אלפחורס-נסיון ראשון שלי

• הוסף לסימניות
בהכנה, כוונתי,
יצא טעים מאוד!!!
מה דעתכם?

קבצים מצורפים

• DSC_3155.png
    DSC_3155.png
    KB 132.9 · צפיות: 36
  • הוסף לסימניות
נוכל לחוות דעה רק לאחר שנטעם מזה.

• הוסף לסימניות
תאורה ואוירה מצוינות.

כל הקטע בעוגיות אלפחורס זה היופי שלהם (והריבת חלב... טוב)
תמצאי את העוגיות המסותתות ותשימי עליהם בזהירות את הקוקוס (שאת מחברת את העוגיות תזהרי לא לשים מדי הרבה ריבה כדי שלא ידבק).
ואז תצלמי שוב, כי זה לא מרגיש אלפחורס שזה ככה לא מוקפד.

• הוסף לסימניות
אומרים מתכון!
מרשם זה לא עלינו של רופא...

• הוסף לסימניות
המרשם לא שלי הוא של בני סיידא מהספר "קופסת העוגיות שלי"

חומרים:

100 גר' חמאה רכה
4\3 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית ווניל משובחת
2 כפות ברנדי
3\1 1 כוסות קורנפלור
3\2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה

לציפוי:

150 גר' ריבת חלב
50 גר' קוקוס

הכנה:

שמים בקערת המיקסר את חמאה והסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת בהירה
מוסיפים את הביצה, החלמון, גרידת לימון, תמצית ווניל והברנדי ומערבלים עוד דקה
מנמיכים מהירות, מוסיפים את הקורנפלור, הקמח, אבקת אפיה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח
עוטפים ומקררים שעה במקרר
מחממים תנור ל-180 מע'
מרדדים את הבצק לגובה חצי ס"מ, קורצים עיגולים, אופים כ-רבע שעה.
מצננים
מורחים ריבת חלב על עוגיה אחת ומצמידים לה את השניה, מורחים גם על שולי העוגיות ומגלגלים בקוקוס.

• הוסף לסימניות
מה לעשות והקב"ה העניק לי 2 ידיים שמאליות, על פטיפורים אני רק חולמת, אין לי פינישים טובים.

אלו העוגיות הכי יפות שלי... מה לעשות?

צילמתי למזכרת התקפה של יום אחד בו אפיתי 9 סוגי עוגיות ביניהן ניסיתי את האלפחורס, בשביל פעם ראשונה זה טוב, לא? :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1977181:
צילמתי למזכרת התקפה של יום אחד בו אפיתי 9 סוגי עוגיות ביניהן ניסיתי את האלפחורס, בשביל פעם ראשונה זה טוב, לא? :)

משוגעת !!! :eek::eek::eek:

מבחינת צילום בלי סטיילינג- זה צילום מצוין, אולי הייתי נותנת עוד קצת ספייס.

• הוסף לסימניות
קרפתי חזק חזק, היה נראה לי משעמם כל המסביב התכול,

• הוסף לסימניות
אין צורך למרוח ריבת חלב גם על שולי העוגיות. מספיק שאת שמה כמות יפה על עוגיה אחת, בלחיצה לעוגיה השניה ריבת החלב יוצאת לשוליים בצורה עדינה יותר ואז מגלגלים על קוקוס. אמור לצאת מראה עדין יותר. בכלל זו עוגיה עדינה במיוחד. גם בטעם!
עוד המלצה - לקנות רק ריבת חלב בקופסת זכוכית.

• הוסף לסימניות
שושיה, את חייבת להיות חולת מטבח אם ביום אחד ניסית 9 מתכונים חדשים, ושל עוגיות, ואלפחורס ביניהם... (פעם אחת בחיי ניסיתי וזו היתה כנראה הפעם האחרונה. אם יש יותר קשה מאלפחורס- זה רק מקרונים)

רציתי להוסיף למתכון שהבאת, שכשמחברים את העוגיות לסנדויץ- צריך להזהר במיוחד שלא תשברנה כי הן ממש עדינות ( אני שברתי בערך שליש מהכמות :))
אה, ושאפשר להכין אותן גם בגירסה פרווה- במקום חמאה מרגרינה ובמקום ריבת חלב- ממרח קרמל.

• הוסף לסימניות
העוגיות שהכנתי, קלות מאוד להכנה, אף עוגיה לא נשברה לי ומלכתחילה הכנתי עם מרגרינה...

• הוסף לסימניות
התמונה מגרה מאד!!!
אני עושה אלפחורס בכיף ונהנית מזה, לא קשה בכלל לדעתי.
יש לי מתכון אחר והעוגיות יוצאות חלקות ויפות. בתמונה שלך העוגיות נראות מחוררות. למה?

• הוסף לסימניות
יפה מאוד.

עם איזה עדשה צילמת?

שטח הפוקוס ממש רדוד. עם זו עדשת מאקרו, הייתי ממליץ לך לסוגר צמצם - כדי לאסוף יותר פרטים.

• הוסף לסימניות
עדשת מאקרו, וודאי, היא כמעט היחידה בשימוש אצלי (אני מצלמת כל היום אוכל... :))

שטח הפוקוס רדוד, כי שחקתי עם הצמצם והתאורה אתמול וניסיתי הכל, פשוט בתחילה צילמתי עם מליון פרטים (צמצם 36 :Dׂ) אח"כ עברתי לקיצוניות השניה

• הוסף לסימניות
התמונה כצילום מאוד יפה בעיניי...למרות שאני לא צלמת.
אבל העוגיות- איך לומר...נראות כאילו עברו איזו טראומה קטנה...
כמו שנחמי כתבה לך כל היופי באלפחורס זה הצורה העגולה היפה שלהם והקו גימור הנקי....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1978451:
עדשת מאקרו, וודאי, היא כמעט היחידה בשימוש אצלי (אני מצלמת כל היום אוכל... :))

שטח הפוקוס רדוד, כי שחקתי עם הצמצם והתאורה אתמול וניסיתי הכל, פשוט בתחילה צילמתי עם מליון פרטים (צמצם 36 :Dׂ) אח"כ עברתי לקיצוניות השניה
כמו בכל דבר, חשוב למצא האיזון.

בכל מקרה אל תעברי את צמצם 16. החדות משם ואילך מתחילה לרדת, בגלל אפקט העקיפה - דיפרקציה.

אני מנחש שזו ה60 מ"מ. צודק?

• הוסף לסימניות
נכון מאוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1978531:
את יכולה להשתמש בה גם לפרוטרטים. אך בזהירות - לא להתקרב מדי למצולם, כדי להמנע מעיוות.
זו עדשה חדה מאוד!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה