אלגוריתם הונגרי לעומת האלגוריתם הגנטי

• הוסף לסימניות
רוצה להבין באלו מקרים עדיף להשתמש בכל אחד מהאלגוריתמים הנ"ל
או לתת דוגמא למקרים לכל אלגוריתם
זה דחוף לי
תודה רבה לכל העונים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
את השאלה שאלו לפני שgpt יצא לאור.
היום כבר אין צורך להקפיץ

• הוסף לסימניות
למה?
אותי זה סקרן. אז ברור שהסתכלתי תשובה בgpt
(אם הייתי מעתיק לכאן היית מרגישה שקבלת תשובה מבן אדם ? )
שאלתי אותו, אבל ההסבר לא הספיק למה שאני צריכה לדעת על האלגוריתמים, אני צריכה להתייעץ על נתונים ספציפיים ולהתאים בדיוק את אלגוריתם לתכנית שלי.
הצ'אט לא הצליח לעזור לי בזה, אני מאמינה שבני אדם שהתנסו בזה באמת יוכלו להבין את הצרכים שלי ואני את ההסברים שלהם, באופן יותר ברור מאשר לדבר עם מחשב...

• הוסף לסימניות
שאלתי אותו, אבל ההסבר לא הספיק למה שאני צריכה לדעת על האלגוריתמים, אני צריכה להתייעץ על נתונים ספציפיים ולהתאים בדיוק את אלגוריתם לתכנית שלי.
הצ'אט לא הצליח לעזור לי בזה, אני מאמינה שבני אדם שהתנסו בזה באמת יוכלו להבין את הצרכים שלי ואני את ההסברים שלהם, באופן יותר ברור מאשר לדבר עם מחשב...
אני לא חושב כך. במיוחד במקרה הזה של הבחירה בין שני אלגוריתמים מוכרים. Gpt עשוי לתת תשובות מעולות. אבל אם את צריכה דברים ממוקדים, את צריכה לשאול אותו בצורה ממוקדת.
אם את רוצה תרשמי כאן מה רצית לדעת ומה לא היה טוב בתשובות שלו.
זה נכון שאם היית מאתרת את הבן אדם הנכון היה יותר קל לדבר אתו, הבעיה היא שלמצוא את הבן הנכון זה לא פשוט כלל וכלל בדרך כלל.

• הוסף לסימניות
הי,
אני השתמשתי באלגוריתם גנטי בפרויקט גמר שלי - מעתיקה לך כאן קטע מהספר פרויקט - מקווה שיעזור לך:

הבעיה שעליה אנו עובדות לא ניתן למצוא לה פתרון טוב בסיבוכיות זמן פולינומינאלית . אלא, אם נרצה למצוא פתרון שיענה על כל הקריטריונים נצטרך לעבור על כל אפשרויות השיבוץ שקיימות ולבדוק האם השיבוץ תואם לכלל הקריטריונים. אלגוריתם כזה הינו אלגוריתם בסיבוכיות זמן מעריכית ולא ניתן למחשב זאת. כלומר, בשיבוץ רחב של כמות נתונים סבירה ומעלה ייקח כמה שנים עד שהאלגוריתם יגמור לעבוד .

ולכן, חיפשנו אלגוריתם מהתחום של הבינה ה מלאכותית . אלגוריתם מתחום הבינה המלאכותית העוסק בבעיות פולינומינאליות זה לא סדרת פעולות שבוודאות תיתן את התוצאה הרצויה , אלא עושים רצף פעולות שכל פעולה אמורה לשפר את המצב הקודם. ועוצרים את האלגוריתם באופן יזום או כאשר הגענו לתוצאה משביעת רצון, גם אם לא תוצאה מושלמת( או כאשר האלגוריתם עובד זמן רב מדי .

רובם המוחלט של האלגוריתמים המודרניים מתחום הבינה המלאכותית, נותנים תוצאה על פי דוגמאות. כלומר, על מנת שהאלגוריתם יעבוד כמו שצריך צריך לתת לו סט רחב מאוד של דוגמאות ושיבוצים, וכך האלגוריתם "לומד" את הטכניקה לשבץ בצורה יעילה .
במסגרת הפרויקט שלנו כסטודנטיות אין לנו אפשרות לתת סט כזה של שיבוצים, ולכן אלגוריתם גנטי נותן את המענה: הוא גם מתחום הבינה המלאכותית, וגם לא דורש מגוון דוגמאות ומידע.

העיקרון של אלגוריתם גנטי הוא כמו פעילות של השבחה גנטית שבה נוטלים מכל יצור את הגן הטוב יותר ומעבירים אותו לדור הבא וכך משתבח היצור מדור לדור. מהלך האלגוריתם כולל :
שילוב אלמנטים של פתרונות אפשריים לבעיה )על מנת לקבל פתרון מוצלח יותר( , הפעלת הליכים של ברירה מלאכותית כדי לבחור את המועמדים שיעברו לשלבים הבאים.
לכן אם ניקח אוכלוסייה של פתרונות ונבחר מתוכם רק את המתאימים ביותר לפתרון בעיה נערבב אותם אחד עם השני ונוסיף קצת רעש, נקבל דור חדש של פתרונות הקרוב צעד נוסף לפתרון הבעיה הנתונה. נחזור על התהליך מספר רב של פעמים )דורות( ולבסוף נגיע לפתרון הטוב ביותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה