אך אנו כמלמדים נתחיל את הזמן עם ילדים שפוכים וילדים חסרי עול

• הוסף לסימניות
לא היה לי כוח לקרוא את כל התגובות...
אך כמלמד בכיתה חשוב לי לומר:
הילדים אמנם יחזרו לא במיטבם כביום יום, אבל ממש ממש ממש לא מפורקים פורקי עול וכדו' כמו שתואר למעלה, הם מחכים ליום לחזור לכיתה ולא בשביל ההתפרקות בשביל המסגרתיות שעד עכשיו היה דרך הטלפון שזה מאוד קשה לרובם ללימוד חוויתי (למי שיודע לעשותו כמובן) בכיתה, וכל כל כל כל החזרה שלהם תלויה אך ורק במלמד שלהם, אם הוא ידע איך לקבל אותם בצורה נינוחה, טובה, רגועה, אדיבה ואכפתית ברור לי שכולם יהיו מרוצים ולא יהיו שום התפרקויות, אם הוא יקבל אותו ביד קשה, תקיפה וכדו' אז גם ביום רגיל באמצע השנה יהיו התפרקויות, לילדים אמנם קשה מאוד התקופה אבל זה גם בונה אותם מחזק אותם ומחשל אותם, והשר תלוי בנו המלמדים והמורות, (ובמאמר המוסגר, אתמול דיברתי עם רב'ה אצלנו שכבר חזר הוא אמר לי שהיה תענוג מיוחד, לימוד מצויין, והתנהגות למופת... אז כל האשכול הזה לדעתי קצת מיותר)
כמה נכון!

• הוסף לסימניות
(ובמאמר המוסגר, אתמול דיברתי עם רב'ה אצלנו שכבר חזר הוא אמר לי שהיה תענוג מיוחד, לימוד מצויין, והתנהגות למופת... אז כל האשכול הזה לדעתי קצת מיותר)
גם אצלי היה כך
היה מרגש לראות הילדים ואפילו אלו שלא תמיד הם ......
יושבים עם עיניים נוצצות לשמוע עוד משנה ועוד פסוק, בלי שום הפרעה
אשריכם ילדי ישראל

• הוסף לסימניות
אתה ממש טועה! רוב הילדים ממש לא שפוכים, רובם ממש מחכים ומצפים להתחיל לימודים.
ובמיוחד הקפיץ אותי "חסרי עול", מה? איפה אתה חי? ילדי הקורונה זהירים, ממושמעים, לוקחים עול ואחריות על עצמם וסביבתם, מתאפקים ולא הולכים לגינות, לא נוגעים בכל דבר...
כוונתי הייתה על עול כתתית

• הוסף לסימניות
ההתנצחות פה לא כל כך מובנת.

מה לא בסדר במשפט הזה?
הפוך. מורה שלא יבוא מספיק ברור עם עצמו וסמכותי, עלול לאבד את הילדים אחר כך. (בלי קשר בכלל לקורונה).
ילדים צריכים חוזק וברירות בדרך.
יש פה נקודה נכונה למחשבה. לבוא ברורים כמו בתחילת שנה, ולא מבולבלים כמו אחרי קורונה.
(זה לא סותר לרגע את המקום הרגשי שצריך להביא איתנו וגם לא את ההכלה, דברים חשובים אלו במקומם עומדים)
כוונתי הינה לעול כתתית

• הוסף לסימניות
חבל שכמה מבני שיחיינו מטים את הדיון אל הטפל .
ובעיקר דבריי הוצאו מהקשרם בנוגע לחסרי עול .
עם קצת חשיבה מחוץ לקופסה לא הייתה נפתח כאן דיון לא ענייני.

• הוסף לסימניות
חבל שכמה מבני שיחיינו מטים את הדיון אל הטפל .
ובעיקר דבריי הוצאו מהקשרם בנוגע לחסרי עול .
עם קצת חשיבה מחוץ לקופסה לא הייתה נפתח כאן דיון לא ענייני.
לא חושבת שזה הוצאו מהקשרם.. הנימה שנשמעה מההודעה שלך היתה "החופשה היתה כמו חופש גדול מה אתם עושים כדי לתפוס שוב משמעת בכיתה נוהגים כמו בתחילת שנה או לא" נימה כזו אחרי חופשה כזו שמגיעה ממורה מלחיצה. נקודה.
כנראה שזו לא היתה הכוונה שלך ולא הגישה שלך אבל זה מה שהובן ובהתאם לזה ניקים הגיבו.

• הוסף לסימניות
gu
לא חושבת שזה הוצאו מהקשרם.. הנימה שנשמעה מההודעה שלך היתה "החופשה היתה כמו חופש גדול מה אתם עושים כדי לתפוס שוב משמעת בכיתה נוהגים כמו בתחילת שנה או לא" נימה כזו אחרי חופשה כזו שמגיעה ממורה מלחיצה. נקודה.
כנראה שזו לא היתה הכוונה שלך ולא הגישה שלך אבל זה מה שהובן ובהתאם לזה ניקים הגיבו.
עובדה שחברים אחרים הבינו אותי אחרת .
ולדיון עצמו?!

• הוסף לסימניות
אני חייב לשתף אותכם איך הייתה התנהגותם של הילדים היום ביום הראשון בו למדתי :
ממש הופתעתי לטובה לראות אפ' את הילדים המאתגרים כל השנה היו ישובים בכזו כפיות ושידרו שדיי נמאס כבר ''בבית הסוהר'' הביתי וכמה כף לחזור לחיידר אחרי חופש 'כפוי' .
והיו משתפי פעולה בשיעורים 'לתפארת תלמידיי היקרים'

• הוסף לסימניות
אם כוונתך היא צינית אז שמתי לב.
שוב יש כאלה שמוצאים את הדברים שלי ושל אחרים 'מהקשרם' באו נראה בגרות כן! גם פה.
אוי, אני הרבה אחרי הציניות, זה היה ממש בצחוק ורוח טובה, ולכן היה לי חשוב לשים בסוף סוג של סמיילי, כדי שתבינו שזה באמת לא בציניות.
צר לי שלקחת את הדברים למקום הזה, אני מתנצלת.
אגב, כתבתי את זה אחרי שכתבת איך היתה החזרה, ובאמת הערכתי!!!

• הוסף לסימניות
אוי, אני הרבה אחרי הציניות, זה היה ממש בצחוק ורוח טובה, ולכן היה לי חשוב לשים בסוף סוג של סמיילי, כדי שתבינו שזה באמת לא בציניות.
צר לי שלקחת את הדברים למקום הזה, אני מתנצלת.
אגב, כתבתי את זה אחרי שכתבת איך היתה החזרה, ובאמת הערכתי!!!
:rolleyes:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה