מיקרו,
אכן כמו ששעיה אמר, כוונתי היה שלא רק שלא בהכרח שלא תקבל מהם יותר זול, אלא תקבל יותר יקר ובהרבה, לא כולל הענין של הכאבי ראש, החוסר יחס שתקבל מהם (אלא אם אתה הולך להדפיס אצלם השבחות בכמות רצינית מאוד), הנסיעה למקום לראות שהבנתם אחד את השני כראוי, וזמני האספקה וכו' וכו'.
ועדיין לא דיברתי על דילים שיכולים להביא לך מפיקי דפוס ולא בהכרח תקבל במקומות הייצור עצמם.
ובלי קשר אני לא חושב שקיבלתי איזשהוא מידע בנוגע להדפסות מפרוג, אני אישית חושב שהדפסתי לא מעט השבחות אולי אפילו הכי הרבה מחברי הפורום כאן (כמובן חלק נכבד מאוד היו של חברים מכאן שהדפיסו אצלי את עבודתם), ואגלה לך סוד קטן, אני לא הדפסתי אף פעם במקום ייצור עצמו, ומומלץ לך לברר איזה מחירים אני נותן...
R.Design,
אולי תספר איזה מחיר קיבלתי ממני על 1000 כרטיסי ביקור עם UV דו"צ ומה המחיר הרגיל בשוק.
ע"כ בנושא המקצועי ואולי גם פרסומת עצמית קטנה.
כעת לנקודה קטנה נוספת,
אדם חכם לימד אותי פעם, שאם יש לי סתימה בבית, לקרוא לאינסטלטור, לא רק בגלל שהזמן שלי שווה יותר, אלא גם מפני שאם אני רוצה שכשהאינסטלטור ירצה כרטיס ביקור או פרסומת או כל עבודה אחרת הקשורה לתחומי שיבוא אלי, ולא ינסה להסתדר לבד, אז גם אני אקרא לו בתחומו. וכן כל מקצוע על זו הדרך.
גם אם ההסבר שלי לא נכון ותשלם עוד כמה שקלים אם לא תלך לייצרן עצמו, עדיין לא קרה דבר.
וזו היתה כוונתי בדוגמא של החיטים, אין מצוה ללכת תמיד למקור, גם אם הוא יותר זול בשנקל, העיקר שכל אחד עושה את עבודתו נאמנה.
כמובן שבקטע זה בהחלט ניתן לחלוק עלי. זוהי דעתי, וכך אני משתדל לנהוג.