זה נכון שכדאי לנסות לנמנם בנסיעות, אבל לא במקום השינה בלילה!!!נכתב ע"י trew;841763:שעה נסיעה? זמן מעולה לשינה
הופ נוספו לך עוד שעתיים שינה ביום.
השינה, נקודה קריטית!!!!נכתב ע"י רותי12;841764:מה נותן כוח?
להודות לה' ..ו..
לדעת שיש לך שני ילדים בריאים וחמודים ב"ה, נותן המוון !
לדעת שיש אמהות שהיו שמחות להתעורר בלילה מבכי של תינוקות....
כ"כ כייף התקופה הזו עם הילדים הקטנים תהני איתם תשבי איתם על הרצפה תשחקו ותשתוללו..התקופה עוברת מהר..ותתגעגעי לזה..
ומעבר לזה אולי אל תעבדי בלילה ? אולי אינך ישנה מספיק? השינה נותנת המון כוח!
מקווה שעזרתי
זה יכול להיות פתרון במקום עבודה בערב.נכתב ע"י ngraphic;841767:מאוד מוכר!
עם סדר יום ממש כמו שתיארת -החלטנו שפעמיים בשבוע תבוא שמרטפית אחה"צ ותצא עם הילדים לגינה כדי שאוכל לעבוד על המחשב בזמן הזה.
(במקום להישאר איתם בבית כי אין לי כח לרדת איתם לגינה - מה שמתסכל אותם יותר....)
מסכימה איתך לחלוטין.נכתב ע"י Aאילה;841979:אני מגיעה הביתה מהעבודה כל יום ב4:00 ב"ה ישר לקלחת.
הגעתי למסקנה שאם אני רוצה להמשיך לתפקד נורמלי
אני מפסיקה לקבל עבודות פרטיות ולא עובדת בלילה.
למה אשה צריכה לעבוד ב-2 משמרות? לא מספיק עבודה אחת.
עושים השתדלות לפרנסה אבל לא צריך להשתגע.
כל כך נכון, כל הסעיפים!!!נכתב ע"י sarit1ef;842449:כמה עצות משלי, קחי רק מה שמתאים לך:
1. להנמיך ציפיות מעצמך ומהמצב, ולהציב סולם עדיפויות- בתחילת החיים בבית את שואפת להיות מושלמת- עוגות בפריזר, חיוך תמידי, בית מצוחצח, בגדים תואמים לסרט בשיער, במהלך השנים שעוברות את לומדת לבחור את מה שחשוב לך ביותר שיהיה ושהעדרו יתסכל אותך, אם לדוגמא בית מבולגן או לא נקי מספיק מתסכל ומאכזב אותך - תשתדלי לשמור על הבית ולחילופין פחות להשקיע בביגוד וארוחות, אם חשוב לך להיות בלבוסטע עם עוגות בפריזר- תתמקדי יותר בזה, א"א להיות מושלמת בכל, אולי רק יחידות סגולה. בקיצור- מוותרים על מה שפחות חשוב לך לטובת העיקר מבחינתך.
2. מתייעלים: ארוחות בסיר אחד, ניקיון בשיטות מהירות, קניות יעילות...
עצה שאמרת לי מישהי- אם כשאת מסיימת להשכיב את הילדים את גמורה אבל הבית פוגרום, תסדרי את הכניסה, שיראה טוב, מה שבפנים- לא נורא. כך תהיה לך הרגשה טובה.
3. ממלאים מצברים בדרכים שונות: לצאת פעם בכמה זמן עם חברה לכמה שעות, להתאווררות, להליכה, לשיחה טובה... ולקחת בייביסיטר. אפילו אם זה עולה הרבה! פסיכולוג עולה יותר!! צריך לדעת לעצור ולקחת נשימה לפני שקורסים. זו לא חכמה להיקרע ואחר כך לבכות מאוחר מידי.
ברור שלא במקום שינה בלילה אבל היא ישנה שנת אמא בלילה לא יזיקו לה עוד שעתיים במשך היום, זה ממש מרים על הרגלים.זה נכון שכדאי לנסות לנמנם בנסיעות, אבל לא במקום השינה בלילה!!!
נכתב ע"י trew;842718:ברור שלא במקום שינה בלילה אבל היא ישנה שנת אמא בלילה לא יזיקו לה עוד שעתיים במשך היום, זה ממש מרים על הרגלים.
נכון זה קשה להתרגל לישון בנסיעות אבל מה לעשות הכורח הוא אבי המציאות...
לגבי קושי בהרדמות:נכתב ע"י זוהר טל;842746:כ"כ נכון מה שכתבתם על השינה.
אבל זה בעיה עתיקה ונושנה אצלי.
בלי קשר לילדים, קשה לי להרדם בלילה, עד שאני נרדמת לוקח לי זמן, וגם כשאני כבר סוף סוף נרדמת, אני יכולה להתעורר פתאום באמצע הלילה סתם ולהתקשות לחזור להרדם.
כל רעש קטן (כמו נשימות לדוגמא...) מפריע לי. אני ישנה עם אטמי אוזניים וגם זה לא כ"כ עוזר.
מסכן בעלי, הוא סובל מזה קשות.
עכשיו עם הילדים, אני אולי נרדמת יותר מהר כי אני מגיעה למיטה באפיסת כוחות, וגם הפסקתי לשתות קפה בערב בתקוה שיעזור.
אבל אם אני אישן שעה עם הילדים, כמו שכתב כאן מישהו, אני אח"כ לא ארדם עד 3:00 לפחות.
וגם השינה באוטובוסים לא כ"כ מועילה לי, לא יודעת למה, כמובן שאני לא מחשיבה את זה בתור שינה.
כבר חשבתי שאולי אני צריכה לקחת כדורי שינה, באמת.
אולי מישהו ימצא לי פתרון?
ושוב תודה רבה לכל מי שחיזק אותי, והשתתף בצרתי
ב"ה, אני רק מודה לה' על הילדים המתוקים שלי, ועם כל זאת, זה קשה.
נכתב ע"י נוי;842757:לגבי קושי בהרדמות:
ועוד משהו:מה שהכי מפריע להרדם אלו התכנונים. אסור לתכנן כלום כששוכבים לישון.
לילה טוב!
נכתב ע"י shuli43;843683:האם את פרפקציוניסטית? צריכה שהעניינים יהיו תמיד בשליטה?
לפעמים זה סוחט יותר מהכל, וגם מקשה להירדם...
אם כן, תחשבי איך את מרפה.
מה שפחות חשוב תורידי. (זה קשה וצריך ממש שטיפת מוח בעניין)
בהצלחה!
נכתב ע"י זוהר טל;843873:לא יודעת אם אני פרפקציוניסטית, וגם אין לי סיכוי להיות כזו.
אבל זה מתסכל אותי לפעמים שאני לא כזו,
בעיקר שהבית מבולגן, ודקה אחרי שאני מסדרת הוא מתבלגן שוב.
וגם שאני לא מספיקה כמעט להכין אוכל נורמלי.
בקיצור, אני צריכה לוותר על כל השגעונות שלי.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים