- הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;993883:אני גם בדעה שהכי טוב לילדים שאמא בבית, אבל זו לא חכמה, כי לי אף פעם לא הוצעה הצעה קוסמת כזו. אם היו מציעים לכן 20000 ולעבוד 8 שעות, הייתן מסכימות או אומרות שזה על חשבון הילדים?
זו השאלה פה.
נראה לי שזו פעם ראשונה שאני כותבת פה דעה שמבוססת על התרשמות מעשרות בודדים ששוחחתי איתם, ולא משהו מובהק סטטיסטית. ובכל זאת - בגלל שהחוויה היתה כל כך חזקה בשבילי - אני מביאה את זה.
המסקנה היא: כמה שאת/ה מרוויח כיום זה סכום שאפשר להסתדר איתו, ותמיד תצטרכ/י עוד סכום של בין 35% ל-60% כדי לחיות 'ממש טוב'.
אנשים שדיברתי איתם בשנה אחת, שהציבו יעד להגיע לרווח של 7,000 חודשי, לאחר שנה פנו אלי שוב - שהם חשבו שהסכום הזה יספיק להם, אבל לא, והם בעצם צריכים 10,000 שקל.
עובדות שכירות שהכניסו 3,500 שקל לחודש היו שואפות להגיע לרמת הכנסה של 5,000 שקל, ואז בקשו הדרכה איך להיכנס לשוק הפרטי כי הן רוצות לעשות בערב עוד 2,000 שקל לפחות, בשביל לחיות טוב יותר.
העניין הופך להיות מורכב יותר, כשאת קולטת שהכל עניין של הרגל. ובעצם - בעולם כזה מסובך - למה לעבוד קשה, להתרגל להכנסה של 20,000 שקל - כשאת יודעת שיהיה לך מאוד קשה לחזור לרמת החיים שאת חיה בה עכשיו ותסכימי איתי שלא ממש גרוע לך. ובעיקר כשמהעבר השני את יכולה להאמין, מניסיונם של אחרים, שמהר מאוד תרצי רק עוד 5,000 שקל כדי לחיות ממש טוב ולא לחשוב על כל קנייה, כך שרווח אמיתי לא יהיה לך מזה לחיים שלך.
אולי פעם, כשיהיה לי יותר משעמם אני אחקור את זה באופן נכון ואמיתי יותר, או שאמצא מחקר שמאושש את ההנחות האלה.
כרגע אני מציעה לכל מי שמתייעצת איתי להשתדל יותר, אבל לא להתפתות לגמור את עצמה בשביל להרוויח עוד כמה אלפים. זה ממילא לא דחוף. גם כשתקבל אותם היא תרצה עוד, אז מה זה יתן לה?
ואולי זה מה שכבר נכתב מזמן "יש לו מנה רוצה מאתיים", ואז באמת לא צריך לחקור יותר, כי יש לי את ההוכחה הכי טובה לזה.
בהצלחה!
הנושאים החמים

Reactions: קל זכות ו-פנינה 992 //