אמהות, מורות, לתשומת ליבכן

• הוסף לסימניות
אכן, אבל התימנים נוהגים להשתחוות ב"ברוך כבוד ה' ממקומו".

• הוסף לסימניות
לי יש מחזור עור של סדר תפילותינו, גם יפה וגם נח...

• הוסף לסימניות
וסתם מענין לענין.
מי החליט באילו קטעים במהלך חזרת הש"ץ עומדים ובאילו לא???
היו קטעים שפשוט היה נראה שאשה אחת כבודה נעמדת וכולם פה אחד אחריה.
יש לזה כללים?

• הוסף לסימניות
בוודאי
3 ברכות ראשונות ו-3 אחרונות - עומדים
בתפלות הארוכות של ר"ה ויו"כ - בכל עת שפותחים את הארון עומדים
(כמובן גם בשבת אבל זה רק בקריאת התורה)
ובעלות נפש - ראיתי בהחלט שיש נשים (מעטות ביותר) שעומדות כל התפילה

• הוסף לסימניות
...

קבצים מצורפים

• CCF16092013_00000.pdf
    KB 665.6 · צפיות: 31
  • CCF16092013_00000.png
    KB 623.7 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;1084666:
מאיפה לך שזו טעות?

אכן,כל אחת שתשאל את בעלה-\אביה..
המצחיק- שמי שכן מקפידה בדבקות לא מאמינה אח"כ שהיא טועה, עד שבאים לגברים ושואלים אותם, והם כל כך צוחקים, על הטעות הזאת, (ואגב, בד"כ בכלל לא יודעים שהיא קיימת.. זה בעיה רק אצל הנשים..) שאח"כ כבר לא מעזים להשתחוות!
זה קרה לי המון!! כמעט עם כל אחת שאני מעזה להעיר..
כולל נשים כבודות בבית הכנסת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1084652:
מחזורי שמע קולינו, קיימים בשוק כ5-6 שנים [אולי קצת יותר]
ואז מה, נזרוק את כל המחזורים הקודמים?
והמחזורים של הכלות?

כבר קיימים 17 שנה!! (לפחות)

לסבתי לאחד מימי ההולדת המשפחה קנתה לה מתנה מקורית,
חמישה מחזורים "שומע תפילה"...

לנוחות השימוש אין תחליף, גם מחזור חדש מקבל נטפי דמעות ואגלי תפילה...
ומהר מאד ככה הוא נראה...

זה לא רק הסדר, זה גם הדפוס החדש האותיות החתוכות... אפשר להתרפק בנוסטלגיה ואפשר במקרה זה 'ליהנות' משיכלולי ההתקדמות הטכנולוגית.

• הוסף לסימניות
ואני שאלתי ונאמר לי שנשים בעזרת נשים לא חייבות לעמוד בזמן פתיחת הארון (זה כמו חדר אחר), לתשומת לב נשים רבות שהעמידה קשה עליהן, לא חייבים לעמוד בשלוש ברכות ראשונות ובעוד מקומות שפותחין הארון, כדאי לכן לשאול על כך.

• הוסף לסימניות
למישהו יש מקור לשלושת ההתרוממויות שעושים בסוף שמו"ע? נראה לי ששוב- זה מקובל רק אצל הנשים, ואין לזה מקור.

בנוגע לכל הלכות בית כנסת- יש חילוקי דעות בפוסקים האם עזרת נשים דינה כבית כנסת לענין עמידה, נישוק ילדים, וכו- לכן, שכל אחת תשאל את הרב שפוסק להם!!!

ועוד משהו- מחזור שנקרא "בית רבן"- מומלץ מאד. מסומן בו מתי נפתח הארון, מתי החזן ואח"כ הקהל, איזה פיוטים בד"כ לא אומרים... והסימונים בצורה ברורה מאד!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיטי 123;1086098:
למישהו יש מקור לשלושת ההתרוממויות שעושים בסוף שמו"ע? נראה לי ששוב- זה מקובל רק אצל הנשים, ואין לזה מקור.
המקור שלי זו המורה שלי בכיתה ג' שלימדה אותנו תפילת שמונה עשרה.
(לפני כמה עשורים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיטי 123;1086098:

מקור הטעות כנראה בשל העובדה שבתפילה בציבור פוסעים חזרה כשמגיע הש"ץ לקדושה, ואז מתרוממים ל"קדוש קדוש קדוש"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1086133:
המקור שלי זו המורה שלי בכיתה ג' שלימדה אותנו תפילת שמונה עשרה.
(לפני כמה עשורים)

המורה אינה מקור ואכן למנהג הזה אין מקור וכשהגברים רואים את זה הם צריכים להתאפק לא לצחוק.
דרך אגב, המורות שמלמדות בכיתה ג' הלכות שמו"ע מלמדות הרבה פעמים עם טעויות וצריכות להזהר מאד כי זה משתרש.
אני זוכרת שהיינו בכיתה י"א(!) ואחת המורות פשוט נעמדה להדגים לנו את הפסיעות לאחר שראתה הרבה בנות שטועות בכך.
ולכן התפעלתי מאד כשראיתי את ביתי כשלמדה שמו"ע שפסעה והתחוותה כ"כ מדויק. ובאספת מורות הודיתי על כך למורתה והיא אמרה לי שהיא מקפידה מאד כל שנה ללמוד את ההלכות שוב וזאת כדי לנסות לכפר על טעות שהיא לימדה במשך שנים!!!
מורות יקרות - שימו לב!
(רואים את זה הרבה גם בקריאת שמע - נכנסתי לכיתת סמינר וראיתי בנות ש"מנפנפות: ביד ימין בזמן שאומרות "ק-ל מלך נאמן")

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1086146:
המורה אינה מקור ואכן למנהג הזה אין מקור וכשהגברים רואים את זה הם צריכים להתאפק לא לצחוק.
דרך אגב, המורות שמלמדות בכיתה ג' הלכות שמו"ע מלמדות הרבה פעמים עם טעויות וצריכות להזהר מאד כי זה משתרש.
אני זוכרת שהיינו בכיתה י"א(!) ואחת המורות פשוט נעמדה להדגים לנו את הפסיעות לאחר שראתה הרבה בנות שטועות בכך.
ולכן התפעלתי מאד כשראיתי את ביתי כשלמדה שמו"ע שפסעה והתחוותה כ"כ מדויק. ובאספת מורות הודיתי על כך למורתה והיא אמרה לי שהיא מקפידה מאד כל שנה ללמוד את ההלכות שוב וזאת כדי לנסות לכפר על טעות שהיא לימדה במשך שנים!!!
מורות יקרות - שימו לב!
(רואים את זה הרבה גם בקריאת שמע - נכנסתי לכיתת סמינר וראיתי בנות ש"מנפנפות: ביד ימין בזמן שאומרות "ק-ל מלך נאמן")

חני
שכחתי להוסיף סמליל חיוך בצמוד למקור שלי.
כך טעויות משתרשות. ברור.
אני מקווה אגב, שאותן בנות שמנפנפות ביד ב"קל מלך נאמן" לא שמות אצבע על הפה ב"ברוך שם" וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;1086145:
מקור הטעות כנראה בשל העובדה שבתפילה בציבור פוסעים חזרה כשמגיע הש"ץ לקדושה, ואז מתרוממים ל"קדוש קדוש קדוש"
בדיוק הרגע חשבתי על הרעיון הזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1086153:
שכחתי להוסיף סמליל חיוך בצמוד למקור שלי.
כך טעויות משתרשות. ברור.
אני מקווה אגב, שאותן בנות שמנפנפות ביד ב"קל מלך נאמן" לא שמות אצבע על הפה ב"ברוך שם" וכו'

גם את זה ראיתי....

חני

• הוסף לסימניות
אם כן, איך צריך לפסוע- למי שיש דברים מדוייקים- שיפרסם לתועלת כולנו

• הוסף לסימניות
כשנמצאים בבית הכנסת אחרי "עושה שלום" לא חוזרים קדימה אלא מחכים לקדושה ואז פוסעים 3 פסיעות קדימה ומתחילים קדושה

• הוסף לסימניות
צריך לפסוע תוך כדי כריעה (לא השתחוויה, כריעה! בתקווה שהמושג ברור) - עוקרים תחילה רגל שמאל ומניחים אותה במרחק של לא פחות מעקב הרגל הימנית, ואז עוקרים את רגל ימין ומניחים אותה במרחק של לא פחות מעקב רגל שמאל, ולבסוף עוקרים שוב את שמאל ומצמידים אותה לרגל ימין, משתחווים לצד שמאל תוך כדי אמירת "עושה שלום במרומיו", משתחווים לימין (ולא עושים סיבוב של תרגיל התעמלות כלשהו...) תוך כדי אמירת "הוא יעשה שלום עלינו", משתחווים קדימה תוך כדי אמירת "ועל כל ישראל" ומזדקפים ב"אמרו אמן". מסיימים ה"יהי רצון" באותו מקום, ואין פוסעים בחזרה למקום אלא כאשר מגיע הש"ץ לקדושה. המתפלל/ת ביחידות ממתין לפחות כדי הליכת ארבע אמות.

• הוסף לסימניות
ועוד משהו בפסיעות לאחור לפני שמו"ע מתחילים ברגל ימין ורק בסוף שמו"ע מתחילים בשמאל להביע צער על הפרידה מהשכינה

חני

• הוסף לסימניות
הערה חשובה: כשהמקום דחוק או כאשר יש תוספות פיוטים בחזרת הש"ץ אין חובה להמתין עד קדושה, אלא רק כדי הילוך ארבע אמות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה