- הוסף לסימניות
אכן, אבל התימנים נוהגים להשתחוות ב"ברוך כבוד ה' ממקומו".
נכתב ע"י חיוך;1084666:מאיפה לך שזו טעות?
נכתב ע"י sh12;1084652:מחזורי שמע קולינו, קיימים בשוק כ5-6 שנים [אולי קצת יותר]
ואז מה, נזרוק את כל המחזורים הקודמים?
והמחזורים של הכלות?
המקור שלי זו המורה שלי בכיתה ג' שלימדה אותנו תפילת שמונה עשרה.נכתב ע"י גיטי 123;1086098:למישהו יש מקור לשלושת ההתרוממויות שעושים בסוף שמו"ע? נראה לי ששוב- זה מקובל רק אצל הנשים, ואין לזה מקור.
נכתב ע"י גיטי 123;1086098:למישהו יש מקור לשלושת ההתרוממויות שעושים בסוף שמו"ע? נראה לי ששוב- זה מקובל רק אצל הנשים, ואין לזה מקור.
נכתב ע"י נוי;1086133:המקור שלי זו המורה שלי בכיתה ג' שלימדה אותנו תפילת שמונה עשרה.
(לפני כמה עשורים)
שכחתי להוסיף סמליל חיוך בצמוד למקור שלי.נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1086146:המורה אינה מקור ואכן למנהג הזה אין מקור וכשהגברים רואים את זה הם צריכים להתאפק לא לצחוק.
דרך אגב, המורות שמלמדות בכיתה ג' הלכות שמו"ע מלמדות הרבה פעמים עם טעויות וצריכות להזהר מאד כי זה משתרש.
אני זוכרת שהיינו בכיתה י"א(!) ואחת המורות פשוט נעמדה להדגים לנו את הפסיעות לאחר שראתה הרבה בנות שטועות בכך.
ולכן התפעלתי מאד כשראיתי את ביתי כשלמדה שמו"ע שפסעה והתחוותה כ"כ מדויק. ובאספת מורות הודיתי על כך למורתה והיא אמרה לי שהיא מקפידה מאד כל שנה ללמוד את ההלכות שוב וזאת כדי לנסות לכפר על טעות שהיא לימדה במשך שנים!!!
מורות יקרות - שימו לב!
(רואים את זה הרבה גם בקריאת שמע - נכנסתי לכיתת סמינר וראיתי בנות ש"מנפנפות: ביד ימין בזמן שאומרות "ק-ל מלך נאמן")
חני
בדיוק הרגע חשבתי על הרעיון הזה...נכתב ע"י פרפר;1086145:מקור הטעות כנראה בשל העובדה שבתפילה בציבור פוסעים חזרה כשמגיע הש"ץ לקדושה, ואז מתרוממים ל"קדוש קדוש קדוש"
נכתב ע"י נוי;1086153:שכחתי להוסיף סמליל חיוך בצמוד למקור שלי.
כך טעויות משתרשות. ברור.
אני מקווה אגב, שאותן בנות שמנפנפות ביד ב"קל מלך נאמן" לא שמות אצבע על הפה ב"ברוך שם" וכו'
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים