- הוסף לסימניות
כנ"למבטיח לקרוא
כנ"למבטיח לקרוא
המקל הוא עובדה, הוא לא שיטה.זו לא השיטה היום
עם כל הכבוד.
לא סתם אנשים מחכים להיות אחרי יוכפ..
בדור כמו שלנו, עם נוער כמו שלנו
לא תשיג כלום בשיטת המקל.
וגם שלבים רבים בדרך הארוכה.כל אחד יבחר את הדרך הטובה בשבילו לעבור את הימים האלו.
יכולות להיות דרכים רבות למטרה אחת.
זה בול מה שאתם מחפשים נראה לי:מישהו יכול לתת איזה חיזוק לימי האלול...
משהו קליט יפה מענין
שפונה בעיקר לשכל
רצוי עם משל ושיהיה תאום לנוער
חזק !!!!זה בול מה שאתם מחפשים נראה לי:
(יתכן והסיפור משופץ אבל כך אני שמעתי אותו בערך)
מספר את הסיפור הגאב"ד של העדה החרדית הגרי"ט וויס שליט"א,
הייתי ילד קטן באירופה והשואה היתה בעיצומה, אחרי מאמצים גדולים של ממשלת אנגליה, הגיעו להסכם כלשהוא עם הגרמנים ימ"ש שהם משחררים כמה אלפי ילדים - רכבת הילדים 'קינדר טרנספורט' הידועה, אני הייתי אחד מהילדים.
אחרי שהגענו לאנגליה ויצאנו לחופשי, אירגנו טקס הוקרה למלך אנגליה על הצלת הילדים ממוות.
בטקס עמדו הילדים בשורות-שורות ושרו שיר הודיה למלך על הצלתם והמלך עבר באמצע בכרכרה (?) ונפנף להם לשלום.
בעוד המלך עובר קפץ אחד הילדים והתחיל לרוץ לכיוון הכרכרה של המלך, השומרים ניסו למנוע ממנו להתקרב אך כיון שהצליח לעקוף אותם ולהתקרב מאד על המלך, אז המלך כבר שם לב וביקש שיתנו לו לבוא אליו,
הילד עלה לכרכרה של המלך וניגש אליו, שאל אותו המלך מה רצונך ילדי, ענה לו הילד - רציתי להודות לך באופן אישי על הצלתי, לפתע התחיל הילד לבכות בכי תמרורים, המלך ניסה להרגיע אותו ללא הועיל, ולבסוף כשהצליח שאל את הילד מה קרה, ענה לו הילד - הצלת אותי ממוות אבל יש לי משפחה שלמה מאחוריי, הורים אחים ואחיות שנשארו מאחור.... וגורלם למוות, ומה טעם יש לי לחיות בלעדיהם. נגעו הדברים ללב המלך והוא תחקר את הילד לשמו ולשם משפחתו ולמקום מגורי הוריו, והבטיח שיעשה הכל על מנת לשחררם גם כן.
אחרי כמה חודשים באמת השתחררו כל משפחת הילד ונפגשו עמו בשמחה גדולה.
ואז, מספר הגאב"ד שליט"א אמרתי לעצמי, אם כך הצליח הילד להציל את כל משפחתו אלך גם אני אל המלך ואבקש ממנו לשחרר את משפחתי. ביררתי איך נוסעים לכיוון הארמון ואחרי מאמצים הגעתי לרחוב שם, וכבר בכניסה לרחוב ביקשתי מהשומרים שיתנו לי להיכנס כי אני רוצה לדבר עם המלך....... הם הסתכלו בזלזול ולא נתנו לי בכלל להתקרב.
זה אלול!!!!!!!!!!
כשהמלך בשדה אפשר לקפוץ ולבקש הכל!!!!, אבל אחרי שהוא חוזר לארמון.... אז צריך כבר אישורים ופרוטקציות בשביל בכלל לראות אותו.
בהצלחה
@גדול מרבן שמו התחיל, ואחריו עוד.מבטיח לקרוא
כתבת איך לא לראות את זה.העיקרון נכתב אם כי קצת שונה מהחינוך כפי שאני קיבלתי אותו, אבל אין לדבר סוף, מה גם שלא כולם עורכים במקצועם.
אוסיף שתי מילים:
הרבה עניינים בתפיסת העולם שלנו, נותרו אצלנו כבגיל צעיר, כיון שלא התבוננו בהם שוב.
אצל רבים יום הדין מצטייר כמאזניים עם פתקים שחורים וצהובים, מלאכים צחורי ושחורי כנף ושופט אכזר ומאיים וכו' וכו'.
האם זו הסתכלות של אדם בן 20 /30 / 40 / 50?
ודאי שלא!
אבל לצערנו, רבים לא החליפו את המבט, הם פשוט לא חשבו על זה מחדש!
והאם זה הגיוני? במסחר ובהבנת פוליטיקה, בתקשורת בין אישית והנעת גלגלי מכונות התקדמת, ורק ביהדותץ - עיקר חייך - לא???? - - -
וע"ז כתב בחובות הלבבות שצריך מידי כמה שנים לבצע 'חשיבה מחדש' על כל עניין ביהדות בכדי לתפוס אותו בהתאם לגיל, לאיכות החשיבה ולרמה הרוחנית המתקדמות.
בתור התחלה, השורה התחתונה צריכה להיות ה'למעשה' אם המחשבות על גיהינום מרחיקות אותך, תתעלם מהם.כתבת איך לא לראות את זה.
שאלתי ובקשתי - איך כן לראות זה?
איך אני אמור לחיות את המושג 'פחד יום הדין'
- ולא בצורה של פחד אימים ובצורה שאני מרגיש שרוצים 'לתקוף' אותי
שהשקפה זו סותרת לי את הרגשת האהבה והמתיקות שביהדות?
בטבע הדברים אהבה - מקרבת, ופחד - גורם לאי נעימות ולריחוק...
איך זה באמת? איך היהדות מובנת למי חושב על זה מחדש?
נראה לי חשוב לחדדאבל כל זה - מנוהל בצורה שבסופו של דבר - היא תהיה לטובת האדם,
נכון, תיקנתי.נראה לי חשוב לחדד
זה לא בסופו של דבר, זה מהתחלה מתוכנן בצורה שהיא אך ורק לטובת האדם, ללא שום תכלית אחרת כלל.
אחר המחילה...ובמחילת כבוד @גדול מרבן שמו,
א. אותי חינכו לא לראות ב'חלק המפחיד' מטרה לשאוף אליה [כי השכר ועונש הוא יסוד כלול בי"ג ה'אני מאמין' והבסיס שייך תמיד לכל יהודי. העמקה גדולה בזה - אינה נכונה, ודאי בדורות אלו.
ב. הפנמת טוב ה' הינה עבודת חיים להתקדם בה עוד ועוד בלי סוף, והשלכותיה על מכלול החיים הגשמיים והרוחניים - עצומות ונפלאות.
הרי העוה"ז משכנע ללא הרף שהאושר טמון בגשמיות, וכדי להתחבר אל האושר הזה - נצרכת עבודה ארוכה, שמביאה תוצאות מיידיות - בקטן, ולאורך הזמן יותר ויותר בס"ד.
בטח שלא עניין לשנתיים או שלוש.
שפתיים ייש"כ!אחר המחילה...
החלק המפחיד, הוא חלק אינטגרלי אמיתי וקיים, א"א להעלים אותו.
הקב"ה יצר אותו, בידיעה שכדי להלחם ביצה"ר צריך גם את זה.
עד כאן עובדות מוסכמות.
עכשיו, מגיע בנאדם ושואל, מפחיד אותי ומרחיק אותי לחשוב על עומק הדין ועל מה שה' יתברך "מסוגל לעולל" (רק לשם ההבנה)
על זה אמרתי, שאפשר להתעלם מזה באופן זמני, כאשר זה מרחיק.
אתבטא קצת בחריפות שוב, לשם ההבנה. אם ההרגשה היא, שה' נגדי ויכול לדפוק אותי, והוא יותר חזק ואין לי אפשרות לנצח אותו, בדר"כ הכמים הפנים לפנים, רחוק מאהבה ורצון להתקרב.
ולכן, רצוי ואהוב שנתמקד בטוב ורק במחשבות שמעוררות רצון וחשק להתקרב.
הוספתי, שאחרי שהטוב ברור, ניתן להתקדם מבחינה כרונולוגית, לחלק נוסף אמיתי וקיים, שעד עתה התעלמנו ממנו.
לא שזו מטרה, אבל זה חלק בלתי נפרד מהתמונה השלמה, וצריך להפנים הרבה אהבה, לפני שאפשר להכיל את החלק הזה בלי להרגיש שנואים, דחויים, מאויימים וכדו'.
אכן, במאמר הנ"ל הבאתי שוב ושוב קטעים וציטוטים ממנו, עד שהבנתי שאם אני רוצה להעתיק את כל הספר, אז...בהמשך לדברים הנפלאים של @גדול מרבן שמו, מאד מאד ממליצה לללמוד את הספר דרך השם, לפי הסדר, בשביל להפנים קודם את הטוב ואז את התפקיד של הרע.
ממש ככה.אכן, במאמר הנ"ל הבאתי שוב ושוב קטעים וציטוטים ממנו, עד שהבנתי שאם אני רוצה להעתיק את כל הספר, אז...
www.prog.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים