הכי טובה.
ככה ה' ברא את העולם.
כל אמא שמחפשת להיות אמא טובה.
היא אמא טובה. גם אם יש לה טעויות.
כל אמא שמודעת למגבלות האנוש שלה,
מודעת לתפקיד האלוקי שלה.
מודעת לאחריות ולגודל התפקיד.
ועושה צעדים אופרטיביים כדי להצליח בו.
היא אמא טובה.
גם אם היא עכשיו לא הכי מצליחה וגם אם העתיד היא תהיה הרבה יותר טובה.
כבר עכשיו היא טובה.
אבל לא כל אמא טובה.
ב"ה רוב האמהות טובות. לצערי ממש לא כולן.
אני חושבת שמנסיון לומדים המון, לא דווקא מאנשי מקצוע, גם שלך וגם של אחריםתודה רבה על התגובות שמחממות את הלב!
ותודה רבה על ההמלצות הספציפיות, הוספתי לי היום כמה מקורות מידע ומקווה להנות ולהחכים מהם.
ובכן, כנראה שביחס למה שציפיתי זה היה רווח לא מספיק מספק. לצאת מוקדם מהעבודה, למצוא סידור לילדים, להגיע שני בני הזוג - זה היה בשבילי מאמץ גדול
מסכימה עם המשפט הזה כל כך!
תודה שהבנת את הכוונה המקורית שלי באשכול, ולגבי חכמת נשים אני בנטפרי...
בעיתון?
או, בדיוק מה שחיפשתי. תודה לך!
אני אנסה ללמוד עליה באופן עצמאי כי אלו ששמעתי מהן על זה לקחו את הרעיונות טיפה רחוק מידי לטעמי...
אני באמת לומדת מכל מיני אמהות סביבי, אבל לפעמים זה דווקא גורם לי למעין "קנאת סופרים", שגם אני רוצה להתמצא בכל התחומים האלו.אני חושבת שמנסיון לומדים המון, לא דווקא מאנשי מקצוע, גם שלך וגם של אחרים
לדוג' לפעמים שכנה או איזה מכרה או אחות, את שואלת אותה על משהו פשוט
ואת מגלה שיש המון דברים שלא חשבת עליהם
וזה בדברים פשוטים ממש בניהול של הבית, בשיטות טיפול בתינוק, בגישה לדברים מסוימים וכו'.
כל האמהות הן הכי טובות ומדויקות לילדיהן בעצם היותן האמהות האלוקיות שה הפקיד בידן את הנשמותלצערי הרב,
ממש לא כל אמא היא אמא טובה.
ובטח ובטח לא הכי טובה.
ככה ה' ברא את העולם.
כל אמא שמחפשת להיות אמא טובה.
היא אמא טובה. גם אם יש לה טעויות.
כל אמא שמודעת למגבלות האנוש שלה,
מודעת לתפקיד האלוקי שלה.
מודעת לאחריות ולגודל התפקיד.
ועושה צעדים אופרטיביים כדי להצליח בו.
היא אמא טובה.
גם אם היא עכשיו לא הכי מצליחה וגם אם העתיד היא תהיה הרבה יותר טובה.
כבר עכשיו היא טובה.
אבל לא כל אמא טובה.
ב"ה רוב האמהות טובות. לצערי ממש לא כולן.
נו בסדר.כל האמהות הן הכי טובות ומדויקות לילדיהן בעצם היותן האמהות האלוקיות שה הפקיד בידן את הנשמות
זה לא אומר שאין מה ללמוד ולהתקדם ולמקסם את התפקיד
זה לא אומר שהילדים לא יעברו נסיונות שונים אבל זה המסלול הטוב להם
ה הוא טוב ודרך הטוב להיטיב וכך הוא ברא את העולם
כל האמהות הן הכי טובות לילדיהן המדויקים משמים (גם אם בעיני הבשר שלנו נראה אחרת לפעמים)
ושוב - שלא תבינו ממני שאין מה להתקדם וללמוד בתפקיד כן.. אבל זו נקודת המוצא
איזה סיסמאות נפלאות.כל האמהות הן הכי טובות ומדויקות לילדיהן בעצם היותן האמהות האלוקיות שה הפקיד בידן את הנשמות
זה לא אומר שאין מה ללמוד ולהתקדם ולמקסם את התפקיד
זה לא אומר שהילדים לא יעברו נסיונות שונים אבל זה המסלול הטוב להם
ה הוא טוב ודרך הטוב להיטיב וכך הוא ברא את העולם
כל האמהות הן הכי טובות לילדיהן המדויקים משמים (גם אם בעיני הבשר שלנו נראה אחרת לפעמים)
ושוב - שלא תבינו ממני שאין מה להתקדם וללמוד בתפקיד כן.. אבל זו נקודת המוצא
אני כן חושבת שאילו סיסמאות שלאמהות חשוב לשנן (ומה לעשות בסוף הן גם אמת..)איזה סיסמאות נפלאות.
גם תאונת דרכים קשה היא רצון ה' ולטובת האדם.
ובכן - יש אמהות טובות כמו תאונת דרכים קשה.
זה מדהים אותי כל פעם החרדה להכיר שיש מסלולים אלוקיים מפותלים ולא פשוטים.
ב"ה שרוב האמהות וילדיהן לא שם.
מנסה להבין את התמה,כמו שכבר אמרו לפני - את אימא טובה נקודה
בעצם העובדה שאלוקים הביא לך ילדים, והוא ממשיך להביא לך אותם כל בוקר
כבר תקופה אני מחפשת את המספר שלה.ליבי כץ
שמעת עליה??
לאמנסה להבין את התמה,
איך שלא אבחר להתנהג אל הילדים שלי - אשאר אמא טובה?
הרי עובדה - הוא לא לקח לי אותם הלילה!
אוקי,לא
אבל אם את מחפשת לדעת, ללמוד, להשתפר. אות הוא שאת רוצה בטובת ילדייך ולא בטובת עצמך
ואם אלוקים לא לקח לך את הילדים בלילה - כנראה שהוא פשוט מאמין שאת יכולה להשתפר
ולהבדיל, אמהות שהיו מאוד מיטיבות עם הילדים שלהן וה' כן לקח להם את הילדים בלילה, מסיבותיו הואאוקי,
אז מי שמנסה ללמוד ולהשתפר היא אמא טובה.
לא מי שה' נתן לה ילדים ולא לקח לה אותם בלילה.
זה הבדל גדול.
את לא מכירה אמהות שהיו ממש לא מיטיבות עבור הילדים שלהן (בלשון עדינה) ובכל זאת הילדים קמו להן בבוקר?
אז מי שמנסה ללמוד ולהשתפר היא אמא טובה.
לא מי שה' נתן לה ילדים ולא לקח לה אותם בלילה.
ואם אלוקים לא לקח לך את הילדים בלילה - כנראה שהוא פשוט מאמין שאת יכולה להשתפר
על גיל הינקות (0-3) בעיקר באנגליתמעניין. יש לך המלצה מסוימת?
תפני אלי בפרטיכ
כבר תקופה אני מחפשת את המספר שלה.
יש לך?
היא עושה גם קורסים פרונטליים בבני ברק?
אולי את יודעת להמליץ לי על מקום טוב ללמוד בו? הנחית הורים או ייעוץ לגיל הרך בגישה היקשרותיתוואוו איזו שאלה עמוקה.
קודם כל יישר כח על ההתבוננות הפנימית וזיהוי הצורך שלך ללמוד.
גילוי נאות לפני הכל - אני מדריכת הורים וזוגות בגישה ההיקשרותית (שהיא בעיני פשוט הגישה הטבעית לבית יהודי) וגם מדריכת הנקה. אכתוב מנקודת המבט שלי.
לפני כמה שנים הרגשתי ממש כמוך. היו לי הרבה סימני שאלה, הרגשתי שאני לא מצליחה למצוא את התשובות שמדוייקות ומתחברות לקולות הפנימיים בי. הכל היה "מסביב" ולא נגע בשורש. לא חיפשתי ספרי הדרכה, לא חיפשתי כללי "עשה ואל תעשה", ולא כללים שיהפכו את הילדים שלי לרובוטים...
דרך זה הגעתי ללמוד הדרכת הנקה הכי לעומק שאפשר, נברתי בכל מקור אפשרי בעולם התורה שעוסק בהנקה (אפילו הצלחתי לחדש לבעלי מקורות שלא הכיר כלל), והמשכתי ללמוד הדרכת הורים וייעוץ זוגי בגישה ההיקשרותית. מתוך הבירור הפנימי שלי לעצמי - רציתי להעביר את זה הלאה.
אני חושבת שהורות ואמהות אמורה להיות דבר טבעי שנובע מתוכינו מעצם היותנו. נבראנו "מתוכנתות" להיות אמהות. אם זה בהקשר של הלידה, ההנקה וכל שגרת גידול הילדים. היכולת של האישה להכיל היא גבוהה יותר משל האיש, וזה בדיוק מה שילדים צריכים.
ספר ההדרכה הטוב ביותר לאיך להיות אמא טובה - פשוט נמצא אצלנו, בלב.
אבל,
וזה אבל גדול מאוד,
היום יש הרבה קולות פנימיים שרוצים לצאת מתוכינו, ואילו רעשי רקע חיצוניים מטשטשים אותם ומונעים מאיתנו להיות קשובות לעצמנו, לבטן שלנו, לאינסטינקטים.
החברה שבה אנחנו חיים ומקיפה אותנו היא כבר לא "שבט" משפחתי ועוטף, שמפנה את כל המשאבים לגידול ילדים. יש הסחות דעת, טרדות, דברים שבעבר היו פחות מצויים. אנחנו יותר מוכווני מטרה, יותר מחפשים תוצאות מידייות ופחות סבלניים לתהליכי אורך. שוכחים לפעמים שהקב"ה ברא את האדם יצור מורכב עם עומק אינסופי... כזה יצור לא מגיב לכפתורים
אנחנו פחות מדברים רגשות, פחות מודעים בכלל לקשת הרגשות הרחבה שמניעה אותנו כבני אדם. ואם איננו מודעים אפילו לרגשות של עצמנו - כיצד נוכל לזהות את הרגשות של ילדינו? לתת מענה לתסכול שלהם? לבושה? לאשמה? לעצב? רגשות שמכוונים הרבה מהפעולות שלהם, שבסוף גורמות לנו לחוש מאותגרות ביום יום איתם.
ובאמת, זה מוביל לכך שאנחנו צריכים מצפן כלשהו. מצפן שיכוון אותנו להקשיב בחזרה לעצמנו, לזהות את הפצעים שלנו שמפריעים לנו באתגרי היום יום בבית, להתבונן על הילדים שלנו ועל הקשר הזוגי במשקפיים אחרות ולגשת אליהם בהמון חמלה ורגש, מתוך הבנה - שיש כאן רגש שמוביל גם אותם.
אני ממליצה מאוד על הגישה ההיקשרותית, אני חושבת שהיא תחבר לך את הנקודות שאת רוצה לחבר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים