אמהות עובדות מהבית!!

• פותח הנושא YR
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אאססתתרר;1468343:
אל תשווי את עצמך לאלו שעובדות בחוץ והילדים שלהם בצהרון.
לך יש משמרת בוקר ומשמרת ערב. אחרי צהריים פנוי ואז יש לך את הילדים איתך, בעוד אמהות הצהרון יש להם משמרת בוקר ומשמרת אחה"צ וערב פנוי בלי ילדים. הן פשוט חוסכות לעצמן שעתיים וחצי של טיפול בילדים כל יום, וזה בלי לחשב שהרבה מהם לא צריכות בכלל להכין צהריים כי אף אחד לא אוכל בבית והבית שלהם בקושי מתלכלך כי רוב הזמן הוא ריק... תוסיפי לעצמך את הטיפול בתינוק גם בבקרים, רק העצבים שזה לנסות לעבוד כשכל רגע מפריעים לך
מה עוד? מי שעובדת בחוץ רואה אנשים ומתקשרת, מי שעובדת בבית צריכה לפצות את עצמה בגלישה / טלפונים כדי למלאות את החלל. (ובכלל גם אלה שהן בעבודה רואים אותן בצ'אט או בפרוג פעילות)
תוסיפי לזה, הפרעות מהשכנים / משפחה וכו' שמבקשים ממך טובות כי "את ממילא לא עובדת"
לא שהייתי רוצה להתחלף איתן, אבל שלא יצפו ממני להספיק כמותן.

עבדתי מספר שנים מחוץ לבית, וכיום עובדת מהבית.
למרות שעבדתי עד 4 כל אחה"צ היה מוקדש נטו לילדים, ורק אחרי שהלכו לישון פניתי ברוגע למטלות הבית.
כשחוזרים מהעבודה משאירים אותה שם , וכולי פנויה לבית ולילדים.
לעומת זה , כיום כשהעבודה מהבית, העבודה לא יוצאת ממני ואני לא מהעבודה. מנסיוני האישי- העבודה מהבית היא ע"ח הילדים. ב"ה לאט לאט הצלחתי להתנתק מהעבודה כשהם בבית, אבל לפעמים יש טלפונים/ כמה מטלות דחופות וכו' (וגם מנסה להספיק בבית תוך כדי , כדי שאהיה פנויה בערב לעבודה ...)

אני עבדתי בחוץ עד לפני זמן מה, וכיום מהבית.
הבית שלי היה הרבה יותר מטופטפ כשהייתי בחוץ, כי היה לי דד ליין שאם לא אכיו צהריים , אפעיל מכונה, אתלה, אסדר הערב.. אז זה פשוט יחכה לי כשאחזור מהעבודה, לא יהיה אוכל ויהיה דכאון..
עכשיו כשאני בבית ,אני מודה, הכל פחות דופק !
כי כלום כביכול לא בורח, אני אומרת לעצמי:בבקר כבר אדחוף מכונה/ אעמיד סיר וכו'..
ובבקר... אל תשאלו.
זה מנסיוני.

חותמת על כל מילה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מקופלת;1468448:
אני מוחה!
עבדתי מספר שנים מחוץ לבית, וכיום עובדת מהבית.
למרות שעבדתי עד 4 כל אחה"צ היה מוקדש נטו לילדים, ורק אחרי שהלכו לישון פניתי ברוגע למטלות הבית.
כשחוזרים מהעבודה משאירים אותה שם , וכולי פנויה לבית ולילדים.
לעומת זה , כיום כשהעבודה מהבית, העבודה לא יוצאת ממני ואני לא מהעבודה. מנסיוני האישי- העבודה מהבית היא ע"ח הילדים. ב"ה לאט לאט הצלחתי להתנתק מהעבודה כשהם בבית, אבל לפעמים יש טלפונים/ כמה מטלות דחופות וכו' (וגם מנסה להספיק בבית תוך כדי , כדי שאהיה פנויה בערב לעבודה ...)

בכלל לא אמרתי שאמהות הצהרון עובדות על חשבון הילדים. אפשר להקדיש זמן איכות לילדים ורק להם גם אם את עובדת אחה"צ וגם אם את עובדת בערב. באתי להגיד שתכלס יש להם יותר זמן פנוי לטפל בבית כי הילדים נמצאים פחות.
נניח את נמצאת נטו עם הילדים, מ4 וחצי עד 7 וחצי, כל הזמן הנותר זה לעבודת הבית בלבד. אם אני עובדת עד אחד וחצי ונמצאת עם הילדים נטו עד 4 וחצי, בזמן שנותר לי לעבודות הבית עד משמרת הערב הילדים עדיין ערים, ואני לא יכולה "לפנות ברוגע למטלות הבית"...
ולא דברתי על החופשים וכשהילדים חולים...
סתם, שלא תחשבו שאני כ"כ נקרעת, אבל לפי החשבון, זה מה שיוצא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1468483:
כל מילה - מילה.

כשהייתי עובדת הייתי מספיקה להעמיד סיר מהלילה או על הבוקר,
הכל היה מוכן לשבת כבר מ 7 בבוקר,
הבית היה טיפ טופ..

בואו תראו את סדר היום שלי היום.
בדיוק כמו שאמרת ,
העבודה לא יוצאת ממך, ולא את מהעבודה.
קשה מאד מאד מאד לעבוד מהבית..
אבל אני מסתכלת בעיקר על הפלוסים ומודה לה' על מה שיש.
נכון מאוד!
יש כאלה שלחץ משתק אותם ואחרות [כמוני למשל] שלחץ מדרבן אותם וממילא כשאני צריכה לצאת מהבית אני מספיקה הרבה יותר
עבודה מהבית זה יום אסל יום בסל ואין משכורת קבועה מצד שני יודעים יותר טוב לבקש על פרנסה ואני אישית ראיתי ממש השגחה פרטית וניסים גלויים והכי חשוב שה' ישלח ברכה בכסף
קרה שעבדתי ביום חמישי חורפי 13 שעות! אחותי באה אלי ב-6 אחה"צ לפקסס לה פקס, אמרתי לה תראי כבר עבדתי היום 9 שעות ועוד לא סיימתי ואת כבר סיימת את המשמרת שלך ופנויה לעצמך והיא מצידה טוענת לי שאני לא צריכה להתלבש [הדשא של השני יותר ירוק...] כשהגעתי בסוף היום כאמור עם 13 שעות עבודה אמרתי לה עבדתי 2 משמרות שלך ביום אחד...
במקרה כזה לא פעם אני מבקשת מבעלי שיעשה לי טובה ויזרוק את המחשב מהבית כי נמאס לי לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה ולקיים את המאמר בזיעת אפך תאכל לחם עם כל ההידורים!!!
אם המחשב בחדר עבודה שניתן לנעול זה יותר קל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אאססתתרר;1468471:
בכלל לא אמרתי שאמהות הצהרון עובדות על חשבון הילדים. אפשר להקדיש זמן איכות לילדים ורק להם גם אם את עובדת אחה"צ וגם אם את עובדת בערב. באתי להגיד שתכלס יש להם יותר זמן פנוי לטפל בבית כי הילדים נמצאים פחות.
נניח את נמצאת נטו עם הילדים, מ4 וחצי עד 7 וחצי, כל הזמן הנותר זה לעבודת הבית בלבד. אם אני עובדת עד אחד וחצי ונמצאת עם הילדים נטו עד 4 וחצי, בזמן שנותר לי לעבודות הבית עד משמרת הערב הילדים עדיין ערים, ואני לא יכולה "לפנות ברוגע למטלות הבית"...
ולא דברתי על החופשים וכשהילדים חולים...
סתם, שלא תחשבו שאני כ"כ נקרעת, אבל לפי החשבון, זה מה שיוצא...

צודקת, שניתי קצת ...
(זה פשוט היה נראה לי כמו הגננות והמטפלות ש"כועסות" על האמהות שעובדות עד 4...)

• הוסף לסימניות
לא חושבת שאפשר לעבוד עם תינוק בבית.
אלא אם כן הוא קטנטן, רגוע לגמרי, וישן רוב הבוקר.
מילת הקסם היא
גבולות
להחליט מה את עושה בכל חלק של היממה.

כמה דוגמאות בהקשר למה שכתבו פה:
להכניס כביסה אפשר גם אחה"צ, זה לא גוזל יותר מכמה דקות.
בישולים - לא מומלץ לנסות לשלב בין בישולים לעבודה...
אם כולם יצאו והבית הפוך - את יכולה לקחת לך רבע-חצי שעה לארגן, ואח"כ לשכוח מהבית.

לשכוח מטלפונים של חברות - לסנן, או לענות בנימוס ובקצרה שאת באמצע עבודה, ותתקשרי מאוחר יותר כשיהיה לך זמן לדבר, אלא אם כן זה משהו דחוף. ככה הן יבינו שהבוקר שלך ממש לא פנוי לשיחות חולין, ובשלב מסויים יפסיקו להתקשר.

שכנות דופקות בדלת - לא פותחים. זה לא מחוסר נימוס, זה מיוקר הזמן שלך, שגם כך הוא קצוב.
זה לוקח רק שניה וחצי לתת לה כוס סוכר או 3 תפו"א, אבל ההפרעה שנגרמת לריכוז שלך יכולה לקחת גם חצי שעה.

והכי חשוב לדעתי - לעבוד עם יומן מסודר.

• הוסף לסימניות
אני עובדת מהבית, עם 6 ילדים, מתוכם תינוקת בת 8 חודשים. (הגדול בן 10 והבנות תינוקות... כך שאין כמעט עזרה מהילדים)

1.התינוקת אצל מטפלת!
ברגע שהתינוקות גדלים טיפה ומתחילים להפריע אני מוציאה למטפלת.
2. אני לוקחת הרבה עזרה. פעמיים בשבוע עבודות בית קלות - גיהוץ, קיפול כביסה, כלים... ופעם בשבוע לנקיון כללי.
(ואם כל זה הבית כמעט תמיד הפוך....)

אני לא אגיד שהמצב "קל" ואני מסתדרת... אבל אחרת לא הייתי שורדת בכלל!

• הוסף לסימניות
ברור כשמש
שלעבוד בחוץ הרבה יותר קל-עבור אמא לילדים!! יש סדר יום, יש יציבות ,שגרה ,יש יום חופשי ובמילא הכל מתוקתק מראש כי האמא יודעת שאם לא עכשיו- אימתי
אמא שכל עבודתה מהבית מספיקה פחות וכל מטלה נראית מורכבת יותר וכו וכו..
גם אני כעצמאית שהסתבכתי מאד עם בית-עבודה
ממליצה בחום!- על מרכז האב (אין לי שם אחוזים)- שכל מטרתו זה לעזור לנשים עצמאיות! ,הפעילויות שם מסובסדות ,כשיש לי עבודה רבה על המחשב אני הולכת לשם - וממש מארגנת את זה כמו שאני צריכה לצאת לעבודה מרויחה גם לראות אנשים גם פינת עבודה מסודרת (רק בלי בוס על הראש:) ועם שתיה חמה:)
שווה כל שקל- המחיר ממש לא כ"כ יקר!!!) ןמספיקים פי 100 מאשר בבית!
ואז שחוזרים מתנתקים מהעבודה ומשאירים את זה שם אני עושה זאת פעמים בשבוע וממליצה מאדד

• הוסף לסימניות
טוב, זה לנשים שגרות בירושלים... מה יעשו אלה שאין להם באזור משהו כמו מרכז האב?

אני באותה דילמה, עבדתי בחוץ כמה שנים, ולאחרונה התחלתי לעבוד מהבית, וכל היום זה מרוץ של עבודה בבית ועבודה בעסק.. ב"ה! כמובן שצריך משמעת עצמית חזקה, והפרדה מלאה בין הבית לעבודה...
ואני גם מחפשת עוד עצות..

• הוסף לסימניות
סליחה שאני סוטה קצת מהאשכול, אבל לאור כל הנ"ל, מה גרם לכן לעזוב את העבודה בחוץ ולהיות עצמאיות?
גם להספיק פחות וגם לעבוד יותר?
אני שואלת כי אני באותה סירה בדיוק ועדיין מתלבטת אם עשיתי את הצעד הנכון אז שתפו בשביל להרגיע את המצפון :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקהil;1469033:
סליחה שאני סוטה קצת מהאשכול, אבל לאור כל הנ"ל, מה גרם לכן לעזוב את העבודה בחוץ ולהיות עצמאיות?
גם להספיק פחות וגם לעבוד יותר?
אני שואלת כי אני באותה סירה בדיוק ועדיין מתלבטת אם עשיתי את הצעד הנכון אז שתפו בשביל להרגיע את המצפון :)
אני התחלתי מהבית עם עבודות פרטיות ואני מחפשת בנרות משהו קבוע מחוץ לבית

• הוסף לסימניות
אני כנראה מזן מאד משונה כי אני ממש ממש נהנית לעבוד מהבית והתינוקות שלי לא הולכים למטפלת...ואנחנו 9 נפשות...
אני בבית עם השלישיה ובבוקר משחקת איתם בלי לעשות שום דבר אחר... ב1130 משכיבה אותם ואז מיד עובדת בלי טלפונים/מיילים/פרוג וכו' עד 3:45 (כמובן חוץ מדברים דחופים...) יש לי חדר עבודה נפרד שאני מסתגרת בו ופשוט שוכחת מהבלאגן שבבית...
ב2 בעלי מגיע ושומר על השלישיה שהתעוררה ועל עוד אחת (4) שחזרה מהלימודים... ב3:45 בעלי עוזב ושלושת הבנים שלי (בני 7 ו8) חוזרים ב4 ואז מתחיל הבלאגן הגדול...
כמה טיפים שמאד עזרו לי
אני עושה כביסות רק בימי ראשון ורביעי ואז בשני וחמישי יש לי מישהי שבאה לקפל/לגהץ ומה שהיא לא מספיקה אני עושה עוד באותו ערב- אבל חייבים חדר כביסה...
סנדוויצים (נא לא להתעלף :) ) אני מכינה פעם בשבוע אחרי הצהריים עם כל הילדים כל אחד בוחר לו מה שבא לו ויש לי סוגר שקיות כמו של חנויות בשר אז חלק מהאטרקציה זה לסגור אותם, חותכת לכל אחד בצורה שבא לו וישר למקפיא! אותו דבר אני עושה גם לעוגה/ביסקיויט שלוקחים לנשנוש בהפסקה וחסל סדר בלאגן בבוקר, בלילה אני שמה לכל אחד בתיק וגמרנו...
אוכל - ביום שישי כשהמטבח במילא הפוך אני מכינה כמויות של אוכל (קציצות, שניצלים מרקים וכו,) ובדרך כלל צריכה להכין רק תוספת (הארוחה הבשרית אצלינו בערב אז בדר"כ אני עושה את זה אחרי הצהרים)
בערב אחרי ההשכבה בדרך כלל אני לא עושה כלום מחוסר כח עד -830 בערך ואז מתחילה להשתלט על הבית...בנוסף יש לי עוזרת כמה שעות לעזרה בנקיון (יש לי בית ע-נ-ק )
זהו! איזה מגילה :)

• הוסף לסימניות
עוד משהו ששכחתי להוסיף
להוריד ציפיות!
אני עושה ארוחות/ עוגות/שבתות בסיסיות לחלוטין ולא כמו שהייתי באמת רוצה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1468895:
לא חושבת שאפשר לעבוד עם תינוק בבית.
אלא אם כן הוא קטנטן, רגוע לגמרי, וישן רוב הבוקר.
מילת הקסם היא
גבולות
להחליט מה את עושה בכל חלק של היממה.

כמה דוגמאות בהקשר למה שכתבו פה:
להכניס כביסה אפשר גם אחה"צ, זה לא גוזל יותר מכמה דקות.
בישולים - לא מומלץ לנסות לשלב בין בישולים לעבודה...
אם כולם יצאו והבית הפוך - את יכולה לקחת לך רבע-חצי שעה לארגן, ואח"כ לשכוח מהבית.

לשכוח מטלפונים של חברות - לסנן, או לענות בנימוס ובקצרה שאת באמצע עבודה, ותתקשרי מאוחר יותר כשיהיה לך זמן לדבר, אלא אם כן זה משהו דחוף. ככה הן יבינו שהבוקר שלך ממש לא פנוי לשיחות חולין, ובשלב מסויים יפסיקו להתקשר.

שכנות דופקות בדלת - לא פותחים. זה לא מחוסר נימוס, זה מיוקר הזמן שלך, שגם כך הוא קצוב.
זה לוקח רק שניה וחצי לתת לה כוס סוכר או 3 תפו"א, אבל ההפרעה שנגרמת לריכוז שלך יכולה לקחת גם חצי שעה.

והכי חשוב לדעתי - לעבוד עם יומן מסודר.

זה באמת החלום שלי - בוקר-עבודה, צהריים -בית וילדים.
התינוקת בת 4 חודשים, לא ממש רגועה.. אבל בבוקר בדרך כלל יושנת , לא תמיד..
תודה על העצה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה