התלבטתי הרבה אם לכתוב את מה שידוע לי בעניין.
אני מקווה שהדבר יהיה לתועלת.
הרב ברקוביץ מדבר על מידע שמסרה לו אישה חוצניקית במקור, שמטפלת בילדים שנפגעו. אני יודעת שיש לה נסיון רב, אין לי מושג מה ההסמכה שלה בחו"ל. אין לה הסמכה או תואר ישראלי מוכר.
אני מניחה שהיא פועלת מתוך אמונה עמוקה בתיאוריה שלה, ואני לא מעוניינת לפגוע בה, לכן לא אפרסם את שמה. אם מישהו יתקל בה לאחר קריאת התיאור הבא, הוא יזהה אותה מיד.
אין כל קשר לסיפורי נחלאות. שם, להבנתי, מדובר בסתם אנשים סדיסטים עם בעיה נפשית. היא טוענת שישנה כת עם משנה מסיונרית הכוללת מעשי תקיפה, שבעזרת עינויים, סמים והיפנוזה גורמת לילדים להיענות למעשים האלו. במקביל למעשים הנ"ל, מלמדים אותם שהם לא יהודים, לוקחים אותם למינזרים, נותנים להם לאכול טרפות ועוד. לאט לאט משנים להם את התודעה, כך שכשהם יגדלו, הם יהיו חברים בכת הנ"ל מרצונם. כלומר, זוהי היטפלות שיטתית לילדים, הדברים נעשים שוב ושוב עד להשגת התוצאה הרצויה.
היכן המשטרה? היא טוענת שיש להם משתפי פעולה, אם מפחד ואם מתאוות בצע, בכל רובדי החברה. במשטרה, ברשויות האמונות על רווחת הילד, והכי גרוע, אנשי צוות בחיידרים. זה מסביר לטענתה איך ילדים נלקחים מהחיידרים ומוחזרים לפני סיום הלימודים, כך ההורים לא יודעים משום דבר שנעשה.
יש לה יכולת מופלאה לדובב את הילד ולגרום לו לדבר. כל אנשי המקצוע שפגשתי זקוקים לכמה פגישות כדי ליצור קשר ואימון. היא גורסת שבפגישה אחת של 3-4 שעות. מקסימום בשתי פגישות כאלו, מכירים את הילד, גורמים לו להיפתח ולספר כל מה שקרה, מעבדים את הטראומה, מלמדים מוגנות, וזהו, סיימנו את הפרשייה.
אני הופניתי אליה ע"י אדם מוכר מאד, שרבים רבים מתייעצים איתו בקשר לבעיות חינוך, בעיות רגשיות וכדומה.
לטענתה, גם הבן שלי, נפגע ע"י אותה כת. אם כי, היא סברה שהדבר לא קרה הרבה פעמים. מקסימום במשך שבועיים. לדבריה, אין ספק שאיש צוות מהחיידר משתף איתם פעולה, ולכן כדאי שלא אמשיך לשלוח אותו לשם.
בקיצור, לאחר כמה ימים מלאי הסטריה וחרדה (את כל התקציר הזה שמעתי ממנה בהרחבה, עם תיאורים צבעוניים מנסיונה הרב ), החלטתי ללכת למקום מקצועי, עם מטפלות מוסמכות.
וכמו שאשת המקצוע במכון אמרה לי, אפשר להאמין שמאחורי רצח הנשיא קנדי מסתתרת קונספירציה, אבל לא הגיוני להאמין שיש בארץ חבורת פושעים, שבאורח מסתורי כל האנשים ברשויות משתפים איתם פעולה.
גם מאחורי תיאוריות קונספירציה צריך להיות איזה שהוא הגיון.
מעבר לבעיה ההגיונית בתאוריה, גם המציאות מוכיחה אחרת:
1. פרשת נחלאות מוכיחה שהמשטרה ששה לרשום לזכותה פיצוח פרשיות כאלו.
2. אישית, המשכתי לשלוח את הילד ללימודים, תוך כדי טיפול מקצועי ממושך. למרבית הפלא, הוא לא והתקף יותר, למרות איש הצוות שנחשד בשיתוף פעולה.
3. אנשי מקצוע מוסמכים ששוחחתי איתם, נחרדו לשמוע שיש מי שחושב, שמספיק טיפול של 3-4 שעות בפגיעה כזו. טיפול כזה הוא תהליך ארוך ורגיש. ממש לא 'זבנג וגמרנו'.
4. אני עצמי נוכחתי בשעה שהיא דובבה את הילד שלי. בתחילה הוא סיפר סיפור אחד. ברגע שהיא החלה לחשוד שמדובר באותה כת, היא דובבה אותו לכיוון הזה, והפלא ופלא, הוא התחיל לספר סיפור שמתאים למימצאים שלה על הכת, בזמן שבתחילה הוא סיפר משהו אחר לחלוטין. כך שהטענה שהיא מזהמת את עדות הילד נכונה בהחלט. אני הייתי עדה לכך. אם כי אין עוררין על יכולת הדיבוב המרשימה שלה. כאמא, שלא הצליחה לחלץ מילה מהילד בנושא, הרגשתי קנאה.
5. המחשבה שלימוד מוגנות הוא מספיק, ואפשר להמשיך בחיים כמו קודם לכן, היא גישה מוטעית. הילד שלי היה אז בגיל 6, ואין לילד בגיל כזה שום כוח מול מישהו מבוגר ממנו. צריך בהחלט לשמור על הילדים, ולמנוע מהם מפגשים לא מפוקחים עם זרים. כמובן, היא נקטה בגישה הנ"ל עד שהחליטה שמדובר באותה כת. אחר כך היא המליצה לי להמנע מלהוציא אותו מהבית בכלל. אילו 2 גישות קיצוניות ושגויות.
(לפני שכולם שוטפים אותי: הילד שלי לא יוצא מהבית ללא השגחה אף פעם. לצערנו, אנחנו עדיין לא יודעים איך ומתי קרה הדבר. אחרי שהעדות שלו זוהמה, לא בטוח שאי פעם נדע.)
סוף דבר, אני קוראת להורים: הפעילו את ההיגיון והשכל הישר.
אולי בגלל שכל הנושא של מעשים שפלים אלו נראה לנו הזוי, אנחנו מוכנים לקבל ביתר קלות תיאוריות מופרכות כל כך.
יש אנשים רעים/רשעים/חולים בעולמנו. אבל אין צורך להיגרר אחר קונספירציות חסרות הגיון.
לכו למקומות מקצועיים ומוסמכים בלבד. לא משנה מי היא הדמות שממליצה לכם אחרת. בקשו לראות תעודות והמלצות.
הפעילו את ההגיון, השכל הישר והאינטואיציה שלכם. נסו להתנתק מסערת הרגשות ולבחון את מה שאתם שומעים בקור רוח.
לכו בזהירות על הקו הדק: תנו אמון במטפל/ת, אבל אל תתנו אמון מופרז. היו כל הזמן עם יד על הדופק.
אתם ההורים, וזה תפקידכם. לנהל את הטיפול בילד בצורה הנכונה.
וכמובן, הרבה תפילות, ועוד הפעם תפילות.
זכרו, למרות הצער והדאגה, אפשר בהחלט להשתקם מהנזקים הנפשיים על ידי טיפול מקצועי נכון, והמון סייעתא דישמייא.