מידע שימושי אל תפספסו!! ליקוי ירח - ירח אדום, בשעה 20:30 יתחיל הליקוי המלא!!

• הוסף לסימניות
מלא!!
כדור הארץ נמצא בדיוק ביניהם (כדור הארץ הרבה הרבה יותר קטן אך בגלל המרחק..) ומסתיר את אור השמש שלא יאיר את הלבנה.
כמדומני שכדור הארץ גדול יותר מן הירח

• הוסף לסימניות
1757267128934.jpeg

1757267226863.jpeg

קבצים מצורפים

• 1757267068824.jpeg
    1757267068824.jpeg
    5.5 MB · צפיות: 19
  • 1757267184131.jpeg
    1757267184131.jpeg
    2 MB · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
האם מותר להסתכל??
כי שמעתי שעל הלבנה מותר להסתכל רק בקידוש החודש - שאז אומרים עתידים להתחדש כמותה,
ותהיה אור הלבנה שבעתים ,

נ.ב. זה תורה אז לענות מכובד.

• הוסף לסימניות
פסקי הרב אלישיב
שימו לב- אסור לצלם ליקוי לבנה להנאה!
מצרף מאתר 'דין' פירוט ההלכה:

צילום ליקוי ירח​

• ט״ז בשבט ה׳תשע״ט (22/01/2019)

שאלה:​

אתמול היה ליקוי ירח, עפ״י ההלכה מותר לצלם את הליקוי, או את הירח או השמש? או שמא אסור עפ״י הכתוב ( פרשת יתרו פרק כ׳ פס׳ כ׳) לא תעשון אתי?

תשובה:​

שלום וברכה
כארש זה נעשה לצורך לימוד הלכה וכדומה מותר, אבל סתם צילום להנאה יש לאסור.

מקורות:​

בשו”ת שבט הלוי חלק ז סימן קלד דן בזה, ומסקנת דבריו כך, שהואיל והש”ך בסי' קלא התיר לצייר בשביל להתלמד, גם אם ניתן להסביר את הדברים ללא ציור זה הוא נקרא להתלמד. כמו כן הסתפק שם אם צילום על ידי מצלמה נחשב עשייה של ממש או שהדבר נעשה מאליו ואין כאן אלא שהייה בעלמא, וראה שו”ת אבני ישפה יו”ד סי’ קנא שאוסר זאת.

• הוסף לסימניות
ליקוי ירח הינו מצב שבו הירח נכנס כולו לחרוט הצל שמטיל כדור הארץ, כך שכדור הארץ מסתיר באופן חלקי או מלא את הירח מאור השמש. כמובן, מצב זה ייתכן רק כאשר הירח נמצא בשלבי מילוא, כלומר במחצית החודש העברי, כאשר הירח מצוי סמוך מאוד למישור המילקה – מישור הקפת כל כוכבי הלכת, לרבות הארץ, את השמש. במילים אחרות, ליקוי ירח מתרחש כאשר הארץ נעמד בדיוק בין השמש לירח.
eclipse_0.jpeg
Lunareclipsediagram1.gif

• הוסף לסימניות
למה יוצא לי תמונות לבנות לגמרי? כולל הירח שנראה, אבל לבן.
מצלמת ב-G7
ללא פלש
עם זום

• הוסף לסימניות
אני לא מוצא את הירח
באיזה צד הוא אמור להיות, ובאיזה גובה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כמדומני שכדור הארץ גדול יותר מן הירח
ברור
אכן
הירח הוא בערך רבע מגודלו של כדור הארץ
כנראה שהכוונה היתה שהוא קטן מהשמש, מה שנכון מאוד כמובן
לזה התכוונתי.
האם מותר להסתכל??
כי שמעתי שעל הלבנה מותר להסתכל רק בקידוש החודש - שאז אומרים עתידים להתחדש כמותה,
ותהיה אור הלבנה שבעתים ,

נ.ב. זה תורה אז לענות מכובד.
אמת!
רק לפני הברכה בקידוש החודש.
והטעם, משום שהתלוננה שאין 2 מלכים משמשים בכתר אחד, מיעטה הקב"ה ומקבלת אורה מהשמש בלבד והיא בושה בזה. לכן לא מסתכלים בה.
וע"פ הקבלה אור השכינה נרמז בה ואין להביט בפני השכינה.
גם ידוע שרומזת לאשה שמקבלת את אורה וכוחה מבעלה שהוא כנגד השמש ויש בזה עוד ענינים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

לפני שנים, כשהילדים היו קטנים ולא היה עם מי לשיר בהדלקה, ערכתי לעצמי בנגן סדר שירי הדלקת נרות חנוכה לפי הסדר, ליקטתי מלא שירים מוצלחים (מוזיקה איכותית, לא יצירות של לפני 30-40 שנה) מכל מיני חסידויות וכדו' (מגוון, כל יום שירים אחרים), ומאז זה חויית הדלקה-שירה, יכולים לעבור שעה שעה וחצי בהדלקה בלי להרגיש שהזמן חולף, וגם היום שיש כבר בחורים גדולים אי אפשר לוותר על זה, מומלץ...

בצוק העיתים נעלם לי התיקיה, ואני עורך אותו עכשיו מחדש, נעזרתי הרבה בשירים מתוך האשכולות כאן, ואשמח להשלמות ממכם, תודה מראש.

כשיהיה לי תיקיה מעודכנת אחרי ההשלמות שלכם, אעלה זאת כאן, בעז"ה.

1. שירי הכנה, יש לי לעשות רצונך, ויהי נועם, יראה, ויהיו זרעי, ועוד שירי התעוררות.

2. ברכות הדלקה (אשמח להשלמות, של ווברמן, ועוד, וכן של אדמורים למיניהם).

3. הנרות הללו, יש לי של פיטסבורג, סדיגורא, חבד אברהם פריד, בנט, גולדמן, אשמח להשלמות של יצירות נוספות עד כ7 דקות (יותר ארוך מזה, כבר כבד מידי לילדים).

4. יושב בסתר (מסודר מראש 7 פעמים, כך שלא צריך לספור) יש לי של קאמינקא (לחיים טיש חנוכה) וכן של אולפני דואט אך זה בלי הפסוק ויהי נועם. למי שיש עוד, אשמח לקבל.

5. אנא בכח, אני צריך את זה שאומרים 7 פעמים כל מילה, יש את השורה הראשונה בלחיים טיש חנוכה, אני עדיין מחפש את של כל הפזמון.

6. מזמור שיר חנוכת, יש לי של סדיגורא, בנט, באבוב לחיים טיש חנוכה, אשמח לעוד, לא ארוכים מידי עד כ5 דקות.

7. למנצח בנגינות, יש לי של מודזיץ לחיים טיש חנוכה, אשמח לעוד יצירות.

8. רננו צדיקים, חסר לי של הוסיאטין, ועוד.

9. מעוז צור, יש לי של ברסלב לחיים טיש חנוכה, דמן, שמילי אנגר, אשמח לעוד יצירות, לא ארוכות מידי, עד כ7 דקות.

10. שירים עליזים מקפיצים לריקודים, יש לי בשפע.

תודה מראש

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה